Definitiva Bancpost Inghetare Curs – Vesti Bune Debitori CHF – Denominare Curs Istoric – Clauze Abuzive Bancpost

Instanta Din Gorj Ingheata Cursul Valutar Al Bancpost La 2.0254 lei/franc – Clauzele Abuzive De Curs Valutar Anulate Si Cursul Valutar Inghetat –  Bancpost Inghetare Curs

Felicitari Reclamantilor Pentru Inghetarea Cursului Valutar –

ISTUDOR VALENTINAApelant Reclamant
ISTUDOR GHEORGHEApelant Reclamant
BANCPOST SAApelant Pârât

 

Şedinţe

07.09.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: COM.A.11
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: dec. 359/7.09.2016 – admite apelul reclamanţilor. admite apelul pârâţilor. schimbă sentinţa în sensul că: respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive şi a lipsei capacităţii procesuale de folosinţă cu privire la pârâta BANCPOST SA – Sucursala Gorj. constată caracterul abiziv al clauzelor de la pct. 4.1 şi 4.3 din Contract. obligă pârâta să restituie către reclamanţi sumele achitate de aceştia ca dobândă, peste cuantumul de 5,35% pe an. dispune îngheţarea cursului de schimb valutar LEU – CHF, de la data încgheierii contractului, 19.10.2007. dispune calcularea şi plata ratelor de rambursare a credituluui la valoarea în lei a CHF de la data încheierii contractului până la achitarea creditului şi încetarea contractului.

obligă pârâta să restituie către reclamanţi sumele încasate peste acest curs, de la datra încheierii contractului până la recalcularea ratelor conform perezentei. înlătură caracterul abuziv pentru clauza de la pct. 4.11 referitoare la comisionul de administrare. menţine restul dispoziţiilor sentinţei. respinge cererile apelanţilor reclamanţi şi apelantei pârâte referitoare la cheltuielile de judecată ca nedovedite. definitivă.
Document: Hotarâre  359/2016  07.09.2016

http://portal.just.ro/95/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31800000000177780&id_inst=95

Avocat Cuculis

 

Inscrierea in procesele colective ce vizeaza formularul pentru denominarea la cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.