Facturile De Caldura Si Gunoi Titluri Executorii – Normal Sau Aberatie Legislativa? Avocat Cuculis

Nu peste mult timp ne vom trezi executati silit de firma de salubrizare sau de catre radet! De ce? Legislativul propune ca factura de gunoi si factura de caldura sa fie titluri executorii!

 

Ce insemna asta?

Cei de la salubrizare si radet va vor executa silit si ca sa fie totul si mai “bine”, probabil ca veti plati pentru o luna de intarziere la facturile de gunoi si caldura onorarii catre executorii judecatoresti mai mari decat facturile in sine!

Care sunt titlurile executorii!?

Alte titluri executorii

(1) Sunt, de asemenea, titluri executorii şi pot fi puse în executare silită:

1. încheierile şi procesele-verbale întocmite de executorii judecătoreşti care, potrivit legii, constituie titluri executorii;

2. înscrisurile autentice;

3. titlurile de credit sau alte înscrisuri cărora legea le recunoaşte putere executorie.

Asteptam parerea tuturor cu privire la noua “lege” aflat ain dezbatere publica!

Noile prevederi stabilesc că factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu”, fiind vorba, printre altele, de serviciile de alimentare cu apă, cu căldură, de canalizare și de salubrizare. Astfel, persoanele care nu-și achită la timp facturile pentru aceste servicii vor putea fi executate silit fără să mai fie necesară acționarea lor în justiție.

Proiectul de lege il gasiti aici – http://www.cdep.ro/proiecte/2015/600/70/4/se896.pdf

av. drd. Cuculis

6 comments to “Facturile De Caldura Si Gunoi Titluri Executorii – Normal Sau Aberatie Legislativa? Avocat Cuculis”
 1. Buna seara.

  Domnule avocat,

  Am o problema legat de asociatia de locatari.
  Locuiesc intr-un bloc vechi de doua etaje cf.2 si acum de curand s-a fisurat teava de caldura. Trebuie spart zidul jos la parte, deoarece nu avem subsol. Partea proasta este ca o parte dintre proprietari au centrala, iar vreo 4 prorpietari, printre care si noi nu avem.
  Presedintele, un domn tinerel si cu batranul blocului au vorbit cu o firma, pentru ca acum sa ne spuna ca ne-ar costa vreo 1400 de ap. Mi se pare chiar suspect faptul ca suma este prea mare, iar anul trecut imi amintesc aceeasi perioada ca din nou a fost oprita caldura spunandu-ni-se acelasi lucru ca s-a spart teava.
  Am crezut ca va trebui sa platim odata cu plata intretinerii, dar nu. Se doreste a se plati toata suma! Nu inteleg. A cui este responsabilitatea in acest caz? A RADET-ului, care in luna mai de vreo cativa ani tot furniza agent termic cand afara era temp. de 20-28 grade, pt ca acum sa ni se spuna ca sunt tevile vehi? sau a cui afacere este?
  Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti cum se procedeaza in acest caz. Ni s-a spus ca suma totala este de 6000. parc-ar fi de inox aceasta teava, si poate noi nu stim!

  Va multumesc.
  Rodica P.

  O seara buna!

 2. Ce ne facem daca firmele de salubritate nu trimit si nu emit facturile. Primim numai chitantele, nu stim cat am consumat, cat costa unitatea.

 3. Mare e gradina Domnului! Propun ca si biletul de autobuz si chitanta de la casa de marcat sa constituie titluri executorii!Domnule avocat,parca era neconstitutional sa fi executat silit fara o hotarare judecatoreasca! Pai ce facem,ne intoarcem in anii Basescu?

 4. o aberatie,daca proprietarul e prost platit,cu intarziere,sau daca este internat la spital si nu are rude in apropiere ce face omul in astfel de situatii,sau se ivesc cheltuieli neprevazute o data

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.