Asigurat Astra – Ce Fac Pentru Plata Despagubirii Si Cui Ma Adresez In Caz De Dauna?

Pentru a putea fi deschis un dosar de dauna trebuiesc completate cererile de mai jos. In cazul in care in 30 de zile fondul de asigurare nu va despagubeste ori daca dauna este mai mare de  450.000 lei, cazuri multiple de asemenea, atunci va fi necesara deschiderea unui proces in instanta/inscrierea la masa credala in procedura de faliment a ASTA ASIGURARI.

Formulare  de creanță împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. le poate completa în vederea deschiderii dosarului de dauna sau formulării cererii de plata la Fondul de Garantare a Asiguraților:

1. Cerere deschidere dosar daună

2. Declarație privind evenimentul

3. Document de introducere în reparație a vehiculului

4. Cerere de plată

5. Declarație pe propria răspundere în susținerea documentelor justificative

Fondul de Garantare a Asiguraților s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.

Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor și are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurător.

Fondul garantează plata de indemnizații/despăgubiri rezultate din contractele de asigurare facultative și obligatorii, în condițiile legii, în cazul falimentului unui asigurător, cu respectarea plafonului de garantare prevăzut de lege de 450.000 lei pe un creditor de asigurare al asigurătorului în faliment.

Fondul poate desfășura și activitatea de administrator special în procedura de redresare financiară a asigurătorilor ori de lichidator în procedura de lichidare voluntară a asigurătorilor.

Asigurătorii autorizați de Autoritatea de Supraveghere Financiară, inclusiv sucursalele acestora care își desfășoară activitatea pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene, sunt obligați să contribuie la Fond în condițiile Legii nr. 213/2015.

Av. Cuculis Adrian

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.