Contestatii adunate la darea in plata 3200 Contestatie Dare In Plata – Peste 3.200 de procese inregistrate in august 2016
Paradoxul situatiei este dat de faptul ca pe de-o parte ca unele banci accepta darea in plata dar si o contesta, altele o resping dar nu o contesta sau pur si simplu merg in instanta solicitand efectiv, aberatii judiciare, atunci cand legea 77/2016 este foarte clara, se pot verifica doar conditiile de admisibilitate nu si alte aspecte.
Din punctul meu de vedere chiar si invocarea unei exceptii de neconstitutionalitate ar trbui sa fie privita ca o cerere inadmisibila, in conditiile in care bancii ii este prevazuta doar contestatia cu privire la admisibilitatea notificarii si nu cu privire la alte aspecte.
Un punct de vedere pe care il pot agreea este ca “O lege nu este retroactiva atunci cand modifica pentru viitor o stare de fapt nascuta anterior si nici atunci cand suprima producerea in viitor a efectelor unei situatii juridice constituite sub imperiul legii vechi, pentru ca in aceste cazuri legea noua nu face altceva decat sa reglementeze modul de actiune in timpul urmator intrarii ei in vigoare” punct de vedere al CCR in ai multe randuri! Prin urmare, pot fi nu doar 150 de sesizari ale CCR ci pot fi 1500 ca legea tot acolo ramane!
Sa auzim de bine,
av. Cuculis
Buna ziua,
Am facut notificare de dare in plata ,dar firma de recuperare la care mi-a fost cesionat creditul nu mi-a dat nici un raspuns ,ce fac acum ,apartamentul este executat din 2012 .
multumesc
Am notificat banca pentru darea in plata,a contestat,desi s a prezentat la noatriat.reprezentatntul bancii ma obliga sa achit inainte taxa executorului de 8000 lei Si abia dupa aceea sa preia apartamentul.Va rog sa mi spuneti Daca este obligatia mea sa achit aceasta taxa executorului.Multumesc