Executat Silit De Humanik Credit Ifn

Executat Silit De Humanik Credit Ifn print-un contract din 2023 ce contine clauze abuzive. Da, da, ati vazut bine, clauze abuzive intr-un contract de credit cu IFN-ul Humanik Credit IFN, o instituie situata prin Bistrita si care a incercat sa execute silit un debitor folosind clauzele abuzive pentru a mari valoarea debitului pe care l-a si pus in executare silita ilegala.

Interesant este si faptul ca astazi, data la care redactam prezentul material spre interesul si ajutorul debitorilor adica 12.11.2024, la o zi de la intrarea cu efecte depline in vigoare a legii 243/2024 care PLAFONEAZA DOBANZILE LA IFN-uri, o sa vedeti cum acelasi IFN Humanik Credit, pe site-ul propriu, nu respecta legea si are dobanzi de sute de procede in D.A.E.

Executarea silita pe care o s-o vedeti mai jos, a fost initiata in baza unui contract de credit intocmit cu IFN-ul Humanik in anul 2023, cand peste legislatie deja era trecuta si OUG 52/2016 si OUG 15/2024 si Oug 50/2010 si totusi acest IFN, folosea dobanzi penalizatoare de 2%/ziua de intarziere, pentru un credit de 7500 de lei care CULMEA, 6 luni mai tarziu s-a transformat asa cum veti vedea, intr-o datorie de 31934 de lei!!!!

Sigur ca orice debitor de buna credinta isi pune problema, cum este posibil asa ceva si se gandeste daca nu cumva este abuzat. Si bine a facut fiindca primul gand ca treci printr-un abuz, este gandul BUN si atunci te indrepti catre prima arma pe care o ai la indemana si anume contestatia la executare silita unde am invocat prezenta clauzelor de natura abuziva in contractul cu IFN HUMANIK CREDIT.

Sa incepem!

Sunteti executat silit si vreti sa verificati legalitatea executarii silite? Completati formularul de mai jos:

Iei 7000 De Lei, Platesti in 6 Luni 31000 De Lei – Logica De IFN Humanik – Logica Ilegala – Instanta Anuleaza Executarea Silita

Executat Silit De Humanik Credit – Destul de lesne de observat faptul ca debitorul imprumutat a semnat contractul de credit cu IFN-ul Humanik in anul 2023 in luna februarie.

La fel de usor de identificata din actul de executare silita emis de executorul Duruian Ionel este si faptul ca in luna septembrie, aproximativ 6 luni mai tarziu, debitul pe care il cerea IFN-ul era de aproape 32000 de lei, adica de aproximativ 5 ori mai mare intr-un interval de timp extrem de scurt.

Executat Silit De Humanik Credit poprire

Asa cum puteti observa in documentul de mai sus de infiintare a popririi, suma pe care este executat silit debitorul, a crescut in atat de mult incat un debitor care a dorit un imprumut minimal de 7000 de lei, ajunge sa ii fie imposibil sa mai restituie aceasta suma de bani care a explodat de 5 ori in 6 luni.

Sigur ca in spatele adresei de executare silita asa cum o vedeti mai sus se ascunde abuzul si anume un DAE de 885% si o penalitate COLOSALA DE 2%/ziua de intarziere, ceea ce este absolut ILEGAL.

De aceea am spus intotdeauna ca este ESENTIAL pentru a verifica o executare silita indreptata impotriva dvs., sa formulati contestatii la executare silita.

Executat Silit De Humanik Credit– IFN Humanik Credit Nu Respecta Legea Plafonarii Dobanzilor – Dovada

Avem oficial legea plafonarii dobanzilor, intrata in vigoare cu toata puterea de la 11.11.2024 si data de la care debitorii prin avocat sau nu pot cere REVIZUIREA CONTRACTELOR si sa le fie scazute dobanzile ilegale si imorale chiar si pentru contractele aflate in desfasurare.

Avem 3 articole importante pentru a va arata, cu probe, cum in 12.11.2024, la o zi distanta de la intrarea in vigoare a legii plafonarii dobanzilor, acelasi IFN Humanik Credit NU RESPECTA LEGEA.

Articolul 4 ,5, 6 din legea 243/2024 arata ca :

Articolul 4

Dobânda anuală efectivă, denumită în continuare DAE, la creditele ipotecare pentru investiţii imobiliare nu poate depăşi cu mai mult de 8 puncte procentuale dobânda la facilitatea de creditare practicată de Banca Naţională a României pe piaţa financiar-bancară internă.

Articolul 5

În cazul creditelor de consum, DAE nu poate depăşi cu mai mult de 27 puncte procentuale dobânda la facilitatea de creditare practicată de Banca Naţională a României.

Articolul 6

(1) Prin excepţie de la prevederile art. 5, în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 1% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului.

(2) Prin excepţie de la prevederile art. 5, în cazul creditelor de consum cu valoare cuprinsă între 5.001 lei şi 10.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 0,8% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului.

(3) Prin excepţie de la prevederile art. 5, în cazul creditelor de consum cu valoare cuprinsă între 10.001 lei şi 25.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 0,6% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului.

Executat Silit De Humanik Credit incalca legea 243/2024

Pai dragii mei, i-am prins pe cei de la HUMANIK CREDIT IFN cu minciuna si cu clauzele abuzive, direct la ei pe site.

Interogarea facuta mai sus arata ca in data de 12.11.2024, la o zi dupa intrarea in vigoare a legii 243/2024

daca luai un credit la acest IFN, trebuia sa platesti valoarea lui totala NU DUBLU ci de 3 ORI MAI MULT si asta intra in contradictie cu art. 6 alin 1 din legea 243/2024 “valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului.”

De asemenea si DAE care arata ca este de 2259% este la fel tot o clauza abuziva in sensul legii si nu respecta legislatia in vigoare, desi in calculator se arata ca dobanda/zi ar fi de 1% iar pe 12 luni ar fi trebuit sa fie MAX 365% dar si asa suma ar fi undeva la 2100 de lei si nu 2259 lei ( aici arata o alta eroare probabil intentionata) si oricum NU ar putea sa depaseasca 1200 de lei, desi o face.

Articolul 7 din aceeasi lege, va da posibilitatea plafonarii tuturor creditelor aflate in desfasurare!!

(1) Dacă nivelul DAE sau, după caz, al costului total al creditării pe zi şi/sau nivelul valorii totale plătibile de către consumator sunt mai ridicate decât plafoanele stabilite la art. 4-6, aceste niveluri vor fi reduse, în mod corespunzător, la cererea consumatorului, fie pe cale amiabilă, fie pe cale judecătorească, fie prin apelarea la o entitate de soluţionare alternativă a litigiilor.

(2) Cererea consumatorului de rezolvare pe cale amiabilă sau prin apelarea la o entitate de soluţionare alternativă a litigiilor poate fi făcută direct sau prin intermediul unei asociaţii de consumatori.

Clauze Abuzive In Contractele Cu Ifn Humanik Credit – Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva

Conform contractului de credit , in sectiunea destinata costurilor, apare si o dobanda de 2%/ziua de intarziere, in contextul in care debitorul ar ramane in urma sau in ipoteza in care s-ar declara scadentarea anticipata a creditului.

De esenta, aceasta dobanda a si facut ca acest contract sau costul lui sa sara in aer si sa ajunga la 32000 de lei pentru un credit de 7000 de lei.

Instanta de judecata a stabilit prin sentinta ca penalitatea impusa de catre IFN este una abuziva si a categorisit-o ca intrand sub incidenta legii 193/2000 a clauzelor abuzive si ca atare a anulat si incheierea de incuviintare a executarii silite dar si a actelor de executare silita.

NumeCalitate partePOPESCU NICOLETA ADRIANAContestatorHUMANIK CREDIT IFN SAIntimat

Şedinţe

02.10.2024 Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Ursulean
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare. Admite, în parte, contestaţia la executare. Constată caracterul abuziv şi, pe cale de consecinţă, nulitatea absolută a clauzei referitoare la perceperea unei dobanzi penalizatoare în cuantum de 2%/zi de întârziere, clauză cuprinsă în art. III al contractului de credit de nevoi personale nr. 27752/17.02.2023 încheiat între părţi.

Anulează, în parte, încheierea pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti la data de 06.09.2023 în dosarul nr. 21677/300/2023, pentru valoarea de 7.500 lei, încheierea urmând a fi menţinută pentru un debit în valoare de 20.83 ei.

Anulează, în parte, executarea silită care face obiectul dosarului nr. 501/DE/2023 al BEJ Duruianu Ionel, urmând a fi menţinute actele de executare în limita unei valori a debitului de 20.832 lei, la care se adaugă cheltuielile de executare stabilite.


Document: Hotarâre  14068/2024  02.10.2024 – Executat Silit De Humanik Credit

Executat Silit De Humanik Credit

De esenta este faptul ca in continuare chiar daca suntem sub auspiciile atator legi care protejeaza consumatorul de abuzurile bancilor dar si a IFN-urilor, la 24 de ani distanta de la intrarea in vigoare a legii clauzelor abuzive, IFN-urile cauta si insereaza clauze de natura abuziva in interiorul contractelor care fac imposibila de platit datoria.

Executarea silita desi pare infailibila asa cum probabil ca ati auzit de la executorii judecatoresti(unii) atunci cand mergeti sa le cereti explicatii pentru sumele exorbitante puse in executare silita, de esenta orice executare silita este vulnerabila in fata contestatiei la executare silita, atata vreme cat in cadrul ei s-au savarsit abuzuri sau titlul executoriu, in cazul constru contractul de credit, este viciat de clauze abuzive.

Av. Cuculis Adrian

4 comments to “Executat Silit De Humanik Credit Ifn”
  1. Buna ziua
    Am dosar de executare silita nr. 2682 din 2024 Dosar Judecatoria Iasi nr. 30157 245 2024 din 28.10.2024, primita la 08.11.2024. Am luat un credit de 2000 lei si in urma executarii trebuie sa achit 8771,68 lei. Nu am mai putut achita toate ratele. Mai pot formula contestatie la executare? Ese somatie prin care mi se comunica ca termen de 1 zi sa achit suma.

    ju

  2. Am un contract de credit de consum luat in14 -08-2023,invaloare de 2500 ron pe 5 ani cu rata lunara de 400ron de la Nova credit.total de rambursat 24000 ron(strigător la cer!!).pana în prezent am plătit 5600(14 luni×400roni).Am trimis pe emailul lor o cerere de ștergere a datoriei deoarece am depășit dublul sumei împrumutate conform legii234 / 2024.trebuie sa astept30 zile răspunsul lor?într-una din discuții cu ei susțin altceva ce e de făcut?va rog o indrumara juridica!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.