Arestul la domiciliul admis de instanta!Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii obtin prima hotarare privind arestul la domiciliu pentru un client incarcerat. Noutate absoluta in materie penala, primul dosar ADMIS prin care s-a dispus ARESTUL la domiciliu. Cu mult mai bine decat arestul in PENITENCIAR. Vedeti totul aici! Pentru inlocuirea masurii preventive din arest la penitenciar in arest la domiciliu.

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 14292/94/2013
Data inregistrarii 25.11.2013
Data ultimei modificari: 05.02.2014
Sectie:
Materie: Penal
Obiect: şantajul (art.194 C.p.) art. 300 ind. 1 C.p.p.- cerere de liberare provizorie sub control judiciar
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
Mihai Tudorel Inculpat
DINITA CONSTANTIN Parte civilă

SOLUTIA INSTANTEI

05.02.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1 Penal Camera Preliminară/Fond
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 1608 C.P.P. respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpat, ca inadmisibilă. În baza art 220 alin 1 n.c.p.p. rap la art 218 alin 1 n.c.p.p. admite cererea formulată de inculpatul MIHAI TUDOREL, prin apărător ales, avand ca obiect înlocuirea măsurii arestării preventive cu masura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art.207 alin 4 Cod proc.pen. raportat la art. 218 c.p. si art 220 c.p.p. înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului MIHAI TUDOREL (date) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe tot parcursul judecării cauzei. În temeiul art. 214 alin 1 c.p.p. respinge cererea de înlocuire a masurii arestarii preventive formulate de inculpatul MIHAI TUDOREL (date) cu măsura preventivă a controlului judiciar, ca neîntemeiată. În temeiul art. 221 alin 2 Cpp, impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe toată durata măsurii preventive: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penala, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vatamata sau membrii de familie ai acesteia, cu participantii la comiterea infractiunii, cu martorii ori expertii. În temeiul art. 221 alin 4 Cpp atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţa a masurii sau a obligaţiilor care le revin se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin 5 Cpp pe durata masurii, inculpatul poate parasi imobilul in care locuieste pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune punerea în libertate a inculpatului MIHAI TUDOREL (date) la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă acesta nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.02.2014, ora 17:50. Preşedinte, Jud. Edgar Dumbravă
Document:

 

ARESTUL LA DOMICILIU

Potrivit prevederilor noului Cod de Procedură penală, arestul la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu-şi părăsi locuinţa fără a avea permisiunea organului judiciar care a dispus măsura (sau în faţa căruia se află cauza).

Măsura este luată pe o perioadă determinată, iar inculpatul este obligat să se supună restricţiilor stabilite de organul judiciar.
Obligaţiile unui inculpat pe durata arestului la domiciliu sunt:
• să se prezinte – ori de câte ori este chemat – în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
• să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii familiei acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii/experţii şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar.
Pe durata arestului, se poate dispune ca un inculpat să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.
În cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor, se poate dispune arestarea preventivă.
Totuşi, există şi cazuri în care un inculpat îşi poate părăsi locuinţa. Pentru asemenea permisiuni, un inculpat trebuie să facă o cerere scrisă motivată.
Astfel, inculpatul poate solicita părăsirea locuinţei pentru a se prezenta la locul de muncă, la cursuri de învăţământ/pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, dar şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru a realiza unele drepturi/interese legitime.
Un inculpat îşi poate părăsi locuinţa fără permisiune numai în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, pe durata de timp strict necesară. Acest lucru se face cu informarea imediată a instituţiei, organului sau autorităţii desemnate să-l supravegheze şi a organului judiciar.
Respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor inculpatului sunt verificate periodic. În acest sens, organul de poliţie poate să intre în locuinţa inculpatului fără a avea învoirea acestuia sau a persoanelor cu care locuieşte.
Noul Cod de procedură penală mai prevede că, în cursul urmăririi penale, arestul la domiciliu poate dura cel mult 30 de zile. Prelungirea acestei perioade se face numai în caz de necesitate, iar fiecare prelungire poate fi pentru cel mult 30 de zile.
Durata maximă pe care o poate avea măsura arestului la domiciliu este de 180 de zile.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial
One comment to “Arestul la domiciliul admis de instanta!Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii obtin prima hotarare privind arestul la domiciliu pentru un client incarcerat. Noutate absoluta in materie penala, primul dosar ADMIS prin care s-a dispus ARESTUL la domiciliu. Cu mult mai bine decat arestul in PENITENCIAR. Vedeti totul aici! Pentru inlocuirea masurii preventive din arest la penitenciar in arest la domiciliu.”
  1. Felicitari pentru obținerea arestului la domiciliu! Mult succes în continuare pentru binele tuturor celor care nu sunt vinovați și al celorlalți!!!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.