Explicatii complete pentru decizia de la Buzau despre inghetarea francului la cursul din 2007 av Cuculis – Digi 24

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale prevăzute la art.6.3 din contractul de credit nr.10000000000013174/28.03.2007, modifică în parte această clauză şi stabilizează cursul de schimb CHF/LEU pentru calculul fiecărei rate succesive datorate de reclamant la cursul CHF/LEU valabil la data încheierii contractului nr.10000000000013174/28.03.2007, începând cu data scadenţei primei rate şi până la finalizarea raporturilor contractuale dintre părţi. Respinge ca neîntemeiate capetele de cerere privind denominarea în moneda naţională a plăţilor şi constatarea caracterului abuziv al clauzei privind comisionul de administrare consemnate în art.1.3 lit. c din contractul de credit. Obligă pârâta la plătească reclamantului 1500 lei cheltuieli de judecată. Cu apel.
Document: Hotarâre 40/2015 16.01.2015

Ce inseamna asta? Ca solutiile vin tot de la justitie si nu de la legislativ.

 

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

4 comments to “Explicatii complete pentru decizia de la Buzau despre inghetarea francului la cursul din 2007 av Cuculis – Digi 24”
 1. Buna ziua,
  Am luat un credti in CHF de la Raiffaisen in 2007 si as dori sa ma inscriu la procesul colectiv, dar nu stiu procedura , de asemenea in contract este prevazuta o clauza cu privire la un comision de administrare si nu stiu cum sa procedez ca sa dau banca in judecata. Mentionez ca sunt din Pitesti.
  Va multumesc.
  Cu stima,

 2. Dl.av., ce se intampla in situatia când la contractul de imprumut in CHF, exista si comision de adm.lunara de 52.CHF. Am fost la banca-Raiffeisen- sa vedem ce putem face si ne-a dat un imprimat de SESIZARE-pe care sa-l completam si sa-l ducem inapoi pt.a-l trimite la Bucuresti, pt.ca ei n-au putere de decizie in situatiile astea. Inca nu am dus acea SESIZARE tocmai pt.ca am inteles ca s-ar putea face denominarea la cursul actual si o diminuare cu 3o%. Daca este asa si predam SESIZAREA, cred ca putem pierde aceasta posibilitate de denominare. CE ne sfatuiti sa facem ?
  Am ridicat la banca si problema denominarii si d.na Dir. a facut un calcul unde a aplicat scaderea de 3o% doar din diferenta de rata platita luna trecuta se cea care s-ar cuveni s-o platim acum ( si indata i-a iesit o dif.de 90 lei, cu care iti inchide gura si nu mai ai ce spune )
  Va rog sa ne ajutati dvs.sa vedem ce avem de facut, pt.ca in banci chiar nu mai putem avea incredere.Va multumim !

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.