Victorie Importanta In Lupta Cu Samsarii De Imobile,Recuperatorii De Creante Si Bancile -Judecatoria Galati Sesizeaza CCR Cu Privire La Pragul De Vanzare De 30% Referitor La Vanzarea Bunurilor Imobile La Licitatie Publica-Art. 846 Cod Procedura Civila – Avocat Cuculis
Dupa ce am facut o cautare in site-ul CCR- aici – https://www.ccr.ro/ccrSearch/MainSearch/SearchForm.aspx am observat ca este pentru prima data cand se contesta acest aspect atat de vadit in contradictie cu legea constitutionala si anume VANZAREA PE NIMIC A BUNURILOR IMOBILE IN CADRUL EXECUTARII SILITE.
Am contestat sub aspectul constitutionalitatii acestui articol de lege si aspectul ca incalca DREPTUL LA PROPRIETATE.
Art. 44 – Dreptul de proprietate privată
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.
Articolul din codul de procedura civila INCURAJEAZA FURTUL efectiv prin vanzarea bunurilor ce oricum s-au devalorizat sub 50% la un procent de 30% din valoarea de evaluare a acestor bunuri imobile.
Dupa Ce Am Ramas In Pronuntare la Galati, acum doua saptamani, instanta a sesizat CCR cu privire la pragul de 30%.
Vedeti solutia mai jos- contestatia la executare continua cu termen unde vom discuta despre nulitatea absoluta a acestia.
Dosar:
1149/233/2016 |
|
Şedinţe
|
http://portal.just.ro/233/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=23300000000228611&id_inst=233
Care este articolul atacat ?
Art. 846 alin. 8 TEZA A 2-A
(1) Vânzarea la licitaţie se face în mod public. Ea începe prin citirea de către executor a publicaţiei de vânzare şi a ofertelor primite până la acea dată.
(8) În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie, în condiţiile art. 838. La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia. În conţinutul publicaţiei de vânzare întocmite pentru cel de-al doilea termen vor fi inserate, sub sancţiunea nulităţii, toate aceste menţiuni privind modul de stabilire a preţului de adjudecare a imobilului la al doilea termen.
av. drd. Cuculis
avocat@indrumari-juridice.eu
Dle avocat, scadenta anticipata poate fi declarata la 3 ani si 8 luni de la plata ultimei rate? Multumesc.
Este o discutie lunga aici,in mod normal poate si dupa 10 ani, acum trebuie vazut de cand opereaza prescriptia. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Stimate Domnule Avocat,
Mama mea, Fotea Saveta, a cumparat, in anul 1991, o locuinta in localitatea Hirlau, din jud. Iasi. La 5 m de coltul casei este un stalp de inalta tensiune la care angajatii E.ON vin cu masini, utilaje, in curtea mamei, aproape saptamanal, cu diverse probleme, reparatii, citirea contoarelor, etc. De la campul electromagnetic mama sufera de foarte multe afectiuni, printre care si dementa mixta, handicap grav. La demersurile mele E.ON ne-a raspuns sa mutam stalpul pe banii nostri si ne-a facut si o factura in val de 250 lei, pentru perioada de vara, cand nimeni nu a stat in locuinta.
Va multumim anticipat.