Bancile pierd procesele cu clientii ! Tot mai multe procese castigate de catre Biroul de avocatura Cuculis impotriva bancilor!

Fenomen naţional: Băncile pierd pe bandă rulantă procesele cu clienţii nemulţumiţi
Publicat
Aparţia OUG 50/2010 a adus o explozie a proceselor împotriva băncilor. După modificarea legii în Parlament, clienţii s-au repliat şi au atact băncile pe legile vechi. După ce a trecut mai bine de un an de la avalanşa de procese, tot mai multe dosare au primit sentinţe definitive şi irevocabile. ECONOMICA.NET vă prezintă o parte dintre ele.
Anul 2010 a adus o explozie a numărului de procese intentate băncilor de către clienţii presoane fizice. Mersul greoi al sistemului juridic din România a făcut ca abia în a doua jumătate a anului 2011 să apară cea mai mare parte a sentinţelor definitive.
Procesele colective îndreptate împotriva băncilor mari din sistem precum Volksbank şi BCR s-au derulat mai greu până în prezent, pronunţarea sentinţei fiind amânată în mai multe rânduri.
Ceva mai repede s-au mişcat procesele individuale, unde clienţii care au dat în judecată băncile pentru clauzele abuzive din contractele de credit au obţinut de foarte multe ori câştig de cauză.
Cele mai multe procese au fost îndreptate împotriva Volksbank, unde instanţele de judecată au constat, de altfel, cele mai multe nereguli şi au dat cele mai multe sentinţe favorabile clienţilor. Dar şi celelalte bănci au fost bătute în tribunal.
Volksbank
Banca austraică Volksbank a fost dată în judecată pentru clauzele abuzive din contractele de credit încă din anul 2008, cu mult înainte ca OUG 50 – adaptarea a deciziei CE 48 – să intre în atenţia autorităţilor române.
Volksbank a fost obligată în mai multe rânduri, prin sentinţe definitive şi irevocabile, să restituie clienţilor banii din comisioanele considerate abuzive şi să modifice clauzele contractuale.
Din informaţiile culese cu ajutorul clienţilor nemulţumiţi ai Volksbank şi prin verificarea Judecătoriilor şi Tribunalelor din ţară am identificat peste 100 de procese cu sentinţe definitive şi irevocabile împotriva Volksbank şi în favoarea clienţilor.
Beneficiarii creditelor au reclamat existenţa clauzelor abuzive în contractele de credit. Comisia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin oficiile judeţene a chemat în instanţă banca în multe cazuri în urma sesizărilor făcute de clienţi. Judecătorii au dispus eliminarea clauzelor contractuale abuzive privind perceperea comisoanelor de risc, au amendat Volksbank, de regulă cu 1.000 de lei şi au pus banca să plăteacă cheltuielile de judecată.
Mult mai bine au ieşit clienţii care au dat în judecată Volksbank pe cont propriu. Instanţele au dispus eliminarea comsioanelor ilegale, dar şi restituirea de către Volksbank a banilor pe care i-a perceput cu titlul de comision de-a lungul timpului. Şi sumele nu sunt deloc mici.
La Slatina, în dosarul 1822/207/2011, în octombrie 2011, Tribunalul Olt a hotărât să menţină decizia Judecătotiei Caracal în care Volksbank România era obligată să elimine comisionul de risc din contractul de credit şi să resituie titularilor o sumă de 12.658 de franci elveţieni, bani percepuţi în contul acestui comison între martie 2008 şi noiembrie 2010.
Instanţa a decis că este nefondată cererea clienţilor ca dobânda să rămână fixă la 3,99% pe an. Procesul a durat de la iniţiere la soluţia finală şapte luni. În alte cinci dosare identificate la Caracal, Volksbank este obligată să resituie între 3.000 şi 6.700 de franci elveţieni pentru comisionul de risc. La Judecătoria Slatina, Volksbank a pierdut în 44 de dosare şi a fost obligată să restituie contravaloarea comisoanelor de risc, hotărârii menţinute de Tribunalul Olt. Pe 23 februarie, anul curent, Tribunalul a respins recursul Volksbank în trei cazuri. Alte şase sentinţe la care Volksbank a făcut recurs trebuiau pronunţate în 8 martie, şi încă trei la sfârşitul lunii.
În unele cazuri în acţiuni intentate împotriva Volksbank de către Protecţia Consumatorului, instanţa a permis persoanelor prejudiciate de bancă ca acestea să ceară restituirea banilor percepuţi în comisionul de risc, fără a mai fi nevoie de un nou proces.
Tot la Slatina, în dosarul 4791/311/2011, clienţii care au chemat în judecată Volksbank au obţinut eliminarea clauzelor abuzive prin care banca putea să schimbe dobânda, iar instanţa a dispus ca dobânda să fie fixă de 3,99% pe an, una dintre cele mai mici din ţară. Pe 1 martie, Tribunalul a respins recursul băncii şi a obligat-o şi la plata unor cheltuieli de judecată de 500 de lei. Titluarii contractului se mai află într-un proces cu Volksbank, şi au primit o sentinţă favorabilă pe 8 martie.
În dosarul 155/207/2011 de la Caracal s-a lăsat cu o pagubă de 3.046 de franci pentru Volksbank din restituirea comisionului de risc, în 3224/207/2011 cu 4980 CHF, în 2779/207/2011 cu 6659 CHF, în 1822/207/2011 cu 12658 CHF, în 2850/207/2011 cu 4710 CHF.
În total, din sentinţele pronunţate identificate de noi, acolo unde s-au specificat sumele, Volksbank ar fi trebuit să resituie aproximativ 100.000 de franci elveţieni, 135.000 de lei şi 22.500 euro.
Afară de cele 44 de dosare cu sentinţe definitive şi irevocabile din Olt, am identificat peste 120 în restul ţării, din care peste 30 numai în Argeş.
În articolul publicat luni puteţi citi mai multe despre procesele împotriva Volksbank, în special despre cele în care instanţa a arătat că dobânzile variabile, aşa cum erau ele reglementate de către clauzele contractuale, sunt abuzive. Aşa că aceastea au fost eliminate şi clienţii au rămas cu dobânzi fixe de 3,99% – 4,25% pe an la creditele în franci.
Raportul anual pe 2010, ultimul disponibil, arată că Volksbank era împlicată în 925 de litigii (nu se specifică natura lor), avea înregistrate 588 de plângeri şi existau 1.929 de plângeri potenţiale ale clienţilor pentru care banca constituise provizioane de 8,24 milioane de lei.
Banca Comercială Română
În luna ianuarie, Tribunalul Vrancea a confirmat decizia Judecătoriei Focşani şi a hotărât definitiv şi irevocabil ca dobânda clientului T.T. să fie Euribor + o marjă de 1,5 pp, instanţa declarând clauza privind dobânda de referinţă care se afişează la sediile BCR ca fiind nulă.
Acesta nu este însă primul caz în care această clauză este declarată nulă în instanţă în mod definitiv şi irevocabil. În cinci dosare din Argeş, acţiunile formulate de Protecţia Consumatorilor împotriva BCR, ca urmare a plângerilor depuse de clienţii băncii, au adus eliminarea clauzei respective, după ce clienţii implicaţi au intervenit în nume propriu. În câteva cazuri, ANPC şi clienţii au câştigat la recurs, după ce prima instanţă hotărâse în favoarea BCR.
În dosarul 14483/280/2010, Judecătoria Piteşti a decis în octombrie 2010 ca BCR să elimine clauza abuzivă prevăzută de art. 5 teza finală din Contractul de credit bancar încheiat în septembrie 2008 cu intimatul C. I, sub aspectul sintagmei “dobânda de referinţă variabilă care se afişează la sediile BCR”. Instanţa a aplicat şi o amendă de 200 lei BCR. A trebuit să treacă mai bine de un an pentru ca instanţa să se pronunţe şi în recursul intentat de BCR, pe care l-a respins în cele din urmă.
Instanţa s-a pronunţat la fel şi în dosarul 4944/205/2010, în care clientul I.P. a intervenit în nume propriu, Tribunalul Argeş respingând recursul BCR în noiembrie 2011.
În dosarul 18603/280/2010, Tribunalul a acceptat recursul ANPC în data 28 februarie 2012 şi a dispus eliminarea clauzei de la pct. 5 din contractul de credit între BCR şi clientul B.C.M. – referitor la „dobândă de referinţă variabilă care se afişează la sediile BCR„ şi a clauzei de la pct. 2.10.a din condiţii generale, şi a dispus amendarea cu 200 de lei a BCR. Decizie irevocabilă. La fel a decis, tot în recursul din 14 februarie 2012, şi în cazul dosarului 18602/280/2010 pentru clientul N.M.
Decizii similare s-au luat şi în dosarele 2183/280/2011 şi 23077/280/2010.
O altă mare bătălie câştigată de clienţi împotriva BCR s-a înregistrat la Bucureşti, unde instanţa a decis că sunt abuzive clauzele privind comisioanele de administrare şi cele de risc calculate la valoarea iniţială a creditului în procesul colectiv G1, în care 360 de clienţi – cu 190 de credite – sunt reprezentaţi de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii. E drept, instanţa nu a satisfăcut toate cererile clienţilor, care doreau eliminarea clauzei privind „dobânda variabilă afişată la sediile BCR…” şi restituirea comisionului de acordare. Decizia nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel, cum de altfel cei de la BCR au anunţat public că o să facă.
Sunt foarte multe procese pe rol deschise împotriva BCR – dintre care câteva colective la Bucureşti. Pe de altă parte, nu toţi cei care au dat în judecată BCR au şi avut câştig de cauză. Sunt situaţii, peste zece identificate (cu precizarea că nu la toate a putut fi identificată cu exactitate speţa) în care instanţa a decis împotriva clienţilor şi i-a pus să plătească cheltuieli de judecată deloc mici, de peste 5.000 de lei, şi vorbim în acest caz de decizii irevocabile.
OTP Bank
Sunt peste 100 de procese împotriva OTP Bank, şi la câteva dintre ele avem decizii definitive şi favorabile clienţilor.
Mai mulţi clienţi au obţinut marje de 2,92% la creditele în franci elveţieni, la care se adaugă indicatorul Libor la trei luni, aflat în acest moment la 0,09%. Asta face ca dobânda totală să fie de 3%.
Este cazul şi lui N.M. (dosar 3775/306/2011) care a acţionat ca intervenient într-un proces intentat de Protecţia Consumatorilor Sibiu împotriva OTP. Judecătoria Sibiu a dispus în septembrie 2011 ca OTP Bank să schimbe modul de calcul al dobânzii într-un contract de credit de nevoie personale garantat cu ipotecă, în sensul scăderii din dobânda curentă de 5,7% a indicelui Libor la trei luni din decembrie 2007 (data încheierii contractului), de aproximativ 2,8%. Instanţa a considerat ca abuzivă clauza de la art. 8, punctul 8.1, care permitea băncii să revizuiască dobânda curentă în funcţie de evoluţiile din piaţă şi de Libor. Pe 6 martie 2012, hotărârea a devenit irevocabilă cu ocazia respingerii recursului OTP de către Tribunalul Sibiu.
Tot la Sibiu, B.B. Şi B.S.F. Au obţinut o sentinţă identică împotriva OTP în dosarul 11652/306/2011 în noiembrie 2011, după ce Protecţia Consumatorilor a făcut plângere contavenţională băncii în septembrie 2011. Banca mai are însă cale de atac în recurs, care urmează să se judece în 20 aprilie.
În ambele cazuri, OTP a primit şi o amendă de 600 de lei.
O sentinţă favorabilă în prima instanţă a obţinut şi T.D. la Bucureşti în martie 2011 în dosarul 42837/3/2009: marjă de 3% peste Libor la trei luni şi eliminarea clauzei abuzive. OTP a făcut apel la acestă decizie, respins de Curtea de Apel Bucureşti în 23 ianuarie 2012, şi are dreptul la recurs.
N.M.M. a câştigat în dosarul 8323/271/2009 la Oradea împotriva OTP tot pe clauza care permitea băncii să modifice dobânda. Acesta a obţinut şi anularea fără penalităţi a serviciului OTPdirekt, dar şi a comisionului de acordare a creditului de 1350 de franci elveţieni, plătit peste cel de analiză a dosarului, şi restituirea sumelor de bani plătite pe clauzele abuzive. Hotărârea a devenit definitivă din aprilie 2011 şi OTP a fost pusă să plătească cheltuieli de judecată de 1.000 de lei.
Piraeus
În dosarul 146/196/2010, G.I. a câştigat la Brăila împotriva Piraeus Bank, ca intevenient într-un proces intentat de ANPC. Acesta a obţinut eliminarea clauzei abuzive din contract care permitea băncii să modifice dobânda unilateral, inclusiv marja. Este vorba despre un credit în franci elveţieni din ianuarie 2008, cu dobândă variabilă din primul an: Libor la trei luni şi marja băncii de 4,3 puncte procentuale, care apoi s-a dovedit a nu fi fixă, pentru că a crescut cu 2 pp, iar apoi clientul şi banca au semnat un act adiţional pentru ca marja să scadă la 5,3%. Ulterior, clientul a sesizat ANPC, care a chemat în judecată banca. Instanţa a decis să elimine clauza abuzivă care dădea dreptul băncii să modifice dobânda conform propriei decizii şi a dispus desfinţarea actului adiţional. În mai 2011, Tribunalul Brăila a respins recursul Piraeus şi decizia a devenit definitivă.
M.R.E. a câştigat împotriva băncii greceşti la Arad în dosarul 13480/55/2010, după ce instanţa a constatat că marja de dobândă a fost crescută abuziv de la 4,9% la 6,9%. Tribunalul Arad a respins recursul Piraeus la sfârşitul lunii septembrie 2011 şi a obligat-o să plătească cheltuieli de judecată de 1200 de lei.
Unicredit Ţiriac Bank
Şi UniCredit Ţiriac a pierdut în instanţă ca urmare a naregulilor din contracte. Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât că banca a procedat abuziv în anul 2008 când a modificat Condiţiile Generale de Afaceri şi a crescut comisionul de administrare lunară a creditelor în cazul clienţilor I.L.C şi I.R.O de la 0,2 la 0,5%. În iunie 2011, instanţa a decis ca UniCredit să dea înapoi reclamanţilor suma de 3230 de euro şi să plătească cheltuieli de judecată de 1860 de lei. Instanţele din judeţul Cluj-Napoca nu au înregistrată cererea de recurs a UniCredit – este foarte probabil ca aceasta să nu existe. O decizie similară s-a dat în 2009, tot la Cluj, când UniCredit a mărit comisionul de administrare unui client de la 0,1% la 0,5%.
Notă
Cele mai multe procese s-au judecat pe Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori. După modificarea în Parlament a OUG50/2010, vechea lege a devenit principala cale de atac.
Dat fiind modul în care sunt prezentate datele pe portalele instanţelor din România, este aproape imposibil de verificat toate procesele în care sunt implicaţi clienţii şi băncile, mai ales în speţele care ne-au interesat, cele ale clauzelor abuzive.
Dacă mai ştiţi procese în care s-au dat sentinţe definitive în favoarea/împotriva clienţilor, vă rugăm să le lăsaţi în secţiunea de comentarii.
Sursa – ECONOMICA.NET
rtv.net

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

118 comments to “Bancile pierd procesele cu clientii ! Tot mai multe procese castigate de catre Biroul de avocatura Cuculis impotriva bancilor!”
  1. Acest articol e o buna radiografie a escrocheriilor din sistemul bancar romanesc si nu numai. Felicitari pentru documentare!

    • Nu luati credite de la BANCPOST !!!!!!
      Va atrag tot felul de pipitze angajate sa va minta frumos si sa va promita niste sume si conditzii convenabile, va intarzie vreo cinci zile pana sunteti gata sa pierdati afacerea, apoi va suna cu o veste buna: Veniti sa va luati jumatate din suma solicitata!
      Atentie! Va suna disperate sa va faca sa renuntati la alte banci, apoi va explica faptul ca ele nu au nici-o vina, ci dobitocii de la analiza credit, care sunt stat in stat si din cauza lor pierd clienti foarte stabili financiar.

    • Stimate domn, procese cu bancile sunt pentru toate institutiile bancare,
      inclusiv BRD,BCR, BANKPOST ETC. O sa va rog sa ne detaliati speta dvs. si
      urmeaza ca un avocat specializat a va contacteze in acest sens pentru a va
      explica mai multe. av Cuculis 0722298011

      • Buna ziua,
        La un credit ipotecar obtinut pe persoana juridica, cu garant administratorul, se pot cere comisioanele abuzive inapoi?

        • Buna ziua.am 2 opriri salariale de la 2banci iar ing i mi retrag restul de bani virati din salariu pt restantele la cea dea treia rata.ce este de facut.am avut incapacitate temporara de munca,medical 45zile lucratoare consecutiv.am mers sa fac cerere pt restructurarea creditului ing,nemaiputand acoperii ratele dar nu mi au aprobat o.daca dau banca in judecata pot sa castig ceva?

  2. Buna ziua

    Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate, la 2 intrebari:

    1) Am citit despre diferite procese individuale sau cllective, in care clientii diferitelor banci au avut castig de cauza la diferite instante, dar n-am vazut niciuna in acre decizia sa fie definitive si irevocabila, fara nic o alta posibilitate de atac din partea bancii.
    Ma insel? Daca da, puteti sa-mi spuneti daca exista vreun proces in care un client al bancii BCR (sau alta) a cerut eliminarea comisionului de risc si returnarea acestuia si a avut castig de cauza, dar printr-o hotarare irevocabila si definitiva.

    2) Eu am un imprumut la BCR pentru nevoi personale si platesc o rata de 1.500 lei/luna. Din acesti 1.500 lei, 100 lei – reprezinta comisionul de risc si vreo 30 lei – comision de administrare.
    Acum 1 – 2 ani, cand a aparut nu stiu ce lege referitoare la eliminarea comisionului de risc, BCR mi-a trimis un Act additional – de fapt o golanie – in care nu mai aparea sintagma de , in schim valoarea lui de 100 lei a fost inglobata in comisionul de adminstrare, care a devenit 130 lei. N-aveam ce face pentru ca mi s-a spus ca daca nu-mi convine pot returna tot imprumutul, ceea ce nu puteam, si scap de comison.
    Am vreo sansa sad au BCR in judecata ca sa-mi elimine comisionul de risc (care acum se cheama altfel) sis a-mi returneze banii achitati pana in present in contul lui?

    Multumesc si toate cele bune.

    • Buna ziua stimate domn,va raspunde avocat Cuculis. In legatura cu situatia
      dvs. va aduc la cunostiita faptul ca ceea ce semnalati dvs. este pe cat se
      poate de realizabil, deja in procesele contra BCR foarte multi au reusit
      si au recuperat atat comisionul de risc, cat si cel de acordare si nu mai
      vorbesc despre recalcularea sumelor de bani de la data semnarii
      contractului.
      In principal detaliile incipiente v-au fost trimite pe email. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna ziua dumnule avocat in urma cu 2 luni de zile am optat pentru un credit la ifn hora credit mi-am platit in totalitate toate darile nu am avut nici o zi intarziere dar sa ma trezesc ulterior ca am vrut sa obtin un credit bancar sa ma trezesc ca sunt refuzat mativand ca acest ifn hora credit ma trimis catre biroul de credit cu modificari contractuale si rrstructurare va rog din suflet sa ma ajutati..

  3. La ora actuala se mai poate face ceva pentru recuperarea comisionului de risc pentru un credit la Volksbank?

    • Buna ziua stimate domn. In legatura cu comisionul de risc de la volksbank va aducem la cunostiinta faptul ca toate instantele din Romania au retinut ca acesta este abuziv. Din pacate contractul dvs. nu are problema doar cu comisionul de risc, are probleme si cu marja de calcul si implicit dobanda, fapt ce face ca acel contract sa fie foarte oneros si cu siguranta dobanda dvs. a crescut foarte mult.Va sfatuiesc sa va adresati unui specialist. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  4. Buna ziua.In primul rand ,va multumesc pentru bunavointa pe care o aratati.
    As dori sa va intreb …ce as pute face in cazul meu:am un credit la bancpost din 2007 in chf;in primul an dobanda a fost de 5,35 fixa.Dupa aceasta perioada dobanda curenta se calculeaza in functie de indicele de referinta stabilit de banca pt. creditele ipotecare acordate in chf.
    INDICELE DE REFERINTA al bancii pt creditul ipotecar se stabileste in functie de costul surselor de finantare si evolutia dobanzilor la creditele ipotecare de pe piata bancara din Romania ,se publica in presa si se afiseaza la sediile unitatilor teritoriale ale bancii.Mentionez…in 2008 indicele pe site-ul bancii era 6,…
    Mai departe …spune…-Nivelul dobanzii variabile este egal cu indicele de referinta al bancii pt creditul ipotecar acordat in chf plus o marja de 0(zero )puncte procentuale.
    In 2010 am facut sesizare la banca,la ANPC…insa fara niciun rezultat ….ba din contra …am o dobanda de 8,35
    Si o alta problemuta…in contractul vechi -comisionul de administrare lunar 0,10 se transforma in actul aditional in comisionul de administrare al creditului lunar 0,10.E legal?
    In concluzie …nu stiu ce sa fac ,cui sa ma adresez…si daca as avea vreun castig de cauza…sau sa stau in banca mea.

    Va multumesc anticipat.

    • Buna ziua stimata doamna. Din ceea ce dvs. prezentati este evident ca si contractul dvs. ca al multora este daca pot spune , plin de clauze abuzive, declarate oficial prin legislatia romaneasca atat prin oug cat si prin legi cum ar fi 193/2000 modificata si oug 50/2010. In fine, in completare vine si codul de procedura civila dar si codul civil, ambele modificate la nivelul anului 2011 respectiv 2012. In ceea ce priveste modificarea ulilaterala a oricarei clauze din contract, aceasta este o clauza abuziva si poate fi stopata ba chiar mai mult, daca v-au fost luati bani prin aceste modificari ii puteti recupera, evident cu dobanzile cuveninte. In ceea ce priveste comisionul de gestiune, acesta este ilegal, mai ales ca gestiunea presupune practic plata ratelor pentru care oricum platiti un alt comision la ghiseu. Un proces cu ANPC ul va poate ajuta sau din contra, va poate pune piedici. Inca o chestiune – INDICELE DE REFERINTA AL BANCII ESTE ILEGAL , in sensul ca la calcului dobanzii nu se ia INDICELE DE REFERINTA AL BANCII ci indicele de referinta al VALUTEI – ROBOR, EURIBOR,LIBOR s.a.m.d. DOBANDA ESTE FORMATA DIN = INDICE DE REFERINTA (LIBOR,ROBOR, ETC) PLUS MARJA FIXA A BANCII – Din acest punct de vedere toate contractele care au o altfel de dobanda si aici cred ca toti care au credite stiu la ce ne referim, POT ACTIONA IN JUDECATA, pentru recuperarea tuturor sumelor platite din urma, in baza acestor clauze abuzive.
      Un coleg avocat o sa preia cazul dvs. si o sa va contacteze. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  5. Stimata doamna avocat: in limita timpului dvs. disponibil va rog frumos sa-mi raspundeti la aceste trei intrebari:
    1) Cu trei ani in urma, urma sa primesc o suma de bani pentru care mi s-a cerut sa deschid un cont la raiffeisen bank in valoare de 500 RON, pentru ca persoana respectiva sa-mi trimeata 1000 dolari. Cred ca a fost teapa, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat si atunci am fost la banca sa-mi cer banii inapoi. mi s-a spus ca acei bani nu mai pot fi returnati raman la banca (eu trebuia sa depun lunar suma de 200 RON). nici azi nu vor sa-mi restituie banii. ce mai pot face?
    2. Avand mai multe banci, dupa ce ni s-au diminuat salariile, nu am mai putut plati ratele. unele banci m-au executat silit, am poprire pe salariu, dar am si cardul de salariu blocat. cei de la juridic mi-au spus ca-l voi avea blocat pana termin de restituit toata suma. pe card am 850 RON si atunci le-am spus ca imi voi pierde si banii de pe card, pentru ca cei de la banca imi vor cere comision de administrare (cred).
    3. o singura banca – BRD – ma suna lunar sa le dau 50 sau 100 RON, lucru care este imposibil pentru mine, deoarece eu la salariu mai primesc 450 RON. ma tot ameninta ca-mi vor lua din casa lucruri sau chiar pot sa-mi pierd casa. am rugat sa-mi trimeata poprire pe salariu si nu vor, iar la credit europe bank, in anul 2006 am facut un imprumut de 27000 RON, din care mi-au oprit 4000 RON, trei ani am platit ratele, si m-am oprit la un moment dat nemaiavand posibilitatea sa mai achit nici jumatate din rata. acum am poprire pe salariu de 47800. este corect?
    va multumesc foarte mult

  6. Am facut un credit de nevoi personale pentru o cunoastinta, la o Banca Romaneasca din Bucuresti.

    Criza, alte probleme au facut-o pe amica mea sa nu mai platesca la timp ratele.

    Nu a platit 5 luni de zile din august 2011 pana la sfarsitul anului2011.
    Atunci a achitat suma de 40 milioane (4000 RON) deodata, s-a re-facut un alt Contract in februarie 2012, pentru suma ramasa, cu rate fixe lunare timp de 24 de luni.

    Dupa 14 luni de plata, corect, luna de luna, a sumei fixate, am constatat ca suma de plata nu era nici macar la jumatate din totalul de plata, mai erau 2000 RON in plus …

    Ni s-a spus ca nu am citit bine contractul si ca la o re-esalonare, o re-facere a Contractului trebuie sa platim niste PENALITATI … pentru ca nu am platit 5 luni de zile creditul. Si 15 milioane in plus pentru neplata celor 5 luni ?
    Dar, repet, au fost :
    – 5 luni de neplata,
    – am platit 4000 lei dupa 5 luni de neplata si scrie in Contract ca mai sunt de plata 9873, … RON !
    – s-a facut un nou contract unde scrie ca pentru 23 luni de zile de plata s-a stabilit o rata fixa lunara de 421 lei !!!
    Recitand contractul refacut, am constat ca, intr-adevar, este un articol acolo, in care se spune vag, ca TOT CE VA FI IN PLUS DE PLATA (?!), DE CE, DE UNDE ? pe timpul celor 24 de luni il priveste numai pe clientul care a facut creditul !
    FARA A SE SCRIE PE UNDEVA VREUN PROCENT.
    Foarte vag, nici nu am observat acest articol, de bucurie ca s-a refacut creditul si era trecuta in clar o suma de platit lunar !

    Nu era corect sa fie trecuta exact RATA + PENALITATI ?
    Daca era asa ceva ?
    Atunci, poate, ca lamuream pe loc, acceptand sau nu !
    Dar, ne lamuream !

    Revenind, acum dupa 14 luni la Banca, ni s-a spus ca peste rata lunara fixata timp de 24 de luni TREBUIAU PLATITE SI PENALITATI LUNARE de 19% la suma exsitenta ?!
    (19% la suma de plata, s-ar fi redus considerabil daca se platea lunar, dar de unde era sa stim ?)
    Si din moment ce scria ca mai este de plata suma de 9873,… lei, cum se ne mai gandim la altceva ?

    In acest moment, pentru rezolvarea situatiei trebuie sa platim de acum inainte, timp de 10 luni cate 80 (opt sute) RON pe fiecare luna, peste plata ratei, iar la sfarsitul creditului, deci peste 10 luni de zile, vom mai avea de platit inca 8000 (opt mii) RON pentru incheierea creditului.

    Este jecmanire totala !

    1. De ce nu este trecuta in Contract aceasta suma, exact acest procent de 19% ? Era un ARTICOL cu o mentiune vaga … de plata a ceva … pana la sfrsitul creditului.

    2. De ce penalitati, cand s-a platit si o suma de lei gramada si am facut un nou contract, cu rata lunara fixata, de comun acord ?

    3. De ce daca este o re-esalonare se platesc penalitati de intarziere ?!

    Ce ar fi de facut ?

    Nu cred ca trebuie sa platesc penalitati atata vreme cat am respectat obligatiile de plata in cel de al doilea contract. Poate ca suma din cel de al doilea contract cuprinde si ceva penalitati, curse de la momentul neplatii, pana la momentul refinantarii creditului, dar atat, o suma si care trebuia sa ni se comunice !!!
    Nu au cum sa curga penalitati pentru obligatii ce sunt platite la scadenta.

    Am innebunit cand am vazut cat mai este de plata, inca 1600 in plus !!! Nimeni nu poate crede ca poate fi real ce va scriu si totusi …

    Dupa o suma grasa depusa ches, am incheiat un nou acord de plata din care redau fragmente copiate exact din Contract :

    “Art 1. Debitorul X este de acord ca la data 07.02.2012 … credit in valoare de 10.085.92 RON , reprezentand 9.873.49 RON credit principal si 212.43 RON penalitati, comisioane, etc. suma rezultate din nerespectarea obligatiilor de plata lunare asumate prin contrcatul … din 14.05.2009 …”

    Art 3. Plata sumei mai sus amintite se va efectua dupa cum urmeaza :

    – O plata initiala de 421 RON care se achita la data incheierii prezentului acord de plata.

    – Diferenta intre suma restanta totala si valoarea platii initiale prevazuta mai sus se va esalona in 23 de rate lunare cu o valoare de 421 RON fiecare luna

    – Ziua scadenta a fiecarei luni este de 20 , in fiecare luni calendaristice.

    Pe parcursul derularii prezentului acord de plata, se vor adauga dobanzi penalizatoare precum si eventuale cheltuieli rezultate din orice masura de executare silita, comisioane si speze bancare, asigurari efectuate de BANCA pentru creanta sa si in contul acestei datorii conform Contractului de Credit, mai sus mentionat, sume care vor fi platite de DEBITOR

    Art.4 Partile sunt de acord ca, in scopul asigurarii derularii corespunzatoare prezentei tranzactii, BANCA sa emita somatia imobiliara”.

    Am intrebat verbal despre pasajul din art. 3 cu „… se vor adauga dobanzi penalizatoare precum si eventuale cheltuieli rezultate din orice masura de executare silita, comisioane si speze bancare … ” si m i s-a spus VERBAL ca va fi acolo, o suma, nu, mult.
    Ma gandeam ca vor fi inca 1-2 milioane, treaca … Dar, 16 milioane ?!

    Apoi, dracesc, pentru 100 milioane lei vechi au bagat si fraza cu somatia imobiliara, realizati ticalosia ?
    „…in scopul asigurarii derularii corespunzatoare prezentei tranzactii, BANCA sa emita somatia imobiliara”.

    Acum, intreband la Banca mi se spune ca penalitatile alea au fost de 19% la suta pe fiecare luna si pentru ca eu nu am platit luna d eluna cei 80 RON, de aceea as avea acum 1600 de plata !!!
    Dar, nu se vede nici un 19% pe acordul meu de plata stabilit de comun acord.

    Va rog frumos ajutati-ma !

    • La aceasta intrebare a raspuns un coleg de-al nostru chiar pe mailul dvs. personal. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna ziua.va rog sa mi spuneti daca am vreo sansa de castig.am 2opriri de la 2banci iar ing i mi retrage totibanii ramasi din salariu virati ie card ing.am depus o cerere de restructurare credit in urma incapacitatii temporate de munca de 45zile cu medical si examinare comisie dar mi a fost respinsa .eu nu raman cu nici un ban.am ramas cu restante .multumesc

    • Buna ziua .Anul trecut în august am.avut Robor_ul de 8.44,acuma am robor ul de 8.40 .Un an de zile am făcut rambursare anticipata parțială de 20000lei!Rata când avem robor de 8.44a fost de 1740lei,iar la robor de 8.40 am 1750lei!BANCA NU M_A LAMURIT!este credit ipotecar!Nu ar fi trebuit sa scadă ca a scăzut roborul ca și procent?Nu mai pun la socoteala ca am mai rambursat anticipat !

  7. Buna ziua,parinti mei au un credit de nevoi personale la BANCPOST,mama era platitor iar tata coplatitor,rata fiind in valoare de 204 CF pe 10 ani.Tatal meu a decedat anul trecut,iar rata a ramas sa o plateasca mama din salariul ei de 800 de lei si nu reuseste sa o plateasca la timp.A incercat sa vorbeasca cu cei de la banca,i sa raspuns ca nu pot sa-i faca rata mai mica,ca trebuie sa se descurce asa.Mentionez ca noi am dus copie dupa certificatul tatei de deces dar nu cred ca sa luat in considerare,penru ca noi inca mai primim acasa instintari de plata pe numele lui.Ce ne sfatuiti sa facem in legatura cu aceasta problema.Va multumim

    • Buna ziua stimate domn. Cel mai favorabil pentru dvs. ar fi demararea unui proces de denominare in moneda nationala din CHF , recuperarea comisioanelor ilegale si in cele din urma indreptarea nedreptatilor facute de banca impotriva dvs. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

    • Buna ziua.va rog sa mi spuneti daca am vreo sansa de castig.am 2opriri de la 2banci iar ing i mi retrage totibanii ramasi din salariu virati ie card ing.am depus o cerere de restructurare credit in urma incapacitatii temporate de munca de 45zile cu medical si examinare comisie dar mi a fost respinsa .eu nu raman cu nici un ban.am ramas cu restante .multumesc

  8. Am urmatoarea problemă:
    In 2007, când am luat un credit de la ING, dobânda era compusă din rata de referinţă(7%) + marja fixa 2%.
    In iulie 2010,marja mi-a fost modificată abuziv in 4,25%.
    În plus atunci când am cerut un nou scadenţar, am observat că şi aici se modificase astfel că rata platita in fiecare lună a devenit mai mică iar dobânda mai mare.
    Vă întreb dacă am şanse într+un proces cu banca şi dacă mă puteţi reprezenta în acest proces.
    Imi puteţi răspunde pe adresa mea de mail: eduard.minca@yahoo.com
    Va mulţumesc!
    Cu stimă, Eduard Mincă!

    • In cazul dvs. sunt foarte multe nereguli. Cu siguranta puteti deschide un proces impotriva ING, care la prima vedere nu pare sa aiba probleme in contractele de credit, insa in relitate, la o prima studiere a contractelor de credit observam ca si contractele ING sunt pline de clauze abuzive. Va sfatuiesc sa va inscrieti tot in cadrul biroului nostru si pentru procesul colectiv pentru DENOMINAREA creditului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Buna
      ziua! Spuneţi-mi va rog a-ţi mai dat
      în judecată banca ING? Care e rezultatul? În aceeaşi situaţie sunt şi eu şi nu ştiu ce să fac.Tel. meu: 0741594154. Vă mulţumesc!

    • Buna
      ziua! Spuneţi-mi va rog aţi mai dat
      în judecată banca ING? Care e rezultatul? În aceeaşi situaţie sunt şi eu şi nu ştiu ce să fac.Tel. meu: 07415xx4x4. Vă mulţumesc!

  9. Buna ziua, as vrea sa ma indrumati si pe mine, am un credit in CHF din 2008 cu un comision de acordare de 2,5%, comision de administrare credit de 0,45% la sold, marja fixa pe care o am in primul desfasurator a fost 0%, banca mi-a calculat apoi o rata a dobanzii de 7,93%. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot indrepta asupra bancii pentru restituirea comisionului de acordare care a fost de 800 CHF, A COMISIONULUI DE ADMINISTRARE CREDIT care ajunge la circa 100 franci pe luna si modificarea marjei din contract.Va multumesc.

  10. Buna ziua,
    in data de 20.02.2008 am contractat un credit ipotecar de la Piraeus Bank, in CHF. La incheierea contractului, aveam o dobanda fixa de 4.4 pp, in primul an, urmand la in urmatorii an , dobanda sa fie in functie deindicele Libor la 3 luni + marja bancii, la acea data 4.1 pp. In urmacaderii pietei bursiere, indicele de referinta a cazut foarte mult, iar banca a decis sa majoreze marja bancii cu 2 pp, prezentadu-mi un act aditional , pe care eu l-am semnat. INTREBARE: se poate face in vreun fel, sa se anuleze acel act aditional?, mai ales ca la contractarea creditului cursul CHF era de 2.14 ron, iar acum a ajuns la 3.68 lei. Daca-mi dati o adresa de mail, va pot pune la dispozitie contractul de credit, actul ditional, precum si incercarile mele personale de Renegociere a acestui contract, insa de fiecare data ma izbeam de “ai semnat, ai fost de acord”!!!!! Am vazut ca exista un precedent castigat in instanta DOSAR 146/196/2010 / Braila. Va rog sa ma indrumati!

    • Bun. sa incepem prin a intelege ca Marja Bancii dupa primul an a fost si ar trebui sa fie 4.1 PP. Majorarea este ilegala daca prin majorare se tinde catre o dobanda peste aceea initiala semnata initial. In tot cazul trebuie sa vedem neaparat acel contract de credit si da cunoastem foarte multe sentinte irevocabile in acest sens fiindca o buna parte sunt ale noastre. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • buna ziua. In legatura cu OTP BANK sucursala CLUJ , am luat doua imprumuturi in 2008, unul de 60000 franci altul de 40000 franci elvetieni. Anul trecut am rambursat pe cel mai mare la cursul actual , si mai am de plata 30000 franci din cel mai mic. se poate face proces si pt recuperarea diferentei de curs pt creditul rambursat? Cum ma puteti ajuta la Cluj. mentionez ca nu am credite restante la plata
      mulumesc
      BARBULESCU 07423ccc99

  11. Buna ziua,

    In anul 2008, in martie, am facut un credit de nevoi personale in valoare de 13.000 Euro -in CHF- la Piraeus Bank, fara garantie ipotecara sau alte garatii; in anul 2008 aveam un salariu care imi permitea lejer achitarea celor 245 CHF/luna; actualmente , din pacate, salariul meu este mult mai mic, am divortat si am un copil in intretinere; rata mea lunara este mai mare decat jumatate din salariul meu net lunar; referitor la “costurile ascunse” din contractul de imprumut, comision de risc sau modificarea dobanzii anuale, nu am acum contractul la indemana sa va pot spune exact, insa banuiesc ca din experienta Dvs. v-ati putea da seama daca as putea avea castig de cauza in cazul intentarii unui proces individual contra bancii mai sus mentionate! In cazul afirmativ, as dori sa colaborez cu firma Dvs, spre solutionarea cazului;
    Va multumesc anticipat!

    • Pot doar sa va comunic ca Piraeus Bank in perioada 2007 practica un comision de acordare, gestiune si o greseala la calculul dobanzii. Evaziv va pot spune ca ati putea avea dreptate, insa in mod obligatoriu am nevoie de contract, pentru o informatie corecta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  12. Ce pare aveti despre speta mea, vreau sa imi spuneti daca am sanse sa castig in instanta: am un credit ipotecar la bancpost din 2007 in chf pe o perioada de 30 de ani .In primul an dobanda a fost de 5,35 fixa. Dupa aceasta perioada dobanda curenta se calculeaza in functie de indicele de referinta stabilit de banca pt. creditele ipotecare acordate in chf.
    INDICELE DE REFERINTA al bancii pt creditul ipotecar se stabileste in functie de costul surselor de finantare si evolutia dobanzilor la creditele ipotecare de pe piata bancara din Romania ,se publica in presa si se afiseaza la sediile unitatilor teritoriale ale bancii.
    Nivelul dobanzii variabile este egal cu indicele de referinta al bancii pt creditul ipotecar acordat in chf plus o marja de 0(zero )puncte procentuale.
    In 2008 dobanda a crescut de la 5.35% (primul an) la 6.85%(din al doilea an).
    In 2009 am semnat un act aditional 1 ( Conditii Generale de Creditare si Conditii Speciale de Creditare) care presupunea ca prin introducerea LIBOR va mai scadea rata insa a crescut CHF-ul si rata bineinteles si ea, dobanda a crescut la 8.05%(DAE), iar marja fixa 7.51%. Nu mi s-a spus pe ce criterii s-a calculat marja fixa, de alfel nici in actul aditional 1 nu este specificat nimic concret despre modul de calcul al marjei care ar trebui sa fie 0(zero )puncte procentuale conform contractului initial. Profitand de acest act aditional au introdus si paragraful in care Bancpost cesiona creanta creditului catre EFG New Europe Funding II BV fara a ne anunta in prealabil.
    In 2011 rata a crescut foarte mult ca urmare a cresterii CHF-ului, am intocmit o cerere prin care doream o micsorare a dobanzii deoarece rata ajunsese echivalentul in lei la 1800 si nu mai faceam fata. Bancpost ne-a micsorat dobanda dar cu foarte putin adica de la 7.51 marja fixa la 6.74 (adica praf in ochi). Ofiterul de credit a fost foarte indignat si ne-a comunicat ca e singura micsorare de dobanda pe care am obtinut-o si sa nu ne mai asteptam ca vom mai obtine ceva pe viitor. Si bineinteles au introdus noi articole in actul aditional 2 prin care s-au acoperit cu OUG 50/2010 profitand de faptul ca noi nu avem cunostinte in domeniu desi le-am cerut sa ne explice nelamuririle pe care le aveam, raspunsul ofiterului de credit fiind : e optiunea dumneavoastra daca semnati sau nu.
    In 20.01.2014 am intocmit iarasi o cerere de micsorare a dobanzii deoarece CHF-ul a crescut din nou si rata deasemenea. Bineinteles raspunsul Bancpost a fost nefavorabil oferindu-ne ca solutii restructurarea, conversia monedei, schimbarea datei scadentei, solutii bune doar pt ei. Raspunsul lor m-a determinat sa ma gandesc serios la a demara dosarul pt instanta,influentandu-ma si cazurile vizionate la TV care au castigat procesele impotriva bancilor si mai ales cazul cu Bancpostul de la Timis din feb.2014.
    Am platit in 7 ani aprox. 24000 CHF numai dobanda si comisionul de administrare care acum este introdus in anuitate chiar daca nu se vede in grafic, iar din principal stupoare aprox. 5500 de chf. Mentionez ca sunt cu ratele achitate la zi, de aceea am dorit mai intai o rezolvare a problemelor pe cale amiabila, dar constat ca nu se poate.
    E de apreciat bunavointa si initiativa dvs. de a raspunde la intrebarile noastre. Va multumesc anticipat.

    • Din pacate toti clienti au constatat cu regret ca partenerii lor bancari in loc sa ii sustinta ii furau. Prin urmare s-au constituti impotriva lor. Putem sa va ajutam cu o parare pe contractul de credit, dupa ce ni-l comunicati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  13. O intrebare. Am pierdut un proces pe clauze abuzive cu Credit Europe Bank in prima instanta la Jud. Sector 6. Astept comunicarea sentintei ca avocatul sa faca recurs. Daca am pierdut la judecatorie, intuiesc ca voi pierde si la Tribunal. Intrebarea mea este: m-as putea inscrie intr-un proces colectiv pe clauze abuzive? Se poate castiga un proces cu banca dupa ce am pierdut in primul proces?

    • Buna ziua stimate domn. aici aveti link-ul de inscriere –
      O a va rog, sa va inscrieti, DOAR dupa ce ne prezentati actiunea fiindca este posibil a nu mai putem reitera deja, fiind aplicabila puterea de lucru judecat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • buna ziua domnule avocat,am avut proces cu eropa bank pt masurile abusive pt recuperarea comisionului oprit din 2008 pana in 2013,acesta a fost pe data de 17-02-2015 a ramas in pronuntare si mi s-a comunicat de la avocata ca am pierdut procesul.considerati ca este normal sa pierd acest proces pt ca nu a fost inclus coplatitorul ce legatura avea girantul cu comisionul de administrare ceea ce eu am cerut,in prezent apartamentul se afla la executor,eu fiind in somaj de 1 an de zile a platit rata lunara tata in calitate de coplatitor in valoare de 1500roni pe luna.intrebarea mea este dc pana la achitarea creditului voi plati valoarea apartamentului care este la executor sau plata contractului cu europa bank?
        creditul meu a fost de 57000euro dobanda este de 75000euro,comision administrare21000euro,total credit 152600 pe perioada de 30 ani,vi se pare normal ca un apartament in tr severin sa ajunga la valoarea asta?.parca ar fi vila prezidentiala,pe cand acelasi apartament in acelasi bloc la ora actuala este de 25000euro.va multumesc anticipat si astept raspunsul dv pe email

  14. am un credit in executare,am pierdut procesul in care contestam executarea; pentru a opri executarea si repunerea pe grafic ,pot actiona banca pe clauze abuzive?
    -comision de acordare
    -comision de risc
    -modificarea dobinzii
    _dupa doi ani de executare si plata a 20000 lei debitul creste mereu.
    _ma pot trezi daca pierd un astfel de proces ca trebuie sa platesc despagubiri cerute de avocatii bancii?

    • Buna ziua,din ceea ce mentionati dvs. comisioanele abuzive par a fi Volksbank sau BCR in modul in care sunt inglobate unul langa celalalt. In urma solicitarii colegii nostrii vor prelua solicitarea si va vor da un raspuns in cel mai scurt timp. In functie de banca vizata, anumite procese colective sunt deja pe rolul instantelor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  15. Buna ziua.
    As vrea sa ma indrumati si pe mine.In 2008 am facut un credit ipotecar in chf in valoare de 135.000 chf , la Credit Europe Bank, pentru care am avut perioada de gratie 6 luni . Vreau sa stiu daca pot da banca in judecata privind comisionul de administrare, am apelat la ei de 2 ori pentru renuntarea la acest comision, dar tot ce au putut sa faca a fost ca in primul an sa-mi prelungeasca cu inca un an perioada de rambursare, si renuntarea pe 12 luni la el, iar in cel de-al doilea an l-au scos,fara sa mai modifice nimic.
    Multumesc.

    • Buna ziua stimata doamna. CEB deja are format primul dosar colectiv din Romania si inregistrat la Tribunalul Bucuresti prin grija biroului nostru. In atare situatie, pe perioada vacantei judecatoresti de vara 2014 formam grupuri pentru trimiterea altui litigiu colectiv in instanta. In urma solicitarii dvs. un coleg va reveni cu toate informatiile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  16. Buna ziua

    As vrea sa va trimit contractele mele de credit care le am la Bancpost in chf din anul 2008 si as vrea sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa castig un proces de denominare a chf-ului . in acest moment am restante foarte mari si nu ma mai descurc deloc. am incercat o restructurare, dar mi-a fost refuzata. Mi s-a spus ca ma incadrez pt restructurare numai daca imi face conversie din chf in ron la cursul de astazi.
    Multumesc frumos

  17. Domnule avocat, am un credit la BRD din 26-10-2011. in valoare de 23 850,63 si este luat pe 10 ani cu rata fixa de 430 pe luna, sunt la zi cu plata dar e tot mai greu de la o luna la alta de platit banca si as vrea sa va trimit contractu sa vad ce pot face sa ma indrumatii sau daca puteti sa mi-l bagati in istanta si cat mar costa .eu o sa il trimit prin fax .va multumesc.

  18. Buna ziua,

    Am luat si eu un credit de nevoi personale de la Bancpost in 2008 . In 2009 am intrat in somaj iar valoarea ratei in lei s-a dublat depasind cu aproape de 3 ori valoarea somajului. Am adus la cunostinta bancii acest aspect fara nici o amanare de plata. Din 2012 sunt in executare silita.
    Intrebarea mea catre D-stra. este daca mai pot face ceva pentru demararea unui proces de denominare in moneda nationala din CHF si recuperarea comisioanelor ilegale .
    Va multumesc anticipat.

  19. Buna ziua,
    In anul 2008, am facut un credit de nevoi personale in valoare de 16.000 CHF- la Banc Post, fara garantie ipotecara sau alte garatii; In anul 2009 am intrat in somaj eu totusi platind ratele din economiile mele si ale familiei pana in 2010 cand nu am mai avut nici un fel de venituri si nici economii. Am incercat prin diferite adrese catre Banc Post sa mi se acorde o perioada de gratie,argumentand lipsa orcaror venituri, fara succes insa. Ulterior in noiembrie 2011 m-am angajat avand un salariu net de 602 lei si neputand face fata nici acum ratei de 285 Chf. aprox- 1050 lei. Mi s-a propus in mod repetat o refinantare pe 12 ani rata lunara ajungand la aprox 230 chf. adica aprox 850 lei depasind chiar salariul. La data de 29.11.2012 Banc Post a vandut creanta catre EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. In feb 2013 mi s-a adus la cunostinta punerea popririi asupra conturilor de catre executorul judecatoresc.
    Rugamintea mea catre dumneavoastra este sa-mi spuneti daca mai pot intenta proces catre Banca privind denominarea chf si plata lui la cursul istoric si a clauzelor abuzive din contract, chiar si in faza de executare silita . In cazul afirmativ, as dori sa colaborez cu firma Dvs, spre solutionarea cazului.
    Pe adresa de mail avocat@indrumari-juridice.eu am trimis si documente scanate privind aceasta speta.

    Cu respect,
    Va multumesc anticipat,

    Masec Mircea
    Telefon: 07365574xx
    mail: agromir1@yahoo.com

    • Buna ziua stimate domn. Avand in vedere urgenta pe care o prezentati un coleg va reveni la dvs. pentru a putea stabili toate datele. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  20. Buna ziua,am si eu o problema cu Raiffaisen bank.Am avut o deschidere de cont pe care am achitat-o in data de 04.04.2014,saptamana trecuta am facut o cerere pentru un alt credit la o alta banca si surpriza inca figurez in biroul de credit cu acest descoperit(valoarea totala adica 3773 ron).
    Ce as putea sa fac impotriva bancii raiffaisen?
    Multumesc.

  21. Buna seara, as dori sa il întreb pe dl. avocat Cuculis daca, in cazul deschiderii unei acțiuni in instanță pentru denominarea creditului, la cursul existent la data contractării creditului, se achita taxa de timbru si la suma se poate ridica aceasta taxa. Este clar ca doar justiția mai poate face ceva in aceste cazuri. Si am aflat ca o instanță din Galați a dat câștig de cauza pe aceasta speță. Care ar trebui sa fie primul pas? Avocat, ANPC? Va mulțumesc mult.

  22. In anul 2008 am luat un credit in valoare de 62.000 chf de la Bancpost pentru cumpararea unui apartament.Acum chf a crescut foarte mult.Credeti ca daca as da banca in judecata as putea obtine denominarea si plata ratelor la cursul la care am luat imprumutul cat si recuperarea comisioanelor abuzive?Daca ma puteti ajuta dati-mi va rog un raspuns pe adresa de e-mail sau la telefon 0727216828,Va multumesc,

  23. In anul 2008 am luat un credit in valoare de 62.000 chf de la Bancpost pentru cumpararea unui apartament.Acum chf a crescut foarte mult.Credeti ca daca as da banca in judecata as putea obtine denominarea si plata ratelor la cursul la care am luat imprumutul cat si recuperarea comisioanelor abuzive?Daca ma puteti ajuta dati-mi va rog un raspuns pe adresa de e-mail sau la telefon 0727216828,Va multumesc.

  24. In anul 2004 am facut un credit la banca Carpatica . Dar acel credit l-am facut pt altcineva. Persoana care trebuia sa plateasca acel credit a mai intarziat cu plata si creditul s-a majorat. intr-un final persoana in cauza zice ca la achitat, dar in 2013 mi-a venit o comunicare de la executotul judecatorec in valoare de 2340 lei. Am facut o conventie de plata cu cel care trebuia sa fi achitat creditul si am inceput luna de luna sa trimitem banutii executorului. In prima luna de plata pe recipisa a fost trecut domnul x cu specificatiile ca este pt dosarul deschis pe numele meu. Executorul a trimis banii in alta parte, executorul zice ca pers care imi este datoare ar mai avea un credit. Intrebarea mea este are voie executorul sa faca aceste greseli si banca are dreptul sa pastreze acei bani si sa imi mai majoreze creditul. Cu toate ca eu am in mana recipisele si conventia de plata intre mine, pers x si banca. Va rog sa ma ajutati

  25. am un credit in CHF la bancpost din mai 2008, la dobanda OK si fara comisioane, pentru 53000 CHF rata 292 CHF, insa sotia are unul tot in CHF tot la BP din nov 2007 cu comision administrare 0,2 % si dobanda mai mare, pentru 31000 CHF rata de 246 CHF.
    dupa og 50/2010 am solicitat uniformizarea celor 2 credite, invocand faptul ca nu avem restante etc.. si bineinteles am fost refuzati.
    desi in aditionalele de dupa OG 2010 este reiterat comisionul de rambursare anticipata de 0%, la rambursarile anticipate efectuate am fost taxaty cu comision 4% in baza unui punct din contractul initial in baza careia figura ca am beneficiat de o oferta la acordarea creditului prin care am fost scutiti 6 luni de plata dobazii.
    as vrea sa stiu ce sorti de izbanda as avea in cazul actionarii in instanta pentru comisionul de administrare credit si pentru cel de rambursare anticipata.
    va multumesc

    • Buna ziua, intradevar dumneavoastra puteti sa va folositi de prevederile atat interne cat si internationale tocmai asa cum ati precizat sa uniformizati aceste contracte. Un coleg avocat urmeaza sa va contacteze. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  26. Am fost executata prin popriere pe salariu,pentru un credit de 8.000 lei(din care eu platisem cam trei ani luna de luna pana la reducerea salariilor din 2010,aceste sume fiind ft.putin scazute din creditul initial) de catre Executorul judecatoresc Doina Safta pentru Banca Romanesca ,am avut o rata de 250 roni pe luna,am achitat integral suma stingandu-se in luna aprilie 2015.Institutia unde lucrez a cerut de la executor un act din care sa reiasa ca poprirea se ridica ,executorul a trimis o noua poprire de 4.500 roni reprezentan penalitati 2012-2015. REZULTAND ca nu voi mai scapa in veci de acesti camatari.Ce pot face??

  27. In anul 2006 am luat un credit in valoare de 36.500 euro de la BRom pentru achizitionarea unui apartament in Bucuresti. Credeti ca daca as da banca in judecata as putea obtine eliminarea comisionului de urmarire cat si recuperarea lui?Daca ma puteti ajuta dati-mi va rog un raspuns pe adresa de e-mail sau la telefon 0741044692.
    Va multumesc,

    • Buna ziua stimate domn. Comisionul de “urmarire riscuri” probabil este nul absolut chiar CJUE a dat aceasta solutie castig de cauza priviind acest comision pe care il si puteti recupera din trecut. Cu stima av CUCULIS 0722298011

  28. buna ziua
    am si eu o mare problema
    in 2008 am luat un credit ipotecar de la banca transilvania, in valoare de 278.000
    am reusit sa platim ceva din el, am cerut si cateva restructurari, pe parcurs, dar din nefericire sotul meu si-a pierdut serviciul si de 2 ani nu am mai platit ratele care erau la inceput la o valoare de aproximativ 4000 ron lunar, apoi devenisera 2500 ron
    acum cateva zile am primit acasa de la un executor, instiintare de executare silita
    nu avem alta proprietate si nici bani sa ne judecam cu banca……ce sanse avem sa nu fim dati afara in strada…in conditiile in care acum banca cere de la noi 402.000 ron

    va multumesc

    • S.C pot anula in instanta clauzele contractuale insa nu mergand pe dispozitiile legii 193/2000 raspunsul este afirmativ. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  29. Buna ziua!… in ianuarie- februarie 2010 am facut in nenumarate randuri cereri de micsorarea ratei sau amanarea, din cauza neputintei de a mai plati, sotul meu trecand la un salariu minim pe economie si in cele din urma la nimic, banca refuzand sa ma ajute si in cele din urma am ajuns in neputinta de a mai achita rata. am ajuns la executare silita , iar in octombrie 2010, in urma unui ordin executoriu mi se face propire pe cardul salarial( imi ridicam banii de la caseria bancii), din martie 2011 propirea s a facut direct din salariu cu acordul firmei la care lucrez, desi in acea luna mi s-a oprit de doua ori, atat la banca cat si pe stat, ceea ce nu mi se pare normal, acest lucru itamplanduse si acum, luna aceasta , Mentionez ca timp de 5 ani mi s-au oprit cei 33% din salariu,. Pe 31. 07. 2015 am primit un alt ordin de executare silita(un alt cabinet de avocatura), mi s-a pus o alta blocare pe card, fiind in imposibilitatea ridicarii drepturilor salariale, desi din salariu mi s-a oprit suma datorata, acest lucru aducandu mi prejudicii , fiind singura sursa de venit( plata facturi, nevoi copii). aceasta noua executare silita aduce alte chektuieli adaugate la creditul meu, credit care nu inteleg de ce , desi am platit in 5ani aproape 2oooo ron, acesta nu se micsoreaza, din contra a crescut, este mai mare. In 2010 aveam 36 .538.13, de fiecare data rezervandu si dreptul de a actualiza suma, de fiecare data in favvoarea lor desi dobanzile au scazut, iar acum este de 33. 581. 32 plus cheltuieli executorii de 4. 196, 96 ( de ce alte cheltuieli de executare silita, daca acestea au mai fost achitate o data, daca banca schimba birourile si notarii, noi trebuie sa platim de fiecare data cheltuielile executorii?) Va multumesc anticipt daca ma puteti ajuta. Solicit ajutorul dumneavoastra, . Sunt din Ploiesti.

  30. Am luat un credit ipotecar ,am platit 6ani şi mai am 4 ani.Am mers la banca sa ne dea acordul pt construire si nu vor pana nu achitam tot creditul.Ce trebuie făcut?

  31. Buna ziua,
    Am facut un credit ipotecar in 2007 si l-am returnat integral in aug. 2014, la Volksbank.Mai pot recupera comisionul de risk?
    Daca da, doresc colaborare. Multumesc

  32. Urmaresc de ani buni evolutia proceselor in instanta cu diferite banci,asistate de renumiti avocati specializati pe probleme de clauze abuzive sau pe probleme cu recuperatorii de credite,eu facind parte din categoria pagubitilor in proces cu Pireus in care ma judec de 3 ani si acum intrun final mi s-a dat o solutie favorabila in prima instanta.Dar eu vreau sa aduc in discutie o problema mult mai grava.S-a ajuns la concluzia unanima ca,clientul unei banci este pus in inferioritate cind negociaza un contract de inprumut datorita faptului ca nu are cunostinte juridice pentru a sesiza abuzurile din contracte si deaceia a ajuns in situatia dramatica de a fi jecmanit de banci si mai mult de atit sa fie aruncat in strada prin executali silite a caselor.Romania a asistat din 2007 la adevarate drame in acest sens,nu mai punem la socoteala miile de procese.Majoritatea avocatilor dau solutii de fapt corecte de a se adresa justitiei pentru a-si gasi solutia corecta.Acest lucru implica costuri uriase,aici facind referire la taxa de timbru,cautiunea,expertiza contabila judiciara,si onorariul avocatului.Nu am auzit pe nici o persoana cu ,cunostinte juridice sa aiba o problema cu legea ajutorului public judiciar respectiv legea 51/2008 care ar ajuta mult pe pacaliti sa se adreseze instantelor.Acesta lege este aberanta si lipsita de utilitate,in primul rind ca nu prevede cautiunea in al doilea rind Guvernul Boc in 2010 daca nu ma insel au modificat baremurile celor care ar putea sa beneficieze de ia micsorindule.O data cu cresterea salariului minim pe economie etapizat de catre Guvernul Ponta aceasta lege 51/2008 este o lege moarta ca numai beneficiaza nimeni de ia.
    O alta problema sociala pentru a nu se mai intimpla ca imprumutatul sa nu mai cada in plasa contractelor ticluite miseleste ar fi ca aceste case de avocatura celebre sa propuna Barourilor ca fiecare cetatean care doreste sa faca un imprumut la o banca sa fie asistat de un avocat,acesta fiind angajat pe o suma modica sau un mic procent din valoarea imprumutului.Am adus in discutie aceste doua probleme ca o solutie pentru viitor,pentru a nu se mai repeta aceste drame.Va multumesc.

  33. Buna ziua,
    Am un credit CNP cu ipoteca. Din anul 2010 am intrat in proces cu bcr in procesul colectiv (). In 2011, in urma unor probleme in procesul colectiv, am semnat oferta bcr de reducere a ratei si renuntare la proces. intrebarea mea este daca mai este posibil sa mi recuperez sumele platite in plus bcr ului de cand am contractat creditul (2008) pana la semnarea acelui act aditional?
    Se mai poate face ceva in acest sens?
    Multumesc

  34. Buna ziua,
    As dori sa dau si eu in judecata Piraeus Bank. Deoarece am facut un imprumut la ei de nevoi personale in CHF in 2008. Creditul a fost facut pe 10 ani, cand CHF era 2,38 Ron. 86~87CHF/luna. La trei luni mi s-a modificat creditul ajungand la 122 CHF/luna, am platit si 127CHF/ luna foarte muulte luni. Crescand mereu CHF la banca. Am impesia ca la ora actuala dupa calculele mele as fi platit cu varf si indesat creditul mai ales ca CHF a luat-o razna. Mai am de plata pina in 2018. Cum puteti sa ma ajutati sa-mi recuperez cat de cat bani si sa mi se faca dreptate la CHF din 2008. Va multumesc.

    • Buna ziua stimate domn. Nu doar ca puteti sa va recuperati banii pe care i-ati platit cu titlu de clauze ce au un caracter abuziv, insa puteti deschide un proces fie inidividual fie colectiv, prin care sa solicitati instantei sa platiti creditul la cursul din 2008 (2.1 lei . franc) Cu stima, av Cuculis 0722298011

  35. Buna ziua,

    Sotul meu are un ctr ipotecar cu BCR.
    Ipoteca este un teren format din doua loturi.
    Am solicitat acord pentru alipirea celor doua loturi.
    BCR a fost de acord cu alipirea, si a solicitat documentele ulterioare alipirii.
    Pe langa acestea, BCR a mai pus si o clauza privind euribor la 6 luni: daca euribor la 6 luni devine negativ, sotul sa fie de acord ca acesta sa fie considerat pozitiv.
    Este corecta aceasta clauza? daca nu, prin ce argument pot solicitatea eliminarea ei?

    Multumesc mult

  36. Buna ziua, Domnule avocat! Va supun atentie cazul meu cu BP. De anul trecut am deschis un proces pentru clauze abuzive, denominare, restituire comisioane etc, credit din 2007, de nevoi personale cu ipoteca(mentionez ca asta a fost Solutia cu care a venit consilierul bancii la acea vreme). Nu mi-am permis avocat, asa ca ma reprezint singur. Pe scurt, suntem in faza in care procesul a fost repus pe rol dupa ce am depus practica judiciara si multe altele, am mai depus la termenul din data de ianuarie un interogatoriu compus din 6 intrebari pentru parata, iar ei, tot la cererea Presedintelui de instanta, au venit cu actul additional din 2010 cu OUG 50. Pentru termenul din februarie, trebuie sa vina cu raspunsurile la interogatoriu, dupa care ar trebui sa se pronunte(cred). In cazul in care sunteti dispus, as scana toate documentele si vi le-as trimite sa ma ajutati sa castig pentru ca sunt intr-o faza foarte avansata si orice detaliu poate conta. Multumesc anticipat.

      • La termenul de miercuri BP nu a trimis, asa cum a cerut instant, raspunsuri la intrebarile interogatoriului. Pronuntarea s-a amanat pana in 17 luna asta.
        O alta intrebare, la care va rog sa imi raspundeti este:

        “pot initia un process pentru ca mi-a fost cesionat contractual catre EFG NEW EUROPE FUNDING, inca din 2010? “.
        Multumesc anticipat.

  37. Buna ziua, Domnule avocat.
    In 2006 am contratat un credit ipotecar in euro cu BCR cu dobinda 6% primul an si variabil in continuare. Cum a crescut indicele euribor normal ca a crescut si dobinda ajungind pina 12% dar cind a scazut indicele euribor dobinda sa mentinut peste 10% iar raspunsul la intrebarea ,,de ce,,.? a fost ca guvernul prin decret a stabilit o marja fixa pentru creditul meu de 9,66%+ euribor pina la sfirsitul creditului. In acest moment dobinda e de 9,77% . De la inceputul creditului si pina acum am platit un comision de administrare lunar de 22,5€ calculat la soldul initial de 45000€ pt 300 de rate. Costul initial de dosar de credit sau studiu a fost 1600€.
    Acum banca insista sa solicit o refinantare pentru soldul actual de 19000 in conditia de dobinda de 4,95% pe urmatorii 5 ani si 3+euribor in continuare dar mie imi incheie ratele in 4 ani jumate cu conditia sa aprob o clauza prin care renunt la orice litigiu sau reclamatie de drepturi din creditul initial.
    Va rog sa_mi da_ti un sfat pentru a refinanta sau sa astept si sa reclam banca in tribunal . Va multumesc,

  38. conform contractului semnat banca imi acorda “o reducere la dobanda aferanta creditului constand intr-o suma de bani prin aplicarea unui procent de 4% la suma fiecarei trageri din credit.Contul imprumutatului va fi creditat cu suma reprezentand reducerea de dobanda in acelasi timp cu suma trasa din cont.”Acuma trei zile am lichidat creditul in valoare de 58925 de franci fiind conditionat de banca sa platesc 4% din valoarea creditului ramas altfel nu mi se lichida creditul.Precizez ca acest credit a fost facut in 29.09.2008 nu am avut intarzieri la plata creditului,si conform extraselor de cont in tot acest timp eu nu am beneficiat de acest bonus de 4%.cu respesct si sper sa primesc un raspuns ca sa stiu daca pot sa i dau in judecata pentru furt inselaciune si clauze abuzive.

  39. Buna seara, Domnule avocat. Sunt beneficiara unui credit de nevoi personale cu ipoteca imobiliara, in euro, contractat cu Banca ING in august 2007. Cursul la data incheierii contractului era 3.17 lei. In plus pe langa dobanda exagerata platita din 2007 pana in prezent, atat contul in lei prin care lunar platesc doar asig de casa si cea de viata cat si cel in euro, prin care platesc lunar doar rata aferenta creditului, au card atasat pentru care achit comision anual de administrare. In conditiile in care ING nu are banca in Braila ( a avut pentru o perioada scurta si au inchis – o) tot eu, clientul a trebuit sa ma descurc cum imi platesc ratele neavand o alta alternativa in afara de aceste carduri si desi nu efectuez nici o alta tranzactie pe niciunul dintre el platesc anual un comision de 14 euro. Am obosit de aceasta “camatarie” exagerata si pe scurt m-ar interesa daca pana in prezent au fost procese individuale sau colective deschise bancii ING si daca sunt sanse de a obtine conversia in lei la cursul de la data contractarii eventual majorat cu un mic procent si recalcularea sumelor achitate pana in prezent in conditiile in care din sumele achitate lunar in cei 8 ani din suma datorata s-a scazut aproximativ 8600 iar dobanda platita reprezinta cam 18000 euro?

  40. Buna ziua,
    Am contractat un credit de nevoi personale in oct.2007, valuta CHF,la Bancpost cu dobanda de 7.95%+comision lunar 0.30% din sold+comision acordare 2,5%.In anul 2008 BP a modificat dobanda de cel putin 3 ori ajungand la 10.95%.In 2010 cand s-a pus in aplicare ordonanta 50 Bancpost a pastrat dobanda de 10.95% fara sa revina la dobanda initiala din contract si a aplicat dobanda Libor la aceasta marja.Va rog sa imi spuneti daca imi puteti acorda suportul in recuperarea sumelor incasate auziv(commission acordare,comision lunar,dobanzi abusive,curs valutar).astept raspuns din partea dumneavoastra pe site sau pe mail.
    O zi buna!

  41. Buna ziua.
    Am o proprire pentru care banca imi opreste 50% din pensie. In lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie mi-au oprit toata pensia pe motiv ca am un card neperformant pentru care au trebuit sa suspende proprirea pentru a platii datoria la card. Luna aceasta inca nu am primit nici un ban. Este posibil asa ceva? Am probleme de sanatate si aceasta situatie m-a demoralizat foarte tare. Am fost la OPC si ei au facut o sesizare bancii ca in termen de 30 de zile sa rezolve situatia, dar inca nu este rezolvata. Ma cheama la banca saptamanal si nu se rezolva nimic, plus ca trebuie sa imi platesc transportul iar eu nu am nici un venit de aproape 4 luni. As vrea sa dau banca in judecata. Credeti ca as putea castiga? Multumesc

  42. am un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF din 2007 la Bank Post,doresc sa stiu daca ma puteti ajuta pentru clauzele abuzive si reconversia monetara.Astept raspuns pe email.Va multumesc

  43. Bunseara!
    Va retin atentia cu urmatoarea situatie:
    In data de 18.04.2016 am achizitionat o polita auto RCA in valoare de 780ron de la o sucursala Groupama sector 6, pentru un turism vechi de 9 ani, eu fiind posesoare de carnet de conducere de 15 ani.
    In aceeasi zi – practic in interval de aprox.2 ore de la semnarea politei – din considerente personale, am dorit sa renunt la polita RCA in favoarea uneia CASCO in cadrul aceleiasi unitati bancare, fiind refuzata categoric. Am dorit sa depun o reclamatie in acest sens dar din nou, lucratorul bancar a refuzat categoric acceptarea acesteia.
    In aceasta situatie doresc sa stiu:
    – daca din punct de vedere legal, eu ca si cumparator al unui produs bancar, am dreptul sa renunt la produsul achizitionat, in favoarea altuia (chiar mai scump), si care este termenul pentru un astfel de demers;
    – daca am fost victima unui abuz – nu cred ca o institutie de calibrul unei banci, oricare ar fi aceasta, poate refuza o reclamatie/sesizare;
    – ce demersuri pot sa fac in sensul renuntarii la polita RCA in favoarea uneia CASCO la aceiasi sucursala bancara.

    In speranta unui raspuns,
    Cu multumiri, respect si consideratie!

  44. Buna seara eu am o problema mare,am luat in 2008 2 carduri de nevoi personale de la Europeană,după care am rămas fara munca si nu am mai avut posibilitatea de a plăti,in 2014 banca mi a dat dosarele la o firma de recuperare (eu sunt in italia,numai locuiesc in romania dar nu muncesc nici aici)pe urma am ajuns cu ei la o intelegere,am plătit pentru 6 luni cate 25 de euro pe lună timp de 6 luni,după care văzând ca datoria in loc sa scadă creste i am sunat si mi am spus ca daca platesc măcar 100 de euro pe lună imi va scade din datorie,eu neavând posibilitate i am cerut timp pentru a mi gasi un loc de munca,ei nu au acceptat,iar eu am încetat sa platesc acei 25 de euro pe lună.după care i au dat dosarele mele in mana unui executor judecătoresc.Eu cu executorul in luna septembrie 2015,am ajuns la un acord de plata (avand o promisiune de munca)din luna noiembrie 2015 platesc cate 300 de euro pe luna (cate 150 de euro pe dosar)după 6 luni de plată,deci am plătit pana in momentul de fata 1800 de euro am cerut un extras de cont si am vazut ca datoria mea nu a scazut de loc,încă imi creste si ei spunându mi ca imi pune dobanzi pe fiecare zi,conform contractului,insa eu la mana nu am nici un fel de contract am decat somatiile trimise de executor,eu nu am vazut nici un contract,nu am semnat nici un contract,eu nu stiu ce sa mai fac,nu este posibil asa ceva,ca eu sa platesc luna de luna cate 300 de euro si ei sa mi mărească datoria,când voi mai termina eu cu acestia?niciodata?eu in momentul de fata am rămas din nou fara munca,mi am băgat somaj si tot somajul care il iau le dau lor si tot nu mi scade din datoria,astept un copil,sunt fara munca,nu stiu ce sa mai fac,va rog din ton sufletul sa ma ajutati.adresa mea de mail este:anton.cavallo87@libero.it

  45. Domnule avocat
    Am contractat si eu un credit de consum in CHF in 2007. As dori sa ma reprezentati intro actiune in instanta.

    Am toate documentele scanate, si pot sa vi le transmit
    Cu respect AD.

  46. Buna ziua!
    Am facut in anul 2008 un credit la SC Domenia Credit SRL, care acum nu mai e pe piata, insa ne-a preluat pe toti clientii Garanti Bank, as vrea sa dau in judecata, pe cine sa dau, eu cred ca pe Garanti Bank, dar am 2 intrebari. Va rog frumos daca puteti sa-mi raspunde-ti?

    1. Mi sa perceput comision de acordare credit 1,9% din valoare creditului, consider ca a fost abuziv?

    2. Cursul EURO a fost in 2008 de 3.71 lei iar acum este peste 4,5 lei din nou consider ca e abuz, as solicita o ingetare de curs la data acordarii creditului?

    As vrea sa-mi confirmati ce sanse am sa castig in conditiile de mai sus.

    Va multumesc!

    cu stima.
    Vasile TIRSU

  47. Buna ziua, am o intrebare: in 2008 am luat un credit de la Citibank pe care nu l-am achitat integral. Creditul era pe o perioada de 4 ani, iar eu am achitat doar 2 ani. Nu am fost notificat niciodata despre intarzierea la plata. Acum in ianuarie 2017 am vazut ca am poprire pe cont instituita in decembrie 2016 de catre un executor judecatoresc care este imputernicit de Kruk. Va rog sa imi spuneti daca pot cere in instanta anularea executarii silite, daca am sanse de castig. Va multumesc!

  48. Ma numesc lupu ion din brasov ma adresez cu o intrebare dumneavoastra in anul2011 am acesat un credit de nevoi personale de la piraeus banc in valoare de 370 de milioane in 2013 a venit criza nam mai putt plati in 2014 ma dat in judecata fara sa fiu anuntat din 2015 am prorii pe salar am putea da banca in judecata pentru comisioane va multumesc si astept raspuns .tel.0741299578.

  49. Buna ziua,
    in data de 25.06.2007 am contractat un credit ipotecar de la Piraeus Bank, in CHF. La incheierea contractului, aveam o dobanda variabila calculata in functie de indicele de referinta si de marja bancii de 4.2pp, pe an, variabila , dobanda de indicele Euribor la 3 luni + marja bancii, la acea data 4.2 pp. In urma caderii pietei bursiere, indicele de referinta a cazut foarte mult, iar banca a decis sa majoreze marja bancii cu 2 pp, prezentadu-mi un act aditional , pe care eu l-am semnat. INTREBARE: se poate face in vreun fel, sa se anuleze acel act aditional? Daca-mi dati o adresa de mail, va pot pune la dispozitie contractul de credit, actul aditional. Am vazut ca exista un precedent castigat in instanta DOSAR 146/196/2010 / Braila. Va rog sa ma indrumati!

  50. Buna ziua,am si eu o intrebare,se poate sa dai un om decedat de sapte ani in instanta pentru recuperarea creantei,si sa-l executi silit?chiar daca in ultimii doi ani nu s-a primit nici un fel de avertizare scrisa sau prin telefon.Multumesc

  51. Buna ziua . Situatia mea sta astfel : In anul 2005 am luat un credit (bunuri de consum) cu buletinul. Am platit 6 luni si dupa am incetat platile ( creditul era pe 3 ani). Intre timp in anul 2015 am facut un credit de nevoi personale la o banca(platit la zi). In anul 2016 luna august am fost invitat de catre aceiasi banca sa fac o refinantare, ceeam ce am si facut . In luna a10a/2016 am fost executat silit de catre un BEJ pentru acel credit din 2005, astfel mi-au blocat 2 conturi : cel de salariu si cel care am creditul(data scadenta pe 22 ale lunii). Cand am aflat i-am cerut BEJ-ului sa imi deblocheze contul de credit si sa ia banii din contul de salariu. Bej-ul mi-a eliberat o adeverinta prin care imi permitea sa imi platesc ,,ratele restante aferente creditului. Eu din luna a10a platesc mereu pe data de 25 ale luni ca banca sa isi ia banii, dar imtampin mereu probleme : banii ii opresc cei de la preopriri . Specific ca sunt la zi cu platile. Acum ajung si la contestatia la executare care am facut-o . Am castigat si pe 10.03.2017 mi s-a admis contesatia. Stiu ca dureaza intre 3 si 4 luni pana primesc decizia ,,scrisa,,. De atunci banca ,, pare sa ajute Kr.k si BEJ . DECI MA REPET AM O ADEVERINTA prin care Bej-ul spune urmatoarele : DISPUNEM DEBLOCAREA PARTIALA A CONTURILOR EXCLUSIV PENTRU PLATA RATELOR AFERENTE CONTRACTULUI DE CREDIT INCHEIAT CU INSTITUTIA DUMNEAVOASTRA.

    Deci eu am facut plati la credit cu acea adeverinta si acum banca parca nu vrea sa tina cont de ea . Am vorbit cu mai multi operatori de la banca si au spus ca ei nu au ce face . Exemplu : rata scadenta pe 22 ale lunii , eu am platit pe 25 si pe 27 i-au luat cei de la preopriri. pe 28 m-au sunat de ce nu platesc rata chiar daca ei vad ca am platit pe 25 .

    Eu vreau sa imi platesc creditul cum l-am platit pe cel ,,vechi,, si vreau sa il platesc si pe cel actual . Dar vad ca imi pun bete in roate si banca , si kr.k-ul si bej-ul. Pare urat spus dar ,,miroase,, a intelegere intre ele si razbunare (kruk bej..).

    Vreau sa stiu daca pot da banca in judecata.

  52. Nu stiu ce sa fac.M-a omorat Banc Post.Am castigat procesul cu ea,dar nu stiu cum sa fac sa-i oblig sa-mi incaseze restul datoriei si sa-mi dea certificatul de radiere a datoriei.Multumesc daca va faceti timp sa -mi dati o indrumare.cu multa stima,bigligiu.

  53. As vrea sa stiu daca mai pot recupera comisionul de acordare, dupa incheierea contractului de credit .
    In contract acest comision era de 0.3% dar am primit suma imprumutata minus 3%, in momentul acordarii imprumutului.
    Am documentul in care apare suma pe care mi-a dat-o banca si lipsesc exact 3% ca si suma dedusa din intrega suma imprumutata .
    Ratele si dobanzile au fost raportate ca referinta la suma intrega specificata in contract .
    Multumesc.

  54. Bună ziua în anul 2015 am deschis un card de ALOCAȚIE pentru copilul meu minor!Fiind vorba de un card de ALOCAȚIE nu înțeleg de ce mi se percepe comision de 10-15 lei! M-am întors fain frumos și i-am luat la raspundere!Tipa pe un ton flegmatic mi-a raspuns “poți să-l schimbi când face copilul 14 ani până arunci nu”.Am decis să “mă mut ” la alta bancă!În luna lui ianuare m-am întors și i-am rugat să-mi închidă contul.Mi-au venit cu nu știu ce scuză că nu se pote până în luna lui iunie!Astăzi primesc mesaj de la bancă că mi s-o adunat 16 lei și ceva bănuți comision și să-l plătesc cât mai repede!Vă rog spuneți-mi ce să fac?!Aș dori să-i dau în judecată (banca respectivă)

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.