Creditorii Mic.Ro sunt chemati la masa credala! Cum poti recupera creantele de la MIC.RO Ultimul tren pentru creditorii MIC.RO – Biroul de avocatura Cuculis va invata cum sa procedati.

 

                         ESTE OFICIAL : MIC.RO IN INSOLVENTA

 

 

Inchiderea  lantului de magazine Mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, era previzibil, deoarece compania nu si-a respectat niciodata angajamentele si avea intarzieri de plata nu numai fata de furnizori cat si fata de angajati.
Astfel s-a format o miscare la nivel national impotriva cunoscutului lant de magazine.

De la furnizori pana la angajati toti isi cer drepturile.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va arata care sunt pasii in cazul in care va incadrati in categoria pagubitilor MIC.RO.

Daca ati fost angajat si nu v-ati primit salariile aveti la dispozitie posibilitatea deschiderii unui litigiu de munca prin care sa obligati parata la plata drepturilor salariale.

Din dosarele pe care le intrumentam cu privire la aceasta problema stim de asemena faptul ca MIC.RO in calitate de angajator nu si-a indeplinit obligatiile impuse de stat si anume nu a platiti contributiile necesare pentru carnetele de munca. Pe calea procesului instanta ii va obliga si la plata acestor contributii.

Daca aveti calitatea de comerciant si aveti de recuperat sume de bani ce reprezinta indeplinirea obligatiilor din derularea contractelor comerciale cu MIC.RO aveti la dispozitie  doua cai rapide de recuperare a acestor sume.

Daca intre societatea dumneavoastra si parata s-a incheiat un contract comercial in baza caruia au fost emise facturii aveti la dispozitie OUG 119/2007. In situatia in care intre societatea dumneavoastra si parata s-au desfasurat raporturi comerciale in forma simplificata in baza carora detineti doar facturi aveti la dispozitie OG 5/2001

Numarul dosarelor de la instantele din Bucuresti in care Mic.Ro este chemata in judecata pentru recuperarea sumelor datorate creste de la o zi la alta. Pe numele companiei lui Dinu Patriciu au fost depuse la Tribunalul Bucureşti peste 20 de dosare de insolvenţă. Printre creditori se numără Romaqua Group (Borsec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, Dorna Lactate, DR. Oetker sau Cafea Fortuna, dar și brașovenii de la Doripesco. O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii.

MIC.RO, deţinut de firma Mercadia Holland (care operează lanţurile de magazine MIC.RO şi MAC.RO, cu 6 hipermarketuri), şi în care Dinu Patriciu îi are parteneri pe Dan Ionescu, fostul director de operaţiuni la Rompetrol, şi Dorin Gherman, fostul CEO la Rompetrol, a început să scârţâie încă din vara anului trecut, când au fost închise mai multe magazine din ţară.

 

In data de 14.02.2012 la Tribunalul Bucuresti a fost inregistrata cerere de dechidere a procedurii insolventei impotriva societatii MIC.RO, iar in data de 16.02.2012 a fost admisa cererea urmand ca toti cei interesati sa isi recupereze banii pe calea unei actiuni in instanta.

Singura cale in acest moment de recuperare a creantelor dvs. este instanta de judecata.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

2 comments to “Creditorii Mic.Ro sunt chemati la masa credala! Cum poti recupera creantele de la MIC.RO Ultimul tren pentru creditorii MIC.RO – Biroul de avocatura Cuculis va invata cum sa procedati.”
  1. Cum se poate ca un politist, clasat in 2011 de catre comisia medicala militara “inapt pentru serviciu in politie” cu grad de invaliditate III ,,pensionat medical la varsta de 43 de ani, sa nu beneficieze de ajutoarele prevazute de art.20 alin.2 din Legea 284/2010. Mai mult Legea 285 art.13. alin.2 privind salarizarea pe 2011, prevede ca nu se acorda ajutoare in anul 2011 cu exceptia imposibilitatii mentinerii in activitate datorita decesului, invaliditate si clasarea inapt medical.Mentionez ca in decizia de pensionare beneficiez de pensionare in sistemul de aparare si ordine publica pentru limita de varsta la 49 de ani si 6 luni,datorita conditiilor speciale de munca.La petitia depusa la directia financiara am primit urmatorul raspuns:nu beneficiez de cele doua solde pina la limita de varsta pe motiv ca nu am drept la pensie de serviciu.In legea 263 /2010 numai exista pensie de serviciu,in acest caz am sanse daca apelez instantele judecatoresti binenteles cu ajutorul dumnevoastra.Va multumesc.

    • Buna ziua stimate domn. Din pacate cunoastem foarte bine aceasta situatie generalizata la nivel de Romania. Noi ca si cabinet de avocatura prin departamentul specializat in asemenea spete am atacat pentru mai multe grupuri de politisti aceste decizii dupa parerea majoritatii abuzive. Din septa pe care dvs. o expuneti apara fara echivoc incalcarea dreptului dvs. legal la a primi acei bani. Prin urmare veti fi contactat de un avocat pentru a discuta mai multe, insa la prima vedere in proportie de 90% puteti sa va recastigati drepturile in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.