Cautiune , – Plata cautiunii pentru suspendarea executarii silite! – Succes rasunator, din nou biroul de avocatura Cuculis si Asociatii au aratat ca SE POATE SUSPENDA EXECUTAREA SILITA FARA PLATA CAUTIUNII! Cititi motivatia instantei si scutirea de la plata cautiunii pentru aproape 10000EURO.- Totul despre executare silita – Cotestatia la executare

Aveti probleme cu executorii judecatoresti? A inceput executarea silita si sunteti aproape de momentul  licitatiei publice?

Solutia este una singura- Contestatia la executare si prin succesul inregistrat puteti sa SUSPENDATI executarea silita – Cititi totul despre PLATA CAUTIUNII si cum puteti sa nu mai platiti cautiunea, in anumite situatii-

plata cautiune scutire
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

 

 

 

 

27 comments to “Cautiune , – Plata cautiunii pentru suspendarea executarii silite! – Succes rasunator, din nou biroul de avocatura Cuculis si Asociatii au aratat ca SE POATE SUSPENDA EXECUTAREA SILITA FARA PLATA CAUTIUNII! Cititi motivatia instantei si scutirea de la plata cautiunii pentru aproape 10000EURO.- Totul despre executare silita – Cotestatia la executare”
 1. Buna ziua!Sunt in anul trei la o scoala postliceala sanitara,scoala la care m-am inscris fara diploma de bacalaureat iar in urma cu ceva timp am aflat ca nu pot profesa fara aviz de practica,aviz care se dobandeste doar cu diploma de bac nu numai cu cea de liceu….ce pot sa fac acum daca nu imi iau bacalaureatul?am facut aceasta scoala degeaba?ma pot angaja undeva? Multumesc astept un raspuns

 2. Buna ziua, am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, fiind implicat intr-un litigiu cu o firma unde am lucrat, aceasta pretinzand o suma de bani in instanta. Pot sa fac contestarea acestei somatii fara a plati cautiunea respectiva, si sa invoc faptul ca am venituri mici si eu si sotia, avem 2 copii minori si rate restante la banca?….inca ceva….
  se poate sa-mi scoata casa la vanzare daca este cumparata cu credit imobiliar de la banca, nu este ipotecata, ipoteca fiind facuta pe casa parintilor mei la contractul respectiv? Va multumesc!

 3. in anul 2008 am contractat un credit de 100000 de chf.am platit ratele timp de 5 ani .din cauza neplatii ratelor creditul a fost cesionat la o firma de recuperare.acum ne-a venit de la executor ca urmeaza sa fim executati silit.cum sa procedez in aceasta situatie ?

  • Buna ziua stimate domn. Mecanismul de aparare impotriva executarilor silite il reprezinta chiar codul de procedura civila in actiunea contestatiei la executare. In cazul dvs. tinand cont de faptul ca aveti acest credit imobiliar, va puteti folosi, in cazul in care sunt depistabile si identificate in contract clauzele abuzive. In ce sens. In cazul in care banca a aplicat practici comerciale, neloiale si abuzive va puteti prevala in cadrul contestatiei la executare de dispozitiile legii 193/2000 si astfel sa anulati din actele de executare pana la concurenta sumei reale aceste comisioane prin scaderea lor din actele de executare in mod irevocabil.Nu uitati, termenul de actiune pentru lamurirea titlului executoriu 3 ani iar 15 zile de la incunostiintarea asupra deschiderii procedurii pentru actele de executare.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua,
  Ma numesc Daniel Rogociu, din Craiova ,Dolj.
  In anul 2012 ,cineva a semnat ca girant in locul mamei mele si a obtinut imprumuturi de la un CARP din alt oras .Cand am aflat, am facut plangere penala,dar ancheta dureza si azi. Este la procuratura si examenul grafologic,din care rezulta ca nu mama mea a semnat acele acte,dar ancheta intarzie .
  Intre timp mama mea a fost executata silit si i se opreste din pensie.Am contestat executarea ,am platit cautiune,s-a acceptat suspendarea executarii,cu apel ,dar nu a facut nimeni.Executorul judecatoresc nu vrea sa faca demersurile catre casa de pensii ca poprirea sa inceteze .
  Adaug ca acel CARP, din Bailesti,Dolj, a trimis in Executare la Dr.TR.Severin ,iar noi din Craiova ne judecam la Severin.
  In cazul de fata ,puteti sa ma sfatuiti ce as putea face in continuare?Dece executorul BEJ Madescu Lionela nu vrea sa puna in aplicare hotararea ?
  Multumesc.
  Astept raspuns pe mail ,danielrogociu@yahoo.com

  • Buna ziua stimate domn.
   Conform procedurii civile, chiar si suspendate executarile prin poprire in fiinta la data suspendarii nu se desfiinteaza. Eu opinez totusi, ca tinand cont de faptul ca situatia este clara ca nu mama dvs. a semnat, execeutorul comite un abuz in serviciu contra dvs. Va sfatuiesc in principal sa grabiti lucrurile la parchet si daca nu aveti avocat sa contactati unul foarte repede, fiindca din experienta altor clienti va spun ca se vor misca lucrarile penale mult mai repede si ulterior dupa defiintarea executarii, sa cereti intoarcerea executarii pt acele sume. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Buna ziua. V-as ruga sa ma sfatuiti si pe mine cum sa procedez in urmatoarea situatie. Pe data de 14.12. 2013, deoarece aveam 3 rate restante la un credit ipotecar, banca a declarat scadent anticipat creditul. Desi am incercat in repetate randuri sa negociez cu banca un contract de refinantare, pentru ca imi scazuse si venitul fata de momentul contractarii creditului, nu s-a intamplat nimic. Totusi, dupa ce am primit notificarea cu declararea creditului scadent anticipat, am fost la banca si am ajuns la o solutie, respectiv au fost de acord sa imi refinanteze creditul cu conditia platii a mai mult de cele 3 rate restante iar eu aduceam in plus si un garant fidejusor. Am asteptat un raspuns de la banca, dar intre timp ei au trimis acea ntificare si unui executor judecatoresc de la care am primit pe 10.02. 2014 aceeasi notificare cu scadenta anticipata a creditului cu mentiunea ca daca in termen de 15 zile nu platesc datoria se va trece la executarea silita. Am discutat din nou cu banca si mi-au spus ca acum, daca mai doresc refinantare se poate, dar pe langa suma pe care o negociasem anterior cu ei, acum trebuie sa suport si cheltuielile bancii cu executorul care sunt in valoare de 1500 ron precum si onorariul executorului care variaza intre 6800-8800 ron. Ce pot face in aceasta situatie, pentru ca nu am cum sa platesc si aceste cheltuieli? se poate contesta aceasta notificare primita de la executor? Va multumesc mult.

  • Nu aveti de ce sa platiti aceasta suma. Pentru notificare conform legii 188 aveti de plata maxim de 200 de ron.
   Faceti IMEDIAT contestatie la executare.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • In cazul demararii procedurii de executare silita, exista posibilitatea ca un credit scadent, dupa achitarea unei anumite sume solicitate de creditor, prin executorul judecatorescrespectiv 10% din valoarea creditului restant declarat de catre banca, sa se activeze din nou creditul, in forma contractului si scadentarului anterior executarii creantei.

   • Stimate domn, nu va amagiti singur. Avem zeci de cazuri zilnice, in care sunti mintiti clintii bancilor in fata de executor sa plateasca 10% si vor fi repusi in grafic. Fara acordul experes al bancii si semnatura bancii pe ORICE intelegere, nu puteti beneficia de o astfel de facilitate. Aveti mare grija ce bani platiti, fiindca in mod nnormal executorul isi ia primul banii si mare grija la ce semnati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 6. Buna ziua.va rog sa ma indrumati ce se poate face in cazul in care s-a facut o contestatie la o executare silita ,judecatorul a stabilit o cautiune foarte mare ,iar contestatorul nu are nici un venit,Executarea ar urma sa aiba loc in data de 5 mai,iar instanta nu vrea sa anunte executorul ca exista o contestatie depusa pana nu s eachita cautinuea.Timpul este foarte scurt si nu stim ce putem face.Va rog mult sa ne ajutati cu un sfat.

  • Buna ziua stimata doamna. Dupa cum ati putut observa am obtinut pentru clientii nostrii scutiri de la plata cautiunilor impuse de instanta. Multi aparatori nu stiu ca se pot folosi de legea noua pentru a nu fi prejudiciati clientii lor au au indolenta de a nu aplica regulile ordonanei 51 pentru suspendarea/anularea/esalonarea platii cautiunii. Evident ca se poate diminua, insa trebuie sa vedem actele dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 7. Buna ziua. Am primit ieri o Incheiere a unui executor judecatoresc prin care Dispune Incuviinteaza executarea silita impotriva debitorului ceruta de Eos Ksi ,…Contract de credit nr…/21.12.2005. cu drept de contestatie in 15 zile de la comunicare. Intrebarile mele sunt: 1. nu s-a prescris? e din 2005 contractul si ultima plata din contract trebuia decembrie 2009. Si 2. deja a trimis la servici pentru poprire, daca cer suspendarea pot beneficia de plata in rate a cautiunii? in ce conditii? 3. cautiunea se returneaza la final daca instanta admite contestatia? 4. nu cumva treb facuta in 5 zile contestatia si nu in 15? 5. acea hotarare de incuviintare a executarii silite trebuia atasata de executor si in comunicarea catre mine sau nu, ca nu o am. Cu deosebita stima! Multumesc mult!

 8. Bună ziua,în 2007 am luat un credit BCR,Am achitat pana în august 2009,în decembrie 2010banca cesionata creditul către Sarl reprez de Kruk.în mai 2013 se formulează prima cerere de executare, eu am fost plecat din tara la adresa de corespondenta locuiesc rude ale mele cu care nu am o relație buna, și care nu au ridicat nici un document adresat mie
  Studiind dosarul executorului constat ca datoria este prescrisa,din octombrie 2009 de când banca putea sa își exercite drept de executare și pana în mai 2013 fiind 3ani și 5 luni.am contestat și am solicitat scutire taxa timbru și cauțiune, eu având soția și fiica în întreținere, o buna perioada nu am lucrat chiar dacă am stat însoară tarii, judecătoria a respins aceste cereri spunând ca sunt de rea credință. Ieri am primit motivarea și as vrea sa știu ce ma îndrumați sa fac, nu dispun de suma integrala, ma gândesc sa plătesc doar taxa de timbru . După ce plătesc care e perioada aproximativa în care se poate finaliza procesul?din datele expuse este prescris creditul?va mulțumesc anticipat

 9. buna ziua. in urma unei cereri de suspendare a executarii silite de catre anaf mi s-a cerut sa depun o cautiune de 4800 de ron , bani de care nu dispun momentan. Exista vreo lege in baza careia pot cere esalonarea acestei taxe in rate lunare?
  Multumesc

 10. buna ziua.am un cumnat care a fost arestat pt conducere fara permis pe 1 an si opt luni.se mai poate scoate pe cautiune??va multumesc

 11. AS VREA SA INTRODUC O ACTIUNE DE REVIZUIRE A UNEI DECIZII IREVOCABILE DATE DE INSTANTA DE RECURS.COMUNICAREA HOTARIRII AM PRIMIT-O PE 14.05.21 SI TREBUIE SA O DEPUN IN TERMEN DE CEL MULT 30 ZILE..DORESC SA VIN LA DVS CU MATERIALUL PE CARE IK AM SA ANALIZAM DACA MA INCADREZ IN CRITERIILE DE REVIZUIRE SI DACA DA SA INTRODUCEM ACEASTA ACTIUNE. VA ROG SUNATI LA TEL.SAU EMAIL UL DE MAI JOS. MULTUMESC.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.