Hotararile Date Pe Darea In Plata Cu Drept De Recurs-Ce Ascunde De Fapt Acest Lucru Si Cum Pot Beneficia Debitorii?-Avocat Cuculis

Pentru cei care sunteti cu darea in plata spre RECURS! Aveti un punct de vedere pe combaterea lipsei timbrajului.

 
Inca de la inceput (2016) am formulat exceptia netimbrarii actiunii de contestatie la Notificarile de dare in plata.
Ei bine, aproape toate instantele au spus ca aceasta cerere NU este supusa timbrajului, insa surpriza, dupa DECIZIA nr.369
din 30 mai 2017 a CCR, se pare ca devine o practica constanta, ca in instantele de apel, hotararile sa nu mai fie, definitive ci din contra, cu RECURS.
 
Intorcandu-ne la decizia 369 a CCR, / 2017, observam ca etapa recursului a fost acceptata inclusiv pentru cererile EVALUABILE IN BANI a caror valoare este de sub 1000.000 de lei, in fapt termenul prohibitiv a fost evacuat de catre leguitorul constitutional.
 
Mergandu-se pe acelasi rationament, tragem concluzia, ca cererile de contestatie la notifcarile de dare in plata, sunt evaluabile in bani, desi aceleasi instante ce au respins exceptiile de netrimbrare, au dat hotararile in complet colegial, CU RECURS.
 
Sintagma cu recurs nu este o simpla formulare fara valoare, ci are in ratiunea sa, decizia mai sus amintita si astfel, doar pentru cererile ce pot avea o evaluare patrimoniala se poate aplica si calea recursului prin vointa leguitorului constitutional, nu si pentru celelelate hotarari.
 
Astfel, daca avem in vedere principiul rolului activ al instantei, faptul ca exceptia de netimbrare este preemptorie/absoluta deci “invocabila” si in recurs, va sfatuiesc ca pe baza acestei motivatii sa incercati sa scoateti de la banca o taxa de timbru si la fond si in apel si in recurs.
 
Share la informatie!
av.drd. Cuculis
avocat@indrumari-juridice.eu
Aveti probleme cu banca? 
http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/hotarare-definitiva-dare-in-plata-stergere-datorie-reziduala-72-775-euro-impotriva-kruk-si-secapital-insanta-constata-definitiv-sters-debitul-avocat-cuculis/