54 comments to “Abuzuri ANAF – Aici puteti posta si dvs. abuzurile suferite din partea institiilor statului. Abuz adeverinta venit Anaf – interventie telefonica av. Cuculis realitatea tv”
 1. Buna ziua,

  Ma numesc Banciu Constantin si la data de 15 iunie 2006 am iesit la pensie anticipata partiala, avand anii necesari de contributie la fondul de pensii.
  Dupa 2 luni si jumatate, la 01 septembrie 2006 am renuntat la pensionarea anticipata si m-am angajat ca functionar public, in urma castigarii unui post prin concurs.
  Am lucrat fara intrerupere pana la data de 15 iunie 2011, cand am fost pensionat pentru limita de varsta, cand era in vigoare legea pensiilor nr.263/2010.

  Intrebare: In conditiile de mai sus, eu am dreptul, in conformitate cu prevederile OUG 1/2013, la aplicarea indicelui de corectie de 1.12 asupra punctajelor medii anuale calculate in iunie 2011?

  Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
  Cu stima,
  C Banciu

  • Buna ziua! Va pot spune cu siguranta ca aveti dreptul la corectie conform legii dat fiind faptul ca aceasta procedura de pensie anticipana, suspendare si reluare a pensiei se face ina cest mod. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua!
   Sotul meu este intr-o situatie cu ANAF, pe care o consideram ca fiind un abuz. Anul trecut i-a venit la firma unde a lucrat poprire pe salariu de la ANAF pt nu stim ce din 2007. Nu stim ce pt ca nu este decat un nr de dosar iar cei de la ANAF nu au binevoit sa ne dea explicatii. Sotul a contestat poprirea aducand si un act ca in anul respectiv el nu era in tara, ci in Spania. Firma a virat 500 de lei celor de la Anaf desi nu expirasera cele 15 zile cu drept de contestatie si sotuo le-a spus ca asteapta decizia de la judecatorie pt amanare. A venit decizia, a dus-o firmei, a dus-o si la Anaf. A cerut restituirea banilor dar cei de la Anaf, printr-un apel telefonic i-au spus ca nu au chef sa ii restituie banii. A avut infatisari la tribunal. In penultima infatisare din martie Completul de judecata a cerut celor de la Anaf acte dovedoare pt poprire. Nu s-au prezentat si nu au adus nimic iar pe site-ul judecatoriei au afisat ca i s-a dat admitere sotului. Ultima infatisare este in mai. Intre timp, in schimb, din februarie si pana acum cei de la Anaf ii blocheaza conturile sotului si ii trimit popriri la firmele unde lucreaza . Ultima este la Banca San Paolo la care are un credit. Am virat rata pe 28 martie(avand scadenta pe 31) si primeste notificare dupa cateva zile ca are restanta. L-a sunat pe sot si i-a spus ca i-a facut porire Anaf si de aceea are restanta. Sotul le-a dus hotararea prin care se amana orice poprire pana la solitionare si le-a spus ca nu are niciun drept Anaf ul sa ii ia ratele de credot din cont, in plus sotul nu e angajat la ei sa ii vireze din rata in contul celor de la Anaf. De cand banca la care ai credit opreste rata sa o vireze Anafului? Cei de la banca i-au spus sotului ca Anaf are prioritate si ca hotararea de la judecatorie nu e valabila. Cum se poate asa ceva? Unde pot sa ii reclam si ce pot sa fac ? Multumesc anticipat!

 2. Din anul 2011 am primit indemnizatie de crestere a copiilor- gemeni, din lipsa de informare am continuat sa obtin venit si din alte activitati, fara a sti sa o suspend, m-am trezit cand copiii au facut 2 ani si jumate cu scrisoare de la AJPIS Prahova cu decizii de debit – toata suma in val de 38031 ron de returnat agentiei pt ca am fost descoperita realizand si alt venit.
  Am contestat aceasta decizie la AJPIS, neprimind niciun raspuns am luat legatura cu un avocat si am contestat si in instanta. Cu toate acestea AJPIS a trimis catre ANAF deciziile de debit in sarcina mea. Asta inseamna 38031ron +penalitati de intarziere de peste 10000 ron pana azi , conturi blocate de salarii- din unul pot lua dupa ce fac cerere 2/3- stiu de poprirea de 1/3- insa din alt cont de salariu imi iau toti banii, in conditiile in care am dus un document de la AJPIS PH catre ANAF in care scrie clar ca deciziile au fost trimise eronatde catre ei pt ca eu am actionat in justitie si ca solocita respectuos sa scoata din evidentele lor urmarirea deciziei de debit pana la solutionarea cauzei.Ce poate fi facut in acest sens, imi sunt opriti banii insa suma continua sa creasca si ce-mi spun ei este ca este totul electonic “curg penalitatile din calculator”

  • Stimata doamna, imi pare rau ca va spun, dar aparatorul avea datoria sa va faca o suspendare a actului ADMINISTRATIV sau suspendare a executarii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua.
  As dori sa stiu unde as putea face o plangere impotriva abuzurilor ANAF.
  Pe scurt, deoarece numele meu era pe firma parintilor mei, am primit o instiintare de poprire la locul de munca.
  La prima poprire mi-au fost luati toti banii din cont iar angajatorul (cel care trebuia in mod normal sa opreasca suma) – a trimis in plus, deoarece nu s-a facut instiintarea platii iar banca facuse deja transferul.

  Recent o situatie similara. Fiscul trimite instiintare catre banca si care angajator. Banca opreste o parte din suma de care angajatorul nu era constient. Cu toate ca am dus un extras de cont cu semnatura si stampila catre angajator cu suma deja oprita de catre banca, nu a fost luata in considerare. Intr-un final, s-au trimis bani in plus catre fisc pe care nu i-am recuperat inca. Este oare posibil sa-i recuperez, trebuie sa fac o cerere, unde trebuie sa ma adresez?

  Intr-o ultima instanta, discut cu domnul de la fisc din oras, imi trimite sistarea popririi, imi spune ca totul e ok, confirmare de sistare catre angajator si banca, una pt mine. Ma trezesc din nou cu conturile blocate, fara sa-mi pot accesa un transfer de bani deoarece inca apar cu o poprire activa ( care mentionez, deja a fost achitata integral, si am sumele platite luna de luna).
  Iar domnul de la fisc se minuneaza, cum ca el deja mi-a dat toate actele necesare.

  In tot acest timp, o harababura intre angajator, banca si fisc, iar romanul neinformat, undeva la mijloc.

  Ce as putea face in acest sens? unde as putea depune o plangere?
  Organul ierarhic superior organului fiscal competent? ANPC?

  Orice sfat ar fi apreciat. Va multumesc.

  • Buna ziua. Din pacate nu sunteti nici priumul contribuabil si nici ultimul care pateste asta. Este o culpa undeva intre angajator si ANAF cu precadere anaf trebuia sa va dea aceasta restituire, de indata. Va sfatuiesc sa depuneti o cerere in registratura lor, cu aceste documente anexate si solicitarea de restituire sau compensare, anexata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. Buna seara, eu sunt studenta si anul trecut am avut nevoie de eliberarea unor adeverinte de venituri pentru mine si parintii mei, pentru scutirea taxei la facultate.Doamna care era acolo a refuzat sa imi elibereze adeverinta de venit a tatalui meu deoarece el are o amenda neplatita, insa eu am insistat si am spus ca eu voi pierde anul universitar si ca nu am nici o vina ca tatal meu are amenda, in conditiile in care eu ceream adeverinta pentru 0 venituri.As dori sa stiu daca doamna de acolo avea dreptul sa imi refuze eliberarea adeverintei pe acest motiv? Va multumesc

  • Buna ziua. In mod cert NU avea acest drept, era o simpla adeverinta si putea sa fie cu o datorie notata. Consider ca a procedat in mod abuziv cu dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Buna ziua,

  As dori sa ma ajutati cu o situatie destul de ciudata pentru mine. Tocmai mi-a pus ANAF-ul poprire pe niste sume pe care eu le consider achitate sau neintemeiate. In luma mai 2014 am primit scrisoare ca as avea ceva datorii la ANAF in urma unor probleme cu dosare prin instante. Am achitat ceea ce am considerat intemeiat si am trimis chitante doveditoare.

  Dar pe hartie era si o suma stabilita printr-o ordonanta de prim-procuror in urma unei plangeri la o ordonanta de procuror, dar in instanta s-a stabilit ca acea plangere nu a fost intemeiata si s-a respins.
  Cum este corect? Eu consider ca respingerea plangerii la ordonanta 1 a anulat ordonanta 2, deci si suma stabilita drept amenda in ea, asadar nu mai era datorie la stat.

  Faptul ca am achitat celelalte sume aflate pe instiintarea de poprire si ca am trimis copii dupa chitante, plus documentele de la instanta, nu trebuia sa anuleze infiintarea popririi? Chestia asta se intampla in urma cu 6 luni, iar eu nu am mai primit nimic de la ANAF ca s-a suspendat executarea sumelor, dar am confirmarea ca s-au primit documentele ce dovedeau stingerea datoriei.
  Ce ma sfatuiti sa fac acum?

  Multumesc.

 6. Buna ziua.Ma puteti ajuta cu un sfat ? Ma aflu intr-o situatie “halucinanta” ( un termen la moda). In octombrie 2013 am primit o instiintare de poprire pe salar direct la institutia la care lucrez. Poprirea era pe o impozitare a unei chirii de 6 luni , suma fiind achitata. Cand m-am dus cu chitanta la ANAF, ca sa dovedesc ca am platit aceasta , mi s-a spus ca suma trebuia incasata pe numele meu jumatate, si pe al sotului jumatate. Suma s-a incasat integral pe numele sotului, deci eu trebuie sa platesc partea mea, urmand sa se restituie din suma totala sotului sce s-a incasat in plus Nu era normal sa-mi faca o instiintare prealabila pentru a se putea rezolva problema creata din vina lor fara sa-mi blocheze contul in banca? Institutia mi-a retinut si virat ( in trei luni, cf legii , in noiembrie, decembrie 2013 si ianuarie 2014. banii. Este vorba de 396 lei. De atunci, este un an de zile, umlu la ANAF sa-mi deblocheze contul. M-am izbit de o nesimtire incredibila a functionarilor de acolo si o spun cu regret pentru ca si eu sunt de peste 20 ani functionar public. Initial au spus ca banii nu sunt platiti, am adus copii dupa ordinele de plata si adeverinta de la institutie ca s-a achitata. ( lucrez la o intritutie de stat , o directie a Consiliului Judetean, ) Am facut si in scris cerere de deblocare a contului, atasand dovezile de plata. Am cerut sa mi se spuna daca mai am si alte datorii, ca sa le pot plati. mi s-a raspuns ca voi primi acasa. Nu am mai primit nimic, deci nu mai am alte datorii. Oricum , cf legii , pentru alta suma restanta sunt obligati sa-mi faca o alta instiintare cu un termen de 30 de zile pentru plata sau contestatie. Eu raman in continuare cu contul din banca , pe care primesc salariul blocat, si cu raspunsul unui functionar ” pentru ca asa am eu chef “.

 7. Buna ziua,

  Am avut un credit cu prima casa, am intarziat cu platile iar fondul de garantare a depus garantia la banca. In urma acestui lucru eu datorez la ANAF suma de 87.000 ron . Pentru acestia ei mi-au pus poprire de salariu de cateva luni , dar in acelasi timp au inceput si procedura de executare a imobilului. Pot face ceva sa anulez executarea? Atata timp cat eu am deja poprire banii ii recupereaza de acolo , de ce mai trebuie sa execute si imobilul?

 8. Buna seara
  Am mai postat intrebari si am primit raspunsuri concrete si va multumesc.Revin cu o problema care persista si cu cat am citit si m-am documentat inteleg ca este ceva in neregula si un abuz dar nu intelege de ce in romania anaf-ul poate face abuzuri fara niciun menajament.Pe scurt , o societate care nu mai are nici-un fel de activitate din 2010 ,cu restante de 3450lei debit principal restanta forfetara lui Boc:-) si 1700 accesori.Societatea neavand activitate a fost declarata insolvabila si emisa o decizie de raspundere solidara fara dovada relei credinte ,neexistand proces verbal intocmit de audiere inainte de emiterea deciziei de raspundere solidara.Societatea are active in valoare de 5000lei.La locul de munca al administratorului a fost depus o executare silita si poprire pe salariu,poprirea a fost contestata de administrator dar a fost respins pe motiv ca nu este facut de un avocat.Poprirea nu s-a efectuat iar anaf a facut raspundere solidara al tertului poprit , executare silita si poprirea pe conturile angajatorului administratorului. Intrebarea mea este daca este legal si corect?

 9. Oamenii ăștia de la ANAF sunt sub orice critică. O sun pe madam Albisoru să-i explic că a făcut o greșeală pe decizia de impunere (anul trecut am avut de plată 8 lei), iar anul ăsta îmi spune că anul trecut aș fi avut de plată 11 lei. O întreb de unde a apărut diferența asta de 3 lei și mi-a zis că ea nu are timp să-mi explice mie prin telefon, să vin acolo. Adică eu trebuie să am timp câteva ore de pierdut, din cauza unei greșeli făcute de ea. Cum luăm măsuri împotriva acestor creaturi, plătite din impozitele noastre, incapabile să-ți răspundă la o întrebare simplă?! Cui ne plângem?

 10. Sotul meu a lucrat angajat o luna an iasi cu salar de 1800 si doar 4 ore pe contract si la urma banii a luat doar 1150 s nu vrea sa ai dea diferenta de bani tinant cont ca lucra 12 ore pe cum putem face sa ne recuperam bani

 11. Buna seara, zilele trecute am primit un plic de la ANAF in care era un extras de cont, si îmi spunea ca am așa : impozit = 200, 95 amenzi judiciare =200, total =200 , sa ma prezint intermen de 5 zile sa îmi achit suma emisă , Menționez ca am un cont bancar cu depozit bancar si banii ii primesc din străinătate. Ma puteți lămuri va rog ce înseamnă acest lucru?

 12. La ANAF Galati in continuu se greseste, cu plati in plus pentru noi contribuabilii, dar oamenii saracii nu au cunostinte contabile pentru a sti sa si calculeze darile iar porcii de la ANAF gresesc socotelile numai cu sume in plus. Hoti ordinari acesti angajati ai statului cu salarii nete de 1000 de euro.

  • Buna ziua este posibil ca anaful sa iti ia impozit de doua ori din cauza ca doamnele care ar trebui sa te ajute sa depui actele nu iti spun nimic iar apoi iti trimit somatie cu niste sume enorme desi ai platit odata? Va rog sa imi raspundeti ce pot face?

 13. Bună seara,
  Zilele trecute am primit o înștiințare de la anaf ca as fi dator cu impozite la un contract de închiriere din 2010.Cata vreme pana acum nu am fost instiintat de asa ceva,iar eu nu mai am chitantele,imi puteti spune,va rog,care este calea de rezolvare?Va multumesc anticipat

 14. Buna ziua,am cumparat de 1 luna o masina in care proprietarul mi a dat adeverita eliberata ca taxa de mediu este platita….Si cand m am prezentat la ANAF in sectorul 1 surpriza,nu o gasesc in baza de date,nici ca este platita nici ca nu este platita…Am fost la sector 4 acolo este,acum ea e inscrisa in Ilfov,iar la Bragadiru la fel figureaza ca este platita ….Doar domnii de la Sector 1 nu doresc si nici nu ii intereseaza de celelalte sectoare…Ei nu stiu nimic,desi nu mi se pare normal,din moment ce nu este platita ar trebuii sa apara macar neplatita dar nu apare nimic….Si proasta de mine se plimba peste tot de o luna fara niciun rezultat…Din moment ce eu am dat banii pe o masina cu taxa platita nu mi se pare normal si nu vreau sa o pun pe numele meu asa.Ca sa nu mai spun ca taxa este 3000 si ceva de euro si nu este normal…Cum as putea sa rezolv aceasta problema??

  • Buna ziua, da , in mod cert este un abuz! Ma gandesc ca ati putea lua o adeverinta din IF cu privire la taxa, ori daca nu, cu dovada platii initiale, ii actionati in Judecata! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 15. Buna ziua.Va rog tare mult sa-mi rasp.la o intrbare,o rugaminte.In urma executarii silite am cumparat casa de la cec bank prin firma unui prieten in rate.Dupa 2 ani cand am terminat de platit imobilul persoana respectiva nu a mai vrut sa vina la notariat sa facem actele.Precizez ca s-au dat bani in mana sau bilete la ordin de pe societatea noastra.Pot sa il actionez in instanta?Cum?Multumesc

 16. anaf – cea mai nenorocită instituţie posibil

  Am de recuperat nişte bani şi din luna februarie 2016, am fost de zeci şi zeci de ori la anaf sector 3 care mă trimite la 4 şi 4 mă trimite la 3, m-au amânat într-una, m-au trimis la mai multe clădiri şi camere – nişte ordinari. Nu ştiu ce să mai fac, le-am trimis e-mailuri nu-mi răspund, dacă răspund merg unde îmi spun că pot ridica banii şi acolo spun că nu au primit nimic – jaleeeeee, Unde trebuie săi mai reclam ?

 17. Deci nu am pomenit asa ceva , am vantut 3 propietati in acelas an si ANAF-ul sa gandit sa imi trimita o instintare k fac tranzactii si fac profit si din persoana fizica mau trecut societate si imi ia 20% TVA pe toata suma . Aceste propietari find un apartament din 1986 cumparat, o casa de 11 ani cumparata si un teren de 5 ani cumparat iar acum am hotarat sa vand tot si sa ma mut si uite k a venit surpriza si am o gramada de bani de platit, pe ei nu ii intereseaza k le am de atatia ani doar k am vandut tot o data si normal sunt cosiderat k fac afaceri si nu platesc taxe la stat si na. Esti greu de exp , pana si angajatii de la anaf mi-au spus ” pe cei de la craiova si bucuresti nu ii intereseaza k le aveti de multi ani , ati vandut si trebuie sa platiti ” , daca as fi cumparat ceva acum 2 luni si vindeam acum mai spuneam k fac afaceri dar eu le am de foarte mult timp. Sunt niste hotii si nu stiu din ce sa mai faca bani. Sistem nenorocit si nimik mai mult. Acum daca vreau sa ma judec cu ei imi pun penalizari si sechestru pe casa pe care am cumparato dupa ce am vandut cele de mai sus , dovedesc ca am vandut si am cumparat in alta parte dar nu ii intereseaza… o lege data doar pentru incasari de bani de la oameni nevinovati.

 18. buna ziua ma numesc ludosan ilie vreau sa va intreb ce este de facut,eu lucrez in norvegia la o firma nerezidenta in romania si la ministerul agriculturi norvegiene,se plateste dupa mine toate taxele si impozitele am fost chema la anaf sa dau explicati cu privire la veniturile din strainatate leam spus ca lucrez la firme nerezidente si nu am nici o obligatie in acest sens cu toate astea mi-au facut dubla impunere sa le platesc si lor impozit,ei mi-au facut dubla impunere pe CNP meu dar eu bani i incasez pe alt CNP de norvegia care este numai din 11 cifre,nu stiu ce sa ma mai fac cu ei ca insista sa le dau bani mi-au facut chiar propire pe cont,este legal asa ceva sa faci impunere pe un venit provenit de la un angajator nerezident si totodata dubla impunere,va multumesc

 19. Buna ziua eu am făcut o prostie sa semnez un contract cu o agenție fantoma probabil dar care a eliberat bon fiscal 🙁 și un contract cu ștampila, dar căutând pe internet datele acestei firme am găsit ca nu e înregistrată ca fiind plătitor de impozite 🙁 am achitat de asemenea o suma de bani. Cum as putea să-mi întorc banii înapoi? In contract scrie ca avansul nu se întoarce. Dar dacă aceasta agenție nu e plătitoare de TVA atunci unde ma adresez ca sa reziliez contractul si să-mi returneze avansul?

 20. Buna ziua
  in data de 26 februarie 2017 am platit online o amenda pe firma pentru rovineta camion de 1350 ron in 48 ore.
  In data de 20 iulie 2017 toate conturile firmei au fost poprite pentru suma de 7200 ron din care 2700 ron amenda sus mentionata si diferenta obligatii fiscale lunare ale firmei.Am avut banii in ct in Banca transilvania ,banca a facut plata si mi s-a deblocat contul .Fac contestatie la judecatorie pentru infiinatrea popririi aferenta amenzii in termen .
  In data de 09 august 2017 am de platit urgent ratele leasing la BCR leasing ,scot banutii din B transilvania si ii duc la BCR ca sa intre banii la leasing in aceesi zi.La ora 12 fac depunerea iar peste 2 ore duc la banca si OP-ul catre leasing,dar ia banii de unde nu-i.Contul de BCR a ramas poprin din 21 iulie pentru suma de 7200 ron.Le rog pe fetele de la BCR sa trimita mail la departamentul de popriri sa opresca plata sumei pentru ca merg la finante sa aduc eu personal adresa de ridicare a popririi.
  Acolo mi se spune ca nu se poate obtine acum adresa ptr ca se vad banii intrati in 21 iulie dar sint in ct de popriri si nu au ajuns in fisa firmei deci nu se vad ,deci cei de la executari nu pot ridica poprirea ,sa revin miine.Le spun ca nu plec de acolo pina nu mi se da adresa ptr ca eu am platit suma poprita de 3 saptamini si ca nu ma intereseaza problema lor tehnica ,ca o incompetenta nu a dat un ENTER ptr ca toate tumele intreate in ct lor de popriri sa intre in fisa clientilor.
  In sfirsit dupa ce bat la nu stiu cite birouri obtin in final adresa iar la ora 15,30 ajung cu ea la BCR intr-un suflet.
  Ghinion adreesa nu mai avea rost ptr ca sumele plecase deja din contul meu .
  Deci amenda de 1350 de lei practic am platit-o de 5 ori,o data in 26 februarie ,de 2 ori odata cu poprirea din 20 iulie si inca de 2 ori acum de la BCR .
  Problema este ca am intrat intr-un cerc vicios,m-a blocat financiar ptr ca BCR astepta azi dovada platii ratelor de leasing iar de miine vor introduce la plata BILETUL LA ORDIN pe care il au .

 21. Buna
  Din 2011 pana in 2012 am detinut un PFA, faceam carduri pentru Banca Raiffeisen.
  In timpul desfasurarii activitatii eram studenta la Invatamant de zi.
  In 24.07.2012 am obinut Certificatul de Radiere si in 08.08.2012 l am depus la Anaf cu nr de inregistrare de la ei.
  De atunci primesc in fiecare an plicuri cu obligatii de plata a contributiilor de asig soc de sanatate. Eu sunt angajata cu contract de munca din 2013 si nu cred ca mai treb sa platesc contributii la acest ANAF, pt anul 2015, 2016, 2017
  Am facut Contenstatie la acest Anaf, dar cred ca au aruncat hartiile.
  Am fost acolo si le am explicat situatia cu actele pe masa, iar directoarea a zis ca vor face modificarea in sistem si ca nu voi mai primi plicuri cu obligatii de plata. Dar nu s a tinut de cuvant.
  Acum ce mai am de facut?
  Se va ajunge sa mi se propeasca salariu pe nedrept.

 22. Buna ziua. Am primit din partea ANAF o decizie de impunere pentru 2012 în vederea achitării obligațiilor cu asigurarea de sănătate, obligație ce a fost deja achitata in anul 2012. ANAF susține că CAS Neamț nu a transmis suma neînregistrat ce mi-a rămas în contul lor- primele două trimestre achitate 2012, iar ei, ANAF, nu a înregistrat ultimele două trimestre achitate chiar în conturile lor în 2012. După acești 5 ani, îmi trimit cei de la ANAF somație de plată și titlu de executare pe toata suma aferenta întregului an. Am făcut contestație la CAS Neamț în 18.09.2017 dar nici acum nu au răspuns. Am fost acolo personal și au refuzat să îmi de-a act doveditor cu evidenta plăților către CAS. Am depus o cerere de compensare la ANAF pt ultimele două trimestre pe care le țineau acolo neinregistrate. Ce mă sfătuiți să fac pentru a evita proprietate conturilor și a recupera banii de la CAS?

 23. Din 1 ianuarie D390 va putea fi depusa doar online, cu certificat digital care costa minim 250 de lei in primul an, iar apoi, anual incepand cu 150 lei si suma se poate modifica, certificat achizitionat de la o firma privata din cele 5 autorizate. Probabil mii de profesii liberale, PFA-uri care depuneau gratuit la ghiseu, ar urma acum sa plateasca anual aceste sume pentru a-si indeplini obligatiile fiscale catre stat, in speta aceasta declaratie informativa pentru livrari/prestari/achizitii intracomunitare. Este un abuz incredibil, nu se poate sa fim obligati sa platim pentru a depune o declaratie, fara sa avem alternativa gratuita. Ce stiti de aceasta situatie? Nu exista nicio sansa sa se modifice legea? Multumesc.

 24. Buna ziua,

  Dupa ce ani la rind fisa platitorului era pe zero, dintr-o data m-am trezit cu o instiintare/somatie prin care ANAF imi comunica ca nu au fost compensate sumele de tva pe care le aveam de plata cu cele din 2004, asfel stabilind ca am de plata peste 30.000 lei. Dupa calcule si retineri ar urma sa mai platesc 20.000 lei cu toate ca nu am recuperat tva acesta insemnind cu mult peste suma datorata.
  Am inteles ca daca su l-am recuperat sa prescris.
  Ce este de facut.
  Va multumesc.

 25. Buna ziua.
  am fost angajata la o firma de cosmetice cu contract individual de munca aproximativ un an de zile dupa care firma ne a obligat sa ne deschidem pfa pentru ca erau ei in avantaj. Pentru ca in acea perioada urmam cursurile unei facultati si trebuia sa mi platesc taxele, faceam si naveta pentru ca nu locuiam in Bucuresti, trebuia sa mi cumpar si ceva de imbracat ca nu puteam sa umblu in zdrente….noroc ca nu mananc mult….si uite asa am ramas in urma cu plata contributiilor. La 2016…cred…au dat o ordonanta pentru cei cu datorii la ANAF ca sunt scutiti de un procent din dobanzi si penalitati si mi am facut curaj si m am dus sa mi platesc datoriile. Mi s a facut un calcul, am facut un credit la banca, am achitat suma integral, am inchis PFA ul la Registrul comertului si am considerat ca mi am incheiat socotelile cu ANAF ul (am credit pe 5 ani) dar surpriza mare…… ma m trezit cu poprire pe salariu pentru asigurari de sanatate pentru anul 2012…..DACA EU AM INCHIS PFA INSEAMNA CA NU MAI AVEAM DATORII LA MARTIE 2016 ( activitate nu mai aveam de la decembrie 2014) cum doamne iarta ma atunci am platit pe total si acum incep sa platesc pe bucati pentru ca am inteles ca urmeaza sa mi vina de plata si pentru 2013 si 2014…….nu are nici o logica….acum platesc si rate la banca si o iau de la capat si cu anaf ul??????
  Cum pot rezolva???
  Multumesc

 26. Buna ziua,
  In data de 13.03.2018 m-am prezentat la A.N.A.F.sector 1 pentru a depune o cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscala pentru o persoana decedata in anul 1990 BUCSE NATALIA, avand CNP.2050410400038 ,si am fost refuzat pe motiv ca nu apare in baza de date a A.N.A.F.
  Care este procedura ca defuncta sa fie introdusa in baza de date a A.N.A.F.?
  Nu putem dezbate sucesiunea neavand acest certificat fiscal, (persoana decedata acum 27 ani). Presupunem ca in aceasta perioada nu a mai facut datorii la stat.
  Va multumesc,

 27. Buna ziua, daca eu nu am si nu am avut firma, am muncit ori ca parte de Echipa ori singur dar am avut contract de munca si un individ “binevoitor” am aflat ca m-a reclamat, are voie sa faca asa ceva ?

  pe ce baza, pe ce dovezi?
  unde pot contesta mizeria asta?

  Individul m-a mai hartuit cu “Plingeri” inclusiv la politie, a tot chemat politia pe capul meu de 100 de ori fara nici un rezultat pt ca nu a existat fapta. individul e bolnav si obsedat de persoana mea, de acu 10 ani cand i-am refuzat un Avans sexual. este penibil si un vierme acum nu il mai baga in seama Politia s-a dus la ANAF ! ce pot sa fac?

  pot da i Judecata indivizii pt ca asculta de sesizari false fara nici un temei? multumesc

 28. In urma unei decizii prin care mi se aduce la cunostinta ca am o datorie la ANAF de 93.82 ce reprezinta taxa de salubrizare PF, in conditiile in care locuinta era intabulata LOCUINTA DE SERVICI,

  -va rog Cum as putea obtine stergerea datoriei?

 29. Mi-am platit eu cass-ul din 01/ o8 2013 pana in 09/10/2018 cand am intrat in pensie, nu am avut loc de munca dar am avut un oarecare castig investind niste bani in titluri de proprietate la bcr cu erste, pentru acest castig ANAFUL acum ca sunt in pensie mi-a trimes o instintare precum ca trebuie s-a mai platesc din nou cass -ul pentru 4 ani incolo, este normal eu s-a platesc de oua ori, si multe persoane sunt chiar iertate de plata. Va rog sa-mi spuneti unde ma pot adresa cu o plangere impotriva acestei instituti, care face un abuz. Va multumesc.

 30. Am intampinat urmatoarea situatie: ieri 27.01.2020, mi s-a pus proprire pe toate conturile pe veniturile si conturile pe care le detin. Cand am fost la Finate sa intreb de ce, pentru ca stiam ca nu sunt datoare ( rau platnica) pe nicaieri, mi s-a spus ca in 2017 cei de la Agentia de Plati de Stat mi-au virat in plus ultima indemnizatie in luna in
  care am inceput serviciu in urma concediu crestere copil. Bineinteles ca nu am stiut ca acei bani nu trebuiau sa ajunga la mine, iar ei din 2017 acum s-au sesizat ca mi-au virat acei bani, ca atare fara sa ma anunte mi-au pus proprire si mi-au calculat si penalitati la acea suma.
  Bineinteles ca azi am fost sa platesc suma considerata de ei datorata ( 1650 lei)cuantumul idemnizatiei si ceva penalitati si mi-au dat adeverinta de ridicare de proprire din attach.
  Consider ca ei de la AJPIS mi-au pus proprire abuziv pe conturi, suma virata a fost in plus din greseala lor si consider ca trebuiau sa ma anunte ca am de restituit o suma de bani, nu dupa 3 ani sa mi se puna prorire pe toate conturile.
  Tin sa precizez ca eu in aceea perioada am facut cerere pentru stimulentul de insertie pe care l-am si primit.
  Credeti ca as avea castig de cauza daca i-as da in judecata?
  Multumesc de raspuns

 31. Buna ziua,
  De mai bine de 3 ani sunt terorizata de Anaf, orice firma am avut a fost comtrolata si s-au primit amenzi colosale, mai mult decat firma a incasat vreodata.
  M-am luptat cu ei in instante, in multe cazuri am castigat.
  Ultima problema o am pentru o firma in care pentru in am fost administrator, in 2015, apoi am demisionat, in 2018 au facut control pe firma, evident si o amenda colosala, intre timp firma a fost vanduta, acum ei imi trimit scrisoare de sechestru pe locuinta pentru o situatie de care eu nu sunt responsabila.
  Sunt la capatul puterile, si fizic si material, ce as putea sa mai fac?
  Ma simt hartuita de ei si neindreptatita.

 32. Ma numesc Midus Radu si in 2014 am deschis un PFA. In 2017 am intrerupt temporar activitatea (rezolutie Camera de comert), iar in 2019, tot cu rezolutie am radiat PFA-ul.
  Mentionez ca ultima factura emisa a fost in 26.04.2016.
  Anul acesta am fost pana acum de 4 ori la ANAF sect 1, cerand anularea deciziei de impunere nr 372024/23.10.2023, emisa pentru anul 2018, cand activitatea PFA-lui era zero.
  ANAF-ul in ciuda depunerii in mai multe randuri a documentelor doveditoare, refuza sa opereze stingerea creantelor pe care le pun din oficiu.
  Ce pot sa fac, deoarece consider aceste fapte un abuz in serviciu, nemaiadaugand stresul continuu pe care mi-l provoaca prin transmitera de notificari, decizii, somatii privind nedeclararea contributiei de asigurari sociale si a contributiilor de asigurari sociale de sanatate.
  Cu deosebit respect
  Midus Radu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.