Comision De Acordare Si Comision Urmarire Riscuri BCR S.A Declarate Clauze Abuzive-Instanta Dispune Restituirea Banilor Incasati Cu Dobanda Legala-Avocat Cuculis

Declararea Ca Abuzive A Clauzelor Din Contractul Bancar al BCR Cu Privire La Comisionul De Risc si Acordare-Instanta Dispune Restituirea Sumelor De Bani Incasate Cu Titlu de Clauze Declarate Abuzive Plus Dobanda Legala-Avocat Cuculis

Primul proces in care s-a invocat si caracterul abuziv al clauzei de risc valutar in EURO.

Comisionul de Urmarire Riscuri BCR este ilegal alaturi de dobanda DRV.

Astfel, dupa pronuntarea data de catre instanta, a fost declarata nulitatea absoluta a clauzelor referitoare la cele doua comisioane de acordare dar si de risc. Instanta a dispus si aplicarea unei dobanzi legale la sumele pe care Banca urmeaza sa le restituie.

Urmarire Riscuri BCR
Reechilibrarea Graficului De Rambursare

Dosarul castigat DEFINITIV de catre imprumutat prin care am infrat TOTAL BCR S.A

Reclamant BURLACU GEORGETA
Pârât BANCA COMERCIALA ROMANA SA

Şedinţe

Complet: C 34 Civil
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului de a solicita constatarea caracterului abuziv/anularea clauzelor din contractul de credit si restituirea sumelor achitate în baza contractului de credit, invocată de pârâtă, ca neîntemeiată.

Admite în parte cererea formulată de reclamanta Burlacu Georgeta în contradictoriu cu pârâta BANCA COMERCIALA ROMANA SA.

Constată caracterul abuziv al clauzelor prevăzute la art.9 lit.a si art.9 lit.c din contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr.2008517391 din data de 01.07.2008 si al clauzei prevăzute la art. 5 teza finală din contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr.2008517391 din data de 01.07.2008.

Dispune eliminarea clauzelor prevăzute la art.9 lit.a ?i lit.c ?i art. 5 teza finală din contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr.2008517391 din data de 01.07.2008. Obligă pârâta la restituirea sumelor achitate de reclamantă cu titlu de comision de acordare, comision de urmărire riscuri ?i la restituirea sumelor achitate cu titlu de dobândă peste valoarea dobânzii de 9% pe an, de la data de 01.07.2008 până la data rămânerii definitive a hotărârii. Obligă pârâta la plata dobânzii legale aferentă fiecărei sume pentru care s-a dispus restituirea prin prezenta hotărâre, de la data achitării fiecărei sume pentru care s-a dispus restituirea ?i până la data restituirii. Obligă pârâta la plata sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat.

Respinge cererea pârâtei de acordare a cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată.

In 2019, solutia a ramas DEFINITIVA si imprumuattul si-a recuperati toti banii prin intermediul SCA CUCULIS&ASOCIATII , de la BCR .SA

Ora estimata: 09:00
Complet: C12-APEL
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată.

Asa cum am mai spus si cum arata si CJUE In cauza 143/13 pronuntata in 2015 – Clauze care conțin un «comision de risc» perceput de creditor și care îl autorizează pe acesta, în anumite condiții, să modifice în mod unilateral rata dobânzii” pot fi analizate sub aspectul caracterului abuziv.

Implicit, perceperea unui comision de risc si de acordare, are un impact negativ financiar si debalansator intre drepturile si obligatiile partilor, inca de la momentul semnarii contractului.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Completati formularul de mai jos pentru a verifica contractul de credit.

Urmarire Riscuri BCR si dobanda drv, eliminate definitiv de catre instanta.

ATENTIE – Contractele cesionate catre recuperatorii de creante pot fi atacate in instanta si se pot recupera acei bani platiti pe comisioanele posibil abuzive chiar daca ati fost cesionat la recuperatori.

Daca aveti un contract bancar de acest gen puteti obtine eliminarea clauzelor de natura abuziva din cadrul contractului si recuperarea tuturor sumelor de bani pe care le-ati platit catre banca cu titlu de comision de risc sau dobanda incasata ILEGAL.

6 comments to “Comision De Acordare Si Comision Urmarire Riscuri BCR S.A Declarate Clauze Abuzive-Instanta Dispune Restituirea Banilor Incasati Cu Dobanda Legala-Avocat Cuculis”
  1. Buna seara.Am și eu doua hotărâri definitive in proces cu BCR de înlăturare a clauzei abuzive.Banca nu a eliminat clauza,dosarul se afla la executor cu încuviințarea executării silite.Executorula notificat banca ,ea nu a luat in considerare.Executorul a cerut amendarea băncii .Solutia a fost acceptarea in parte ,dar hotărârea nu a fost redactata de un an de zile.Cum trebuie sa procedez mai departe pentru a soluționa ?Sunt din Suceava .

  2. Buna seara. În sentința civilă nr .1786/ 20.04.2016 clauzele la dobânda de referință art .5sunt abuzive si art. 2 lit.a ) cu privire la dobânda variabila .Comisionul de administrare a fost eliminat si suma a fost restituită.Insa nu a eliminat clauzele referitoare la dobânda.

  3. A fost acceptat încuviințarea executării silite de eliminare a clauzelor abuzive din contract dar nu și amendarea băncii.Clauze abuzive în privința dobânzii variabile.Comisionul de administrare a fost restituit dar clauzele nu au fost eliminate din contract.

  4. Executorul a cerut amendarea băncii pana la eliminarea clauzelor abuzive dupa ce am obținut cu un an înainte încuviințarea executării silite însă cererea a fost respinsă,la judecatoria sectorului 3.A spus că nu are ce să facă pana nu vine hotărârea redactată acasă. Hotărârea a fost dată în data de 11 . 02. 2019 dar nici în ziua de azi nu am primit nimic.

  5. Am avut un credit cu dobanda fixa in lei in perioada 25.03.2014 -25.02.2019, la BCR. In luna Decembrie 2019 am luat un credit in lei cu dobanda fixa tot de la BCR . Puteti sa-mi spuneti ce clauze abuzive poate sa fie in aceste contracte ?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.