Clauzele Abuzive De Modificare Unilaterala A Dobanzii Si Comisionul De Administrare Intr-un Dosar Colectiv Raiffeisen Bank Admis De Catre Judecatoria Sectorului 1 – Avocat Cuculis

Primul dosar colectiv pe clauze abuzive impotriva Raiffeisen Bank prin care s-au constatat ca fiind abuzive urmatoarele clauze, a fost admis de catre judecatoria Sectorului 1 –

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Constată că art. 3.2 teza a II a si art. 3.5 – in ceea ce priveste aplicarea procentului la valoarea initiala a creditului- din Contractul de credit nr. RF 77145758700/07.08.2008 încheiat între reclamant şi pârâtă constituie clauza abuzive. Respinge în rest acţiunea, ca neîntemeiată. Ia act ca partile au solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 25.11.2015.

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000496892&id_inst=299

Solutie controversata avand in vedere ca discutam despre 14 parti implicate solutia de pe portal nefiind completa, va trebui sa asteptam comunicarea hotararii pentru a observa in mod concret  decizia instantei.

Ceea ce a fost respins in aceasta cerere, se refera la comisionul de acordare al creditului, pentru care instanta, in aceasta hotarare a considerat ca el nu ar fi abuziv, desi aceeasi judecatorie a stabilit in mai multe randuri ca un comision de acordare precum cel contestat si in prezentul litigiu, ar fi abuziv.

images (1)

Ce clauze au fost contestate de catre reclamanti?

Art. 3.2 contract initial “ Banca poate modifica rata dobanzii curente, in functie de evolutia pietei financiare urmand sa aduca la cunostiinta imprumutatului noua rata a dobanzii in modalitatile mentionate in C.G.D.O.B”

Art. 3.5 contract initial “ Pentru monitiorizarea de catre banca, a utilizarii/rambursarii creditului, precum si a indeplinirii oricaror alte obligatii asumate de aceasta in baza contractului de credit, imprumutatul datoreaza lunar bancii un comision de administrare de 0.33% ce se calculeaza prin aplicarea procentului la valoarea initiala a creditului.”

Av. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

4 comments to “Clauzele Abuzive De Modificare Unilaterala A Dobanzii Si Comisionul De Administrare Intr-un Dosar Colectiv Raiffeisen Bank Admis De Catre Judecatoria Sectorului 1 – Avocat Cuculis”
  1. IN 2008 aug-sept. , Am imprumut in CHF=160.000, sotia titular si eu co-platitor si de cind s-a ajuns la 4.12-4.20 sau daca mai creste, noi declaram ca NU MAI REUSIM sa PLATIM 1310CHF/luna! Avem si alte rate si nu mai avem 2 CIM/din 4 de 11 luni !! Va rugam sa ne reprezentati in procesul colectiv pentru solicitare denominare(sa platim la cursul de atunci=2LEI/1CHF!!) si sa ne scoateti prin hotarire jud.toate clauzele abuzive ,comisioanele si dobinzile ne-legale stabilite unilateral de banca, noi nefiind anuntati

  2. IN 2008 aug-sept. , Am imprumut in CHF=160.000, sotia titular si eu co-platitor si de cind s-a ajuns la 4.12-4.20 sau daca mai creste, noi declaram ca NU MAI REUSIM sa PLATIM 1310CHF/luna! Avem si alte rate si nu mai avem 2 CIM/din 4 de 11 luni !! Va rugam sa ne reprezentati in procesul colectiv pentru solicitare denominare(sa platim la cursul de atunci=2LEI/1CHF!!) si sa ne scoateti prin hotarire jud.toate clauzele abuzive ,comisioanele si dobinzile ne-legale stabilite unilateral de banca, noi nefiind anuntati

  3. ASTEPTAM UN RASPUNS FAVORABIL SI CE TREBUIE SA FACEM NOI PENTRU PROCES SI CIT NE VA COSTA PROCESUL PINA LA FINAL(dupa APEL) sau dupa ultiman contestatie si raminerea definitiva a solutiei ce va fi data!!!

    VA MULTUMIM! FAM.DOROBAT GH. si CARMEN

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.