Anulare Decizie Concediere -RATB Pierde Procesul Cu Angajatul Sanctionat Si Concediat-RATB Buna De Plata Pentru Salariile Neplatite Si Obligata Sa-l Reangajeze Pe Fostul Angajat-Avocat Cuculis

Anularea Deciziei De Concediere-RATB Obligata Sa-si Reprimeasca Fostul Angajat Concediat Ilegal Si Sa Plateasca  O Despagubire Egala Cu Lipsa Salariilor Indexate Ale Angajatului Pe Care L-a Dat Afara-Avocat Cuculis

Decizia Tribunalului Bucuresti in dosarul de sanctionare a unui angajat RATB prin care fusese concediat in mod ilegal.

Plata despagubirii a fost data pentru anularea deciziei de sanctionare – plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în lipsa deciziei anulate.

Dosar: 4506/3/2018

DARCAN CRISTINA ANDREEA la SCPA Cuculis&Asociatii Reclamant
REGIA AUTONOMĂ DE TRANSPORT BUCUREŞTI Pârât

 

Şedinţe

19.06.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: C11
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în partea acţiunea. Anulează decizia de sancţionare nr. 70/04.01.2018 emisă de pârâtă. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei de sancţionare anulată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în lipsa deciziei anulate. Respinge acţiunea sub celelalte aspecte ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata sumei de 800 lei către reclamantă cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, reprezentând parte din onorariu de avocat, conform chitanţei de la dosar. Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.06.2018.
Document: Hotarâre  5048/2018  19.06.2018

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000804727&id_inst=3

Codul Muncii – Art. 80. [efectele anularii concedierii cu privire la salariat]
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
(3) In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

av.drd. Cuculis

Anulare Decizie Concediere RATB

 

Aveti probleme cu angajatorul? Click aici pentru programare!

One comment to “Anulare Decizie Concediere -RATB Pierde Procesul Cu Angajatul Sanctionat Si Concediat-RATB Buna De Plata Pentru Salariile Neplatite Si Obligata Sa-l Reangajeze Pe Fostul Angajat-Avocat Cuculis”
  1. Buna seara…se poate pune poprire pe salariile pe care firma le datorează soțului, după concedierea abuzivă…soțul a cîstigat dar firma ia pus poprire pe jumătate din suma datorata deoarece ,zic dînsii că avea popriri salariale( bănci neachitate)

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.