Executare Silita Poprire Patria Bank Clauze Abuzive In Contractul Bancar

Poprire Patria Bank si KRUK , contract cu clauze abuzive cesionat catre recuperatorul de creante KRUK ROMANIA SRL, creante puse in executare silita insa contractul de credit continea clauze abuzive.

Sume colosale de cate 6000 de euro pentru dobanda penalizatoare, declarate ca fiind incasate in mod ilegal de catre Patria Bank, restituite cu dobanda legala debitorului.

In acelasi timp, Patria Bank a dispus si cesionarea contractului de credit, astfel incat pe fir a intrat si KRUK care a solicitat executarea silita a debitorilor.

De data recenta, mai mult ca niciodata , CJUE a stabilit valenta si caracterul abuziv al comisionului de administarare.

Pe fond, instanta a stabilit urmatoarele clauze ca avand caracter abuziv:

Poprire Patria Bank

Complet: CC3
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamanţii Popa Leontina şi Popa Iulian în contradictoriu cu pârâta PATRIABANK SA şi intervenientul forţat KRUK ROMANIA SRL.

Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 3.1. lit. a din contractul de credit nr. 8197/29.09.2008 sub aspectul sintagmei „banca poate modifica rata dobânzii curente în funcţie de evoluţia pieţei financiare”.

Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale referitoare la comisionul de administrare periodic, stipulată la art. 3.1. lit. b din contractul de credit nr. 8197/29.09.2008.

Obligă pârâta PATRIABANK SA să restituie reclamanţilor suma de 1.123,12 euro (la cursul în lei al BNR de la data plăţii) reprezentând comision de administrare periodic achitat în perioada 30.10.2008-30.06.2010 şi să achite reclamantilor dobânda legală aferentă acestei sume de la data perceperii sumei de la reclamanţi, până la data plăţii efective.

Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale referitoare la dobânzile penalizatoare, stipulată la art. 3.1. lit. d din contractul de credit nr. 8197/29.09.2008.

Obligă pârâta PATRIABANK SA să restituie reclamanţilor suma de 6.643,06 euro (la cursul în lei al BNR de la data plăţii) reprezentând dobândă penalizatoare achitată în perioada 05.03.2009-06.12.2017 şi să achite reclamantilor dobânda legală aferentă acestei sume de la data perceperii sumei de la reclamanţi, până la data plăţii efective.

Alte situatii in care comisionale incasate de catre banci au fost declarate ca avand valenta abuziva:

In apel am cerut instantei ca inclusiv dobanda care a fost constatata ca fiind incasata in mod abuziv sa fie restituita.

Apel admis, debitorul recupereaza prin declararea clauzei de dobanda ca avand caracter abuziv, toti banii platiti in excedent platiti catre banca.

Vedeti hotararea instantei de judecata.

Dosar: 8178/311/2018

Poprire Patria Bank
19.03.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: CAA1
Tip solutie: Apel (alte soluţii)
Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat apelanta pârâtă patria Bank SA , ca nefondat. Admite apelul declarat de apelanţii reclamanţi Popa Leontina şi Popa Iulian, schimbă, în parte, sentinţa, în sensul că admite capătul de cerere privind restituirea sumelor achitate excedentar cu titlu de dobândă şi obligă pârâta la plata sumei de 167,2 CHF. Mentine în rest dispozitiile sentintei .

Asta dovedeste ca de esenta cauza pronuntata de pe rolul CJUE nr. 75/2019 este esentiala pentru toti debitorii care sunt imprumutati fie la banci fiela ifn-uri in ipoteza inceperii executarii silite pentru ca acestia pot oricand invoca in cadrul contestatiilor la executare, existenta clauzelor abuzive.

Spre exemplu in acest caz,avem de-a face cu o executare silita conform actului de mai jos, princ are KRUK SRL le-a scos casa la vanzare, in timp ce debitorii trebuiau sa recupereze 8000 DE EURO!!!

Evident ca acest lucru face ca executarea silita sa fie :

  • ilegala pentru ca sumele nu erau exigibile in mod evident;
  • executarea este abuziva fiindca a fost facuta fara sa se tina cont de faptul ca multe daca nu toate clauzele contractuale Patria Bank cu privire la costul contractului erau abuzive.

Patria Bank recidiveaza – DECLARAREA SCADENTEI ANTICIPATE ILEGALE.

Debitorul executat silit prin poprire si apoi imobiliar de Patria Bank

Dovada clara ca aceste clauze abuzive NU au limitare in timp, vedeti dosarul de executare silita pornit n 2014, SCA Cuculis&Asociatii a reusit in 2019 eliminarea tuturor clauzelor abuzive din contractul cu Patria Bank, urmand ca in cadrul contestatiei la execuatre silita sa fie invocate efectele hotararii din apel de mai sus pentru anularea intregii executari silite.

Vizualizati si :

Av. Drd. Cuculis Adrian

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.