Banca Transilvania Inghetare Curs Valutar – Randul Bancii Transilvania Sa Inghete Cursul Valutar La 2.0254 Lei/ Franc – Avocat Clauze Abuzive Denominare

Decizia Judeactoriei Alesd Vine Pentru Un Contract De Credit Din 2007 In Franci – Instanta A Decis Inghetarea Cursului La Momentul Anului 2007 Luna Octombrie – Avocat – Clauze Abuzive Inghetare Curs – Denominare

 

Detalii complete despre dosar:

Clauza de risc valutar, este o clauza abuziva!

De ce? Pentru ca banca si-a asigurat, prin variatia dobanzii, incasarea sumelor de bani dorite, indiferent de ceea ce ar fi decis cursul valutar!

Nu a prevazut o modalitate onesta de fluctuatie a cursului valutar si a pozitionat consumatorul intr-o pozitie de inferitoritate!

Nr. unic (nr. format vechi) : 1892/177/2015
Data inregistrarii 27.10.2015
Data ultimei modificari: 05.07.2016
Sectie: Judecătoria Aleşd
Materie: Civil
Obiect: acţiune în constatare clauze abuzive
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
Venter Daniel – cu domiciliul procesual ales Reclamant
VOLKSBANK ROMÂNIA SA Pârât
BANCA TRANSILVANIA Pârât

 

Şedinţe

01.06.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: C 2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind constatarea caracterului abuziv al clauzei de risc valutar. Respinge excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind stabilizarea cursului CHF –lei la momentul semnării convenţiei de credit. Respinge excepţia prescripţiei dreptului la acţiune privind pretenţiile decurgând din contractul d ecredit nr. 0128388/03.10.2007. Admite acţiunea formulată de reclamantul VENTER DANIEL MIHAI în contradictoriu cu pârâta VOLKSBANK ROMÂNIA SA şi pe cale de consecinţă : Constată caracterul abuziv al clauzelor contractuale privind riscul valutar inserate în Convenţia de credit nr. 0128388/03.10.2007 privind efectuarea plăţilor în moneda creditului şi suportarea de către consumator a diferenţelor de curs valutar şi pe cale de consecinţă constată nulitatea absolută a acestor clauze. Dispune îngheţarea cursului de schimb valutar CHF-RON pentru efectuarea plăţilor în temeiul Convenţiei de credit încheiată între părţi , la valoarea de la data încheierii contractului, respectiv calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţial de la data încheierii Convenţiei pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului. Obligă pârâta la restituirea către reclamant a sumelor plătite în plus de către aceasta, sume la care să se adauge dobânda legală, calculată de la data intrroducerii acţiunii şi până la momentul plăţii efective. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Aleşd. Pronunţată în şedinţa publică din data de 01.06.2016.
Document: Hotarâre  563/2016  01.06.2016

 

Vedeti si : Decizie definitiva de inghetare a cursului valutar la Banca Romaneasca Plus Formular Inghetare CURS VALUTAR!

Definitiva Inghetare Curs La 2.1 Lei Per Franc Banca Romaneasca Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.