Diplomele Spiru Haret. Procese colective si individuale pentru eliberarea, recunoasterea diplomelor de la Spiru Haret Promotia 2008-2009,2010.

spiru_haret_coperta[1]Recunoastere-eliberare diplome Spiru Haret – Cronologia si desfasurarea evenimentelor – Totul aici!

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret a izbucnit în 2009, când Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei de la acea vreme, a anunţat că formele de învăţământ ID (învăţământ la distanţă) şi FR (fără frecvenţă) ale Universităţii Spiru Haret nu sunt autorizate şi funcţionează în ilegalitate. Culmea e că ministerul nu se obosise prea tare până atunci să le semnaleze acest lucru zecilor de mii de studenţi care urmau cursurile respectivelor forme de învăţământ. De fapt, nici nu ar fi avut cum din moment ce, din câte se pare, nu avea habar dacă formele respective de învăţământ sunt autorizate sau nu. Conform unei declaraţii de anul trecut, Ecaterina Andronescu a cerut verificarea Universităţii Spiru Haret abia când a văzut cifra uriaşă de absolvenţi din anul 2009: “În momentul în care s-au cerut formularele de diplome pentru absolvenţii anului 2009, universitatea aceasta a cerut 50.000 de diplome. Când am văzut, am spus că au greşit cu un ordin de mărime şi am cerut să verifice dacă cifra este corectă. Era, iar cu un an înainte se întâmplase acelaşi lucru. Şi atunci am încercat să vedem dacă toate aceste programe care aveau absolvenţi, funcţionează legal sau nu.

Care este nedreptatea?

Absolventiilor Universitatii Spiru Haret, promotiile 2008-2009, ai programele ID si FR neacreditate de ministrul Educatiei la momentul respectiv, doamna Ecaterina Andrnescu, nu li se recunoste examenul de licenta. In conditiile in care in care intre acesti studenti si studentii programelor la zi nu exista nici o diferenta in ceea ce priveste sustinerea examenului de licenta este total discriminatorie nerecunoasterea diplomelor obtinute.

Problema ivita imbraca doua forme, in sensul ca exista studenti care au sustinut examenul de licenta si au obtinut o diploma care sa le ateste studiile, insa nu li se recunosc aceste diplome la locurile de munca, nu li se permite continuarea studiilor si o alta categorie de studenti care au sustinut exemenul de licenta, au primit o adeverinta de studii corespunzatoare, insa li se refuza eliberarea unei diplome definitive care sa le recunoasca calitatea de persoane licentiate.

Cine sunt vinovatii?

In toata aceasta situatie, principalii vinovati sunt Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si Universitatea Spiru Haret. Aceste institutii sunt vinovate in egala masura, avand in vedere ca ambele cunosteau existenta lipsei acreditarilor si autorizarilor necesare si nu au luat nicio masura pentru remedierea problemelor create studentilor. Am putea chiar sa spunem ca Ministerul este in primul rand vinovat pentru lipsa lui de diligenta in rezolvarea situatiei studentilor, acesta sesizand numai existenta problemei si apoi devenind pasiv fata de aceasta problema, desi trebuia sa ia masuripentru indreptarea situatiei si nu sa astepte o solutionare de la sine a problemei.

A spune in acest moment unui masterand care isi continua studiile de licenta la o Universitate acreditata si autorizata ca nu i se recunoaste Diploma de Licenta pe baza careia isi continua studiile este abuziv si incalca drepturile persoanei respective, , fiind vorba de drepturi castigate care nu mai pot fi anulate pentru ca Ministerul a devenit dintr-o data activ cu privire la neacreditarea si neautorizarea Universitatilor.

 

Ce se poate face in aceasta situatie?

In aceasta situatie absolventii carora nu li se recunosc studiile au doua optiuni:

 • Sa cheme in judecata Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru a-l obliga sa recunoasca Diplomele de licenta eliberate sau sa elibereze Diplomele aferente examenului de Licenta.
 • Sa cheme in judecata Universitatea Spiru Haret pentru a o obliga sa-i despagubeasca pe studenti pentru banii cheltuiti, timpul consumat, stresul prin care au trecut in ceea ce priveste sustinerea examenelor, precum si cel dat

 

Inainte de a trece la actionarea in instanta impotriva celor doua institutii, trebuie parcursa o procedura constand intr-o plangere prealabila/ conciliere directa cu cele doua institutii.
In principal studentii sunt interesati sa li se recunoasca examenul de licenta pentru care au invatat, pe care l-au sustinut si pe care l-au promovat, in subsidiar fiind interesati sa fie despagubiti pentru toate cele prin care trec.
In demararea procedurii, o serie de documente ar fi utile cauzei:
– Diploma de Licenta/Adeverinta de Licenta
– Foaie matricola
– Contract de studii
– Chitante care atesta plata ratelor corespunzatoare anilor de studii
– Cereri de eliberare a diplomelor de Licenta/ de recunoastere a Diplomelor de Licenta
– Eventuale raspunsuri din partea Universitatii
– Confirmari de primire
– Orice alte documente in legatura cu Universitatea Spriru Haret

Numarul absolventilor care doresc sa depuna plangere impotriva Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru a li se recunoaste diploma si pentru a obtine despagubiri in urma preajudiciului creat a crescut. Urmand exemplul clientilor nemultumiti ai bancilor, au decis sa se organizeze in grupuri pentru a demara procese colective. Am decis sa le venim in ajutor pentru a se organiza mai usor.”, declara avocat Cuculis. După ce plătiseră bani grei pe taxele de studii, zeci de mii de oameni s-au trezit astfel în situaţia de a rămâne fără diplome.Din 2009 şi până în prezent, fiecare politician care a preluat funcţia de ministru al Educaţiei a promis o rezolvare, dar nici unul a reuşit să tranşeze în vreun fel problema absolvenţilor de la Spiru Haret. Între timp, sătui să mai aştepte, aceştia au început să dea în judecată ministerul şi universitatea.Paradoxal, în loc să încerce o rezolvare a situaţiei pe ultima sută de metri, Ministerul Educaţiei se plânge că are prea puţini jurişti şi nu mai face faţă proceselor. În cadrul unei dezbateri organizate luna trecută de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, ministrul Remus Pricopie s-a văitat că cei trei jurişti ai ministerului sunt prea puţini pentru cele 12.000 de procese în care este implicată, în acest moment, instituţia pe care o conduce. Pricopie a recunoscut că ministerul este obligat să aprobe eliberarea diplomelor pentru cei care câştigă în instanţă: “Noi suntem obligaţi să eliberăm talonul de diplomă, iar apoi universitatea eliberează diplomele”. Cei de care a depins rezolvarea situaţiei declară cu nonşalanţă că nu se poate face nimic. “Nu există cale pentru a fi luată o decizie administrativă care să rezolve problema pentru toţi absolvenţii universităţii. Am încercat să rezolv această problemă când am fost ministru, dar nu s-a putut. Singura soluţie pentru absolvenţii de la Spiru Haret este să dea ministerul în judecată”, a declarat Liviu Pop, fostul ministrul al Educaţiei.Incapacitatea autorităţilor de a rezolva problema absolvenţilor de la Spiru Haret îi afectează pe toţi cei care plătesc taxe şi impozite la bugetul de stat. Zecile de mii de procese deschise împotriva ministerului au ca finalitate nu doar eliberarea unor diplome, ci şi plata unor daune către absolvenţi, pe care Ministerul Educaţiei trebuie să le suporte în solidat cu Universitatea Spiru Haret. În majoritatea cazurilor este vorba de cheltuielile de judecată care se cifrează la aproximativ 400 de lei de persoană.

 

FORMULAR INSCRIERE PROCESE COLECTIVE –

Pentru alte detalii va rog sa ne scrieti pe avocat@indrumari-juridice.eu

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

98 comments to “Diplomele Spiru Haret. Procese colective si individuale pentru eliberarea, recunoasterea diplomelor de la Spiru Haret Promotia 2008-2009,2010.”
 1. buna ziua.Am absolvit in 2011 la spiru haret FR si licenta am dat-o in februarie 2012.As dori sa stiu daca am vreo sansa sa-mi fie eliberata diploma>Va multumesc

 2. Buna ziua ! Am absolvit in 2009 la Spiru Haret la ID. In acelasi an am dus la serviciu adeverinta eliberata de facultate cand mi s-a schimbat functia in economist. Cum pana in 2011 nu am dus diploma, am fost trecuta iarasi pe post de contabil, desi dusesem un certificat de grefa care dovedea ca ma aflu in proces cu Ministerul si USH. Acum , am in sfarsit diploma obtinuta in instanta, dar cu data eliberarii de mart.2014. Am dreptul acum sa cer odata cu schimbarea functiei si drepturile salariale ce le-am pierdut din 2011 pana acum?

 3. Buna ziua,
  Am absolvit facultatea la ID Psihologie-sociologie,la Buzau,in anul 2009.Am luat liceenta cu nota 10 si cu stupoaream aflat ca nu imi pot ridica diploma.Am taraganat lucrurile si acum vreau sa fac si masterul,insa am nevoie de diploma de liceenta.Pot sa-i mai dau in judecata sa-mi recuperez diploma?In aceasi situatie este si sotul meu.Ce putem face,cum putem rezolva si la cine sa apelam cu incredere?Cu deosebita stima,Georgeta Barna

  • Buna ziua stimata doamna. Faceti evident parte din grupurile celor 60000 de persoane care nu-si vor mai vedea diplomele pe cale amiabila niciodata si vor fi obligati sa – si castige drepturile deja oferite de legile statului Roman, in instanta. Prin urmare, in urma solicitarii adresate, pe adresele de email pe care dvs. le-ati furnizat urmeaza sa fiti contactata de catre un coleg spre a pune in ordine aceste aspecte. Mare atentie la cei doritori sa va ajute cu recuperarea diplomei contra 300 de ron, s-a sesizat politia deja. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. v-am mai scris, dar nu am primit nici un raspuns; fac parte din aceasta mare de pacaliti absolventi USH. Doresc sa imi obtin diploma pt care am dat examen in febr 2012 si despre care mi se spune ca o voi ridica, doar ca trebuie sa mai astept, si asta de 2 ani. Cum o pot rezolva? Cum pot face inscrierea in proces?

  In speranta unui raspuns pe mail, va multumesc anticipat!

 5. Buna ziua. Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, Limbi Straine, forma de inv. I.D., promotia 2007 si detin diploma de licenta dar nu imi este recunoscuta. As dori sa stiu daca aveti un grup sau, daca in viitorul apropiat se va forma vreunul care sa fie in situatia mea, la care as putea sa ma alatur? Multumesc.

  • Buna ziua. Pentru a clarifica situatia, procesele pe RECUNOASTERE se vor judeca la CAB si cele ce vizeaza eliberarea la TMB. Prin urmare, da si litigiul la care si dvs. doriti sa aderati, este pornit deja aflandu-se in perioada prelabila, fond sau recurs, avand spre 3000 de studenti pe care ii reprezentam. Cu stima, av Cuculis 0722298011a

 6. Buna ziua. Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, Facultatea de Limbi Straine, forma de inv. I.D., promotia 2007 si detin diploma de licenta. Ca in cazul altor absolventi, diploma nu imi este recunoscuta nici macar sa ma inscriu la un program postuniversitar de studii psihopedagogice. As dori sa actionez in judecata univ. Spiru Haret si Ministerul Educatiei. In acest moment, exista vreun grup aflat in situatia mea, caruia as putea sa ma alatur? Multumesc.

 7. Buna seara, am absolvit facultatea de lb straine, cu licenta data in 2011 forma de invatamant ZI!!!
  Nu reusesc impreuna cu alti colegi sa ne luam diploma.
  Ce ne sugerati, si cat timp dureaza?

  • Buna ziua, stimata doamna. In mod sigur DOAR in instanta puteti rezolva aceasta problema. Biroul nostru de avocatura se ocupa de mai bine de 4 ani de zile, inca de la inceputul scandalului, de recuperarea in instanta exclusiv a diplomelor neeliberate, fapt pentru care aveti posibilitatea sa va inscrieti fie in procesul colectiv fie in procesul individual. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 8. Buna ziua,si eu fac parte din aceasta mare de pacaliti absolventi USH. Doresc sa imi obtin diploma pt care am dat examen in 2009 . Cum pot rezolva? Cum pot face inscrierea in proces?

 9. Buna ziua,si eu fac parte din absolventi USH care nu isi pot ridica diploma. Doresc sa imi obtin diploma pt care am dat examen in 2009 . Cum pot face inscrierea in proces?

 10. Buna seara, de asemenea si eu fac parte din absolventi USH care nu isi pot ridica diploma. Mentionez ca am dat licenta in februarie 2012 la ZII. Va rog, care sunt detaliile inscrierii in acest proces colectiv? Multumesc anticipat.

 11. Buna ziua,
  Si eu fac parte din grupul studentilor pacaliti si as dori sa ma alatur actiunii dumneavoastra, insa din pacate nu am chitantele pt plata primului an de studiu, ce pot face in cazul acesta? Multumesc anticipat.

 12. Revin cu inca o intrebare in cat timp se va deschide o noua actiune? Am mare nevoie de diploma si as dori sa ma inscriu si eu, va rog mult este f urgent.multumesc

 13. Buna ziua,
  Am sustinut examenul de licenta in vara 2011, specializarea Marketing cursuri ZI, desi aceasta specializare este recunoscuta si acreditata pentru cursurile ZI se refuza eliberarea diplomei de licenta. Este cazul de a merge in instanta? Universitatea nu motiveaza refuzul eliberari diplomei. Cererile catre USH si MECTS le pot depune personal si ulterior sa va contactez pt demersurile prezentarii in instanta? Care sunt costurile de judecata?
  Va multumesc!

  • Buna ziua. In legatura cu solicitarea dvs. de participare la litigiile
   colective impotriva USH si MECTS. Ush doreste eliberarea diplomelor insa
   este o procedura de eliberare blocata de catre cei de la MECTS.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 14. buna ziua! am absolvit psihologie in iulie 2011; din pacate nici acum nu am putut ridica diploma de licenta. Daca doar prin instanta pot obtine diploma , ma intereseaza inregistrarea intr-un proces colectiv….. care sunt costurile si in cat timp se rezolva? Mentonez ca nu am adeverinta de absolvire, dar am contractele si chitantele aferente platilor.
  Multumesc anticipat!

  • Buna ziua. Din pacate pentru studentii Univ. aceasta este singura modalitate. Urmeaza ca un coleg la solicitarea dvs. sa va contacteze pe adresa de email. Actiunile vizeaza incepand cu 2014 si promotiile 2011-2012. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 15. Buna ziua. Am absolvit Dreptul la USH București, promoția 2008-2012, cu examenul de licență în iulie 2014. Am ridicat adeverința de absolvire de la facultate și m-am dus la Ministerul Învățământului unde mi s-a zis că studiile nu îmi sunt recunoscute deoarece în 2008 Facultatea de Drept avea acreditare doar pentru forma de învățământ Zi și IFR, eu fiind înmatriculat în primul an la forma de învățământ ID și transferat din anul 2 la IFR. Cei de la minister au zis ca se ia în considerare forma de studiu de la anul înmatriculării.
  Ce trebuie să fac? Multumesc anticipat!

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. va trebui sa va inscrieti intr-un proces de eliberare a diplomei si sa actionati in instanta USH si MECTS. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 16. Dar trebuie să aștept până la anul, să vad dacă mi se dă sau nu diploma? Sau mă pot înscrie de pe acum într-un proces?

  • Buna ziua. In legatura cu solicitarea dvs. O sa faceti cum au facut si cei din 2009-2010 care in cele din urma au ajuns sa piarda 5 ani aproape fara sa aiba diploma. Din start daca sistemul NU a inregistrat-o in ARACIS nu va fi nici peste un an. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 17. Buna ziua! Am absolvit administratie publicaUSH Brasov in iulie 2011; din pacate nici acum nu am putut ridica diploma de licenta. Daca doar prin instanta pot obtine diploma , ma intereseaza inregistrarea intr-un proces colectiv.Care sunt costurile si in cat timp se rezolva? Mentionez ca am adeverinta de absolvire si contractele si chitantele aferente platilor.
  Multumesc anticipat!

 18. buna seara! am absolvit sociologie- psihologie in iulie 2011; din pacate nici acum nu am putut ridica diploma de licenta. Daca doar prin instanta pot obtine diploma , ma intereseaza inregistrarea intr-un proces colectiv….. care sunt costurile si in cat timp se rezolva?
  Multumesc anticipat!

 19. Buna ziua,

  Am sustinut examenul de licenta la USH in anul 2011 si nu am primit diploma de licenta. Doresc sa ma alatur si eu unui proces colectiv si va rog sa-mi spuneti care sunt costurile si cat timp dureaza.

  Multumesc anticipat,
  O zi placuta!

 20. Buna seara , eu si sotul meu am absolvit in anul 2011 facultatea de Management – Brasov din cadrul USH. Nu reusim sa ne ridicam diplomele de licenta de la Bucuresti ,Pe aceasta cale va cerem sprijinul dvs, eventual daca avem posibilitatea de a ne inscrie si noi la un proces colectiv si care ar fi costul acestuia ?

   • Buna ziua,
    Am absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Brasov din cadrul USH, in anul 2011, cu licenta in februarie 2012. As vrea sa stiu daca ma pot ]nscrie la un proces colectiv de obtinere a diplomei, care sunt costurile si cam in cat timp se rezolva.

 21. Buna ziua, am absolvit Drept si Administratie Publica la USH in 2011 sesiunea iunie-iulie, am fost inmatriculata la FR si nu-mi pot recupera diploma si pot obliga Universitatea la plata daunelor morale pentru neeliberarea diplomelor de licenta conform legii invatamantului (nu ma refer la penalizarile penibile pe care le da instanta avand termen de la ramanearea definitiva a sentintei).

 22. Buna ziua,
  Am absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Brasov din cadrul USH, in anul 2011, cu licenta in februarie 2012. As vrea sa stiu daca ma pot ]nscrie la un proces colectiv de obtinere a diplomei, care sunt costurile si cam in cat timp se rezolva.

 23. Buna ziua,
  Sunt absolvent al Universitatii Spiru Haret – Facultatea de Drept si Administratie Publica Craiova/ Specializarea Drept- promotia iulie 2011. Carei instante trebuie sa ma adresez ptr obtinerea diplomei de licenta? Eu am domiciliul in Slatina Olt. Pot inainta actiunea la Tribunalul Bucuresti si astfel sa pot apela la cabinetul d-voastra de avocatura?
  Va multumesc.

 24. Sunt absolventa SH ,DAP promotia 2010 si am nevoie de diploma urgent, ma pot alatura unui grup pt demararea procedurii pt eliberarea diplomei?
  Multumesc

 25. Buna ziua! Am absolvit la zi USH 2011, nu am primit diploma si as dori sa dau in judecata universitatea pentru a obtine despagubire pentru timpul pierdut si banii investiti. Ce se poate face si care sunt costurile?

 26. Buna ziua,si eu fac parte din absolventi USH care nu isi pot ridica diploma. Doresc sa imi obtin diploma pt care am dat examen in 2009 . Cum pot face inscrierea in proces?

 27. as vrea sa ma inscriu si eu in procesul colectiv pentru eliberare diplomei de licenta iulie 2011.m-ar interesa si costul procesului.

 28. Buna seara ,am terminat la Spiru Haret Relatii Internationale si Studii Europene F.R,in 2009,am doar o adeverinta fara a obtine nici azi diploma de licenta,am completat formularul de la dvs.de pe site,ma intereseaza costul si actele necesare înscrierii Intr un proces colectiv.Multumesc.

 29. Buna seara,am absolvit la Spiru Haret,facultatea de Drept si administratie publica-specializarea drept,promotia 2011. As dori sa ma inscriu si eu in procesul colectiv pentru eliberarea diplomei de licenta promotia iulie 2011. Va rog sa imi trimiteti pe mail actele necesare inscrierii in procesul colectiv si costurile aferente

 30. Buna seara,
  Am absolvit Facultatea de Psihologie Spiru Haret Brasov si am dat examenul de licenta in iunie 2011. Am primit adeverinta valabila un an, iar acum universitatea refuza sa-mi elbereze diploma. Prin ce metode as putea sa-mi obtin dreptul?
  Va multumesc!

 31. as dori sa primesc o confirmare pentru proces colectiv, absolventa promotia 2009 Spiru Haret, Administratie Bucuresti, am trimis azi 08.04.2015 un email, va multumesc anticipat

 32. buna ziua as putea sa ma inscriu pentru procesul colectiv promotia 2009 SPIRU HARET Administratie Publica BUCURESTI????, AM GASIT NR DVS DE TELEFON SI MAI SUNTEM NISTE COLEGE AM PUTEA SA VA CONTACTAM ????? si ce trebuie sa facem

 33. as dori sa primesc o confirmare pentru proces colectiv, absolventa promotia 2009 Spiru Haret, finante si banci Bucuresti, am trimis azi23.04.2015 un email, va multumesc anticipat

 34. confirmare pentru proces colectiv, absolventa promotia 2009 Spiru Haret, finante si banci Bucuresti, am trimis azi23.04.2015 un email, va multumesc anticipat

 35. Buna seara, Sunt absolventa promotia 2009 Spiru Haret, Facultatea de Psihologie si Sociologie Bucuresti si de aproape 4 ani (daca nu mai multi), avocatul care ma reprezinta nu a reusit sa castige procesele in care am fost inclusa. Cred ca pana acum au fost 3 dosare cu rezolutie nefavorabila. Acum, avocatul imi propune sa imi depuna dosarul intr-o instanta din provincie, iar eu recunosc ca am devenit sceptica si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati confirma daca aceasta solutie este una realizabila sau sa-mi schimb avocatul sau sa renunt.
  In plus, am primit de la SH acum o zi o adeverinta (prelungire) ca am absolivit, si in care este mentionat printre altele si faptul ca este valabila pana la eliberarea diplomei, deci nu mai este valabila 12 luni. Aveti informatii cu privire la noul format? Este valabila si recunoscut noul termen de valabilitate din punct de vedere legal.

  Va multumesc,
  Georgeta

 36. Buna seara ! Am absolvit Facultatea de Sociologie-Psihologie Bucuresti , specializarea psihologie in 2011. Licența am dat-o in Centrul de la Constanta ( noi, cei de la Braila ) si am promovat-o cu 10. Si modulul DPPD la fel. Unele colege de grupa au luat diploma, eu nu. Am toate actele necesare. Ba mai mult, am cerut o reînnoire a adev. pt. licența și mi- au dat-o pe termen nelimitat anul trecut. Ce pot face? Va solicit ajutorul! Cu respect,
  Magda !

 37. Absloventa promotia 2009, Fac. Psihologie Bucuresti, Univ. ,,Spiru Haret”, am solicitat si eu inscrierea intr-un proces colectiv , in vederea eliberarii diplomei de licenta.

 38. Buna ziua.Am absolvit Facultatea Finante banci Blaj FR in anul 2011 cu examen de licenta.Sunt interest atat eu cat si sotia mea sa intram intr-un proces colectiv pentru eliberarea diplomei de licenta .

 39. Buna dimineata. As dori sa ma alatur intr-un proces colectiv, am absolvit in 2009 Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice. Va mai demara un nou proces?

 40. Buna dimineata. Doresc sa ma alatur intr-un proces colectiv, in cazul in care se mai poate, sunt absolventa promotia 2009 Spiru Haret, facultatea de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice.Am rugamintea sa imi comunicati pe mail actele necesare ,costurile procesului si modalitatea de plata. Va multumesc anticipat

 41. Buna ziua, sunt absolvet Spiru Informatica, promotia 2011 cu examenul de licenta in februarie 2012. Pot sa intru in acest proces colectiv? Daca da, ce acte am nevoie?
  Multumesc

 42. Buna seara.Fiica mea este absolventa USH-ID 2008 cu examen licente 2009.Nu ii este recunoscuta diploma in invatamant.A terminat Facultatea de limbi straine , engleza -spaniola.A lucrat ca profesor suplinitor calificat .I s-a respins inscrierea la examenul de titularizare, apoi a fost platita ca suplinitor necalificat.As dori daca se poate, inscrierea intr-un proces colectiv pentru recunoasterea diplomei si daune morale pentru bataia de joc la care este supusa fiica mea.Preda aceiasi materie, acelasi nr.de ore ca oricare alt profesor, dar este platita prin sfertul acestora.Astept din partea dvs.un raspuns referitor la actele necesare, taxe si tot ce este necesar pentru proces.Va multumesc anticipat.

  • In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca lucrurile se pot rezolva cu siguranta. Secundar aveti dreptate este o bataie de joc insa sunteti foarte multi in situatia aceasta Revenim pe email la dvs. cu toate detaliile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 43. Buna seara, sunt absolvent al Fac. de Management Brasov 2011 din cadrul USH forma de invatamant FR, cu licenta data in iulie 2011. Doresc sa ma alatur unui proces colectiv (sau individual ) pentru obtinerea diplomei de licenta.
  Multumesc.

 44. Buna seara, sunt absolvent al Fac. de Management Brasov specialitatea contabilitate si informatica de gestiune,2011 din cadrul USH forma de invatamant FR, cu licenta data in iulie 2011. Doresc sa ma alatur unui proces colectiv (sau individual ) pentru obtinerea diplomei de licenta.
  Multumesc.

 45. buna ziua vreau si eu sa va intreb in legatura cu eliberarea diplomei de licenta am terminat in promotia 2011 la Brasov forma zi invatamant am fost anul trecut la Bucuresti mi s-a zis ca se elibereaza si cand am ajuns acolo supriza am mers degeaba atata drum cum pot intra si eu in posesia ei am absolvit am luat si nu imi pot lua dreptul meu …….va multumesc frumos astept un raspuns

 46. Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine detaliile privind alaturarea la un proces colectiv. Am sustinut examenul de licenta in iulie 2011. Ce documente ar fi necesare si la cat se ridica costurile unui astfel de demers? Va multumesc!

 47. Buna ziua ,
  Abslovent promotia 2009, Fac. Drept, Univ. ,,Spiru Haret” , cum imi pot recupera diploma ? care este procedura ? cat timp dureaza ? ce acte sunt necesare ?

 48. Buna seara, sunt absolvent al Fac. de Drept din cadrul USH Bucuresti, forma de invatamant FR, cu licenta data in iulie 2011. Doresc sa ma alatur unui proces colectiv (sau individual ) pentru obtinerea diplomei de licenta.
  Multumesc.

 49. Buna seara!Am absolvit Facultatea de Management Financiar Contabil – Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune – FR anul 2009. Ma intereseaza si pe mine detaliile privind alaturarea la un proces colectiv. Am sustinut examenul de licenta in iulie 2009. Ce documente ar fi necesare si la cati bani se ridica costurile unui astfel de demers? Va multumesc!

 50. Buna seara. Am absolvit Facultatea de Management Brasov specializarea Management ID -2009. Amsustinut examenul de licenta in iunie 2009. As vrea sa ma alatur unui proces colectiv de eliberare a diplomei de licenta. Ce documente imi trebuie si pretul pentru acest proces. Multumesc.

 51. Am absolvit Facultatea de Sociologie Psihologie , in 2011 sesiunea iulie. Inca nu am reusit sa ajung in posesia diplomei de licenta, desi am fost la universitate de mai multe ori. Mi s-a spus ca universitatea a dat in judecata ministerul si doar incepand cu octombrie s vor elibera. Nu sunt pe lista cu cei care vor primi diplomele. Ce imi rcomandati sa fac?
  Va multumesc!

 52. Buna ziua. Sunt absolventa a Univ. Spiru Haret, Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale, forma de inv. I.D., promotia 2008 si detin diploma de licenta. As dori sa fac o cerere la Universitate,in care sa cer autentificarea diplomei de licenta, deoarece vreau sa-mi fie vizata de CNRED.
  Întrebarea mea este daca va fii recunoscuta diploma mea de licenta, emisa de Ministerul Educatie… ?
  In situatia in care nu imi va fii recunoscuta diploma de licenta, as dori sa actionez in judecata univ. Spiru Haret si Ministerul Educatiei. In acest moment, exista vreun grup aflat in situatia mea, caruia as putea sa ma alatur? Va multumesc anticipat.

 53. Buna ziua, ma numesc Chirea Geanina! Am absolvit examenul de licenta in 2011la Facultatea”Drept si adimistratie publica”,Bucuresti la forma de invatamant zi, am obtinut o adeverinta dupa absolvire dar diploma nu este gata din motivul ca nu fac fata cererilor, ca trebuie sa mai revin.. Obosita de atata pusa in asteptare pt obtinerea unui drept ce mi se cuvine am apelat la un avocat in urma cu sase luni de zile, dansa imi spune ca va dura ca se va duce la apel si s-ar putea si recurs, ingrijorarea mea este ca trece timpul ies din sistem ,se schimba multe si as fi vrut sa imi valorez diploma la Ambasada, sa urmez visul de jurist in Spania unde sunt acum.. Este un drum lung.. Va rog sa-mi d-ati o parere! Multumesc anticipat!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.