„În momentul în care un credit este trecut de la un IFN sau o bancă comercială către un SRL, adică un recuperator de creanţe, aceste credite sunt pierdute şi nimeni nu le mai ţine urma. Unde mai punem că au fost foarte multe credite exportate în afara ţării”, spune avocatul Adrian Cuculis – pentru digi 24.
Ce putem facem efectiv atunci cand suntem cesionati? Putem evident invoca sub forma unei clauze abuzive prevederea contractuala ce se referea la aceasta cesiune, in conditiile in care nu exista un motiv de cesionare.
Multe banci au preferat sa cedeze creditele pentru a “scapa'” de sutele de mii de contracte tixite cu clauze abuzive ce ar fi dus la pierderi pentru banci.
Instanta de judecata poate sa constate ca o asemenea clauz este abuziva.
De asemenea in cadrul unei contestatii la executare, toata executarea silita poate fi anulata daca nu se face dovada comunicarii cesiunii de creante catre debitorul cedat, adica catre imprumutat.
Atentie la creditele in executare silita, incepeti procedura de contestare a executarii din timp si nu lasati organul de executare sa faca acte fara sa le contestati, atunci cand sunt indicii ca sumele nu sunt cele reale.
De asemenea, recuperatorii de creante NU POT ACTIONA CA O BANCA si prin urmare nici nu pot percepe dobanzi, este o forma de camatarie!
Secţiunea a 3-a
Interdicţii
Art. 4. – Se interzice oricărei persoane să desfăşoare activitate bancară pe teritoriul României fără o autorizaţie emisă de Banca Naţională a României.
Art. 5. – Se interzice oricărei persoane, care nu are autorizaţie emisă de Banca Naţională a României, să utilizeze denumirea de bancă sau derivatele denumirii de bancă, în legătură cu o activitate, un produs sau un serviciu, cu excepţia cazului în care această utilizare este stabilită sau recunoscută prin lege sau printr-un acord internaţional, sau când, din contextul în care este folosit cuvântul bancă, rezultă neîndoielnic că nu este vorba de activităţi bancare.
Art. 6. – Se interzice oricărei bănci străine să se angajeze direct într-o activitate bancară în România, cu excepţia cazului în care activitatea este desfăşurată printr-o filială constituită ca bancă, persoană juridică română, sau printr-o sucursală, pentru care a fost emisă o autorizaţie de către Banca Naţională a României.
Art. 7. – Se interzice oricărei persoane, alta decât o bancă autorizată sau o societate autorizată conform legii, să se angajeze în activităţi de acceptare de depozite.
avocat Cuculis Adrian
avocat@indrumari-juridice.eu
0314124888
am primit in data de 9-05-2015 la cutia postala un plic cu o somatie de poprire pe salariu de la un executor judecatoresc.
executarea a fost ceruta de Kruk pentru un credit luat in 2007 si declarat scadent anticipat in 2010. nu imi amintesc sa fi primit nici o somatie pana acum sau notificare de cesionare. ce se poate face ?
mentionez ca plicul nu a fost recomandat cu confirmare de primire.
Buna ziua, exista mai multe variante de anulare a unei executari, printre care si varianta anularii pentru neopozabilitate fata de dvs. Trebuiesc vazute actele nu cumva sa fie si prescris creditul. Cu stima, av Cuculis 0722298011
In perioada in care am fost angajata , firma la care lucram avea contract cu Piraeus Bank si ni se virau salariile pe carduri , avand posibilitatea sa ridicam credit de 6 salarii. Acum 2 ani si 6 luni s-au facut restructurari la societate si am ramas fara loc de munca. Nu am mai avut posibilitatea sa achit creditul . Am primit prima data o notificare de la o firma de asigurari , dupa care acum 3 luni am primit de la o firma de recuperari . Eu ne avand servici nu stiu cum pot proceda , nici nu vreau sa fiu rau platnica, pt ca pana anul trecut in luna mai am mai achitat la Piraeus , dar nici nu pot sa le achit jumate din suma sa nu imi puna penalitati cum mi-au spus cei de la firma de recuperari. Acum a ramas sa iau legatura cu avocatul de la firma de recuperari dar nu stiu cum as putea sa procedez tinand cont de faptul ca am un apartament in care locuiesc iar creditul este de 6800 ron. Nu vreau sa ajunga la executare silita . Va multumesc.
Buna ziua, in data 22.05.2015 am primit la serviciul o somatie de poprire pe salariul de la o doamna executor judecatoresc, executarea a fost ceruta de Eos Ksi Romania de la un credit de nevoi personale sau cumparaturi dintr-un magazin la data de 08.10.2003 , ce provine de la Raiffaisen Bank.
Mentionez ca pana la data sus mentionata,nu am primit nici o recomandata la adresa,sau la locul de munca , pana la aceasta somatie de executara, va rog sfatuita-ma sau ajutati-ma cum sa procedez.
Nu este posibil sa nu ma gaseasca 13 ani, iar acum m-au gasit la aceeas institutie unde muncesc de 25 ani.
Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti daca o firma de recuperare a unui credit m-a executat silit prin intermediul unui executor judecatoresc punanduni-se poprire pe venituri si poprirea se desfasoara pe o perioada mai mare de timp, este normal ca in tot acest timp dobanzile sa creasca in continuare? Sau noi trebuie sa achitam suma de baza(cea fixata inmomentul executari) .multumesc
Buna ziua,v-as ruga daca se poate sa imi raspundeti la intrebarea de mai jos. Va multumesc
—- ,daca aceste comisioane sunt legale:
“”
15.07.2015 15.07.2015 Comision de administrare cont 2.99% 198.50 DB
15.07.2015 15.07.2015 Penalitate depasire limita credit 166.94 DB
“”
platesc la un credit de 6 ani suma creditului fiind de 3000 roni,ajunsesem la 1700,iar acum de ceva vreme suma este de 7000 roni ,mai intarzii din cand in cand cateva zile de la data scadenta ,dar mereu platesc cat imi vine pe extrasu de cont ,pt cateva zile intarziere 45 roni penalizare ,dar ce nu inteleg este ca in loc sa scada el creste ,exemplu luna aceasta 236 roni extrasu ,eu dau 250 ,sau se intampla sa nu am si sa platesc peste cateva zile ,ce ma intereseaza daca stie cineva sa imi spuna daca cele doua comisioane sunt legale ,ma refer la credit din partea EOS KSi
Buna ziua, primul comision de administrare cont este FOARTE mare iar penalitatea depasire limita este fixa si nu am avea probleme depinde cum se comporta pe graficul de rambursare. Trebuiesc vazute actele. Primul comision este abuziv si ilegal. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Vreau sa va trimit o situatie a mea, dar imi este greu sa scriu mult ( circa 1pag ) de pe tableta.
Daca se poate, va rog sa-mi trimiteti Da pe email.
Multumesc anticipat !!!
Toate cele bune!
Soția a fost coplatitor pentru suma de 2000E,dintr-un împrumut luat de mine de la BCR in 2008 in valoare de 12500E.Acesta a fost transferat la KRUK in 2009.In 2010 am divorțat si vroiam sa stiu daca fara sa fie notificarea in vreun fel,fosta soție poate fi executată silit?.Va multumesc!
Kruk preia datoria catre banca,desfasurata pe cei zece ani de plata,ori suma integrală si aceasta se prescrie in termen de 3 ani de la data solicitării sumei in totalitate.?
Prescriptia opereaza in 3 ani de la ultima plata. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua. Am contractat un credit de 6000 de lire in uk acum aprox 6 luni in baza contractului de munca. De 2 luni firma s-a inchis si nu am gasit de munca. In eventualitatea in care voi fi nevoit sa ma intorc in Romania am o intrebare: aceasta banca din uk poate apela la un executor din Romania sa demareze vreo actiune pe imobilul pe care il detin pe teritoriul Romaniei? Va multumesc.
Buna ziua, cautati pe site-ul nostru, titlu executoriu european si acolo veti vedea. Cu stima, av Cuculis 0722298011
http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/ghid-european-pentru-titlu-executoriu-european/
Va multumesc.
Buna ziua.Am avut o datorie la banca pe firma,Firma care a facut imprumutul a fost radiata de la registrul comertului,in urma lichidarii,dar ca administratori am garantat creditul cu averea personala.Dupa moartea mamei sotului,acesta a mostenit o parte din casa,executorul a scos de cateva ori la vanzare acea parte,dar nimeni nu a fost interesat sa cumpere. De doi sau trei ani nu am amai primit nici un act de la executor.Intrebarea mea este daca se prescrie aceasta datorie.Multumesc.
Buna ziua, pe de-o parte ca s-ar putea invoca o veritabila perimare in subsidiar veti putea discuta de precriptia datoriei. Cu stima, av Cuculis 07222988011
Buna ziua! Am un imprumut facut la bcr,la care am platit rate aproape trei ani,apoi dupa ce au preluat cei de la EOS am din nou aceeasi suma initiala de platit. Oare este legal? Am cerut din partea bancii o scrisoare oficiala sa imi spuna unde s-a externalizat creditu si de unde provine aceasta firma si mi-au spus simplu din rominia,in conditiile in care le specificasem ca orice firma care isi deruleaza activitatea pe teritoriu tarii trebuie sa aiba un sediu social in tara. Mentionez ca avem doi copii si sotule singurul care realizeaza venituri,si nu mi se pare normal sa iau creditul de la inceput dupa ce am platit destul la el din valoarea de 24000 ajunsesem pe la 17000,diferenta pe care eu am achitat-o unde s-a ascuns?
Am fost executata de kruk,pt un credit la bcr luat in 2005,as dori,sa imi spuneti.daca este legala aceasta executare,si cum sa procedez in continuare.
In limita actelor ce sunt emise cu siguranta vom putea analiza si constata daca se va impune legalitatea sau din contra ilegalitatea actelor de executare si le vom putea contesta printr-o contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011
Buna ziua. In urma cu doi ani am primit executare silita pentru suma de 10.666 lei pe care am si inceput sa o platesc prin angajator cu 1/3 din salariu. Cerand executorului sa imi comunice restul de plata ramas,mi-a comunicat suma de 4.600 lei indreptandu-ma catre creditorul Kruk. La randul sau acesta mi-a transmis ca diferenta reprezinta dobanda conform contractului cu banca ce l-am avut. E legal sa se ceara asa ceva de catre o societate comerciala prin executor desii eu aproape am achitat suma dispusa de instanta?
Stima
Buna ziua! Am facut in 2006 un imprumut la BANC POST in valoare de 10000E, dupa aproape 1an am ramas fara job si nu am mai reusit sa platesc ratele datorate acestei banci, In 2008 m-am angajat la o firma la care lucrez si in prezent, acestia au primit o scrisoare prin care au fost anuntati ca sunt obligati prin hotarare judecatoreasca ca urmare a infintarii unei popriri de salariu pe numele meu si ca trebuie sa imi retina suma de 555Ron pe luna 1/3 din valoarea salariului, bani care trebuie virati intr-un cont, toate bune si frumoase am fost de acord constient ca acest credit trebuie achitat.In poprirea infintata scria :”La data de 19.07.2012 aveti de achitat de 13250E la care se adauga cheltuieli de judecata in valaore de 4320Ron pentru Biroul Executoresc Giurgea Bucur” firma la care lucrez a inceput sa depuna suma de 555Ron stabilita prin poprire, acum la data de 16.08.2016 am primit acasa o scrisoare de la KRUK prin care sunt instintat ca la data mai sus mentionata suma care o datorez este de 14848E, am sunat la KRUK sa ma lamuresc exact care este situatia si mi-au spus ca BANC POST i-au contactat si le-au cerut acest lucru. Am explicat ca nu mi se pare normal ca dupa aproape 4ani de zile sa nu imi scada nimic din suma datorata la momentul infintarii popririi si mai mult sa si creasaca.Vreau sa specific ca la momentul infintarii popririi pe salariu nu am primit nici un document din care sa reiasa evolutia creditului si nici perioada ca si timp cat este valabila aceasta poprire.Va rog sa ma indrumati ce este de facut in aceasta situatie, peste 6 ani desi se vor efectua plati in continuare suma datora va creste cu cel putin 2800E iar eu am sa platesc la infinit fara ca 1E din suma datorata sa scada, este legal ce se intampla, recunosc cu sau fara voia mea nu mi-am respectat contractul de credit, dar pin infintarea acestei popriri inteleg ca situatia se remediaza in timp, din pacate ea se inrautateste.Va multumesc.
sotiei ia fost facuta poprire pe salariu de catre firma kruk cum putem sa rezolvam problema ,va multumim
am si eu probleme cu .kruk tot trimit scrisori ce sa fac
Bună ziua dl avocat va rog să îmi spuneți cum sa procedez in cazul in care o firma de recuperări mă sună în mod abuziv de cel puțin o dată pe zi, sunt zile când și de 3 ori pe zi pentru o linie de credit de la banca RBS (banca care din cate știu eu nu mai activează în România), . Va mulțumesc
buna ziua,
am o problema cu cesiunea de creanta de la banca transilvania la eos .
Pe scurt, am luat un credit de la Banca Transilvania, am ajuns in executare la un executor, apoi debitul a fost cesionat catre EOS, dar pastrand executorul.
Creditul a fost cesionat in februarie 2017, instintarea am primit-o in martie 2018.
ce se poate face? Pot sa ii actionez in instanta?
suma este imensa.