Definitiva-Raiffeisen Executare Silita Anulata Dupa Ce Pune In Executare Ilegal Un Contract Prima Casa Dupa Ce Incasase Banii De La Fondul De Garantare

Anulare Executare Silita Raiffeisen Bank Pentru 45000 Euro – Instanta Constata Ca Banca In Mod ILEGAL A Pus In Executare Contractul De Credit-Avocat Cuculis

Cazul Cu Raiffeisen Arata Fata Nevazuta Dar Stiuta A Bancilor

Raiffeisen A Incasat 60000 Euro De La Fondul De Garantare si a pus si in executare contractul contra imprumutatului, credit prima casa.

Instanta a dispus anularea executarii silite si din 212.259,25 lei Debitorul mai are de platit 31345,72 lei, adica o reducere a debitului cu 70% avand in vedere pozitia abuziva pe care a adoptat-o Raiffeisen.

Solutia instantei este definitiva, nu poate sa incapa in discutie abuzul savarsit, iar intrebarea care se ridica iarasi este urmatoarea –

Daca debitorul nu ar fi fost “pe faza” sa conteste decizia de executare silita, atunci ar fi trebuit sa plateasca 45000 de euro ilegal?

Ei bine, da si poate ca nu ar fi reusit sa-i plateasca niciodata, fiindca abuzurile pe dobanzile penalizatoare, nu ar fi incetat niciodata!

Vedeti mai jos, solutia instantei –

Dosar: 35243/299/2016*

CONSTANTINESCU GEANINA – DOMICILIUL ALES S.C.P.A Cuculis&Asociatii Apelant
CONSTANTINESCU ANGELO NICOLAE – DOMICILIUL ALES S.C.P.A Cuculis&Asociatii Apelant
S.C. RAIFFEISEN BANK S.A. Intimat

 

Şedinţe

30.03.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C13-APEL
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite cererea de apel. Schimbă în tot soluţia primei instanţe în sensul că: admite în parte contestaţia la executare formulată.

Anulează în parte actele de executare din cadrul dosarului de executare silită 599/2016 instrumentat de BEJ Nicolesei Gheorghe –Alin, până la concurenţa sumei de 212.259,25 lei ( constatând că aceasta este creanţa pe care creditoarea o avea de recuperat la momentul incipient al executării).

Constată că pe parcursul executării silite creditorul a recuperat suma de 180913,53 lei şi că la data soluţionării apelului mai avea de recuperat suma de 31345,72 lei.

Dispune restituirea, la cererea contestatorului a taxei de timbru achitate la fond, în valoare de 400 lei. Dispune restituirea, la cererea contestatorului a taxei de timbru achitate în etapa apelului, în cuantum de 500 lei. Ia act că apelanţii şi-au rezervat dreptul de a solicita celelalte cheltuieli de judecată pe cale separată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 30 martie 2018 şi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  1476/2018  30.03.2018

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000684980&id_inst=3

Astfel, hotararea 717/2009 a Guvernului Romaniei, arata foarte clar ce inseamna garantie Prima Casa, ori debitorul era acoperit de protocolul semnat cu Min. Fin. si nu putea fi executat decat pentru diferenta de suma si nu toata suma ceruta de catre banca.

b) garanție – angajament expres, necondiționat și irevocabil asumat de FNGCIMM, în numele și în contul statului, materializat într-un contract de garantare, care acoperă pierderea suportată de finanțator, ca urmare a producerii riscului de credit, proporțional cu procentul de garantare, atât în cazul garanțiilor acordate pentru finanțările garantate definite conform lit. e)-e5), cât și pentru cele care intră sub incidența împărțirii în mod egal a riscului între stat și finanțatori, în baza opțiunii exprimate în condițiile legii de către finanțatori;

d1) protocol – act semnat între FNGCIMM, în calitate de mandatar al Ministerului Finanțelor Publice, și finanțator, prin care se stabilesc termenii și condițiile aplicabile garanțiilor care intră sub incidența opțiunii privind reutilizarea plafonului, precum și celor care se acordă în condițiile împărțirii riscurilor și pierderilor între finanțator și garant, proporțional cu procentul de garantare;

e) finanțare garantată pentru locuințele noi prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din hotărâre – credit acordat persoanelor fizice în cadrul programului, exclusiv dobânzile și comisioanele bancare și alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit, care va acoperi maximum 95% din prețul de achiziție al locuinței noi, prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinței, dacă prețul de achiziție a locuinței este mai mic sau egal cu 70.000 euro sau maximum 66.500 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinței, dacă prețul de achiziție a locuinței este mai mare de 70.000 euro;

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Problema juridica ce necesita consultanta? Puteti intra AICI

Decizie ICCJ 32/2017 Imobilele Prima Casa Nu Pot Fi Executate Silit De Catre Alti Creditori Tip Recuperatori De Creante Chirografari-Avocat Cuculis

One comment to “Definitiva-Raiffeisen Executare Silita Anulata Dupa Ce Pune In Executare Ilegal Un Contract Prima Casa Dupa Ce Incasase Banii De La Fondul De Garantare”
  1. Bună ziua,

    Va solicit ajutorul pentru rezolvarea problemei pe care o întâmpin cu creditul Prima Casa achiziționat în 2017 de la Banca Transilvania. În luna aprilie 2020 am primit decizia de executare silita în urma declarării creditului scadent anticipat. Am reușit sa obțin un angajament de plata cu BEJ-ul, dar nu reușesc o repunere în grafic deoarece banca nu are procedura pt asa ceva. Avand în vedere hot 388/27 mai 2015 se poate obține o astfel de repunere? Va rog sa ma ajutați.
    Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.