Formular inscriere in Primul Proces National Diplome Spiru Haret – de tip “class action lawsuit” pentru obtinerea eliberarii diplomelor de licenta de la Spiru Haret si notarea in sistemul national de diplome de licenta a celor eliberate. Mects si Spiru Haret

ANUNT GENERAL PRIVIIND FORMAREA UNUI PROCES MAMUT IN VEDEREA ELIBERARII DIPLOMELOR  DE LICENTA DE LA SPIRU HARET

Avocat  Cuculis –

Anuntam  formarea unui dosar “mamut” sau  un “ class action lawsuit “ unde ii vom strange pe toti fostii absolventi ai Universitatii Spiru Haret promotiile 2009 – 2010 si 2011-2012 din toata tara, in vederea  actionarii in instanta a celor responsabili in vederea obtinerii diplomelor neeliberate nici pana in 2015.

Cum s-a intamplat asa ceva?

Atat in legislatia trecuta cat si in legislatia actuala respectiv, legea 1/2011 leguitorul a prevazut urmatoarea regula generala  “Pot organiza programe de studii universitare la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă şi la distanţă numai instituţiile de învăţământ superior care au acreditat programul de învăţământ respectiv la forma de învăţământ cu frecvenţă” situatie in care se afla si Universitatea Spiru Haret, insa totusi Ministerul Educatiei a ales sa blocheze eliberarea diplomelor catre absolventii care promovasera corect si legal acest examen. De aici si pana la prejudicierea grava a stundetilor prin retrogradare, obligarea la restituirea salariilor sau chiar concedieri nu a mai fost decat un pas.

 

Ce presupune litigiul si ce acte avem nevoie?

Pentru a putea lua parte la acest demers civic pana la urma, cel interesat trebuie sa detina un minim de acte si anume, adeverinta de absolvire, chiar daca ea evident este expirata, fiind in esenta singurul document care ne atesta calitatea de student  cat si faptul ca am promovat examenul de licenta iar secundar o copie de pe cartea de identitate.  Nu exista o  justificare pentru depunerea altor inscrisuri, acestea fiind suficiente pentru a fi legitimata calitatea procesuala active.

In urma litigiului studentul va primi recunoasterea diplomei prin obligarea Ministerului Educatiei la introducerea in sistemul national de diplome de licenta a diplomei eliberate cu numarul si seria corespunzatoare, va fi obligat la emiterea cartoanelor pentru imprimarea diplomelor iar facultatea implicata la punerea la dispozitia studentului a diplomei in formatul legal.

O parte dintre cei care s-au confruntat cu aceste situatii si au apelat la servicii obscure ale celor care doar s-au facut ca stiu despre ce este vorba, au diploma in acest moment insa nu o au si recunoscuta, ceea ce echivaleaza cu lipsa studiilor, aviz pentru cei care sunt in aceasta situatie.

 

Procedura de actionare in judecata?

Pentru a fi cat mai facila inscrierea in primul proces national colectiv menit sa repare nedreptatile din trecut si pentru ca cei in cauza sa nu fi pierdut 3 ani de zile din viata fara niciun scop, am intocmit un formular de inscriere ce se poate gasi la urmatoarea adresa de internet  http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-inscriere-in-primul-proces-national-diplome-spiru-haret-de-tip-class-action-lawsuit-pentru-obtinerea-eliberarii-diplomelor-de-licenta-de-la-spiru-haret-si-notarea-in-sistemul-national/

Pentru cei care nu pot accesa internetul au la dispozitie si adresa postala cu mentiunea ca trebuie sa noteze faptul ca inscrierea se face pentru procesul national colectiv.

Grupul vizeaza inscrierea a peste 2000 de persoane.

 

Dupa strangerea actelor se vor emite doua plangeri prelabile intemeiate in baza legii 554/2004  iar in cazul unui raspuns negativ vom formula cererea de chemare in judecata atat impotriva facultatii cat si impotriva Ministerului Educatiei.

De ce?

“Fiindca am asistat la zeci de abuzuri care s-au generalizat. Oamenii au venit cu buna credinta sa faca un program de studii care sa ii ajute pe mai tarziu si s-au trezit in mijlocul unui infern, ca dupa 3 ani de zile pierduti cu banii de scolarizare cheltuiti sa nu aiba niciun fel de recunoastere.”

Termenul maximal de inscriere este  30.04.2015

Completati formularul de mai jos:

 

031.412.48.88

avocat@indrumari-juridice.eu

6 comments to “Formular inscriere in Primul Proces National Diplome Spiru Haret – de tip “class action lawsuit” pentru obtinerea eliberarii diplomelor de licenta de la Spiru Haret si notarea in sistemul national de diplome de licenta a celor eliberate. Mects si Spiru Haret”
  1. cat costa pentru un student, recuperarea diplomei de licenta prin intermediul si ajutorul dumneavoastra ? Din experienta puteti aproxima cat ar dura procesul pana la Hotarare Definitiva si Irevocabila?

  2. Buna ziua , recusnosc ca nu prea m-a interesat diploma pana in momentul de fata si cand m-am hotarat sa o ridic aflu despre acest demers…ce mai pot face …? Am absolvit in 2009…Va multumesc anticipat

    • Buna ziua, puteti la fel de bine sa mergeti in instanta, fiindca este vorba de un drept nepatrimonial ce nu are termen de prescriptie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  3. Buna ziua,dupa aproximativ 5ani de zile,dupa nenumărate încercări si drumuri Brasov-București pentru a imi recupera diploma de licența …ajung aici …pe acest site 😔 o întrebare simpla:care este procedura exactă prin care pot intra in posesia acestei diplome? Vreau o persoana serioasă de contact … Va rog din suflet,m-am saturat sa fiu sclava străinătății 😢

    • Buna ziua. In legatura cu problema dvs. cu parere de rau ca ati tot venit pe drumuri, o sa va rog sa trimiteti actele pe emailul oficial. In acest sens, o sa va remitem si noi o informare pe emailul pus la dispozitie de catre dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.