Anuleaza comisioanele abuzive din cotractele de credit bancar – Doar in instanta, se pronunta avocatii! – Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va invata cum! totul aici!

Anuleaza comisioanele abuzive acum-Comisioane abuzive banci

 

Anuleaza comisioanele abuzive acum-Comisioane abuzive banci.Cabinetul avocat Cuculis propune o initiativa legislativa pentru modificarea contractelor bancare ilegale

 

Principalele comisioane abuzive percepute de banci sunt comisioanele de administrare, de rezerva sau de risc. „Banca a prevazut comision de risc asupra creditului, comision care este ilegal si care trebuie restituit, chiar daca banca se apara invocand ca acest comision este perceput pentru a elimina riscul dat de portofoliul de clienti sau credite neprofitabile”, a declarat Eliza Petrov, colaborator al Casei de Avocatura Coltuc, explicand ca aplicarea acestui comision inseamna ca nu banca isi asuma riscul, ci imprumutatii care platesc la timp.

„Banca a prevazut comision de risc asupra creditului, comision care este ilegal si care trebuie restituit, chiar daca banca se apara invocand ca acest comision este perceput pentru a elimina riscul dat de portofoliul de clienti sau credite neprofitabile”, a declarat  Eliza Petrov, colaborator al Casei de Avocatura, explicand ca aplicarea acestui comision inseamna ca nu banca isi asuma riscul, ci imprumutatii care platesc la timp.

Un alt comision perceput abuziv este cel de urmarire a riscurilor, calculat la valoarea initiala a creditului, nu la sold, asa cum ar trebui. „De exemplu, un comision lunar de 0,35% reprezinta un comision anual de 4,2%, ceea ce poate fi uneori un cost mai mare chiar decat costul cu dobanda. Este evident ca ne aflam in prezenta unui alt tip de dobanda mascata sub denumirea de comision.”, a precizat avocat Carmen Cretu, colaborator al aceleiasi case de avocatura.

Astfel, chiar in situatia in care consumatorul isi indeplineste intocmai obligatiile de plata, bancile se vor imbogati „fara justa cauza in defavoarea clientilor care, cu toate ca si-au îndeplinit obligatiile contractuale, vor plati lunar un comision de urmarire a riscului. Riscul de piata trebuie sa fie asumat in egala masura de ambele parti, atat de banca, care este jucator profesionist, cat si de consumator”, au spus reprezentantii Casei de avocatura Coltuc.

O modificare legislativa, impusa de catre Uniunea Europeana, permite unei asociatii de consumatori cererea in instanta a anularii si eliminarii clauzelor abuzive din toate contractele de credit, cu conditia ca aceasta sa aiba 3000 membri, conditie impusa de Legea 193/2000 modificată.

Necesitatea semnarii petitiei se datoreaza contextului in care, incepand cu data de 1 iulie 2013, ar trebui sa intre in vigoare dispozitiile Noului Cod de Procedura Civila privind clauzele abuzive, insa initiativa va fi din nou amanata de clasa politica.

avocat@indrumari-juridice.eu

0722298011

3 comments to “Anuleaza comisioanele abuzive din cotractele de credit bancar – Doar in instanta, se pronunta avocatii! – Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va invata cum! totul aici!”
  1. Vreun și eu o îndrumare mia venit o comunicare adresa de la judecătorie vaslui ce pot să fac am un contract la Orange în 2018 și am specificat să mi-l închidă și acum mia venit de plată 1,611.56Roni ce aș putea face

  2. Vreun și eu o îndrumare mia venit o comunicare adresa de la judecătorie vaslui ce pot să fac am un contract la Orange în 2018 și am specificat să mi-l închidă și acum mia venit de plată 1,611.56Roni ce aș putea face fiind persoană cu handicap grav gradul 1

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.