Avocat diaspora – Diaspora

*Avocat-diaspora*
Din pacate, foarte multi romani din afara granitelor tarii se confrunta
zilnic cu probleme de natura juridica. Fiind intr-o tara straina,
procedurile sunt mult mai complexe, greu accesibile romanilor si
totodata foarte costisitoare. Prin aceasta initiativa, dorim sa venim in
sprijinul tuturor romanilor care necesita un sfat juridic profesionist.
Cabinetele de avocatura asigura *avocat diaspora*, pentru romanii din
strainate.
Serviciile oferite sunt cu titlu exemplificativ:
Apostilare si traduceri. Este necesara o apostilare pentru recunoasterea
actelor romanesti in strainatate
Exequatur – recunoasterea in tara a hotararilor judecatoresti pronuntate
in strainatate
Reprezentarea in instanta in cauze de divort sau in tara, incredintare
minori si alte actiuni personale. Pentru a nu va deplasa in tara,
actiunile de divort necesita intocmirea unei procuri speciale.

Obtinerea cazierului judiciar.
În actualul climat politico-economic, este puţin probabil ca noul an
2012 să ne aducă libertatea pe piaţa muncii; guvernul britanic are
posibilitatea, conferită de legislaţia europeană în vigoare şi conform
Protocolului, să menţină aceste restricţii pe o durată de până la şapte
ani de la aderarea României la UE. Cu alte cuvinte, nu ar fi deloc
surprinzător dacă românilor li s-ar oferi dreptul de a munci liber în
Marea Britanie abia în anul 2014.
Cabinetele de avocatura ofera consultata si reprezinta cetatenii de
nationalitate romana cu resedinta in strainatate. In baza serviciilor
astfel oferite, clientii nu trebuie sa fie prezenti in Romania pentru
rezolvarea problemelor lor juridice.
Cetatenii romani din diaspora cu domiciliul/resedinta in strainatate pot
introduce actiune de divort si fara ca prezenta lor sa fie necesara, ei
fiind reprezentati de *avocat diaspora*. In conditiile legii, divortul
si partajul se pot realiza de catre avocati strainatate in baza unei
procuri speciale, date de cetateanul roman din strainatate.
Avocat strainatate trebuie sa ofere cetatenilor romani cu domiciliul sau
resedinta in straintate o serie de servicii complete in domeniul
procesului de divort si partaj, cum ar fi:
– consultanta juridica divort si partaj
– reprezentare juridica in fata instantelor
– inscrierea in Romania a divortului realizat in strainatate de avocati
diaspora.

73 comments to “Avocat diaspora – Diaspora”
 1. Buna ziua d-le avocat Cuculis, eu va multumesc pentru info saptamina trecuta. sint in curs de evaluare a toate optiunilor mele. legat de suma de care mi-ati pomenit, daca imi va fi potrivita, va voi alege pe dvs.
  Ca idee domnule, eu sint unul care era la plaja la mamaia pe 1 Mai 1986 cind s-a produs accidentul de la cernobil. Mi s-a inrosit toata pielea in timpul noptii. mai apoi la 4 zile ne-a dat sa inghitim pastile antiradiatie de la ALA la intreprindere. Si apoi nu am mincat decit fulgi de cartofi si ketchup pentru 3 saptamini pentru ca munceam pe Valea Buzaului aproape de Intorsura Buzaului si nu era absolut nimic de mincat nicaieri.

  Cu stima.

   • Bună ziua. Lucrez în Italia cu soția mea de 3 luni sa făcut un contract de munca de 4 ore țin sa specific ca noi am lucrat 10 ore pe zi. Menționez faptul ca respectivul patron nu oferă banii pe concediu de odihna și concediu în caz de boala. Ce ar trebui să fac sau cu cine as putea lua legătura pentru a-mi face dreptate și aici ma refer la restul orelor care ar trebui sa fie în contract și concediile. Va mulțumesc.

   • Buna ziua,as avea nevoie de un avocat dintr-un sindicat din Italia care sa ma reprezinte in lipsa mea ptr,recuperarea sumelor TFR de pe CUD urile din anii 2008-2016.
    A lucrat ca sudor carpentiere in cantierii navali in Ravenna,S&A ,in Genova-Riva Trigozo in si alte aziende.
    In 2017 a fost in disocupazione,
    In Martie 2018 a început munca in romania,anul acesta in Ianuarie a decedat.erau drepturile lui.eu soția locuiesc in romania.
    As vrea sa știu un preț ?
    Dana tel 0742.963.663

   • Am lucrat în Franța la interim francez EPR și n-am primit drepturile salariale pe ultimile trei contracte ce trebuie sa fac

  • buna ziua ,am lucrat la o fabrica din italia din anul 2004 pana an 2007 fara contract de munca iar din 2007 pana an 2013 cu contract nu mi-am primit drepturile salariale ce mi se cuvin al 13-lea – 14-lea salariu TFR concediu si nici salariu lunar an totalitate ,va rog sa-mi spuneti daca pot recupera aceste drepturi ce mi se cuvin si daca pot actiona din Romania .va multumesc

   • Vreau sa ma ajutati in legatura cu o firma croata ce detine un mc Donald’s in salzburg strasswalchen un sms sau Gmail va rog

    • Bina ziua as dori daca se poate sa imi dati niste informati despre ce as putea face in cazul de fata mi se aduc niste acuzati false in privinta mea mai exact sunt acuzat ca fac parte dintrun grup infractional care au fraudat o banca de 14 milione de euro in kazastan in perioada 2015 2017 ani in care am locuit in UK nici nu am parasit UK am acte contracte de munca care dovedesc acest lucru in 2022 am vrut sa ma intorc in UK din romania iar la granita dintre romania si ungaria am fost oprtit de catre domni vamesi unguri si mi sa adus la cunostinta aceste acuzati si ca apar urmatit general de catre autoritatile kazace si ca ma vor acolo am fost retinut 3 luni in ungaria dupa care miau dat drumu au refuzat extradarea mea in kazastan dar de atunci mam intors in tara si imi este frica sa mai parasesc romania de frica sa nu patesc la fel pentru ca eu apar cu aceste probleme oriunde as pleca as dori sa stiu daca se poate face ceva in acest caz si ce

   • Bună ziua dle.Avocat Cuculis aș dori dacă se poate să mă informați cu pensionarea anticipată in România. Sotul meu a lucrat 12 ani și 9luni,grupa după care a mai lucrat pînă la 25 de ani vechime în total tot in România.Acum lucrează de 12 ani in Danemarca.De la casa de pensii i sa spus sa cumuleze vechimea din Danemarca și are drept de pensionare.As dori să știu cum putem proceda la întocmirea dosarului de pensie cu vechimea din Danemarca.
    Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

  • Am lucrat cu contract pe perioada nedeterminata în Suedia.In luna Decembrie 2022 patronul m-a trimis acasă pe motiv ca nu mai are de lucru .A rămas sa-mi dea salariu pe luna Decembrie dar nu mi la plătit nici pana acum.Sfatuiti-ma ce sa fac.

  • Bună seara,

   Mă numesc Mihai Sebastian Lazăr, si la data de 20 martie 2024, am plecat împreună cu un grup de prieteni la Veneția pentru o vacanță de 3 zile.
   Când am aterizat pe aeroportul din Treviso am fost oprit de poliția de frontieră italiana care, in timpul conversației avute cu un politist de frontiera, mi s-a comunicat ca motivul pentru care am fost oprit a fost comiterea unei infractiuni în data de 22.09.2015 în Bolzano, asta in situatia in care pana in data de 20.03.2024 n-am intrat niciodata pe teritoriul Italiei. Mai precis, persoana care a comis infracțiunea a folosit în mod fraudulos numele meu complet in tranzactia facuta cu un cetatean de origine italiana pe nume Pasqual Luca, cu scopul de a cumpăra de la acesta un violoncel contra sumei de 2500 de euro, bani pe care presupusul Mihai Sebastian Lazăr nu i-a trimis niciodată lui Pasqual Luca.
   De asemenea, aș dori să menționez că în timpul petrecut la poliția de frontieră mi-au fost luate amprentele, datele personale din cartea de identitate și mi s-au făcut o serie de fotografii, toate acestea petrecandu-se inainte de a mi se comunica motivul retinerii mele.
   In plus, in actele primite de la Politia de Frontiera italiana este stipulat numele unui avocat din oficiu de care ar trebui sa beneficiez pe toata durata procesului, avocat pe care atunci cand l-am contactat mi-a zis ca nu se mai ocupa de astfel de cazuri.
   Tin sa mentionez ca urmatoarea infatisare la procesul redeschis ar urma sa aiba loc in data de 2 septembrie a.c.
   Daca se poate va rog sa ma indrumati in ceea ce ar trebuie sa fac. Eu la ora actual pot demonstra faptul ca nu am fost in acea Tara prin contract de munca in acea perioada. Sunt in cetatean Roman care nu stiu ce sa fac.

   Va multumesc anticipat.

  • Am avut un accident de munca in Franța pe 16 februarie 2024 am fost operat acolo la externare am mers la jandarmerie am pus plingere, mi sa spus ca va deschide un dosar catre parchet si ca voi fi tinut la curent, nici pina acum nu am primit nici un raspuns despre acest caz. Mentionez ca sunt in incapacitate de munca mi sa eliberst certificat medical cu acident de muncă pe 90 zile din franta, am fist dus cu ambulanta la operatie, la depozitul unde eu descarcam marfa din tir adusa din rominia au venit la fata locului si pompierii si jandarmii nu numai salvarea. Eu efectuam curse in regim transfrontalier din România spre Franța. Din ziua de cind am iesit din spital si am mers si am pus plingere la jandarmerie unde am depus si copie dupa iesirea din spital de la operstie nu mai stiu nimic despre acest caz.

 2. Îmi puteți spune, vă rog, cum se poate obține o copie de pe o hotărâre judecătorească pronunțată în Anglia? Asta în cazul în care cel interesat este arestat în țară pentru o altă faptă și dorește să facă o cerere pentru contopire pedepse. Mulțumesc.

 3. Buna ziua!Soțul meu a decedat în anul 2010 fiind bolnav.A lucrat în Austria, dar in ultimul an din viata s-a intors in tara aici avand pensie de boala.Împreună avem o fetițe,eu am depus aici un dosar pentru pensie de urmas în 2012.Dar m-au tot amânat pana acum cu soluționarea dosarului pe motive ca le trebuia tot felul de acte pe care eu le-am tot trimis.Acum dupa atâta timp mi-au spus ca soțul nu îndeplinea conditiile pentru ca Fata sa poata primi pensie de urmaș.Credeți ca as mai putea face ceva in privința asta.Nu am avut avocat care sa se ocupe.Va multumesc!

  • 1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

   Art. 83
   Pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor, daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii.

   Art. 84
   Copiii au dreptul la pensie de urmas:
   a) pana la varsta de 16 ani;
   b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
   c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

   Art. 89
   (1) Pensia de urmas se stabileste, dupa caz, din:
   a) pensia pentru limita de varsta aflata in plata sau la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, sustinatorul decedat;
   b) pensia de invaliditate gradul I, in cazul in care decesul sustinatorului a survenit inaintea indeplinirii conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.

   (2) Cuantumul pensiei de urmas se stabileste procentual din punctajul mediu anual realizat de sustinator, aferent pensiei prevazute la alin. (1), in functie de numarul urmasilor indreptatiti, astfel:
   a) 50% — pentru un singur urmas;
   b) 75% — pentru 2 urmasi;
   c) 100% — pentru 3 sau mai multi urmasi.

   Art. 90
   Cuantumul pensiei de urmas, in cazul orfanilor de ambii parinti, se stabileste prin insumarea drepturilor de pensie de urmas, calculate dupa fiecare parinte.

   av. Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua !
  In anul 2013 ,14 iunie eu de nationalitate romana m am casatorit cu un roman si dupa un an jumatate ne am despartit .
  Fiind ocupati cu munca in Anglia , nu ne putem permite veni in Romania sa divortam .
  Este posibil divortul in Londra si unde trebuie sa apelez pentru
  pasii de divort .
  Va rog sa imi raspundeti pe adresa de mail -mirelav89@yahoo.com

  • Pasii se pot desfasura in
   Romania fiindca din cate am inteles sunteti cetateni romani iar prezenta
   dvs. nu este necesara in Romania. Chiar de nu ati fi cetateni romani ati
   putea divorta in Romania chiar daca nu sunteti in tara. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Buna ziua ,sotul meu e sofer de camion si in data de 4 iulie i sa facut un contract de munca pe o peroada de 3 luni aici in Spania mai exact in Oliva provincia Valencia si a fost trimis cu camionul in Anglia aolo avea descarcarea iar in Franta la Caen la control vamal sa descoperit ca la carga en un palet avea droguri (hasis) la retinu in arest preventiv, seful lui a pus un av din Madrid dar in 2 luni nu a facut nimica iar in data de 24 august u am fost sa il vizitez si am pus o av din Franta / mi sa zis ca nu e vinovat si ca il va elibera sub ordn judiciar pana la proces dar ca nu poate sa paraseasca teritoriu Frantei ::intrebarea e daca il lasa in libeate judecatorl il poate ajuta cu o locuina sociala si un loc de munca prim primaria orasului Caen pt ca sotul meu are 54 ani si nu stie sa vb lb franceza si nu are cum sa se intretina pana la proces care poate dura luni de zile iar seful lui dupa nici o luna ia desfacut contractul de munca sotul fiind in arest posibl din cauza lui ca el a incarcat camionl sila adus la baza de unde la preluat sotul nestiind ce transporta .Va multumesc

 6. buna ziua in data de 6oct am plecat spre austria la ingrijire batrani la un caz nou prezentat de firma cu care am mai fost findplege timisoara caz care a fost prezentat mie sub o alta forma de cum a fost sa fie ajunsa acolo nu am avut semnal la tel camera era la beci fara tv batrana era foarte agresiva nu avea tratament pt dementa si nu fusese la un medic de mai bine de 7 ani in casa erau vreo 7 persoane nu doua cum era vorba si la toate astea am decis sa ma urc pe un deal sa am cumva semnal sa anunt firma ca eu nu sunt de acord cu ce am gasit acolo si ca daca nu are pt mine un alt caz eu nu raman am reusi cumva sa dau de ei dar ar fi facuttot posibilu ca eu sa raman pana la urma a zis ca ma intorc in tara ca vina un neamt ceva sef si ma duce de la varalberg la salzburg ca sa ma ia autocaru care nu mai mai luat si am rams fara bani fara mancare au plecat fara mine pentru ca trebuia sa platesc drumu si eu nu aveam bani .vreau sa stiu daca este posibil sa-i pot ininta proces in acest caz va multumesc

 7. Buna ziua! Sunt mama unei fetite de 10 ani dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean italian ( fetita este recunoscuta de tatal ei ), locuiesc in ROMANIA am primit custodie exclusiva anul acesta .Cum as putea beneficia de alocatia europeana ( cu tatal fetitei nu mai tin legatura de mai bine de 8 ani. )

 8. Buna ziua.
  Numele meu este Andreea.
  As avea nevoie de un sfat in urmatoarea speta:
  Eu locuiesc in Spania cu fetita care are 13 ani. In anul 2009 am obtinut, printr-o hotarare judecatoreasca pronuntata de o instanta din Spania, dreptul exclusiv al autoritatii parintesti. Asta avand in vedere ca am avut aici un proces cu tatal fetei (cetetean roman cu ordin de interdictie de a veni in Spania pe o perioada de 5 ani) pentru violenta asupra femeii si pentru sustragere de minori.
  In acest moment fetita are toate actele expirate iar in curand va implini 14 ani. Consulatul Romaniei din Bilbao (SPania) imi cere, pentru a/i putea face fetei pasaportul si buletinul ca sentinta pronuntata aici in Spania sa fie recunoscuta in Romania.
  Ce ar trebui sa fac si cui ar trebui sa ma adresez pentru rezolvarea acetei probleme?
  Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimata doamna Asa este, pentru a colabora cu institutiile din Romania conform:
   Recunoaşterea hotărârilor străine
   Art. 1095
   Condiţiile recunoaşterii
   (1) Hotărârile referitoare la alte procese decât cele prevăzute la art. 1.094 pot fi recunoscute în România, spre a beneficia de autoritatea lucrului judecat, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
   a) hotărârea este definitivă potrivit legii statului unde a fost pronunţată;
   b) instanţa care a pronunţat-o a avut, potrivit legii statului de sediu, competenţa să judece procesul fără însă a fi întemeiată exclusiv pe prezenţa pârâtului ori a unor bunuri ale sale fără legătură directă cu litigiul în statul de sediu al respectivei jurisdicţii;
   c) există reciprocitate în ceea ce priveşte efectele hotărârilor străine între România şi statul instanţei care a pronunţat hotărârea.
   (2) Dacă hotărârea a fost pronunţată în lipsa părţii care a pierdut procesul, ea trebuie să constate, de asemenea, că părţii în cauză i-a fost înmânată în timp util atât citaţia pentru termenul de dezbateri în fond, cât şi actul de sesizare a instanţei şi că i s-a dat posibilitatea de a se apăra şi de a exercita calea de atac împotriva hotărârii.
   (3) Caracterul nedefinitiv al hotărârii străine, decurgând din omisiunea citării persoanei care nu a participat la proces în faţa instanţei străine, poate fi invocat numai de către acea persoană.

   Prin urmare, acest lucru se face in instanta in Romania.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 9. buna ziua,numele meu este Loredana,as avea si eu nevoie de sfatul dvs. Sotul meu lucreaza de 5 ani in Anglia ca self employd,pt o firma care se ocupa cu ingrijirea vitei de vie. in fiecare an semneaza un contract cu aceasta firma. Daca este self employd de ce trebuie sa semneze acel contract? Acum a primit o oferta de munca iar acel contrat il impiedica sa accepte oferta. El lucreaza 3 luni acolo,dupa care o luna vina in tara,si tot asa pe parcursul unui an. Cum ar trebui sa procedeze? Va multumesc.

 10. Buna ziua..am si eu o problema si nu mai stiu cum sa o rezolv..sant in spania cu copilul meu care are 17anii..sant divortata si fostul sot plateste pensie alimentara..problema este ca eu i.am facut o procura mamei mele ca sa ridice ia pensi alimentara..numai ca dupa 8 lunii procura nu mai este valabila nu stiu cum asi putea sa ridic pensia de aici..am vb cu cineva de la bucuresti care apartine de schela de unde lucreaza fostulsi mi.a spus ca nu poate sa.mi yrimita banii aici pt ca ei nu lucreaza cu nici o banca din spania..in romania nu pot merge acum si in castelion la fel e prea departe ca sa fac alta procura lu maicamea…pensia a trimiso inapoi de trei lunii..eu nu stiu daca se pierde sau unde ajunge…va multumesc..va rog dati.mi un raspuns

 11. Buna ziua as avea si eu o întrebare lucrez in Germania cu firma dar am ajuns de nu mai pot plăti taxele(impozitul)ce as putea păți pt neplata

 12. Bună ziua, am rugămintea la dvs.. de a mă ajuta cu un sfat, la următoarea problema:
  Șanț căsătorita cu un italian (12.2005), respectiv de peste 10 ani .În anul 2008, el și a vândut casa în care locuiam la acel moment și …a cumpărat un ap. în care locuim în prezent.Recent a avut ceva probleme de sănătate și acum el dorește sa înaintăm acțiunea de separare consensual a. Menționez, ca el are copii, dintr o alta căsătorie. Ce mă sfătuiți?Pot, beneficia de ceva !!!!???
  Mulțumesc anticipat.!

 13. Bună ziua . În legătură cu un caz penal în italia acuzat de crima și condamnat pe viață fără probe fără nimic fiind nevinovat acuzat doar de o declarație făcută de adevărații criminali . Cum am putea face la cine sa apelam sa rezolve acest caz fiind condamnat în 2008 avem vrei șansă după atâta timp . Cui sa ne adresam va rugam sa ne îndrumați undeva sau la cedo avem vreo șansă ? Va mulțumesc anticipat . Este vorba despre botanescu constantin.

 14. Buna domnul Avocat sunt in anglia si am cumnata cu handicap aici cu mine cum as putea sai fac pentru benefici disability…eu as dori sa ma trec insotitoare pentru ca ea nu se poate ingriji singura…

 15. Buna ziua,si va doresc un an bucuros,si norocos.Am o antrebare va rog,an privinta noilor legi din Germania,pentu cetatenii Romani..Sunt datore la o banca din Austria,unde din anumite seriose probleme personale, nu am mai putut platit..Antrebarea mea este..Daca o sa merg an Germania,ce fel de probleme asi putea antampina cu Statul,si daca o sa pot munci legal.??Va multumesc mult,astept raspunsul dumneavoastra,cu nerabdare,si va doresc o zi buna.

 16. Buna ziua,suntem o familie cu 2 copii (15ani si 8 ani)traim in Spania de 13 ani din care 7 ani suntem casatoriti si avem 50% fiecare din apartamentul in care locuim care inca este ipotecat.in urma cu careva zile nevasta sa dus la un avicat si vrea sami propuna o separare de cheltuelli sa plateac jumate din rata la ap.si cat treb sa le dau la copii dar eu sa nu mai stau in casa,am avut certuri dat nu am lovit_o niciodata diar pe copilul cel mare iam dat o palma. Iar el ma ameninta ca merge la politie sa spuna ca lam batut si ea ii tine partea.nu stiu la ce sa ma astept si dorm seara la un familiar dar ziua merg acasa doar cand ei nu sunt.daca maa da un sfat o indrunare as fi fc.recunoscător.!va multumesc

 17. Buna seara.
  Locuiesc in Suedia de 11 ani. Am divortat in Suedia in 2013, de fostul sot , cetatean roman( eu de asemenea cetatean roman), vreau sa fac inscrierea actului de divort in Romania. Am fost la consulatul Roman si am depus actele traduse si legalizate, m-i s-a cerut o completare , anexa 1 din conventia de la Haga, pe care am primit-o de la judecatoria care a pronuntat divortul. Totusi am primit raspuns, ca cererea mea a fost respinsa, pe motiv ca pe hotararea de divort, nu este specificat ca divortul este definitiv si irevocabil. Am cerut judecatoriei din suedia, sa faca aceasta specificare, pe hotararea de divort. Iar ei mi-au zis ca atata vreme cat am primit un act european ( anexa 1), nu mai este nevoie de aceste specificatii. Acum intrebarea este : ce pot sa fac mai departe? Am un copil mic cu alta persoana, caruia trebuie sa-i obtin certificat de nastere din tara si intre timp mi-a expirat atat pasaportul, cat si c.i . Si totul este legat de inscrierea divortului in Romania. Pot face inscrierea divortului printr-un avocat?
  Va multumesc anticipat.

  • In principal se poate demara procedura de transcriere divort in Romania. Oricum este important sa parcurgeti o serie de proceduri si v-am trimis un email in acest sens. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. Buna seara .Ma ocup cu transportul de masini si sunt la inceput am un iveco de 3,5t total maxim autorizat si o platforma transport auto de doua masini 3,5 t total maxim autorizat.Autovehicolul nu are in dotare tahograf si este trecut in acte pe persoana fizica si platforma la fel .Ce solutie (solutii)legala pot aplica pentru a evita plata unor amenzi usturatoare din cauza lipsei tahograf ?

 19. Vă Salut, eu lucrez de aproape 4 ani în germania și în tot acest timp nu mi sa platite banii promiși și în contract nu am avut concediu și nici plătit nici al-13-lea salariu nu am văzut și acum am primit pe 2 luni de munca 700€.ce pot face pentru a îmi cere drepturile? Pot deschide proces în țară? Nu știu sa vorbesc germana

 20. Buna ziua domnule av.eu locuiesc in Italia de 16 ani si ma confrunt cu o situate juridica civila .sa foto sa stiu cin va pot explica situatia si parerea dvs fara a comunica aici ci prin tel macar .multumesc

 21. Bună ziua am o problemă de când am divorțat nu îmi pot elibera un document de identitate .locuiesc în Germania de 12 ani m-am căsătorit în Germania la Ambasada Romaniei cu cetățean roman și tot în Germania am divorțat în 2015.iar pașaportul mi-a expirat și mie și fiicei mele iar din cauza ca nu am recunoscut divortul în țară nu ne putem face pașaport .de 2 ani stam fără acte de identitate.ma tem ca voi întâmpină greutăți la recunoașterea divorțului din cauza lipsei documentelor (exemplu:în hotărârea judecătorească nu specifica tutela copilului și nici schimbarea de nume sau ca am rămas cu numele fostului sot după divort) Îmi puteți spune ce pot face și dacă pot face pașaport pe baza certificatului de căsătorie(adică sa ma declar încă căsătorită dacă nu am divortul pronuntat)?mulțumesc

  • In mai am nascut in Esbjerg, Danemarca.
   Aveam 40+5 saptamani cand am inceput sa am contractii. Au inceput vineri la 3 dimineata si pe parcursul zilei au ajuns sa fie la un interval din ce in ce mai scurt, dar regulate si mai dureroase(ajunsesem sa le am la 3-4 minute), pana sambata dimineata la ora 1, cand au devenit neregulate, dar crescand in intersitate. La 4 jumatate am sunat moasa spunandu-i ca am inceput sa am contractii si ca am eliminat din dopul gelatinos. Mi-a spus sa iau un Panodil si sa incerc sa dorm. Am reusit sa dorm doua ore.
   Toata ziua de sambata am avut contractii neregulate, iar de pe la ora 18 incepusem sa tip de durere cand aveam o contractie. La ora 20 am sunat-o iar pe moasa spunandu-i ca am dureri foarte mari cand am contractii, ea intrebandu-ma daca mi s-a rupt apa, i-am raspuns ca nu, apoi mi-a zis sa mai iau un Panodil si sa ma linistesc pentru ca voi mai avea durerile alea inca doua trei zile pana voi intra in travaliu.
   Devenea din ce in ce mai rau, contractiile tot nu le aveam regulate, insa erau apropiate ca interval, oarecum (6-8 minute).
   Am rezistat asa pana duminica dimineata la 1, cand sotul meu m-a dus la spital, unde am aflat ca eram dilatata 8 cm. M-au dus intr-un salon de nasteri, iar intre timp a venit si moasa mea, care parea deranjata pentru c-a trebuit sa se trezeasca. Mi-a spus ca e prea tarziu pentru epidurala si singurul lucru care imi ramane este gazul ilariant.
   Tin minte ca in stanga o aveam pe mama, pe care o strangeam de mana la fiecare contractie in timp ce imi tineam masca cu gaz, iar moasa statea la calculator tastand in timp ce-mi spunea ca ma descurc grozav. La un moment dat, undeva pe la 3 jumatate deschid ochii (stateam cu ochii inchisi pentru ca ameteam de la gaz) si observ ca eram doar eu cu mama. Moasa a fost plecata timp de 30 de minute.
   In fine. Am ajuns la momentul nasterii, cand am crezut ca se termina tot ce tine de durere. Ei bine, nu a fost asa. Dupa ce mi-a asezat fiica pe piept, mi-a spus ca trebuie sa ma coasa, pentru ca m-am rupt.
   M-a dat ea cu un spray anestezic si cu o crema si a incercat sa ma coasa, insa nu a reusit sa opreasca hemoragia. Mi-a scos firele, a mai chemat o moasa, m-a cusut iar, dar tot nu a reusit sa opreasca hemoragia. M-a mai dat cu un pic de spray si crema, a chemat un medic, care desi intelegea ceea ce spun in engleza, el ii spunea moasei ce avea de spus, iar moasa imi traducea. In timp ce ma cosea, a inceput sa dispara efectul spray-ului si i-am spus doctorului ca simt acul, dar nu m-a bagat in seama, asa ca m-am panicat si am inceput sa tip si sa plang in timp ce tot repetam ca simt acul (ma simteam ca un porc fara viata, pe care-l cosea si il tragea in toate partile). Moasa mi-a luat fiica si i-a dat-o sotului. Doctorul a zis ca nu cooperez si ca trebuie sa fiu operata, asa ca iar mi-au fost scoase firele. Asta s-a intamplat de la 8 fara 25 pana la 10, timp in care am pierdut doi litri de sange.
   M-au operat, m-am ales cu 9 copci, am stat in spital 5 zile timp in care mi-au facut transfuzie 2l, insa nimeni nu mi-a verificat operatia sa vada daca e ok , decat in momentul in care m-au suspectat de hemoragie (nu imi crestea hemoglobina), dar din fericire nu aveam. Am plecat acasa luand doua tipuri de antibiotic de doua ori pe zi pentru infectie plus pastile pentru durere, in timp ce alaptam ( mi s-a spus ca nu o o afecteaza si pe fiica mea pastilele).
   Deoarece operatia a fost facuta in graba, cu neatentie, trebuie sa ma operez iar, pentru ca m-am ales cu doua gaurele (intre 0,5 si 1 cm fiecare) in loc de gaura vaginului.
   Pentru ceea ce am patit, ii pot acuza de malpraxis?

 22. Buna seara. Cum pot sa intru in posesia unei hotarari date de Tribunalul Monocratic Corporasion Roma ramasa definitiva in data de 17 mai 2014. Imi este necesara hotararea tribunalului pentru a cere reabilitare in Romania .
  Va multumesc

 23. Buna ziua.Eu sint fiicei mele,care locuiește in USA.Este divorțată de25de ani.In anul 2015 am depus la tribunalul București toate actele necesare pentru recunoașterea sentinței de divorț in România,care nu e terminat nici acuma.Motivul.Nu a fost găsit piritul la adresa respectiva.In 2017 fiica mea a angajat un detectiv particular autorizat.In Martie 2018 am depus documentele cu ultimele doua adrese noi găsite.Nu am primit niciun răspuns nici acum.Mentionez ca nu am avocat.Va rog sa
  m-a sfătuiți ce sa fac.Va mulțumesc anticipat.

   • Bună seara va rog frumos sa ma ajutați cu o informație am părăsit Spania acum 2ani și fata cu care am stat acolo mia pus denunțe ca am amenințat-o prin sms și ca o sa părut ca sint în Spania eu am sunat la ei și leam spus ca nui acolo dar nu ma cred ce sa fac

 24. Buna seara a-și dori sa va adresez și eu o întrebare sunt in Germania și am dat firma la care am lucrat in judecată am fost la proces mi sa zis ca este amiabila sa ne înțelegem ei au fost deacort ca sunt vinovați avocatul meu a cerut suma de 5670. €brut iar după câteva zile după detunarea amiabile mi a venit o hartie in posta cu ca cheltuielile avocatului sunt de 12000€ cine Achita suna aceasta

 25. Buna seara, lucrez in Rwanda, iar angajatorul meu este in Finlanda. Am rezidenta fiscala in Romania. Trebuie sa platesc impozit pe venit. Am citit despre modificarile de anul acesta ale Codului Fiscal insa pentru situatia mea particulara nu imi este clar de articole se aplica. Multumesc, Casandra

  • Bună seara va rog frumos sa ma ajutați cu o informație am părăsit Spania acum 2ani și fata cu care am stat acolo mia pus denunțe ca am amenințat-o prin sms și ca o sa părut ca sint în Spania eu am sunat la ei și leam spus ca nui acolo dar nu ma cred ce sa fac

 26. Scuze, am uitat sa pun un semn de intrebare ref impozit. Nu imi este car daca am obgligatii fiscale incepind cu acest an.

 27. Bună dimineața vreau sa știu dacă o persoana care are rezidenta fiscala și locuiește în Spania iar în România nu plateste nimic poate da în judecata o persoana în România? ???

 28. Buna ziua!Am lucrat 6 ani in Germania la o firma dupa care am fost dat afara.Am facut o asigurare de avocat(40 e pe an) ma reprezentat in instanta Arbaitsgericht,Am castigat procesul (firma nu imi platise ultimul salriul) si eu am plecat in Romania definitiv(nu mai am adresa in Germania)Acum ,avocatul care ma reprezentat zice ca am de Plata 7000 e,posibil asa ceva ?

  • Nu stiu daca mi se permite sa raspund.

   Costul unui avocat e in jur de 2500 euro la care se adauga taxe de procedura, plus timpul alocat procedurii si da costul unui avocat poate fi de 7000 euro.

   Spune-ti ca a-ti castigat actiunea in judecata.
   Este important sa verificati decizia caci la sfarsit e mentionat daca cheltuielile de judecata sunt pentru cel care a pierdut sau fiecare in parte isi suporta cheltuielile.

   Cu avocatul dumneavoastra a-ti semnat cu siguranta o conventie/ un devis inainte de inceperea procedurii, unde este precizat ce onorarii va avea.

   El din Germania va poate chema in judecata in Romania

 29. Bună ziua, mă numesc Popescu Florica, soțul meu lucrează în Spania încă din anul 2011, doresc să știu dacă este posibil ca acesta să ne treacă pe mine și pe fiul nostru la Declarația de Renta pentru a putea beneficia de scăderea impozitului pe profit.
  Din 2011 până în septembrie 2019 soțul meu a declarat la locul de muncă că este singur și nu are copii deoarece, atât eu, cât și fiul nostru nu aveam actele necesare, precum NIE și Empatronamiento, care să ateste că suntem luați în evidență de Statul Spaniol, în vara acestui an am reușit să obținem aceste documente.
  În septembrie anul curent soțul meu a depus actele menționate anterior la contabilitatea firmei la care lucrează, aceste acte fiind acceptate pe propria sa răspundere, contabila spunându-i că nu poate beneficia de o reducere a impozitului pe profit pe baza fiului nostru deoarece, acesta nu studiază în Spania.
  Menționez că atât eu, cât și fiul nostru locuim în România și nu avem venituri la momentul actual, fiul nostru, în vârstă de 19 ani, fiind student în anul I la Universitatea Politehnica din București.

 30. Buna seara. Am câștigat un proces in germania dar inca nu am primit bani.In martie anul acesta.Ce ar trebui să fac ca să aflu când îmi primesc bani

 31. Bună ziua domnule Avocat am si eu o intrebare daca puteți să mă lămuriți…eu sun o persoană cu grave probleme de sanatate m-ai exact gradul unu cu insotitor si beneficiez de o pensie aici în românia dar am lucrat si în Spania cu acte în regulă, beneficiez de asigurare medicală am nie am medic de familie rezidență si aș vrea să vă întreb dacă îmi depun toate actele pentru o pensie cu gradul meu acolo se poate întâmpla ceva cu pensia mea de aici din România

 32. Bună ziua,
  Întâi de toate, mulțumiri pentru ceea ce faceți, sa fiți mereu bine și aflați sub binecuvântarea Bunului Dumnezeu!
  Va scriu pentru o îndrumare. Este vorba de verișorul meu care se afla în Munster, Germania. După despărțirea de soția lui, dosarul privind alocația fiului sau a rămas pe numele lui. Totuși, de alocație à beneficiat fiul sau, suma respectiva fiind mereu virat pe contul mamei. Nu cunosc detalii, însă verisorulyi meu i s-a intentat proces fiind acuzat de folosirea alocației (pe care nu el a folosit-o) si are de plătit statului în urma sentinței, suma de 2700 de euro + cheltuieli de judecata. I s-a impus faptul ca în urma despărțirii nu a fost modificat dosarul de alocație care cică ar fi trebuit sa fie schimbat pe numele mamei, fapt care, în prealabil nu ii fusese făcut cunoscut verisorului meu. Exista posibilitatea de anulare a acestei sentințe de plata? Verișorul meu ar putea apela la cineva care sa îl ajute, iar costurile sa nu fie prea mari, el în momentul de fata aflându-se fără venit? În urma acestei întâmplări a rămas și fără serviciu, nu am înțeles care este legătură, însă mi-a povestit clar ca este nevinovat în aceasta întâmplare.
  Va rog frumos o îndrumare, un posibil ajutor.
  Cu stima
  Ioana Pop

 33. Buna seara, ma numesc Tanase, si in primul rand doresc sa va multumesc atat Dvs, cat si colegilor dvs pentru ajutorul oferit noua cei implicati in diferite probleme la care asistam neputincios.
  In urma cu opt ani am fost nevoit sa dau in judecata o societate de constructii in Italia pentru neachitarea drepturilor ce mi se cuveneau, prin urmare am castigat procesul in data de 7-5-2018, problema este ca avocata care ma reprezenta nu ma informat cu privire la rezultatul procesului ba mai mult a fost de negasit, nu raspunde la tel, msg, email, am reusit sa obtin rezultatul de la o colega de a dansei ce mia fost trimis prin email rezultatu cu mesajul sa avem grija cu doamna avocat ca are multe persoane straniere care nu au recuperat bani urma procesului castigat.
  Mentionez ca Doamna Avocat este Italianca si colega sa care mi-a dat rezultatul este Romanca
  Pentru moment va multumesc si daca cazul meu arata interes ofer 50% din castigul cuvenit

 34. Buna ziua.Ma numesc Aurelia suntem o familie de 4 persoane si locuim in casa patronului din italia.Acum 20 ani .Platim chirie pentru casa si ne-am inteles pentru munca care trebuie sa o fac sa fiu platita multe ore pe zi.In schimb am fost platita in fiecare an cu 1500 euro cum ar fi o recompensa nu la justa valoare.Acum ca nu mai vreau sa fac munca care o faceam inainte nu este multumit si poate va trebui sa plecam mai pot recupera ceva,daca nu am fost platita corect pe ce am muncit ‘?
  Va multumesc mult.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.