Intrebari Si Raspunsuri Juridice Pentru Clientii C.A Cuculis

 

 1. Pot fi obligat să-mi demolaz grajdul?

Familia mea deține, de ani de zile, un grajd, la marginea satului. În apropiere, recent, un cetățean care a moștenit un teren în a început să-și construiască o casă. Zice că trebuie să-mi demolez grajdul, pentru că îl deranjează mirosul de la dejecțiile animalelor. Întrebare: mă obligă vreo lege să-mi demolez grajdul? (Avram Avram, Poiana vadului-Alba)

Nu va obliga nicio lege sa demolati grajdul, insa asta numai daca il aveti construit cu forme legale, respectiv autorizatie de constructie etc. Mai mult decat atat, are si o actiune in instanta impotriva dumneavoastra cetateanul respectiv pentru ca mirosul degajat de grajdul respectiv aduce atingere bunelor relatii de vecinatate. Acolo s-ar putea sa castige daca acele relatii de buna vecinatate sunt atinse.Avand in vedere totusi ca discutam despre o normala exploatare a terenului respectiv, in sensul ca este vorba despre un grajd la marginea satului, solutia este impartita.

 

 1. Pentru înființarea unui bar este nevoie de aprobarea vecinilor?

La noi pe stradă s-a deschis un bar, foarte aproape de casa mea. Terasa e la 4 metri de geamul meu. Zgomot, muzică și tot tacâmul. Înainte de a se deschide, primisem o notificare să merg cu ei undeva să-mi dau acordul. Am refuzat. Acum, de la primărie mi se spune că nu era nevoie de acordul meu. Este adevărat? Ce spune legea? (Costea maria, Timiș)

Pentru deschiderea unui astfel de punct de lucru – tip bar, acordul dumneavoastra era necesar atat pentru eliberarea avizului de mediu (indirect insa – deoarece acesta se elibereaza in termen de 40 de zile de la publicarea intentiei de a deschide un bar,  in situatia in care nu sunt plangeri etc.)  precum si la Registrul Comertului. De asemenea, in unele orase, este necesar si conform hotararilor consiliilor locale, ceea ce inteleg, ca in cazul dumneavoastra, sau in orasul dumneavoastra nu se aplica. Consideram ca era necesar acordul dumneavoastra si puteti cere suspendarea activitatii / incetarea in baza nerespectarii conditiilor de inregistrare si obtinere a avizelor activitatii respective.

 

 1. Un datornic la întreținere poate fi ales președinte?

Un locatar care a fost obligat de instanța de judecată să-și achire restanțele la întreținere a fost ales de adunarea generală președinte al asociației. Este legal? Nu există o interdicție pentru astfel de cazuri? (Alexandru Ivănescu, București)

Legea care reglementeaza asociatiile de proprietari nu are o asemenea restrictie, prin urmare, in situatia in care a obtinut voturile necesare, nu exista vreun impediment in a dobandi functia de presedinte al asociatiei de proprietari.

 

 

 1. Un contract de vânzare-cumpărare între soți poate fi anulat?

Inainte de căsătorie, mi-am vândut casa și din banii primiți l-am împrumutat pe viitorul meu soț cu o sumă, cu care și-a cumpărat apartamentul în care locuia, pe legea 112. Am locuit împreună aici, pînă la decesul soțului. Acesta avea un băiat în Canada, din prima căsătorie, cu care nu mai avea relații. Înainte de a deceda, pentru a nu mă lăsa încurcată, soțul meu mi-a vându apartamentul, menționând pe contract că l-a cumpărat cu banii de la mine. Acum, băiatul lui a cerut în instanță apartamentul și evacuraea mea. Ce să fac? (Nistor Dorica, Sibiu)

In primul rand, este imperativa consultarea unui avocat cu problema dumneavoastra juridica si cu o copie de pe dosarul de pe rolul instantei de judecata. Daca procesul dumneavoastra nu a fost finalizat, poate a n-ar strica analiza unui specialist peste speta.

8 comments to “Intrebari Si Raspunsuri Juridice Pentru Clientii C.A Cuculis”
 1. BUNA ZIUA.SUNT OBLIGATA SA PLATESC DE CATRE ASOCIATIA DE PROPRIETARI DE CARE APARTIN O REPARATIE DE INLOCUIRE A COLOANEI PRINCIPALE LA BAIA GARSONIEREI IN CARE LOCUIESC.MENTIONEZ CA NU AM BENEFICIAT DE ACEASTA REPARATIE DIN CAUZA CA CEL DE LA ET.3 NU MI-APERMIS ACCESUL EU LOCUIND LA ET 4 PE ACEEASI COLOANA.MOTIVUL INVOCAT DE CEL DE LA ET3 ESTE CA ARE COPIL MIC.VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ESTE LEGAL SA PLATESC ACEASTA REPARATIE DEOARECE SUMA PE CARE SUNT OBLIGATA SA O PLATESC APARE LA ,,RESTANTA INTRETINERE” DUPA CE INITIAL A FOST TRECUTA LA ,,CHELTUIELI COMUNE” PE LISTA DE PLATA INTRETINERII.VA MULTUMESC!.

 2. Trebuie să ajung la mama soacră la țară 25 km distanță de la domiciliul meu din salajan -loc. Sintesti Ilfov pt ai duce pastile necesare. De 2 săptămâni nu am ajuns la dânsa. Cum se procedează cu declarația pe propria raspundere? Multumesc..

 3. Cum se procedează pt deplasarea la o distanță de 25km fata de locuință pt o bătrână ce necesită pastile urgent? Ex. Salajan-loc Sintesti Ilfov? Este soacra mea. Merge cu declarație pe propria raspundere?

 4. Bună ziua! Am și eu o întrebare: Se poate invoca lipsa notificării scadenței anticipate -clauză existentă în contractul bancar -în situația în care există un angajament de plată? Menționez că debitul restant a fost cesionat de bancă societății de recuperare SeCapital, ulterior Investcapital Ltd. Cel din urmă a refuzat încheierea unui act, în baza căruia să se poată continua plățile. A demarat executarea silită într-un dosar din care lipsesc multe acte, inclusiv actul adițional al creditului restructurat . Creanța pusă în executare este purtătoare de dobânzi. Vă mulțumesc și vă doresc cât mai multe succese în munca pe care o faceți!

  • Buna ziua- lururile explicate de catre dvs. toate poate fi invocate in cadrul contestatiei la executare silita impotriva celor de la investcapital ltd. V-am trimis si un email in acest sens. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 5. Care este diferenta dintre un “Contract de delegare a gestiunii activitatilor de colectare si transport a deseurilor” si ” un “Contract de delegare a serviciului de salubrizare”?? Multumesc

 6. Stimate domnule avocat,
  Am contractat un împrumut pentru o persoană apropiată de la Provident, debit ce n-a fost restituit integral. În anul 2015, am fost executată silit prin poprire la Casa Județeană de Pensii (fără somație, încheiere și celelalte înscrisuri). În decembrie 2019, faimosul ULTIMO PORTOFOLIO INVESTMENT, printr-un alt executor, a demarat o nouă procedură de executare silită în baza aceluiași titlu executoriu. Deși instanța de fond a precizat că mi s-a reținut suma de 2945,94 lei, mai mare decât cea pretinsă acum (2408,86 lei), executorul a făcut apel, atașând la cerere sa un document de la S.C.P.E.J. THEMIS care susține că, în baza primului dosar de executare, nu s-a încasat nicio sumă de bani. Este o sumă mică, dar, când adevărul și dreptatea sunt mai mult decât evidente, nu vreau să pierd. Sunt erori de cifre și date despre care nu vreau să comentez.Cu aleasă considerație pentru munca pe care o faceți!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.