Model De Cerere Pentru Evacuarea Chiriasilor Chiriasului Care Nu A Platit Chiria

Model cerere evacuare –

ATENTIE: Se recomanda apelarea la un avocat pentru aceasta procedura.

Domnule Presedinte,

 

Subsemnatul x Cnp: y cu domiciliul ales la C.A Cuculis si Asociatii din Bucuresti Str. Vaselor Nr. 16 Parter Sectorul 2 Bucuresti avocat@indrumari-juridice.eu fax: 031.412.48.80, in contradictoriu cu

 

  1. x  domiciliata in Brasov x  si locul actual unde se afla parata in imobilul de unde se solicita evacuarea x , formulam prezenta actiune de –

 

EVACUARE A PARATEI DIN IMOBILUL

 

Situati in x Leordeni Ilfov , avand in vedere dispozitiile legale date de catre art. 1034-1038 cod procedura civila, pentru neplata chiriei catre reclamanata si pentru neplata obligatiilor contractuale asumate, dupa cum urmeaza:

 

MOTIVE

 

In fapt: Intre parti s-a incheiat contractul de inchiriere numarul (fara numar) din data de 09.05.2016 prin care reclamantul din prezenta cauza, in calitatea sa de proprietar al imobilului mai sus indicat, a oferit spre inchiriere, in conditiile contractuale, imobilul ce face obiectul prezentului litigiu, contra sumei lunare de 290 de euro platibili lunar la data de 15 ale fiecarei luni.

De asemenea, parata (chiriasul) si-a asumat obligatia de plata a chiriei cat si plata celorlalate utilitati si evident plata intretinerii lunare obligatorii.

In fapt, la data semnarii contractului de locatiune, a fost achitat un avas de 520 de euro ce ar fi trebuit in mod normal, sa acopere plata chiriei pana la data de 15.07.2016 , data de la care in esenta, chiriasul parat, nu si-a mai indeplinit nici obligatia de plata a chiriei si nici obligatia de plata a celorlalte utilitati si intretinerea imobilului, fapt ce m-a determinat pe mine ca si proprietar sa achit aceste datorii ce nu imi erau in sarcina, pentru a evita deconectarea serviciilor de utilitati si chemarea mea in judecata ca si proprietar.

Mentionez faptul ca parata a incetat plata obligatiilor referitoare la plata chiriei de acum 3 luni de zile fapt ce o face culpabila astfel de destramarea contractului.

Astfel, in raport de art. 1038 Atunci cand dreptul locatarului de a folosi un imobil   s-a stins ca urmare a incetarii locatiunii prin expirarea termenului[..]  prin neplata chiriei [..] si locatorul doreste sa intre in posesia imobilului, acesta va otifica locatarul in scris, prin intermediului executorului judeatoresc, punandu-I in vedere sa elibereze si sa-I predea liber imobilul, in terme de cel ult 30 de zile de la data comunicarii notificarii.

Avand in vedere notificarea emisa in data de 09.11.2016 de catre reclamant prin executorul judecatoresc xx , consideram respectata obligatia noastra prealabila.

Astfel, avand in vedere indeplinirea  conditiilor din titlul XI al codului de procedura civila, consideram ca suntem indreptatiti sa solicitam instantei sa dispuna evacuarea paratei din imobilul nostru.

 

In drept: art. 1034 cod procedura civila

In probatiune: actele depuse in dovedire.

 

 

Domnului Presedinte al Judecatoriei xxx

 

7 comments to “Model De Cerere Pentru Evacuarea Chiriasilor Chiriasului Care Nu A Platit Chiria”
  1. Daca am Inchiriat doar parte din casa ai stam LA comun, IAR contractul a expiration de 2 luni si chiriasii nu vor sa plece, nu au platit chiria+ utilitati+ creea Ce au stricat in casa, cu procedez? Ca daca fac Cerere la judecatorie sa.I evacuez in termin de 30 zile, astia ma omoara.!!! Am fost amenintata de be umarate ori si de el au de ea ca.mi IAU gatul…cum se procedeaza in speta asta? Am avut contract pe 3 luni, din 24 February- 24 mai…de atunci EU nu l am mai prelungit. Se poate aplica evacuarea de urgent???

  2. Daca am Inchiriat doar parte din casa ai stam LA comun, IAR contractul a expiration de 2 luni si chiriasii nu vor sa plece, nu au platit chiria+ utilitati+ creea Ce au stricat in casa, cu procedez? Ca daca fac Cerere la judecatorie sa.I evacuez in termin de 30 zile, astia ma omoara.!!! Am fost amenintata de be umarate ori si de el au de ea ca.mi IAU gatul…cum se procedeaza in speta asta? Am avut contract pe 3 luni, din 24 February- 24 mai…de atunci EU nu l am mai prelungit. Se poate aplica evacuarea de urgent???

    • Bună ziua , am închiriat un apartament unui cuplu de tineri , am contract de închiriere semnat de părți in care este stipulat că încetarea acestuia se poate face cu o instintare prealabilă de 30 de zile a oricăreia dintre părti . Contractul este înregistrat la adm fiscală si se plăteste impozitul pe venit . Chiriașii sunt buni platnici dar creează probleme in bloc datorită faptului că sunt extrem de gălăgioși , nu respectă orele de liniste si deranjează vecinii . Doresc să reziliez
      contractul cu ei . Doresc să stiu modalitatea de notificare a lor ( scris recomandată , sms ) după ce îi voi anunta verbal . Vă mulțumesc .

  3. Am închiriat apartamentul unor tineri pe durată determinată , respectiv 14.05.2020 – 14.05.2021 și doresc să intru în posesia locuinței odată cu expirarea perioadei de închiriere. De menționat că contractul este înregistrat la ANAF și plătit impozit pe venit din încheiere, iar chiriașul și-a plătit, atât chiria cât și utilitățile la zi. Din motive de ordin familial, nu mai doresc prelungirea contractului de închiriere și odată cu expirarea termenului, prevăzut în contract să intru în posesia locuinței. Vă mulțumesc !

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.