Dobanda Bancpost Abuziva-Noua Actiune Castigata Impotriva Bancpost Pe Clauze Abuzive La Judecatoria Sectorului 2- Avocat Cuculis

Bancpost Clauze Abuzive – Dobanda Modificata Dupa Voia Bancii Declarata Abuziva-Avocat Cuculis

Clauzele contestate – “4.3 Pe parcursul derularii contractului Banca isi rezerva dreptul de a modifica dobanzile, comisioanele si taxele bancare.”

“Banca poate decide ca Rata dobanzii va fi supusa unei revizuiri semestriale in datele de 1 Ianuarie si 1 Iulie ale fiecarui an, in functie de EURIBOR/LIBOR CHF/LIBOR/BUBOR la sase luni comunicata (la Londra) in ultima zi lucratoare a lunilor Noiembrie, respectiv Mai, ale fiecarui an. “

Dosar: 9606/300/2017 Judecatoria Sectorului 2

Nume Calitate parte
MARINESCU TANTA CARMEN la C.A Cuculis Reclamant
SC BANCPOST SA Pârât
MARINESCU FLORIN ROLANDO Reclamant

 

Şedinţe

29.06.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Ioniţi
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Marinescu Tanta-Carmen şi Marinescu Florin-Rolando, în contradictoriu cu pârâta Bancpost SA.

Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în contractul de credit ipotecar nr. HL19043/07.02.2008 la art. 4.3 şi 4.9, sub aspectul modalităţii de calcul a dobânzilor, prin raportare la indicele de referinţă al băncii.

Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior, sub aspectul modalităţii de calcul a dobânzilor, prin raportare la indicele de referinţă al băncii.

Obligă pârâta la restituirea către reclamanti a diferenţei dintre suma încasată în baza contractului de credit cu titlu de dobândă şi suma care ar fi fost încasată cu acelaşi titlu, dacă ar fi fost luată în considerare o dobândă de 4,90% pe an, plătită de reclamanti până la încheierea actului aditional din 02.03.2010, la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a acestui debit. Respinge celelalte capete de cerere, ca neîntemeiate. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29.06.2017.
Document: Hotarâre  7732/2017  29.06.2017

 

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000455335&id_inst=300

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Inscrierea in procesele colective ce vizeaza formularul pentru denominarea la cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

2 comments to “Dobanda Bancpost Abuziva-Noua Actiune Castigata Impotriva Bancpost Pe Clauze Abuzive La Judecatoria Sectorului 2- Avocat Cuculis”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.