Divort International! – Emisiune cu av. Cuculis Adrian, despre divortul international pe ziare.com

Noul Cod Civil face procedura de divort international mai usoara, a declarat la TV Ziare.com, avocatul Adrian Cuculis, de la Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Adrian Cuculis

Normele de drept international erau prevazute si inainte de intrarea in vigoare a Codului Civil, explica avocatul, insa prin introducerea lor intr-o lege de drept comun si nu o lege speciala, mai multe persoane au acces la ele.

“Din practica cabinetului pe care il reprezint, cazurile de divort internationale, de cand si-a gasit aplicarea noul Cod Civil, au crescut cu 70% fata de perioada anterioara”, a declarat avocatul.

“Procedura in statele membre ale Uniunii Europene este mult mai greoaie decat la noi. In Italia, procesul de divort dureaza undeva la 5 ani de zile, ori daca vreau a divortez intr-o luna doua, nu pot sa fac lucrul acesta acolo”, a declarat avocatul, la TV Ziare.com.

Divortul poate fi pronuntat chiar si la primul termen, in cazul in care exista acordul ambelor parti, explica acesta.

“Procedura divortului este mult mai usoara cu noile prevederi, in ceea ce priveste romanii plecati din tara si in ceea ce priveste persoanele care isi au domicilul in Romania. Divortul prin acord poate tine cel mai mult doua termene”, a declarat Adrian Cuculis.

Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean de alta nationalitate nu poate fi pronuntat decat in conditiile in care casatoria este introdusa in registrul de transcriere, explica avocatul. Cetatenii romani trebuie sa apeleze la ambasada Romaniei din statul in care locuiesc, pentru a transcrie casatoria, sfatuieste avocatul.

Sursa: ziare.com
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.