Curtea Constitutionala Sesizata Cu Privire La Executorii Judecatoresti Si Incuviintarea Executarii Silite De Catre Acestia – In Urma Litigiului deschis , in cadrul unei contestatii la executare unde a fost invocata aceasta neregularitate –
Astazi am inregistrat o victorie ce cu siguranta toti debitorii si-o vor aminti intodeauna cu placere iar executorii judecatoresti si camatarii, recuperatorii de creante, KRUK in speta si toti ceilalati acoliti bucurosi ca executorii judecatoresti isi incuviinteaza singuri executarea silita si-o vor aminti ca ziua lor neagra.
In dosarul 3653/301/2015 al Judecatoriei Sectorului 3 am primit o solutie pe care o asteptam de luni de zile, de cand cei care fac legi uita ca exista si legi conexe si Constitutie si Decizii de catre trebuie sa tina cont si sa nu mai faca acte normative in interesul unor anumite categorii profesionale.
Solutia instantei:
Solutia pe scurt: În temeiul art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 666 alin.2 şi 5 ( fost art.665 alin.2 şi 5) din Codul de procedură civila republicat , raportată la art. 1 , art. 21 , art. 44, art.126 din Constituţie, excepţie ridicată de către contestatorul PACIA CRISTIAN , în Dosarul nr. 3653/301/2015, al Judecătoriei Sectorului 3 Bucuresti. Definitivă. Fixează termen la data de 14.01.2016 pentru soluţionarea contestaţiei la executare, dată la care vor fi citate părţile. Pronuntată în sedintă publică, astăzi, 26.11.2015
Ce spune de fapt articolul pe care noi l-am contestat? Exact acelasi lucru pe care il spun de luni de zile, ca este ilegal,neconstitutional si imoral, ca executorul sa-si incuviinteze SINGUR executarea silia.
Art. 666 alin 2 codul de procedura civila :
(2) Cererea de încuviinţare a executării silite se soluţionează de instanţă în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea acesteia la judecătorie, prin încheiere dată în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 48 de ore, iar motivarea încheierii se face în cel mult 7 zile de la pronunţare.
(5) Instanţa poate respinge cererea de încuviinţare a executării silite numai dacă:
1. cererea de executare silită este de competenţa altui organ de executare decât cel sesizat;
2. hotărârea sau, după caz, înscrisul nu constituie, potrivit legii, titlu executoriu;
3. înscrisul, altul decât o hotărâre judecătorească, nu întruneşte toate condiţiile de formă cerute de lege;
4. creanţa nu este certă, lichidă şi exigibilă;
5. debitorul se bucură de imunitate de executare;
6. titlul cuprinde dispoziţii care nu se pot aduce la îndeplinire prin executare silită;
7. există alte impedimente prevăzute de lege.
http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000453839&id_inst=301
av. Cuculis Adrian
Citesc cu interes ceea ce postati. V-am trimis si eu un e-mail cu o intrebare, daca sunteti amabil sa imi dati un raspuns.
Multumesc
Revenim la dvs. in functie de ordinea intrarii emailului . Cu stima, av Cuculis 0722298011
Vedeti ca ati redat continutul art. 666 in forma sa nemodificata, cand executarea se incuviinta de catre instanta.
Nu, ati inteles dvs. gresit, acela a fost articolul contestat, legea s-a REPUBLICAT in aprilie, asa ca observatia dvs. este gresita.
Buna ziua,am si eu un baietel de 2bani si jumatate nascut in italia,unde nu a beneficiat de nici un fel de alocatie as dori sa stiu si eu dak akm mai beneficiez de bani din urma de acei 200 lei pe luna ce trebuia sai primesc timp de 2 ani?
Sunt interesata pentru notificarea prin email a postarilor urmatoare.
Multumesc.
Va rog frumos sa im dați un răspuns urgent cu problema de mai sus va rog Din suflet