Ce Costuri Sunt Pentru Darea In Plata – Cat Costa Sa Dau In Plata Avocat Cuculis

Ce Costuri Sunt Pentru Darea In Plata – Cat Costa Sa Dau In Plata Avocat Cuculis

Desigur ca legea 77/2016, a darii in plata nu prevede chiar toate situatiile, fapt pentru care si costurile in functie de cum vor intelege bancile sa riposteze vor fi si ele influentate de pozitia bancilor.

two men exchanging a house for keys isolated on white

two men exchanging a house for keys isolated on white

Primul cost!

In principal, costul notificarii (doar a redactarii si comunicarii notificarii), poate varia  intre 300 de lei si 500 de lei in functie de situatia particulara a fiecarei persoane care doreste sa dea in plata.

Cand spunem situatia particulara, ne referim aici la faptul ca unii imprumutati pot avea doua imobile ce trebuiesc sa fie date in plata, in sensul ca legea arata ca toate imobilele ipotecate vor fi cedate bancii/recuperatorului de creanta, fapt pentru care si notificarea va fi practic dublata ca si analiza a actelor depuse la avocat de catre imprumutat.

De spus este, ca procedura efectuata la avocat este singura care va poate proteja de o neplacerea de a va fi respinsa solicitarea de dare in plata, avand in vedere ca avocatul urmeaza sa va analizeze in cadrul aceleeasi proceduri de notificare, conditiile pe care trebuie sa le indepliniti cu privire la posibilitatea de a da in plata si in raport de legea 77/2016.

Concluzia: daca lucrurile merg absolut nederanjate de alte interventii bancare si daca banca vine la semnarea vanzarii imobilului, atunci pe partea de notificare, puteti sa faceti darea in plata cu 500 de lei, ceea ce este ideal!

Cine va spune ca un cost de notificare este de 60 de lei sau de 80 de lei de fapt nu redacteaza notificarea ci face doar comunicarea ei.(nu asta urmariti)!

Al doilea cost!

Daca banca vine la semnarea contractului, atunci imprumutatul va avea de platit evident, costul de transfer al proprietatii, care cel mai posibil va fi indicat prin raportare la grila notariala minimala ! Vedeti mai jos care sunt evaluarile!

AICI GASITI COSTURILE IMOBILELOR AFLATE PE GRILA NOTARIALA 2016 

Ce se intampla, din punct de vedere al costurilor, daca banca ne cheama in judecata?

Prin urmare vom lua situatia in care baca, dupa ce o notificati, va face o contestatie la notificarea de dare in plata, costurile dvs pot ajunge pana la 1000 de lei, asta pentru a va asigura de faptul ca sunteti aparati in fata bancilor (daca ele vor contesta notificarile de dare in plata).

Care este solutia ideala?

Solutia optima, ar fi aceea ca banca sa NU SE PREZINTE LA NOTAR, iar dvs. sa deschideti o actiunea in instanta, prin care sa obligati banca sa preia in plata imobilul, ASTFEL  costul cu transferul de proprietate este zero!

Aici gasiti formularul pentru darea in plata – 

Notificarea De Dare In Plata – Cum Se Face Notificarea De Dare In Plata A Locuintei – Cine O Face Si Ce Acte Am Nevoie – Avocat Cuculis

10 comments to “Ce Costuri Sunt Pentru Darea In Plata – Cat Costa Sa Dau In Plata Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua,
    Ce se intampla in situatia in care bunul ipotecat, care a facut obiectul unei executari silite, a fost vandut prin buna invoiala, in procedura executionala? Se mai poate face darea in plata?
    Va multumesc.

  2. Bună ziua! Ma numesc Adriana și va rog frumos să mă lămuriți în situația mea referitoare la legea dării în plata. Astfel, în anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca. Deoarece nu am mai putut sa plătesc aproximativ un an, acesta a fost vândut de către banca prin intermediul executorului. Din anul 2014 am poprire pe salariu pana în prezent. Va rog frumos să.mi spuneți dacă ma încadrez la aceasta lege și ce demersuri putem face. Va mulțumesc anticipat! Cu stima, Adriana

  3. Buna ziua,
    Va rog daca se poate sa -mi spuneti cum putem face darea in plata a imobilului care a fost deja vandut(executat) de catre banca daca fostul sot care era si codebitor in contractul de credit in 2007 acum lucreaza in Anglia?E suficienta prezentatea mea pentru a putea face notificarea catre banca (eu fiind titularul de credit)sau e necesara o procura din partea lui avand in vedere ca nu poate venii in tara??si daca trebuie o procura atunci puteti sa-mi dati un modell agreat de banca ,va rog?
    Multumesc

  4. Buna ziua,
    Pot sa fac notificare bancii doar pentru negocierea contractului/ soldului/ dobanzii fara sa dau in plata imobilul adus in garantie sau notificarea trebuie sa include si dare in plata? Daca la negociere nu ajungem la un acord, si totusi nu vreau sa renunt la imobil, si nu mai vin la darea in plata, ce consecinte vor fi pentru mine? Mentionez ca am primit deja o oferta de conversie in lei cu dobanda fixa pe 3 ani (doar ROBOR, fara marja bancii) Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, va multumesc

  5. Buna ziua, în urma notificări dip, banca sa prezentat la notar dar refuză semnarea actelor de transfer al imobilului. Motivul nesemnari este ca nu am plătit taxele la executor, creditul fiind în curs de executare. Ce se întâmplă mai departe?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.