Avocat Cuculis Adrian Proiect De Lege Pentru Recuperatorii De Creante

Nu uitati ca atunci cand aveti de-a face cu un recuperator de creante este foarte important sa apelati la un specialist pentru a primi indicatiile necesare, creditul poate fi prescris si puteti fi abuzat de catre recuperatorul de creante prin diverse tertipuri.

Interviu acordat pentru Pagina de Banci

Rep: Cum va fi protejat consumatorul de eventualele abuzuri ale titularilor inițiali ai creanțelor – de ex. cesiuni controversate, mai ales cele peste hotare – la cesionarea debitelor de colectat?

avocat-av-adrian-cuculisAdrian Cuculiș: „În momentul de față nu există nicio limitare în ceea ce privește raportarea cesiunii anumitor tipuri de creanțe, cum ar fi cele bancare. Fără a mă limita și fără a monopoloza discuția la instituțiile de credit, de ce să nu recunoaștem, firmele de recuperare trăiesc de pe urma băncilor.

În primul rând, este de notorietate că pe de-o parte băncile comerciale și IFN-urile raportează, la diferite intervale de timp, către BNR, portofoliul de credite – neperformante, performate etc.

Pentru a putea limita cumva acest val de cesiuni, care în momentul de față este la cota maximă, ne-am propus, spre exemplu, ca dacă o instituție bancară dorește exportarea în afara țării a unui număr de peste 5000 de contracte neperformate, să fie obligată să anunțe BNR și, doar după acordul BNR și în conformitate cu legislația europeană prin care băncile sunt sfătuite să apeleze la executare silită doar în ultima instanță cu dovada că acele contracte nu mai pot fi salvate, banca să fie eligibilă pentru cesiune – aici neputând interveni, din punct de vedere legislativ, dacă
cesiunea să se facă în țară sau în afara ei (libertatea de contractare).

Însă, un lucru va fi sigur, atâta vreme cât acele credite sunt la zi și fără probleme, nu vor putea fi cesionate decât în cazuri restrictive, cum ar fi reorganizarea bancară, fuziunea sau lipsa de capital. Nu putem semna astăzi cu X și mâine suntem la Y fiindcă avem interese ascunse (a se vedea procesul ANPC cu OTP România)”.

Continuarea articolului o gasiti mai jos-

http://www.paginadebanci.ro/lege-pentru-recuperatori-in-pregatire-av-adrian-cuculis/

 

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

67 comments to “Avocat Cuculis Adrian Proiect De Lege Pentru Recuperatorii De Creante”
 1. Cei de la Eos Ksi folosesc metode de intimidare lasand plicuri la usa debitorilor pe care scrie ;Vizita agent executare silita; incalcand legea deoarece executari silite pot face doar executorii judecatoresti in urma unei decizii judecatoresti definitive.Arogandu-si functia de agent executare silita inseamna uzurpare de calitati oficiale,lucru care conform legii se pedepseste penal.Uzurparea de calităţi oficiale
  (1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

  Art. 260. –
  (2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani.

  • Dle Cuculis, recuperatorii de creante, traiesc si isi iau salariile de pe spinarea celor din voie sau de nevoie(cazul meu)au facut credite la banci!Asist cu neputinta, la executarea mea si a sotului meu de BEJ BALAN IOAN din Piatra-Neamt, si nu putem face nimic! Am vazut o emisiune laA3 cat incasaseaza IFN-urile ,acel DAE! KRUK-ul si toate birourile de recuperatori isi fac de cap! Se vorbeste de mult de recuperatori, dar………MASURI??????? SANT LASATI SA JECMANEASCA IN CONTINUARE????? SANT NISTE OAMENI CARE CALCA PE CADAVRE, PTR. BUZUNARUL LOR!!!!!!!!!!!!!!! CHIAR NU SE GASESTE NICIUN *LEAC* IMPOTRIVA ACESTOR JEFUITORI CARE NE-AU INVADAT TARA????

   • Nu le putem da foc la acesti recuperatori? Platesti tot imprumutul, iar imprumutatorul IFN, vinde creantele ramase din culpa lor, la recuperatori. Recuperatorii, iau suma totala imprumutata in calcul si-ti adauga ei toate comisioanele. Judecatoriile nu te cheama la procesul itentat de executor, ci te pomenesti cu placinta acasa, cu fel de fel de semnaturi false, contract fals, emite se,naturi false!!!! Ce trebuie facut? Nu trebuie sa le dai foc la acesti hoti?

  • D”le Cuculis , Am facut un credit la Icredit , creditul mii sa aprobat dar cei de acolo(sediu) mi.au impus ca sa platesc datoria sotului(400 lei restanta ) ca sa mii se ofere banii . E corect asa ?? Ce as putea face in privinta asta ?

 2. buna ziua !!!
  eu ma aflu in norvegia si am un credit de nevoi personale, am ajuns in imposibilitate de plata , in cazul acesta as dorii sa ma reintorc in romania…..credeti ca mi se va intampla ceva in romania???

 3. Buna ziua eu am avut un credit la brd si am avut ceva probleme si am ramas in urma cu ratele creditului si nu am mai putut plati .Timp de 4 ani nu am mai platit nimic catre Brd si apoi Brd-ul a vandut creditul catre Asset Portofolio ei m-au dat in judecata si au trimis catre firma mea hartiile de la judecata si firma le vireaza 1/3 din salariu . Este legal acest lucru eu am poprirea asta cam de 2 ani .. Este legala treaba asta ce fac ei .

 4. Am avut un credit luat de la raifeisen acum mai bine de 10 ani.In momentul de fata am primit la locul de munca de la executorul judecatoresc pentru poprire pe salariu.Doar ce a fost facuta prima poprire acum cateva zile.creditul era o suma modica gen 800 …m-am trezit cu 2800 de plata.Este legal ceea ce fac cei de la Eos?

 5. Buna ziua,ma numesc Ana si am avut un credit de nevoi personale la CEC.Am ramas fara slujba si cu ratele in urma.M-am trezit cu plic de la KRUK ,in sept 2014 in care mi se aduce la cunostinta faptul ca creditul meu acum e vandut lor,le datorez 27.000 (la CEC avusesem 24.000).Asa ca ,rate mai mici la ei ,luna de luna.E normal sa le platesc lor acesti bani,sau doar ceea ce ei au platit catre CEC.Multumesc anticipat.

 6. Bună seara,

  Mai aveam de plată o sumă de până în 700 euro la credit europe și nu am mai plătit vreo 4 ani și din senin m-am trezit cu contul bancar blocat, deci nu am primit absolut nicio înștiințare, nimic absolut. Contul a fost blocat de un executor judecătoresc Sarkis Ion din Constanța cu care am convenit să-i achit suma de 876 euro plus 523 Roni taxa de executare (4356 Roni total), în 10 rate ceea ce și am făcut, ba chiar am acitat totul cu 3 luni mai devreme de înțelegere. Cu acest executor nu am reușit să mă văd niciodată, că nu se arată la față, ceva dubios, totul a decurs cu niște angajate ce le are el pe acolo. Ce am de făcut, atâta timp cât eu nu am primit nicio somație de la bancă și m-am trezit cu contl blocat?

  Vă mulțumesc anticipat de ajutor.

  Distinse salutări Domnule Avocat,

 7. buna ziua
  am doua credite la brd si din 2012 am fost vandut catre o firma de recuperari din dubai . dupa lungi straduinte abia acum am reusit sa pun mana pe niste acte care dovedeste ca santem bagati intr-o suveica , banca,firma de recuperari din Romania ,firma de recuperari din Dubai iar firma de recuperari din Romania si executori .se poate stopa aceasta suveica . vreau sa atac in instanta .
  va multumesc .

 8. buna ziua .
  am primit o” notificare cesiune de creante” de la kruk international care spune ca a cesionat in data de 16.05.2012 in favoarea , Secapital SaRL din Dubai . si printre altele spune :suma este compusa din .Credit ,Dobanda , Comision SI PRIMA DE ASIGURARE,PLUS O DOBANDA DE 19.80 % PE AN impusa de recuperator respectiv KRUK SaRL.CUM POT ATACA ACESTE CLAUZE ABUZIVE DUPA PAREREA MEA .

 9. Va salut, numele meu este Bradeanu Razvan,si imi permit sa va scriu in legatura cu doua probleme pe care le am, prima ar fii in legatura cu A.N.A.F-ul,care dupa aproape 8 ani imi trimit o instiintare cum ca am sa le dau 2400 lei, aceasta suma rezultand in urma unor asa zise datorii pe care societatea comerciala pe care o aveam la aceea vreme le-ar avea catre dansii, din anul 2008,mentionez ca societatea este lichidata ( radiata) din 27.05.2010, iar cea de a doua problema este cu o societate de recuperari creante,care dupa 6 ani, ma suna cam la doua zile ,instiintandu-ma ca am as dau unui anume I.F.N o suma de bani, va multumesc mult, va salut

 10. Se poate dupa o erioada de 11 ani .sa fiu silita de catre firmele de recuperare .in contextul in care eu nu am primit instiintari de la banca sau firma de recuperate . Suma nu este mare cc2.400 . Dar eu am actualmente un credit si pensie de 750 …cum ma obliga sa returnez o suma de trei ori mai mare .de la data incetari plelii ratelor …..

 11. Bună ziua, am făcut un abonament la Vodafone acum vre-o 10 ani ..telefonul mi-a fost furat .Eu am sunat și am anunta iar ei mi-au spus sa plătesc rezilierea. Eu nu am plătit și îmi trimit plicuri (avertizari) .Recuperatori au venit la mine acasă. Ce pot face ? Mulțumesc.

 12. Bună ziua.
  Soția mea a luat un credit de la Credius IFN SA, din cauza unor probleme nu a putut plăti o rată, scadența acesteia fiind pe data de 25.05.2016, în data de 27 a primit de la Credius sms in care se specifica că situația restanță a fost dată către firma de recuperare INTEGRAL COLLECTION, menționez ca soția mea nu a primit nici o notificare din partea băncii. În dată de 30 a fost sunată de către firma de recuperare. În discuția cu aceștia soția le-a spus că are probleme personale si ca de aceea nu a putut plății și că va face plata cel mai sigur in data de 15.06.16. Dna de la firma de recuperare nici nu a vrut să audă de așa ceva, amenințând-o pe soția mea că vor suna la servici și vor veni si la domiciliul nostru. Astăzi soția mea a fost sunată din nou de către aceași doamnă, iar la finalul discuției, fără nici un rezultat favorabil, doamna Anda Strungaru de la firma de recuperare mi-a amenințat din nou soția, spunând că va fi vizitată cât de curând de domnul inspector Scînteianu de la INTEGRAL COLLECTION.
  În încheiere menționez că am făcut și o sesizare către ANPC.
  Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă este legal cea ce fac cei de la Credius IFN S.A. și cei de la INTEGRAL COLLECTION si ce sfaturi îmi dați.
  Cu respect
  Matei Costan

  • Buna ziua,

   Si eu am avut un credit la Credius, din diferite motive personale nu am reusit sa l achit, apoi am fost plecat din tara o perioada. Intre timp cei de la Credius mi-au dat situatia la Integral Collection, ca ieri sa primesc un aviz de executare silita de la un executor judecatoresc. Am sunat la ei, mi au confirmat si mi au dat nr tel de la biroul executorului, mi au zis sa vorbesc direct cu el ca ei nu mai pot interveni. Si uite asa pentru 1500 lei luati am ajuns sa dau de 3 ori mai mult la executor. Le am cerut sa ma mai astepte o perioada ca urmeaza sa fac rost de bani dar nici nu stau la discutii, ori faci ca ei ori n ai ce discuta cu ei.Nu stiu cu cine am duiscutat dar era tot o dna foarte intepata.

   • Pai stimate domn, asta cu asteptatul nu merge la Credius Ifn si nici la Integral Collection, practic va trebui sa verificam si contractul sa vedem daca nu cumva dobazile alea de 100% nu cumva sunt abuzive si pe urma au ei de asteptat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Si pe mine m-a pacalit aia de la Credius o zis ca dobinda e de 19% si un comision de 10% la acordarea creditului asadar la 1800 lei am primit 1500 iar la 3saptamini trebuia sa le dau prima rata de 220 ron acuma ami pun penalizari de 1 leu pa zi de intarziere cind leam intrbat o zis ca sa-citesc contractul ca scrie 10% comision LUNAR si penalizari 0,5%pe zi acuma ce pot face mam uitat in contract si DAE e 400% deci pentru 1500 ron trebuie sa le inapoiez 6500 ron si primesc zilnic telefoane de amenintare de la Integral Colection ca contractul este titlu executoriu si ma vor executa silit daca nu platesc rata care in fiecare zi e alta suma eu leam platit 220 ron dar amenintarile continua ba cu tel la angajator ba cu vizita la domiciliu acuma mia venit un plic ca sa le dau 5400 lei in 48 de ore ca daca nu ma executa silit practic sunt hartuit zilnic nu stiu ce sa mai fac renpet le dau lunar 220 ron doar ca in zile difera 2_3 zile si de aici necazul

     • Bună ziua am luat un credit de la Credius în valoare de 3000Ron și luna aceasta datorita unor probleme personale am întârziat cu rata. Am vorbit cu cei de la Integral Colection și le-am comunicat ca voi putea face plata în data de 10.08.2020 dar nu vor sa ajungem la o înțelegere și tot amenință cu vizite la domiciliu. Pot face ceva în acest sens. Va mulțumesc anticipat

    • Buna ziua si eu am o datorie la credius si din motive personale nu am mai putut achita ratele… Am luat de la ei duma de 1200 de ron si in momentul de fata trebuie sa platesc de 4 ori mai mult. Miau făcut propire pe salar de 350 de ron in fiecare luna.. Ce ma sfatuiti sa fac suma propita e prea mare atata timp cand eu am un salar de 850 de ron.

 13. buna ziua,

  Am un credit la brd pe care la care nu am mai platit de 3 luni de zile. cei de la brd m-au contactat pentru a ma instiinta despre faptul ca mi-au vandut creditul unei firme de recuperari dar nu au putut sa imi spuna care este aceasta si nici nu am fost contactata de acea firma, in acelasi timp reprezentatul brd mi-a spus ca exista posibilitatea ca acestia sa ma oblige sa platesc toata valoarea creditului insa eu nu am aceasta posibilitate. Intrebarea este, dupa ce ma vor contacta cei de la firma de recuperari credite va mai exista posibilitatea de a putea plati valoarea creditului in rate? va multumesc

 14. buna ziua!

  am descoperit ca am contul blocat pierzand un proces cu o firma de colectare pentru un card credit pe un contract din 2008
  dosar nr 7663/4/2016

  ne puteti primi sa discutam si sa demaram procedura adecvata?

  o zi buna!

  L.M.Nitescu

 15. Buna … deci la mine e comica situatia … am mutat nr meu de tel (al sotiei mele) pe digi de la orange achitat la zi , dupa un an si ceva ma trezesc cu telefoane de la o firma de recuperare , fara sa fiu instintat de catre orange au cedat la firma de recuperari creanta ceva la 10 lei . Anul acesta am mai mutat un nr pe digi de pe orange (al meu) si am in cont la ei 18 lei le-am trimis cerere sa mute banii dintr-un cont in altul…desigur nu e vorba de suma , nu doresc sa achit recuperatorilor din principiu enervat de telefoanele primite de la ei , pot sa imi faca ceva la asa mica valoare?

   • Da aveti perfecta dreptate , dar nu e corect sa te trezesti dator la recuperatori fara sa fi instintat ii mai las sa se agite sa strice ceva bani pe recomandate , fiinca asta le-am solicitat si am sa achit oricum , cred ca in momentul instintari ca am fost inaintat in instanta mai pot achita.
    Multumim si tineti-o tot asa …!!!

 16. In octombrie 2015 a fost adoptata de catre Senat legea 270/2015 privind reglementarea creantelor cesionate. Din 15.10.2015 a fost inregistrata si la Camera deputatilor, iar in 03.03.2016 apare pe site-ul Camerei ultima activitate legata de aceasta lege! Ma intreb oare, nu ar fi trebuit sa se adopte tacit din lipsa de interes, aceasta lege? Va multumesc

  • Domnule Oarcea am urmarit acest proiect de lege inca de la depunere in Senat. Initiatorii sunt de la PNL si PDL iar ” maternitatea” acestui proiect si-o aroga senatoarea Steliana Miron de la PNL (sotie de executor) Legea nu a obtinut inca raport de la cele doua comisii din Camera Deputatilor ( finante banci si juridica) pentru ca la ambele termene de dezbatere niciunul dintre initiatori nu a participat la sedinta . Pana nu are acest raport nu poate fi dezbatuta in plen deci nu poate fi vorba despre o aprobare tacita. Nu dau nici o sansa materializarii in lege a acestui proiect

 17. Buna ziua , in 2013 am platit ultima rata la Erb Retail Services IFN , la un credit de nevoi personale de 2000 lei , am platit timp de trei ani rate lunare intre 50-100 lei in functie de extrasul de cont. Apoi am fost anuntata ca mai am de plata 3000 de lei ca nu as fi respectat un anumit interval de plata si s-au adunat penalizari. Am refuzat sa mai platesc , dupa un an am fost sunata si mi s-a oferit un nou contract la care se adaugase si o dobanda usturatoare. Am refuzat din nou.
  Pe la sfarsitul anului 2015 mi-a fost instituita poprire pe salariu , am platit pana in ziua de azi 1/3 din salariu , ca astazi sa primesc o instiintare ca datoria mea a fost cesionata catre Kruk. si este de citez 5807 lei din care componeta de principal in valoare de 1984.30 lei.
  Eu nu mai inteleg nimic. Pentru un credit de nevoi personale de 2000 lei am platit prea mult. Va rog un raspuns , sunt disperata.

 18. Buna ziua! In anul 2007 am facut un credit bancar de nevoi personale, fara garantii si giranti. Am achitat ratele lunare mai bine de un an dupa care am ramas fara job fiind in imposibilitatea de a mai plati. Cu doua zile in urma, deci dupa 9 ani, am primit o somatie de plata a datoriei pe care sa o efectuez in termen de 5 zile, in caz contrar ajungandu-se la executre silita. Doresc sa va intreb daca exista cumva posibilitatea ca acesta datorie sa fie deja prescrisa si cum pot afla daca este asa sau nu. Mentionez ca nu mai detin documentele bancare referitoare la credit si nu stiu cu exactitae cand am efectuat ultima plata a ratei.
  va multumesc anticipat!

 19. Buna ziua! In anul 2007 am facut un credit bancar de nevoi personale, fara garantii si giranti. Am achitat ratele lunare mai bine de un an dupa care am ramas fara job fiind in imposibilitatea de a mai plati. Cu doua zile in urma, deci dupa 9 ani, am primit o somatie de plata a datoriei pe care sa o efectuez in termen de 5 zile, in caz contrar ajungandu-se la executare silita. Doresc sa va intreb daca exista cumva posibilitatea ca acesta datorie sa fie deja prescrisa si cum pot afla daca este asa sau nu. Mentionez ca nu mai detin documentele bancare referitoare la credit si nu stiu cu exactitate cand am efectuat ultima plata a ratei.
  Va multumesc anticipat!

 20. Buna ziua,
  Cei de la credius m-au amenintat ca vor face vizita la angajator pentru neplata ultimei rate care a fost de 2 ori in plus fata de cat trebuia sa fie.
  Este legal sa vina la angajator?????

 21. Buna ziua
  in urma cu 3 ani mi sa facut poprire pe salariu datorita neplati ratelor catre banca romaneasca.de la biroul executorului judecatoresc mi sa comunicat ca toata suma poprita este pusa ladispozitia bancii.Acum 2 luni am primit o scrisoare de la Kruk precum ca a cumparat creanta si caeste noul creditor.ce pot face in astfel de caz atat timp cat hotararea judecatoreasca in ceace priveste ceditul era vis avis de banca.

  • Sa inteleg ca executorul judecatoresc acum pune suma rezultata din poprire la dispozitia celor de la kruk.banca putea cesiona creditul daca deja era infiintata o poprire in baza unui titlu executoriu si asta dupa o perioada de 3 ani,executorul trebuia sa ma anunte in vreun fel

 22. Buna ziua,
  am avut un card de credit la CITIBank , in 2013 un executor mi-a trimis o notificarre la serviciu si ei mi-au pus o poprire pe salariu de 1/3, am platit 4 rate atunci, dar i-am convins ca fara un titlu executoriu nu-mi pot face aceea poprire si totul s-a aoprit in 15 sept.2013. Azi am sunat la Kruk si mi-au spus ca la ei apare ultima plata in 29 sept.2013. Pot sa deschid un proces pentru prescrierea datoriei ? Pe timpul derularii procesului, pot ei sa ceara investirea cu titlu executaoriu a contractului preluat de la CITI si sa ma trezesc cu o poprire pe salariu? Va multumesc O zi buna

 23. Buna ziua am avut un credit ka Banc Post in franci in 23 08 2007 si am fost executata silita desi a crescut de la 4500 de franci la 9000 mia dat executarea pe data de 20 10 2010 care eu am platit lunar la salarul minim 50 ron pana in momentul de fata dar nau trimis o scrisoare la firma care lucrez ca in mimentul de fata am 19.845.000 franci este strigator la cer ce pot face multumesc!!!

 24. Buna ziua.Avem casa in executare silita la cec bank pein executor jud.Va rog sa imi apuneti daca banca a vandut creditul la kruk casa fiind evaluata la 280000lei acum 10 ani au voie krukul sa ceara toata sumaMultumesc mult. Tin sa precizez ca ,casa a fost supraevaluata

 25. Buna ziua.Avem casa in executare silita la cec bank pein executor jud.Va rog sa imi apuneti daca banca a vandut creditul la kruk casa fiind evaluata la 280000lei acum 10 ani au voie krukul sa ceara toata sumaMultumesc mult. Tin sa precizez ca ,casa a fost supraevaluata

 26. Daca am luat un credit de nevoi personale ,anul trecut și sa făcut totul fără știrea mea ce pot sa mai fac .Bania mă dat le credit incaso sau așa ceva ,aceștia mă sunat m-au amenințat au venit la ușă la mine ,nu m-am anteles cu ei ,nu au vrut să trimită contul bancar prin posta doar telefonic ,după care m-au dat la executor ,nu am fost sunat m-au judecat an lipsa ,după care mă sunat executorul sa-mi aducă la cunoștință că trebuie să plătesc taxele de judecată și creditul dar plata nu o fac an euro cum am luat creditul și an lei că așa vrea executorul ,ce pot sa mai fac

 27. Buna ziua. Am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca de la BCR in 2009, in 2011, am fost in imposibilitatea de plata, desi luni de zile, avad cardul de salariu la ei, eu nu luam nici un ban, nu stiu daca mai pot dovedi asta, dar asa a fost. apoi in 2012 creditul a fost cesionat de catre SECAPITAL SARL prin mandatar KRUK, asa scrie… idee este ca nu am facut nici o intelegere cu ei, in schimb mi-au cautat mama, au facut cu ea un contract de achitare a ratelor, in numele meu, desi mama nu este parte din dosarul de credit… au luat bani de la ea in numele meu, mentionez ca nu am fost data nici unui executor judecatoresc in tot acest timp, adica nu exista o hotarare prin care sa fiu obligata sa le platesc celor de la KRUK, banii, acestia cerandu-mi sa le restitui o suma exorbitanta, de doua ori banii imprumutati de la banca… ce ar fi de facut? sincer daca as avea bani v-as angaja sa ma reprezentati in instanta… va multumesc

 28. Buna ziua,va rog daca se poate sa ma lamuriti cu o problema .Acum 3ani si jumatate mi s a infiintat poprire pe salariu pt un credit la banca romaneasca , iar dupa aceasta perioada mi s a cesionat creditul catre Kruk .vreau sa stiu daca titlu executoriu se transmite odata cu cesionarea creditului .Va multumesc

 29. Am luat un credit de la BRD in 2014 nu am mai putut plati,au preluat o firma de recuperatori care sunt insistenti cu scrisori si telefoane.Eu fiind plecat in strainatate vreo 2 ani acum intors in tara mi am gasit de munca.Problema ar fi ca trebuie sa imi deschid cont pentru salariu,as putea fi gasit de ei sa imi puna popriere cumva??va multumesc anticipat.

 30. Buna ziua!
  Domnule avocat Cuculis, pot sa iau legatura cu dvs. pentru a formula o cerere de chemare in judecata impotriva IFN CREDIUS? Si bineinteles sa ma reprezentati?

 31. Bună ziua domnule avocat, am avut doua credite făcute în urma cu 10 ani, unul la pirraeus bank de 1500 RON și unul la cetelem (flanco) de 800 Ron am rămas în imposibilitate de plata după care tot felul de amenințări de la diferite firme de recuperări creanțe, sa ajuns pana la proprire pe salariu și conturi bancare. Nu mai zic de scrisori de amenințare cu executare silită. Când am văzut ca mi-au pus poprire și pe salariu am fost nevoit sa plec din țară.As achita datoriile numai ca dobânzile și cheltuielile de judecata au crescut cu peste 300% din valoarea creditului. De atunci toate amenințările le primesc pe adresa părinților mei care au și un handicap, și ma suna mereu speriați….. Ce pot sa fac mai exact. Va salut cu respect!

  • Da, acele amenintari ale lor pot fi cenzurate in instanta sa ii chemati in judecata pentru daune iar cu privire la sume, puteti merge tot in instanta pentru a se constata prescriptia lor. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 32. Buna ziua! Am primit poprire atat pe salariu cat si pe conturile bancare, in urma unui titlu executoriu infiintat de un BEJ. In anul 2016 s.a aplicat online de catre un membru al familiei, pt un credit la fast finance, suma 1200 lei, dobanda 350 lei, nu a fost achitat, insa de atunci si pana in prezent 27.03.2018, nu am.primit si nu am fost cautat sa achit acel debit, iar acum suma poprita este 11500 lei, 1200lei imprumut, 350 lei dobanda, 8800 lei penalitati si 1100 lei executor..contractul in 2017 a fost cesionat la Integral Collection, cesiune despre care iar nu am primit nimic. In feb 2018 s.a infiintat aceasta poprire. Ce ma sfatuiti?? In ce temei pot cere deblocar
  ea conturilor de salariu? Mentionez ca sunt angajat in sistem bugetar cu interdictii de a obtine alte venituri.

 33. Buna ziua. Se poate executa silit o locuinta ANL la care am facut rate sa o cumpar cu RADPP pe o perioada de 25 de ani? Sunt eu proprietar chiar daca nu am achitat-o integral? Astept raspuns. Va multumesc anticipat.

 34. Buna ziua.Am luat un credit de 4400 lei in anul 2015 de la ERB Retail Services.
  Am platit rate pana anul acesta,in primavara.
  Am vazut,ca dupa 4 ani de plati,am 4800 lei de platit.
  Acum imi cer banii cei de la BT Direct.
  Au dreptul?
  Va multumesc.

 35. Bună ziua am luat un credit de la Credius în valoare de 3000Ron.Scadenta este în data de 18 ale lunii și luna asta nu am putut achita din motive personale. Am vorbit cu cei de la Integral Colection și am solicitat amânarea pana în data de 10.08 dar nu vor sa ajungem la o înțelegere și amenință cu vizite la domiciliu și executare. Ma puteți ajuta va rog cum pot proceda.

  • Buna ziua. Este important sa ii notificati prin avocat in legatura cu prevederile oug 52/2016 si ce reguli trebui sa respecte pentru a va scadea dobanda, ajuta sa nu intrati in executare silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.