Decizie Definitiva Credit Europe Bank – Banca Pierde Definitiv Comisionul De Administrare Si Clauza Abuziva De Calcul A Dobanzii – Avocat Cuculis

Credit Europe Bank Pierde Definitiv Procesul referitor la comisionul  de administrare de mii de euro si a clauzei de dobanda insearata in mod abuziv in contractul de credit!

credit europe bank

credit europe bank

 

Decizia de fond:

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâta Credit Europe Bank România S.A. Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanţii Neda Gheorghe-Cătălin şi Neda Corina-Marcela în contradictoriu cu pârâta Credit Europe Bank România S.A.. Constată nulitatea absolută a clauzelor prevăzute la art. 5.1 lit. b) referitoare la comisionul de administrare, art. 5.1 lit. d), referitoare la comisionul de acordare, şi nulitatea absolută parţială a clauzei prevăzută la art. 4.3, respectiv a menţiunii conform căreia creditorul „ va avea dreptul fără a fi însă obligat în nici un fel” , clauze din Condiţiile speciale ale Contractului de facilitate de credit şi garanţie nr. 106321/03.06.2008. Obligă pârâta Credit Europe Bank România S.A. la plata către reclamanţi a sumelor achitate cu titlu de comision de administrare, perceput începând cu data de 06.10.2011, în baza contractului mai sus menţionat. Obligă pârâta Credit Europe Bank România S.A. la plata către reclamanţi a sumei de 4500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, 1500 lei către reclamanta Neda Corina-Marcela şi 3000 lei către reclamantul Neda Gheorghe-Cătălin. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23 septembrie 2015.
Document: Hotarâre  5054/2015  23.09.2015

 

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000636016&id_inst=3

 

Decizia din Apel

Ora estimata: 09:00
Complet: S6 Completul 16A
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că respinge capătul de cerere privind comisionul de acordare ca neîntemeiat. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000636016&id_inst=2

 

4 comments to “Decizie Definitiva Credit Europe Bank – Banca Pierde Definitiv Comisionul De Administrare Si Clauza Abuziva De Calcul A Dobanzii – Avocat Cuculis”
  1. Super! Ma bucur tare mult sa citesc aceste randuti/ Si eu am o speta similara si sunt reprezentata in instanta de domnul Adrian Cuculis, caruia ii multumesc mult de tot!
    Patricia Vatavu

  2. Bună ziua! Titiana Marcu mă numesc. Am o nedumerire vis-a-vis de acest comision de administrare ! Am un credit de 8.500 CHF luat în martie 2008 de la defuncta Millennium Bank, pentru o perioadă de 10 ani. Acest comision de administrare, conform graficului de rambursare, totalizează 2.592 CHF ( pt. 120 de luni). Este “în parametri” ? Nu e cam mult ? Plus de asta, nimeni de la OTP Bank (după procesul de “înghiţire”), nu m-a chemat să semnez vreun act adiţional ori vreo înţelegere cu bancherii cei noi. Mulţumesc !

  3. Buna ziua ! In urma cu un an am facut un card de cumparaturi la banca credit europe bank din motive personale in ultimele 6 luni nu am mai putut platii.Am reluat plata cardului de trei luni iar acum am primit notificare de executare silita pt suma de 3,989 lei .Va rog sa imi spuneti ce pasi sunt de urmat .
    Mulțumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.