Am Spart Sau Deteriorat Un Produs In Magazin Din Greseala-Trebuie Sa-l Platesc?

Chestiunea juridica ce se pune in discutie, este daca un accident prin care am spart sau deterioriat un produs intr-un magazin se poate sau nu circumscrie notiunii de fapta prejudiciabila si/sau daca avem obligatia de a achita o asemenea paguba in baza raspunderii civile delictuale.
La prima vedere da, avem aceasta obligatie insa se ridica intrebarea, –  comerciantul a facut tot ce trebuie pentru ca acel produs sa fie protejat si asigurat in raft? 

De exemplu, ați atins întâmplător o sticlă, aceasta a căzut și s-a spart. Uitați-vă daca pe raft există bare de protecție, necesare pentru stabilitatea produselor. Lipsa acestora atrage de esenta culpa magazinului.

Există și alte standarde pentru amplasarea mărfurilor: distanța dintre rafturi ar trebui să fie de cel puțin 1,4 metri.

Cu cât suprafața magazinului este mai mare, cu atât distanța dintre rafturi crește:

-1,4 m – pentru suprafețe de până la 100 m²;
-1,6 m − pentru suprafețe de la 100 până la 150 m²;
-2 m − pentru suprafețe de la 150 până la 400 m²;
-2,5 m − pentru suprafețe de la 400 m².

De dumneavoastră s-a apropiat imediat agentul de pază? Nu permiteți angajaților magazinului să vă intimideze sau să vă amenințe, să vă apuce de mâini, să vă ia geanta. Cu atât mai mult să ceara să achitați compensații.

ATENTIE- Numai instanța vă poate obliga să plătiți pentru bunurile deteriorate. Nu sunteți datori să faceți acest lucru imediat în magazin!

Daca acele produse erau intradevar asigurat si daca prin culpa noastra exclusiva si neatantia imediata am cauzat un prejudiciu, doar atunci putem fi trasi la raspundere.

Av.Drd. Cuculis A.

0722298011

Aveti o problema de natura juridica? Click aici pentru o programare la consultanta specializata.