Intrebari si raspunsuri la problemele juridice ale romanilor! Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii sustine Organizatiile si Fundatiile de ajutorare din romania. Raspunde gratuit problemelor dvs. juridice.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

Adresati intrebarile dvs. mai jos si un avocat revine la dvs. –

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

1,332 comments to “Intrebari si raspunsuri la problemele juridice ale romanilor! Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii sustine Organizatiile si Fundatiile de ajutorare din romania. Raspunde gratuit problemelor dvs. juridice.”
 1. BUNA ZIUA! As dori sa stiu daca pot sa-mi iau partea de casa adica jumate de ipoteca? propblema e in felul urmator: Eu si sotu suntem casatoriti de 7 ani si stam in aceeasi curte cu socrii. Noi unde locuim e constriut de noi , pt. asta noi ne-am facut rata care si in prezent o avem. ….platim…….. Problema este ca partea noastra nu este pe numele nostru,…. si cea mai grava problema este ca parinti lui (socrii) acum 3 ani au ipotecat casa fara sa stim, deabia in acest an am aflat ce au facut ei,……au ipotecat casa fara acordul nostru. Pe mine ma intereseaza daca pot sa fac ceva??????? Daca putem sa ne luam partea noastra chiar daca e cu ipoteca , numai sa fie casa noastra. VA ROG DIN SUFLET SA-MI RASPUNDETI, VA ROG SPUNETI-NE CE PUTEM FACE . VA MULTUMIM.

  • Discuta comporta mai multe laturi avand in vedere ca exista si un contract de ipoteca si un credit, casa nu este pe numele dvs. Am nevoie de toate elementele problemei pentru a va putea raspunde. Urmeaza sa va contacteze un avocat din cadrul biroului nostru pentru un raspuns complet. Cu bine.

   • si noi suntem in aceasi situatie, putem sa cerem dezmebrarea casei daca eu am dat 40 de mii de euro, la construirea casei si casa e cu doua intrari si nora a divortat de fiul meu..poate banca sa ne execute silit va multumesc

     • Buna ziua! As avea si eu o intrebare.In urma cu 20 de ani parintii viitorului meu sot au cumparat o casa de la un barbat. Acesta traia in concubinaj cu o femeie. Dupa moartea celor 2, fratii concubinei au cerut o parte din casa si teren, cum ca ar fi de drept a surorii lor. Primul proces l-au castigat parintii, dar la recurs au avut fratii castig de cauza si au obtinut o treime din casa. Parintii viitorului sot nu au mai avut bani sa continue cu procesele si s-au mutat in alta parte pentru ca nu se puteau intelege cu chiriasii pe care fratii ii aduceau in acea bucata de casa, Intrebarea mea este daca s-a procedat corect si daca putem face ceva sa obtinem intreaga casa? Va multumesc si astept un raspuns.

     • BUNA ZIUA DOMNULE AV, MA NUMESC GHEORGHE NITULICA, SI DORESC UN RASPUNS , EU SUNT PENSIONA AM VARSTA DE 78 DE ANI SOTIEA DE 74 DE ANI SUNTEM BOLNAVI EU AM DIEABET SOTIEA E OPRATA DE COLONSI SA VA RELATEZ , EU MEAM VANDUT AP, IIN TIMISOARA, SI EAM DAT BANI FIULUI MEU 40 DE MII DE EURO, SI AU CONSTRUIT O CASA IN GEARMATA VII SI NORA NOASTRA A DIVORTAT EI AU MAI LOAT UN INPRUMUT DIN BANCA PENTRU FINISAJ,SA JUDECAT PROCESUL SI AM AJUNS LA PARTAJ ,DECI JUDECATORI AU HOTARIT SA SE INPARTA CASA ,PE JUMATATE, DAR SUNT PROBLEME, CA AU MICSORAT VALOAREA CASEI NU AU TINUT CONT CA EU MEAM VANDUT AP, CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO,SI UN AMANUT EA TRECUT CASA PE NUMELE EI, NOI MAI PUTEM SA NE RECUPERAM SUMA CE AM INVESTITO IN ACEST IMOBIL , VA MULTUMESC DE RASPUNS 14 IANOARIE 2016

     • Bună ziua! În luna noiembrie a anului trecut am intrat în posesia unei procuri pentru efectuarea pașaportului fetitei mele minore, pe procura respectiva este specificat în felul urmator:”subsemnatul sunt de acord cu eliberarea pașaportului individual pentru fiica mea minoră…. Pentru aducerea la îndeplinire a prezentului mandat, mandatara mea va face toate formalitățile necesare și va semna în numele meu și pentru mine oriunde va fi necesar, în legătură cu prezentul mandat semnătura și acțiunile sale fiindu-mi întru totul opozabile. “aceasta procura o pot folosi și la înscrierea minorei la o școală din UE dacă o traduc sau îmi trebuie un alt tip de procură? Vă mulțumesc anticipat!

      • Ce am de facut,Casa vecinei si sura (deja aproape sa cada )cvecina care a murit.e parasita si se darama in curtea mea,Cu riscuri grave de accidente.Atat de la sura cat si de la casa.Deja subt desprinderi de zid. Nu stiu cui sa ma adresez cat mai urgent.Mostenitorii fiind vreo 6 sau opt.Nu se preocupa absolut deloc de acest imobil si sura. Se afla in localitatea Prejmer;Brasov .Sunt disperata ca va cadea pe vreun nepot sau mult mai rau va fi cu sura care da sa cada. Va multumesc din suflet,ptr.intelegere si raspuns daca va fi

     • Buna ziua!Am o procura din 2008 data de sorul meu mie,cu termen de valabilitate:nelimitat in timp,asa scrie pe ea.Mai este valabila?

     • Bună. Băiatul meu a decedat în 11 11 2018 într-un accident a căzut cu mașina în apa unui canal situat de-a lungul șoselei. El a fost la volan în mașină cu el mai erau 2 fete ele sau salvat ca au știut sa înoate băiatul meu neștiind sa înoate sa înecat. Din mașina au ieșit toți trei pe geamul din dreapta fata. Sa deschis dosar penal pe numele băiatului. Acuma sa dat soluția fiind următoare ca nu are nici o legătură moartea băiatului cu accidentul ca el a murit înecat. Ca accidentul sa produs pe fondul vitezei fără a se stabili care ar fi fost viteza(mașina când sa scos din apa era în dreapta a treia) Am luat avocat ca nu aveam acces la dosar și am cerut sa se stabilească viteza având în vedere ca mașina era in dreapta a treia cererea a fost refuzata. Am cerut diagnosticul de la fata din dreapta șoferului ca avea ceva leziuni la degetele de la mana ea a declarat ca le-ar fi dobândit când a ieșit pe geam din masina(exclus pe a las geam au ieșit și fata cealaltă și băiatul dar nu au avut nici o leziune) Din acest motiv am cerut diagnosticul de la mana fetei ca ni sa părut cam suspect având în vedere ca fetele erau bețe băiatul nu consumase nimic și am spus ca poate a deschis ușa la mașină în mers și atunci au mers cu mașina în apa. Cererea ne-a fost refuzata pe motiv ca nare nici o legătură diagnostic cu decesul băiatu. Noi nu am vrut decât sa aflam adevăru din ce cauza a ajuns cu mașina în apa dar nu am aflat nimic. Întrebare dacă deschid un proces civil inpotriva fetei nu doresc decât sa mi se comunice diagnosticul de la mana fetei pt liniștea mea de mama am vreo șansă să îl obțin? Aștept sa îmi scrieți părerea dv. cu privire la cum sau făcut cercetările și dacă soluția data este corecta? Și dacă am vreo șansă de a afla diagnosticul de la mana acestei fete. Mulțumesc mult.

    • BUNA DIMINEATA .VA rog sa ma ajutati cu o informatie .Prietenul meu pe Nume Gheorghe Aurica Severus, a primit acum 7 ani /10 ani interdictie cu expulzare in Romania .I Pentru infractiune de furt .NTRE e timp dupa divort a trecut la numele de Gaita Aurica Gheorghe Severus. Mai este valabilă interdictia? Incercam sa luam legatura telefonic cu autoritatile competente din Munchen pentru a afla informatii dar nu nu reusim, deoarece nu raspunde nimeni la apelul telefonic. MULTUMESC

    • Bună ziua! Ne-am judecat pe moștenirea lăsată de părinți, fiecare a primit cota parte.. Dar un frate a decedat deci revine nepotului care nu a venit la proces spunându-ne ca nu îl interesează. După ce s a terminat procesul și fiecare a primit cota parte… Și decizia este definitiva… S a trezit nepotul ca vrea bani de la noi de la fiecare… Ce putem face? E legal asa ceva?

   • Buna seara , am si eu o întrebare , iubitul meu cu care urmează sa ma căsătoresc a fost expulzat din Germania timp de 3 ani si l-am înregistrat in azil in Franța , daca ma căsătoresc cu el ,are dreptul sa vina înapoi in Germania ? Multumesc anticipat

    • Buna ma numesc palcu marius am o intrebare am doi copii lucrez in germania dar nu sint legitim cu sotie a ce grupa de impozitare primesc

    • Bună seara, aș vrea să vă întreb dacă pot obține custodie exclusiva, sau dacă îmi pot exercita exclusiv drepturile părintești asupra copilului meu din prima căsătorie. Suntem divorțați de 6 ani și în prezent avem custodie comună. A fost un soț violent și un tata iresponsabil fata de copil. De când ne-am despărțit a cautat copilul doar ocazional, pensia alimentara o plătește doar o data pe an când își aduce aminte și este mai mult plecat din țară. Ce șanse am sa nu mai depindem de el, și copilul să nu se mai simtă obligat sa se întâlnească cu el dacă nu își dorește. Băiatul are în prezent 13 ani. Mulțumesc frumos!

   • Buna ziua dle avocat.daca mama mea are firma mica in romania si vrea sa isi ia o casa in italia,unde va trebui sa plateasca impozitul?sper sa ma puteti ajuta.va multumesc anticipat.o zi placuta va doresc!

   • Cine se mai ocupa cu trimiterea banilor depusi la banca Bankcoop .Mentionez ca sunt persoana fizica si am depus dosarul la judecatorul sindic si au zis ca primesc banii de la masa credala.Unde ma pot interesa si unde mai au sediu. Sunt din localitatea Slatina,jud.Olt.

   • Buna ziua .Nepoata mea sta in concubinaj cu un baiat.Sau hotarit sa ia prima casa prin inprumut la banca.in ate l-au pus doar pe baiat la Notar actele pt vinzare cumparare se poate face pe numele la amindoi tinerii? Daca actele de la banca is doar pe numele la baiat?

   • Dupa divort…unul din parti daca isi reface viata si pt o perioada traieste in concubinaj,avand custodie comuna asupra copiilor,poate sa si ia copiii la domiciliul sau unde convietuieste cu concubina?
    Ii poate prezenta?
    Poate fi decazut din drepturi pt acest lucru?

   • Problema juridica pe scurt: Buna ziua.am și eu câteva întrebări.sunt separată de soț de aproximativ 3 săptămâni,dar încă nu am reușit sa înaintam actele de divorț.problema e in felul următor.acum 2 ani un prieten mi-a trimis bani sa ii cumpăr o cățelușa de rottweiler sa i-o trimit in Germania.dupa ce am cumpărat cățelușa,următoarea zi sa dus acolo la primărie sa se intereseze ce are de făcut și cât îl costa impozitul anual și întreținerea la doctorul veterinar.i sa spus cât costa aproximativ cheltuielile anuale și din acest motiv a renunțat sa o mai ducă in Germania și mi-a spus sa o păstrez eu ca sa o mai poată vedea când vine in România.acum soțul meu susține ca e a lui.mentionez ca cipul e înregistrat pe numele și adresa tatălui meu și in carnetul de sănătate sunt eu trecută ca proprietar.am fost la politie sa ma interesez ce se poate face sa îmi recuperez cățelușa de la soț.am vorbit cu un notar public și iam explicat cum a ajuns cățelușa in custodia mea și ma sfătuit sa îmi trimită prietenul din Germania o hartie cum ca mi-o donează mie personal și așa as putea sa îmi recuperez catelusa.am sunat la politie sa întreb dacă găsesc pe cineva acolo pt a rezolva problema și șeful de secție ma intrebat ce problema am.iam spus despre ce este vorba și mi-a spus ca se considera bun comun pana la soluționarea divorțului.sunt nedumerită cum as putea sa îmi recuperez catelusa cât mai repede.mentionez faptul ca a venit la părinții mei acasa și a luat-o fără sa anunțe pe cineva.multumesc frumos

  • buna ziua am o intrebare noi am depus documentele in franta pentru alocatii pentru copii dar au spus ca trebuie sa de zicem aclocatii sociale din bacau cum sa procedam

  • Buna ziua! Am si eu o intrebare. In urma cu 20 de ani parintii viitorului meu sot au cumparat o casa de la un barbat. Acesta traia in concubinaj cu o femeie. Dupa moartea celor 2, fratii concubinei au cerut o parte din casa si teren, cum ca ar fi de drept a surorii lor. Primul proces l-au castigat parintii, dar la recurs au avut fratii castig de cauza si au obtinut o treime din casa. Parintii viitorului sot nu au mai avut bani sa continue cu procesele si s-au mutat in alta parte pentru ca nu se puteau intelege cu chiriasii pe care fratii ii aduceau in acea bucata de casa, Intrebarea mea este daca s-a procedat corect si daca putem face ceva sa obtinem intreaga casa? Va multumesc si astept un raspuns.

  • Fata mea a plecat in strainatate in graba si n-am apucat sa fac cu ea la notar procura pentru copil.Acum din cauza unei conjuncturi nu se poate duce acolo la un notar ,dar eu de aici din tara o pot face ? si ea doar sa semneze de acolo?VA MULTU,MESC

  • buna seara, am 60 de ani si lucrez in italia cu contract de munca doresc sa stiu ce drepturi am si daca pot iesi la pensie deoarece detin un certificat de invalid de 50 la suta .va multumesc

  • Buna ziua, prietenul meu este in arest preventiv in romania cu acuzatia de complicitate la evaziune fiscala si aderare la grup infractional. Problema este ca avocatul care il reprezinta acum nu se ocupa cum ar trebui si am gasit pe altcineva dar nu am incredere prea mare nici in acesta. Este posibil ca un avocat suedez sau un avocat roman dar care profeseaza aici sa il apere in romania? Daca da va rog daca puteti sa imi recomandati pe cineva. Va multumesc mult.

    • Buna ziua,va deranjez cu rugamintea de a ma indrepta ca tre pers competente care sa ma ajute in rezolvarea unei probleme legate de un teren de casa locuibil.Acest teren se afla in posesia bunicului sotului meu inca din 1990 in urma decesului tatalui acestuia care a mostenit terenul de la parintii lui.la scurt timp ,ca sa nu existe probleme cu rudele ,bunicii au facut contract de vanzare -cumparare sotului meu si evident s-a intocmit si un cadastru din care la masuratori rezulta suprafata initiala si faptul ca in realitate avem mai putin cu cca 50 m patrati.La momentul acela aspectul nu a fost semnalat,dar de curand am inceput sa refacem gardurile care inprejmuiesc casa si evident cuparand material si chiar masurand am vazut diferenta ,inevitabil ne-am uitat si in acte si ne-am dat seama ca avem o problema.Totul este ok pe latime in ce priveste hotarul ,mai putin in fundul curtii unde ne-am invecinat cu o ruda a bunicului care a si acuzat in repetate randuri ca de fapt strabunii au intrat pe terenul acela.Acest vecin mentionez ca a vandut casa motiv pt care de curand a fost nevoit sa restituie si altui vecin paralel cu noi parte din terenul pe care il imprejmuise prin intelegere verbala cu acela.Este posibil ca fiind rude,desi nu se confirma,sa fii existat asemenea intelegere si pe terenul nostru,nu exista nici un act sa ateste acest lucru .In concluzie nu stiu unde sa ma adresez sa rezolv problema ca sunt convinsa vecinii actuali posesori ai casei nu vor avea aceeasi intelegere de asi muta gardul asa cum s-a intimplat cu terenul din spatele casei proprietatea altui vecin.Acestia au construite acareturi pe care ar trebui sa le mute iar eu conform actelor platesc impozit si chiar nu mi se pare corect nemaifiind vb de rudenie sau altceva.Va multumesc pt rabdarea cu care ve-ti citi aceste randuri si sper sa gasesc o rezolvare.

     • Asta inseamna ca trebuie sa faceti o procedura numita granituire pentru a fi incadrate in mod clar suprafetele pe care le detineti. Urmeaza ca in urma solicitarii sa va repartizm unui coleg specializat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Doresc să donez 2% din fondul de pensi de la stat unei persoane bolnave.Va rog să-mi spuneți dacă atunci când o să ies la pensie acești bani ii voi pierde din pensia care o voi primi.Mii de mulțumiri

  • Buna ziua ..mar interesa daca cineva vrea sa is faca un credit si e domiciliat pe adresa mea eu ce riscuri as putea sa am ? ….va multumeac stima si respect

  • Buna ziua! Va deranjez si eu cu o intrebare.Pot cumpara un apartament cu restante la apa? Se poate face contractul de vanzare -cumparare,iar dupa incheierea contractului sa incep eu ca nou propietar sa platesc??Mentionez ca acest contract se face intre parinte si copil.

  • Subsemnata, Diaconu Anca Mihaela, CNP2780622173177, domiciliata in Focsani, str. Panduri, nr.5, bl.23, ap.19, judetul Vrancea in calitate de imprumutat conform contractului de credit cu ipoteca nr.2008374095/ 06,06,2008, avandu-l ca codebitor pe ( fostul sot) numitul Sava Marius Claudiu , si BCR SA , Agentia Focsani 1, va rog sa dispuneti, in cel mai surt timp posibil, inregistrarea in baza de date a BCR SA a Actului de lichidare a regimului comunitatii legale de bunuri si partaj voluntar nr.160/ 26,06,2012, incheiat la BNP Sava Elisa-Melany, intervenit intre mine si fostul sot ( celalalt titular al creditului Caminul) si operarea imediata in aceeasi baza de date ( BCR) a transmiterii prin novatie ca urmare a partajului voluntar a datoriei integrale ce face obiectul contractului de credit tip Camin nr.20083744095/06,06,2008.
   Precizez ca dupa desfacerea casatoriei mele cu numitul Sava Marius Claudiu am solicitat Bancii Comerciale Romane SA sa exprime acordul expres pentru partajarea imobilului ce face obiectul garantiei ipotecare, si dupa ce am fost in posesia unui raspuns oficial de acord am incheiat un Act de partaj voluntar- prin care Sava Marius Claudiu preia bunul imobil respectiv ( apartamentul ce face obiectul ipotecii de rang I in favoarea BCR) si datoria integrala in cuantum de 62357,84 euro ce face obiectul contractului de credit sus mentionat.
   Acordul in baza caruia m-am prezentat alaturi de fostul sot la notarul public a avut numarul de inregistrare 233 si afost emis la data de 21,06,2012 cu o valabilitate de 30 de zile, perioada inauntrul careia am incheiat acul de partaj voluntar. ( anexa la prezenta)
   BCR SA a prevazut ca si conditii de valabilitate a acestui acord ca ipoteca si interdictiile aferente sa fie mentinute , aspect respectat de acul de partaj voluntar si ca imprumutatul sa prezinte in completare la dosarul de credit in termen de 30 zile inscrisurile doveditoare ale partajului voluntar pentru care a fost emis , obligatie de asemenea respectata.
   Cu toate ca am respectat conditiile de valabiliate impuse si am efectuat nenumarate demersuri in vederea omologarii Actului de partaj voluntar incheiat in forma autentificata, BCR SA nu a efectuat nici pana in acest moment operarea de rigoare in baza de date informatizata a bancii si nici nu a inregistrat ca unic titular al contractului de credit doar pe numitul Sava Marius Claudiu, fapt care ma prejudiciaza profund.
   Prejudiciul adus prin lipsirea de efecte juridice a unui act autentic de partaj voluntar cu consecinta mentinerii mele ca imprumutat este unul evident si este reprezentat atat de surmenajul meu ca urmare a blocajului relational cu toate institutiile bancare, cat si de imposibilitatea practica de a mi se acorda un credit, la orice banca la care am solicitat un credit fiindu-mi invocate ca si motiv de respingere faptul ca figurez ca zi titular al contractului de credit incheiat cu BCR. Nemaivorbind de prejudiciul moral adus de aceasta situatie creata in care ma gasesc de aproximativ 3 ani .
   Va solicit sa constatati, de asemenea, ca in speta nu ne aflam intr-o situatie in care a fost formulata de catre o persoana o cerere de preluare contract de credit, care se poate realiza evident doar prin refinantarea creditului cu consecinta reanalizarii conditiilor, ci intr-o situatie derogatorie, aceea a intervenirii unui Act de partaj voluntar intre cei doi titular ai contractului prin care imobilul afectat de garantia ipotecara este preluat de unul dintre titular si oadata cu acesta si datoria din patrimonial comun al fostilor soti catre BCR SA.
   In speranta ca veti da curs favorabil prezentei petitii rog tragerea la raspundere a persoanelor responsabile de inducerea mea in eroare prin emiterea acordului de partaj pentru ca apoi sa il lipseasca in mod nelegal si netemeinic de eficienta juridical.
   Cu stima

   VA ROG DOMNULE AV . CUCULIS SA MA AJUTATI IN ACEASTA SPETA , AM FACUT IN DECURSUL TIMPULUI FEL DE FEL DE PETITII SESIZARI …TOATE INSTITUTUTIILE DINTRE CELE CARE AU AVUT BUNAVOINTA SA MI RASPUNDA M-AU INTRUMAT SA ACTIONEZ IN JUDECATA ….VA ROG, MA PUTEZI REPREZENTA IN INSTANTA …? VA MULTUMESC !
   TEL: 0727711xxx

  • Buna ziua.Bunica mea se afla in judetul Hunedoara cu domiciliul acolo.Vreau s-o iau in intretinere si as dori sa stiu daca actele se pot face si in alt judet(adica unde locuim noi)si nu in judetul unde are ea domiciliul.Multumesc

  • buna ziua,,ma numesc ionela ..si am si eu o intrebare.sunt in suedia de 2 ani si mia expirat buletinul..cu o luna in urma am facut o procura la abasada romana suedeza si miam trimis buletinul la facut in Romania..dar aceea persoana nu vrea sa mil mai trimita inapoi.ce trebuie sa fac fara sa merg in tara????

  • BUNA SEARA
   Va rog sa ma informati daca e posibil la legea 18/91 pina in ce data sa mai putut pune cerere pentru dreptul de reconstituire adreptului de proprietate. E posibil daca nu a depus cerere ca totusi sa primeasca suprafata ceruta intr un proces de mostenire in2010, pot reveni cu informatii suplimentare.VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS.

  • Buna ziua,am o fetita de 1an si 2 luni nascuta in italia,eu romanca si tatal italian,de 8 luni am venit in romania impreuna cu tatal ei,numai ca eu si fetita am ramas aici.fetita are dubla cetatenie.va rog frumos sa imi spuneti daca il dau pentru custodie si pensie sunt sanse sa ca sa imi ieie fetita?

  • buna ziua,am o fetita de 1an si 2luni,nascuta in italia,eu romanca si tatal italian,de 8 luni am venit in romania impreuna cu tatal fetitei,el sa intors in italia si eu cu fetita am ramas aici.va rog frumos sa imi spuneti daca il dau pentru custodie si pensie,sunt sanse sa pierd fetita?are dubla cetatenie. va multumesc frumos

  • Buna seara. Dupa moartea mamei mele beneficiarele moștenirii suntem eu si sora mea, ne-am decis sa împărțim terenul si spre surprinderea noastră primăria satului spune, ca jumătate din teren aparține celeilalte surorii ale mamei noastre…care are o fata . ? Poate sa existe posibilitatea de a avea drepturi egale cu noi tinind cont ca, in certificatul de moștenire suntem trecute numai noi doua? Multumesc

  • buna ziua, as vrea un raspuns la problema mea daca se poate deci eu am o prietena care a fost casatorita cu un cetatean american si ea are cetatenia romana-americana , ce drepturi are in cazul in care a decedat sotul ei . in martie 2016,mentionez ca a lucrat la shell .california,.sotul prietenei a fost pensionar.iar prietena mea are 49 de ani. spuneti-mi va rog .daca prietena mea ar putea beneficia de drepturi lunare sub forma de pensie de urmas fiind casatorita timp de 16.5 ani cu sotul ei ..specific ca nu a avut copii impreuna,,multumesc anticipat pentru raspuns,

  • Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pe h.c.l. apare specification ca pentru obtinerea autorizatiei de constructie trebuie sa cedam primariei teren , este correct ca pe certificatul de urbanism sa apara si acceptul vecinilor? .Vecin este si cel din fundul gradinii care are intrare pe alta strada? Va multumesc

  • Buna ziua numele meu este Mariana si as avea o intrebare. Mama mea a murit si nu am efectuat succesiunea, sora mea , mi-a dat tot dreptul ei mie , am facut reparatii de consolidare si o camera in plus. Ce trebuie sa fac sa pot fi in regula cu constructia inafara de succesiune si sa fiu trecuta in rol la primarie si sa primesc aprobare pentru modificari? Va multumesc anticipat

   • În primul rand, trebuie efectuata dezbaterea de succesiune, apoi după ce aveți actul mergeți la primărie, înregistrați proprietatea la fisc, iar dacă este cazul cereti autorizații de construcții/anexe etc

  • Buna ziua,
   Am si eu o întrebare:1as dori sa fac un împrumut prin programul prima casa dar există o problema soțul meu a avut un accident de mașină după procese lungi Fondu de administrare a astăzi ii cere despăgubiri 55.000€plus cheltuieli de judecata întrebarea e daca suntem căsătoriți el are jumătate de proprietate exista riscul de a ne lua casa ținând cont ca voi plati30de ani ? Cum ma sfătuiți sa procedez?

  • Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine un duplicat dupa certificat de casatorie cu mentuinea divort si revenirea numelui meu de fata. Eu am divortat in spania pe caz de violenta in familie si aici nu se specifica schimbarea numelui in sentinta.. Pe urma am facut recunoasterea sentintei in rominia si am schimbat buletinu cu numele de fata. Acum am nevoie de duplicat dupa certificat de casatorie cu mentuinea divort si revenirea numelui. Ce trebuie sa fac

  • buna ziua,
   am un baiat din prima casatorie caruia ii platesc pensie alimentara fixa de 850 ron pe luna.
   de 11 luni am alt copil din a doua casatorie. venituri in casa aduce doar sotia de 1.200 ron
   mentionez ca nu am venituri iar mai nou imi gasesc foarte greu de lucru.
   cum pot diminua pensia alimentara, ca sa pot creste si al doilea copil?
   mentionez ca primul copil are 15 ani, sta cu mama lui care s-a recasatorit.
   multumesc

  • Buna seara am o antrebare vreau sa o iau pe nepoata mea an antretinere copilul are 1 an si parinti sant arestati si ieu locuiesc an germania si am domiciliu de germania an pasaport ce sanse am

  • Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 euro.A zis ca mi-i da inapoi ,insa nu am vazut nici un ban inapoi.Cum as putea sa ii recuperez,mai ales ca acum ma evita cand ii cer banii sau devine agresiv verbal.M-a si amenintat ca nu o sa imi mai dea nimic inapoi.Va rog sa imi spune-ti ce trebuie sa fac. Atat vreau sa stiu.

  • Buna seara!eu si sotul locuim in Austria de 5 ani.noi vrem să ne întoarcem în romania.intrebarea este.ne putem luam bani de pensie înapoi pt ăștia 5 ani lucrați aici?Si renunțăm la pensie de aici multumesc

  • Buna ziua.Recent am ramas vaduva cu un copil in varsta de 14 ani.Locuim in apartamentul soacrei care doreste sa ne dea afara din casa.Mentionez apartamentul este pe numele soacrei Aceasta nu are alt urmas afara de fiul ei care cum spuneam a decedat .Ma intereseaza un raspuns din partea dv va rog.Legal ne poate da afara din casa?Multumesc frumos!

  • Am achiriet un apartamet. Am pus bani an cont la agentie. 990 euro. Am pur si la propetar an cont 990 euro a rama ca luni sa semnez contractu. Care este facut. Numai ca nu am semnat. Baietu meu nu mai vrea atartamentu el e titular cu tatal. Pot primi bani dei abele parti. Va multumes

  • Bună ziua! La începutul anului am lucrat la o firma de transporturi pe o perioada de 3 luni apoi mi-am dat demisia. După aproximativ 2 luni de la demisie contabila firmei mi-a băgat în cont o suma de 200€ pe care eu am folosit-o crezând ca sunt banii de la actuala firma la care muncesc. După maxim 3 săptămâni de la primirea sumei în cont am fost contactat de un avocat care a spus ca voi fi dat în judecata dacă nu voi restitui înapoi banii. Acum au depus actele de dare în judecata dar întrebarea mea e următoarea : De ce eu trebuie sa plătesc pentru greșeală dânsei? Pot fi obligat sa restitui banii? Va mulțumesc!

  • Buna seara!
   Sora mea a avut o relatie cu un barbat in timpul careia a primit mai multe cadouri.
   Dupa despartire tipul o ameninta ca o cheama in judecata ptr a.si primii cadourile inapoi.
   Se poate?Exista o baza legala ptr asta?
   Mentionez ca nu i.a cerut nimeni nimic niciodata.

  • Astept hotararea judecatoreasca de 7 luni sunt pus la dispozitie de 2 ani .Hotararea definitiva este amanarea pedepsei.Eu sunt si acum la dispozitie si cu rețineri din salariu.Am facut cerere la tribunal dar nimic ce pot face?

 2. Sunt persoana cu handicap gr 2 accentuat si am primit o masina de la oruda din Germania, am un venit foarte mic si nu pot achita aceasta taxa deci nici nu pot folosi masina. Va rog sa-mi spuneti si mie daca in cazul meu am sanse sa fiu scutita de la plata acestei taxe.
  multumesc

  • Buna ziua. Va raspund in mod afirmativ si va asigur ca putem sa va ajutam sa inmatriculati aceasta masina fara a plati taxa de poluare. Aceasta norma de scutire este prevazuta si de OUG 50 care reglementeaza taxa de poluare. Cu bine. Mail-ul nostru este avocat@indrumari-juridice.eu , va asteptam cu drag. av Cuculis

  • buna am si eu cateva nelamuriri in legatura cu alocatia de stat pentru elevi,locim in SPANIAdin anul 2007 cind am ajuns aicea fata noastra avea 10 ani au pus-o din cls a3-a in cls a-5-a direct, nu stiam ca se poate solicita alocatia de aicea, nu am mai luat-o nici din tara acum am ramas in somaj amandoi deoarece lucrasem cu contract de munca eu din 2010 iar sotul mai mult din 2008 ne intoarcem in tara definitiv intrebarea mea este daca avem dreptul sa cerem alocatia din tara pentru ca fata va studia acolo cred ca v-a intra in cls a 10 s-au a11-a depinde de echivalarea studiilor si daca da se poate recupera si pe anii anteriori multumesc

 3. Acum ceva timp am gasit un telefon care se pare ca fusese furat.Am fost chemata la politie dar de frica sa nu se creada ca l-am luat eu am spus ca nu stiu nimic de telefon.dar numarul meu a aparut la convorbirile facute dupa acel telefon si se pare k am fost si singura care a folosit telefonul.eu nu mai am telefonul l-am aruncat in mare a 2 zi.va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac.va multumesc

  • Buna ziua. Din pacate sunteti probabil acuzata de insusirea bunului gasit. Vi s-au adus anumite acuzatii? ne puteti spune mai multe? Cu stima, av Cuculis, memebru al biroului de avocatura Cuculis.

   • Buna ziua! Am si eu o intrebare : noi suntem plecati in Germania la munca de 5 luni si detin o masina pe care am lasat.o acasa . Fratele sotului ne.a vandut in acest timp masina fara ca noi sa stim. Ce putem face ? Masina este pe numele sotului el nu avea nici un drept , o mai putem recupera????

   • am si eu o intrebare va rog muncesc la o firma un srl pe un camion siimidau facturile insotite de chitante tipizate cu valori cuprinse intre 200 si 8000ron eu ca sofer am voie sa incasez banii pe chitantele de exemplu ieri am incasat 1400 ron dela vreo 5 firme printre care vreo 7000 de la un pf restul firmeacestea intr-o zi /? specific ca sunt

 4. Buna ziua.Am achizitionat o masina din afara tarii pe as dori sa o inmatriculez in tara si vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate de a evita taxa de poluare,avand in vedere ultimele modificari din august 2011, in privinta acestei taxe?
  Va intreb asta deoarece stiu ca inainte de modificarea acestei taxe se putea evita sau recupera suma platita pentru aceasta taxa.

  Va multumesc.

  • Buna ziua stimate domn. Va raspundem in legatura cu problema dvs. referitoare la taxa de poluare. In lumina celor prezentate in noua forma a taxei de poluare va facem cunoscut faptul ca nu sunteti afectat de aceste schimbari. Puteti cu succes prin intermediul cabinetului de avocatura Cuculis si Asociatii sa initiati o procedura complexa/simpla de evitare a taxei de poluare, urmand ca in mod normal in urma administrarii tuturor probelor, instanta sa se pronunte in sensul obligarii paratei la scutirea de la plata taxei de poluare. Pentru mai multe detalii urmeaza ca unul dintre avocatii nostri sa va contacteze. Cu stima, C. Florea – Membra a biroului de avocatura Cuculis si Asociatii,

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 5. Buna ziuaa.Acum un an mama a fost accidentata mortal de o masina vina fiind a soferului deoarece mama circula regulamentar in afara parti carosabile soferul a acrosato cu partea dreapta a masinii izbitura fiind atat de puternica incat a aruncato la o distanta de 10 m lateral dreapta,expertul a analizat cazul si a constatat ca soferul a fost vinovat.Intrebarea mea este in instanta ce daune a-si putea sa cer?

  • Buna ziua stimate domn, va raspunde av. in legatura cu problema dvs. Din pacate in Romania se petrec din ce in ce mai multe accidente de acest fel. In cazul dvs. este foarte importanta si varsta pe care o aveti deoarece se pot cere aceste daune si pentru intretinerea dvs. efectiva. pe mai departe dvs. puteti sa il obligati la o plata echivalenta cu salriul/pensia/remuneratia de orice natura pe care o avea mama dvs. pe urma daunele de ordin material pot fi identificate insa pe speta clara,pe urma se pot cere daune morale pentru prejudiciul moral efectiv creat prin acest eveniment neplacut. O sa va rog sa inaintati speta clara catre serviciul nostru la avocat@indrumari-juridice.eu unde un av specializat in asemenea spete se va ocupa sa va raspunda in detaliu. Cu stima.

  • Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi… acum 2 ani copilul meu de 12 ani a murit in accident de masina.Cand se intorcea de la scoala a coborat din maxi si din spatele masini a venit cu viteza alt automobil, si la aruncat si lovit la cap lasandul fara suflare in drum.Am gasit o fundatie care au spus ca nu trebuie sa platim nimic dar isi vor opri 30% din suma care o vor cere ca despagubiri.De 2 ani ne plimbam la politie cu tot felul de declarati si fac tot felul de expertize, nu am primit nici un ban pt inmormantare sau altceva,iar cand am cerut parerea altui avocat a spus ca contractul care lam facut este numai in avantajul fundatiei si noi nu avem nimic de castigat ci de platit.Intrebarea este daca eu vreau sa reziliez contractul facut cu fundatia care are avocat ,eu trebuie sai platesc cei 30% plus ce cheltuieli au facut cu expertizele.Dosarul nu a ajuns in instanta este inca la politie.Multumesc pt sfat

 6. m-am casaatorit in strainatate si am divortat acum intrebarea este dasca si in romania trebuie sa divortez. V-a multumi daca a-ti putea sa-mi raspunde-ti dana

  • Buna ziua stimata doamna. Raspunsul la intrebarea dvs. este Nu nu trebuie sa divortati si in Romania. In romania cu o hotarare din tara unde a-ti divortat, asta in cazul in care a-ti facut transcrierea in registrele romanesti a casatoriei incheiate pe teritoriul strain, veniti cu hotararea de divort apostilata HAGA si radiati aceasta casatorie din registrele romanesti.Noi ca si birou de avocatura am avut zeci de proceduri asa cum le prezentati dvs. Cu deosebit repsect.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist

   • Bună ziua.. În 2014 am făcut de urgenta o operație în Olanda pe atunci nu aveam asigurare medicala… Eu acum sunt în Germania și mi-a venit de plata pt operație 14.000. Eu nu am de unde sa dau bani aceștia. Este posibil sa fac pușcărie pentru asa ceva. Va rog sa ma ajutați.

 7. Buna ziua. Locuiesc si muncesc in Germania din iunie 2010, ca lucrator independent (cu gewerbe-ummeldung ), cum pot beneficia de alocatia europeana pentru copil ? Precizez ca la vremea aceea baiatul era elev la liceu . In iulie 2011 a terminat liceul si acum este student in Danemarca ,la facultate de stat. Ajutorul de studii este separat de alocatia de stat? Va rog daca se poate sa ma ajutati in aceasta problema . Astept un raspuns din partea dumneavoastra,. Va multumesc, Mihai

  • Buna ziua,

   FOARTE IMPORTANT! Inainte de demararea procedurii de obtinere a „alocatiei
   europene” persoana care lucreaza in mod legal intr-un stat, pentru care
   Regulamentul CE 1408/71 este aplicabil, trebuie sa se intereseze daca are
   dreptul de a primi aceasta alocatie. Aceste informatii pot fi obtinute de
   la angajator si de la institutia competenta din statul respectiv. Tocmai
   de aceea este indicata, dar nu obligatorie, inceperea procedurii din
   statul in care lucratorul migrant isi desfasoara activitatea.
   Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat in
   partea A la institutiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din
   Romania sau din tara in care lucratorul migrant isi desfasoara
   activitatea.
   Pentru obtinerea „alocatiei europene” trebuie sa va adresati institutiei
   competente cu plata prestatiilor familiale din Romania (AJPS) si/sau din
   statul in care lucratorul migrant isi desfasoara activitatea. Aceste
   institutii se numesc diferit de la un stat la altul (de exemplu, in Italia
   acestea se numesc institute de securitatea sociala).
   In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este
   Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care la nivel local este
   reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestatii Sociale. Astfel,
   formularul va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant
   apartin ca domiciliu.
   Plata „alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a
   formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din
   statul UE competent cu plata „alocatiei”. Perioada de timp scursa intre
   data depunerii formularului E411 la institutia responsabila cu plata
   „alocatiei europene” si plata propriu-zisa a alocatiei depinde de factori
   precum: corectitudinea datelor completate in formular (nume, adrese,
   coduri numerice personale etc.) si perioada necesara obtinerii de
   informatii de la alte institutii abilitate

 8. buna ziua`pe un drum national am accidentat o femeie care a tarversat strada prin loc nepermis fara sa se asigure si sub influenta alcoolului si a fost internata cu plagi faciale timp de 9zile. nu am consumat bauturi alcoolice ,la masuratorile politiei urma de frinare18 m CUM AR FI REZOLVAREA ?SUNTVINOVAT?

  • Buna ziua stimate domn. Va raspunde biroul de avocatura Cuculis si Asociatii membru UNBR si INDRUMARI JURIDICE. Problema dvs. este destul de serioasa din mai multe puncte de vedere. In primul rand din prisma ilicitului penal sunteti vinovat pentru vatamari corporale(grave sau nu) pana la proba contrarie. Dvs. in momentul de fata aveti intocmit dosar penal cu siguranta, ce este cercetat de politia rutiera si mai apoi va ajunge la un procuror. In cazul in care dvs. nu cunoasteti situatia juridica actuala ar trebui sa faceti imediat aceste demersuri. La prima vedere nu, nu sunteti vinovat. Cu stima, av Cuculis

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist

 9. Buna.As dori sa preiau impreuna cu un prieten o firma de la o persoana pe care nu putem spune ca o cunoastem.Am dori sa stim unde anume ne-am putea interesa ddespre eventualele datorii pe care firma le-ar avea si,daca,ni se da vreun document doveditor de la institutia respectiva in legatura cu cererea noastra.Va multumesc!

  • Buna ziua stimate domn. Va raspunde cu placere av. Cuculis. In cazul in care doritu sa preluati o astfel de firma este foarte bine ca a-ti facut acest pas in a cere parerea unui specialist. In primul rand anumite birouri de avocatura va pot ajuta cu acest demers si este unul foarte bine venit fiindca puteti avea surprize. In primul rand trebuie sa va adresati institutiei ONRC de unde aflati starea firmei si cand s-a depus ultimul bilant mai apoi AFP-ului si nu in cele din urma instantelor de judecata pentru a afla daca nu cumva firma este insolventa ori in litigiu. Cu stima, av Cuculis.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist

 10. Sunt beneficiara unei sentinte definitive si irevocabile care prevede ca, in urma unui proces, sa beneficiez de o locuinta si de cheltuielile de judecata aferente. Locuita se afla iin Bucuresti, iar debitorul meu locuieste si lucreaza in alta localitate.
  Executorii judecatoresti imi solicita exemplarul sentintei care este investit cu titlu executoriu ( unul la Bucuresti, unul in localitatea mea de domiciliu si a locului de munca al debitorului ce urmeaza a fi executat) iar Judecatoria sector 4 din Bucuresti mi-a inmanat un singur exemplar si imi imi scrie ca nu pot beneficia decat de un singur exemplar original. Cum pot iesi din acest cerc vicios, in contextul in care art.372 din Codul de Procedura mentioneaza ca executorul are nevoie de Sentinta investita cu titlu executoriu si nu de o copie, mai ales ca, in urma platilor, respectiva sentinta va ajunge la debitor. Cui trebuie sa ma adresez ? Exista ambiguitati in textele referitoare la aceasta problema ? Sau cine interpreteaza gresit litera legii: Executorii sau reprezentantii Judecatoriei care afirma ca nu mai pot beneficia de un exemplar al sentintei investit cu titlu executoriu ? In mod normal si alte institutii – Cartea funciara, Administratia Financiara etc..- ar putea sa imi solicite si ele un exemplar original. Care este solutia ?
  Cu multumiri anticipate pentru solicitudine !

  • Buna ziua stimata doamna. Va raspunde biroul nostru cu placere. Solutia este relativ simpla, pentru legaliare puteti cere si 10 insa pentru titlu executoriu este adevarat decat una. Retrageti de la biroul executorului unde se afla acum si mergeti cu executarea in partea cealalta. In caz contrar rugati-l pe executor sa va inmaneze titlul excutoriu cu mentiunea de conform cu originalul. Problema pusa de dvs. este incompleta si de aceea nici rasnusul nu poate veni complet. O sa va rog sa reveniti cu intrebarea.

 11. Buna ziua,d-le avocat…va rog ,un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
  Un auto inmatric. fara plata taxei de poluare,in urma unuei hot.def. si irev.se poate vinde astfel ca noul proprietar sa beneficieze de aceleasi drepturi?….adica, fara plata taxei?sau e necesara din nou,actionarea in instanta?
  Va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. Va raspunde av. Cuculis din cadrul biroului de avocatura. Daca dvs. detineti sentinta de inmatriculare fara plata acestei taxe de poluare inseamna ca masina cu seria respectiva a fost scutita de plata acestei taxe. Este adevarat ca dvs. introduceti actiunea in instanta insa dvs. vi se permite sa inmatriculati masina desci sa faceti o actiune pentru un bun ce este numerotat si individual. Prin urmare daca dvs. o sa vindeti masina, in mod normal nu ar trebui sa plateasca taxa cel care o cumpara fiindca masina a fost deja scutita de la aceasta plata, insa tinand cont ca decizia instantei a fost de scutire pentru plata la PRIMA INMATRICULARE iar acum discutam de o PRIMA VANZARE cu siguranta cumparatorul va fi obligat sa o plateasca.Din ceea ce se aude in lumea juridica plata la prima vanzare va fi suspendata. Cu stima, av Cuculis.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 12. Buna ziua. Noua hotarare in ceea ce priveste scutirea taxei pana in 2013, include si masinile inmatriculate in alte tari sau nu? Eu sunt posesorul unei masini inmatriculate in afara tarii si as dori sa stiu daca sunt scutit de taxa de poluare sau nu. Va multumesc!

 13. Nu exista stimate domn nicio noua hotarare. Este vorba doar despre suspendarea platii in ceea ce priveste prima revanzare si nu prima inmatroculare. Cu stima, av Cuculis

 14. acum 3ani sotul meu a ramas fara job,de la un salariu de 1700 a trecut la cel mnim,iar in cele din urma la nimic.Avea un imprumut la banca ,care n ne-a dat nici o facilitate desi am cerut inscris amanare, reesalonare), doreau girarea cu casa. in neputinta de plata au pus oprirepe salariul meu, eu fiin giantul ,iar sotul meu neavand nci un venit Intrebarea este : daca sotul meu are un venit si isi va face card,banca pote face oprire si pe salariul meu si al lui?De la banca asa au spus, nu stiu cat este de legal, daca eu sunt doar girantul si sotul titularul imprumutului. Multumesc anticipat.

 15. buna ziua .am si eu o intrebare ,..muncesc de 7 luni in germania fara forme legale .in familia care sunt sunt 5 copii de varste diferite si mama unul este al ei si unul este infiat ceilanti trei sunt luati in forma romaneasca de asistent maternal toti sunt cu sindrom down ,de cand sunt aici am observat ca mama are interese numai cu cel care ete al ei ceilanti sunt buni ca aduc un anumit venit casei
  ce doream sa intreb
  cel mai bolnav este monitorizat si primeste oxigen regulat pentru oxigenarea sangelui dar copilul poate respira normal oxigenul ii este administrat nu in permanenta numai pentru ca sunt anumite foloase de la stat care s-ar pierde daca nu ar fi copilul acesta “foarte bolnav” nu exista apa calda in casa copii sunt tinuti nu poti avea timp suficient pentru a face ce este necesar iar cel infiat face sex cu sora cea care este de drept a mamei adica il atinge si il stimuleaza in fel si chip
  daca iam transmis mamei ce se intampla nu a luat nici o masura
  iar colegul meu care este cetatean german mia transmis ca banii care ii primeste de la ea sunt buni si nul priveste ce fac copii
  eu pot face ceva in privinta acestor copii care nu ar trebui sa stea in familia aceasta in care sunt numai bunuri care aduc folos casei

  • buna ziua am un baietele de un an nascut in italia eu mama sunt romanca tatal italian nu suntem casatoriti copilu meu e recunoscut de tatal italian desi nui copilu lui el tatal stia de la inceput ca nui copil lui si la recunoscut el dar eu nu eram de acord cu recunoscutul eu am vb cu tatal copilului ca sa nul recunoasca intai facem testul de paternitate el a fost la inceput de acord ca o sa facem testu de paternitate la urma dupa ce am nascut la recunoscut ca copilu lui ,,,el tatal italian stia ca e am avut o relatie cu fostul meu sot si iam anuntat pe amandoi ca sunt gravida eu acum vreau sai fac testul de paternitate dar italianu nu vrea cel din romania fostul sot vrea sa afle si sa faca testul de paternitate ce se poate face va rog mult sami raspundeti el este de acord sa ma lase in romania cu copilu dar daca nu masi mai intoarce ce se poate intampla ?pot sa ma judec cu el in romania cu italianu daca el nu vrea sa faca testul ? si cel din romania fostul sot vrea sal faca testul ?

   • Buna ziua, va va contacta pe e-mail un avocat din cadrul biroului nostru in cel mai scurt timp.
    Cu stima – Cristian Deca

 16. Buna ziua.

  Va retin atentia cu o problema cu care se confrunta fratele meu, indirect aceasta afectandu-ma pe mine. El se afla in situatia de a nu mai putea
  face fata platii creditelor la banci/institutii nebancare. Este angajat la o firma care nu plateste salariile la timp, iar atunci cand plateste, da banii cu tzaraita, de abia poate sa-si asigure parte din cele necesare traiului zilnic, nici vorba sa plateasca ratele. Mentionez ca creditele nu sunt angajate cu ipoteci, el neavand pe numele sau nicio proprietate. Salariul sau actual este de 1500 lei/luna, totalul pe care l-ar avea de platit lunar ca rate fiind in jur de 1200. Eu platesc, in numele lui, 600 lei/luna, rata la una dintre banci.

  As vrea sa stiu ce solutii exista pentru declararea falimentului personal, el putand face oricand proba venitului sau si a restantelor salariale.

  Va multumesc.

  • Buna ziua si ne scuzati pentru raspunsul oarecum intarziat, insa dat fiind faptul ca sarbatorile legale trebuiesc respectate nu ne-am desfasurat activitatea pe deplin. Din pacate ceea ce a-ti auzit dvs. a fost un proiect, unul din pacate nereusit. Va putem ajuta in schimb prin prisma cabinetului de avocatura cu o fata mai avizata in lupta/negocierea cu banca din care putem sa iesim victoriosi in urma unei concilieri pe care va putem ajuta sa o faceti cu acestia. Cu stima,aV Cuculis,

   iroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 17. Buna seara! Am o rugaminte la dumneavoastră, as dori sa știu dacă este posibilitate sa mă reprezentati ca mediator intr-o problema bancară.

 18. buna ziua!am o intrebare si neavand cunostinte juridice caut la dv un raspuns urgent
  sunt administrator la doua srl uri.una are datorii, iar una este in regula si are doua masini in patrimoniu.este posibil ca pentru datoriile de la un srl sa raspund cu bunurile de la celalalt?
  eu alte bunuri nu posed.
  multumesc. o zi buna

 19. buna ziua

  referitor la lista de prioritati ANL VASLUI, primaria a actualizat si votat lista de prioritati intr-o sedinta a consiliului local in ianuarie 2012.
  la acel moment (ianuarie 2012)aveam 45 de puncte cu cerere din 2010.
  anul trecut in 2011 sau repartizat 3 scari cu apartamente ajungandu-se pana la 48 de puncte, urmand ca in acsest an 2012 sa se finalizaze inca 3 scari.
  -deasemenea in vaslui au mai fost construite ANL-uri iar luna trecuta (mai- 2012) una din persoane a renuntat la apartament si l-a predat catre primarie.
  -din ianuarie , cand s-a stabilit lista de prioritati de catre primarie, si pana in mai 2012 cand a renutat persoana respectiva la apartament, eu am depus o serie de documente justificative prin care am ajuns la punctajul de 50 de puncte.

  -am facut adrese sa mi se actualizeze puntajul dar acestia nu au actualizat.
  -in momentul in care ei au primit apartamentul de la persoana respectiva l-au repartizat dupa lista veche din ianuarie 2012 si l-au luat pe urmatorul de pe lista unde ramasese lista , dupa ce initial s-au dat deja 32 de apartamente.
  -ce lege si ce articol le da dreptul celor de la primarie sa nu mi actualizeze punctajul de la dosar ????????? in momentul in care cineva a renuntat la un apartament.???????????????
  -daca ar fi actualizat punctajul as fi avut 50 de puncte si as fi fost primul in asteptarea unei locuinte din restul ce urmeaza a se finaliza sau din cele ce se renunta pe parcus.
  va rog din suflet sa mi dati un raspuns
  cu stima

 20. Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni pe ntru cunducere fara permis , acuma as vrea sa stiu daca merge sa fac contopirea cu pedepsei de 24 de luni cu cea pe care deja am executato si daca merge la ce consecinte as putea sa ma astept , adica un surplus de pedeapsa si cam cat ar fii , sau lasat la pedeapsa executata .
  VA MULTUMESC si astept un mic saft , raspuns

  • Stimate Domn,

   In cazul recidivei dupa condamnare, dat fiind faptul ca pedeapsa
   anterioara a fost executata in parte, contopirea se face intre
   pedeapsa ce a mai ramas de executat si pedeapsa aplicata pentru
   infractiunea savarsita ulterior. Acest lucru se intampla insa numai
   in cazul unor infractiuni concurente. Dat fiind faptul ca prima
   sentinta a fost in Austria, iar cea de-a doua in Romania, situatia se
   complica. Pentru a va lamuri situatia juridica in care va aflati si
   pentru a gasi o solutie va propunem sa stabilim o intalnire, pentru ca
   dumneavoastra sa veniti cu cele doua hotarari definitive (din Austria,
   respectiv din Romania), iar noi sa va oferim cel mai bun sfat posibil,
   data fiind situatia. Va rugam sa ne lasati nr. dumneavoastra de
   telefon pentru a va contacta,urmand sa discutati cu unul dintre avocatii nostri. Experienta si seriozitatea noastra ne
   recomanda!

   Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va asteapta sa incredintati
   problema dumneavoastra juridica echipei noastre de profesionisti
   pentru ca rezultatul sa fie cel pe care il asteptati.

   Cu respect,
   0722298011

 21. buna ziua eu sunt in olanda si nu pot lucra cu acte legale deoarece romani nu au drept de lucru aici pot numai sami deschid firma de lucrator independent nu stiu daca fac bn as dori un sfat nu stiu ce inseamna si daca o sa am mult de platit la stat va rog sa ma ajutati cu stima si respect

  • Stimata doamna, pentru a primi un sfat competet o sa va rog sa ne lasati mai multe detalii despre ceea ce urmeaza sa intreprindeti. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,
    Sotul meu are o hotărîre definitivă ,cu raspundere personala intr un proces de insolventa.Firma nu are nimic in patrimoniu și nici un fel de mijloace fixe.Statul poate executa bunurile personale (persoană fizica),respectiv masina,imobil ?

 22. va rog din suflet sa imi raspundeti si mie la o intrebare la care nu gasesc raspuns, eu m-am despartit de sotul meu in urma cu 24 ani am luat cu mine pe fica mea care atunci avea 13 ani. m-am recasatorit. in urma cu 6 luni aq decedat fostul sot. mentionez ca fostul sot era bolnav psihic si locuia intr-o locuinta sociala caRE APARTINU PRIMARIEI. EL NU A PLATIT DATORIILE LA ASOCIATIA DE LOCATARI ACUMULIND DATORII DE 100 MIL LEI VECHI. ACESTEA REPREZENTIND GUNOIUL SI PIERDERELE DE APA. DOBINDA LUNARA FIIND MULT MAI MARE DECIT DATORIA. A VDECEDAT IN LUNA FEBRUARIE 2012 SI LUNAR VAD CA DATORIILE CRESC DESI A MURIT .VA ROG SA IMI SPUNETI CINE VA PLATI ACESTE DATORII. FICA MEA NU A MAI TINUT LEGATURA CU EL DE CIND AVEA 13 ANI SI NU A MOSTENIT NIMIC DE LA EL. MENTIONEZ CA EL A AVUT PENSIE DESTUL DE MARE SI PUTEA SA I SE OPRESCA DATORIILE DIN EA. LOCUINTA AM PREDAT-O PRIMARIEI PENTRU CA FACEA PARTE DIN PATRIMONIU.

  • Pai lucrurile la prima vede stau in felul urmator. Daca dvs. si fostul sot a-ti avut un bun impreuna, si nu s-a facut partajul bunurilor sotilor in timpul vietii acestuia pentru datoria care ii poate incumba, si aici ma refer la datorii ce nu depasesc 3 ani de zile fiindca ar fi prescrise se poate deschide de catre creditori o actiune in partajarea bunurilor insa in sfera institutiei mostenirii a succesiunilor. Daca dansul nu mai avea nimic pe numele lui atunci aceste datorii se vor stinge pentru imposibilitatea de a le platit. Dvs. puteti accepta eventuala mostenire sub beneficiu de inventar sau ca atare, insa va sfatuiesc, daca totusi este ceva de impartit, sa apelati inainte la un specialist avocat pentru a face toate cercetarile si pentru a descoperi ce si daca are alte datorii, practiic sa vedem pasivul si activul defunctului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 23. buna ziua… sunt casatorita si am doi copii.tatal meu mi-a cedat partea lui de apartament si lui mama i-am platit jumatatea,dar actele le-am facut pe numele sotului.Problema e casa e ipotecata la banca si vreau sa divortez.Va rog sa-mi spune-ti ce pot sa fac

  • Stimata doamna, in primul rand vreau sa va spun ca ne cerem scuze pentru raspunsul intarziat insa am fost in vacanta si am revenit sa raspundem problemelor juridice.
   Daca a-ti facut actele pe numele sotului nu este nicio problema in urma partajului puteti sa obtineti poate si toata casa pe numele dvs.
   Trebuie sa demonstram prin martori faptul ca acel imobil era in consideratia dvs. In mod ipotetic pana vedem actele aveti sanse foarte mari. Avocat Cuculis 0722298011

 24. buna ziua_———————-as avea si eu o intrebare:cu putin timp in urma am devenit proprietar pe un teren cu casa de la bunici. detin numai definitiva de la tribunal_vreau sa va intreb daca pot sa iau in spatiu pe concubina mea avand un copil cu mine si ia nu are buletinul pe judetul unde ma aflu eu_perzand toate drepturile dupa copii mutandu_se la mine in judet… specific ca mai are fara tata 2 copii din o casatorie anterioara.va anunt ca din cauza traiului greu de zii de zii nu am putut sa platesc impozitul neavand de unde si nici nici nu am de unde deocamdata _intrebarea mea este daca pot sau nu pot sa o iau in spatiu aici la mine si sa i se faca buletinul pe judetul unde ma aflu..va multumesc

  • Stimate domn, pana nu schimbati rolul fiscal in baza hotararii judecatoresti nu puteti sa o luati in spatiu. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 25. BUNA ZIUA ,DOMNULE AVOCAT,AM O INTREBARE LEGATA DE CESIONAREA UNEI FIRME CARE ERA IN FALIMENT,AM INCHEIAT CONTRACTUL DE CESIUNE PRIN CARE DOMNUL RESPECTIV S-A ANGAJAT SA O PREIA CU TOATE DATORIILE, IAR PLATA SA SE FACA ESALONAT LA CATE 3 LUNI,SI A PUS GIR 3 IMOBILE ,SI S-A MAI STIPULAT IN CONTRACT ,SA SE PLATEASCA PENALITATI ,DACA NU SE RESPECTA DATA DE PLATA,AM AVUT PROBLEME CU DOMNUL RESPECTIV,NU A PALTIT LA TIMP,PE MOTIV CA E CRIZA SI NU POATE ,AM INTELES ,AM FOST AMANATA,AM INTELES SI ASTA ,DAR ACUM ,MAI ARE SA -MI DEA O SUMA DE BANI ,PE CARE NU VREA ,MOTIVAND CA MAI AM EU SA PLATESC O SUMA INAPOI,DEOARECE NU A RETINUT CEI 16% IMPOZIT, DIN SUMA PE CARE NE-A DAT-O,SI CA REACTIVAND FIRMA ,I-A VENIT DE LA FISC SA PLATEASCA 2 MILIARDE (LEI VECI),IMPOZIT PE CLADIRI,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ARE DREPTATE SI CE TREBUIE SA FAC?
  VA MULTUMESC

  • Buna ziua stimata doamna. Raspunsul va este favorabil. Atata timp cat in contractul de cesiune este specificat foarte clar ca dansul are o obligatie clara catre dvs. aceasta trebuie sa isi onoreze obligatia fara a invoca diferite exceptii de neexecutare care nu pot si nu au cum sa stopeze executarea obligatiei sale catre dvs. Pe scurt, daca dansul nu isi executa obligatia dvs. puteti rezilia acel contracat cu daune interese sau puteti sa il obligati prin calea instantei de judecata sa execute obligatia respectiva. In ceea ce priveste suma despre care faceti mentiune, aceste lucruri trebuiai sa fie stiute de la inceput si nu puteau fi invocate de dansul pe parcursul derularii contractului in ceea ce priveste obligatia sa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 26. Buna ziua!Am sa intru direct in subiect.Proprietarul unui apartament nu mai facut mutatie copilului lui dupa expirarea buletinului.Poate cere evacuarea lui din spatiu cat si concubinei lui nemaiexistand forme legale de locuit la adresa respectiva?Mentionez ca concubina copilului nu a avut forme legale de locuit niciodata la adresa propritarului.

  • Stimate domn. Atata timp cat acesta(proprietarul) indiferent in baza carui act i-a imprumutat folosinta imobilului fiului sau, nu mai doreste sa il gratifice in acest sens poate cere pe calea unei actiuni judecatoresti, tinand cont ca nici mutatia nu o mai are facuta acolo, evacuarea acestuia din imobilul respectiv. In ceea ce priveste pe concubina se va aplica aceeasi procedura. Singura modalitate de a elibera imobilul, daca acestia se impotrivesc sunt fie evacuarea iar daca aveti probleme la titlu actiunea in revendicare cu evacuare. Cu stima, Biroul de avocatura Cuculis 0722298011

 27. buna ziua …am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati in legatura cu taxa de poluare situatia e in felul urmator eu am patit taxa pe 11.09.2012 suma de 7200 ron ce pasi ar trebui sa fac pentru recuperarea banilor …ii mai pot recupera,pentru k am inteles de o noua lege care spune ,,NU” ce va trebui sa fac in cazul acesta….va multumesc

 28. Buna ziua d-le avocat!

  Ma numesc Catana si locuiesc de 2 ani in germania cu drept de munca si drept de sadere permanent ce le-am dobandit in tot acest timp de cand ma aflu in germania.Doresc sa va adresez o intrebare legata de un copil legitim care inasa nu este recunoscut oficial in actul de nastere.Mi-am adus copilul in germania imediat in momentul ce am obtinut dreptul de munca si cel de sadere in germania,intre timp am inaintat dosarul pentru alocatia copilului doarece acum locuieste cu mine ,dupa multe drumuri facute la oficul fortelor de munca ,mi-au pus in mana formularul E411,totusi nu inteleg pentru ce am primit acest formular cand eu le-am dovedit faptul ca :copilul locueste alaturi de mine in germania,le-am facut dovada ca; copilul este inscris la scoala are asigurare medicala aici ci si in romania plus actul de resedinta .In plus ,am fost foarte pregatita cand am fost la ei cu toate actele necesare,din care nu mi-a oprit dreptul meu permanent de sadere deasemeni dreptul de munaca permanent.Mi-au oprit o copie de pe o adeverinta de la scoala certificatul copilului de nastere apoi mi-a aruncat repede formularul E 411 complectat la rubrica 5 cu stampila institutiei oficiul fortele de munca din germania,si mi-au spus ca doresc sa fie acest formular complectat in original si sa vin cu el aici in germania.Oare o fi corect!!!Cand copilul locueste aici?Referitor la formularul E411 la rubrica 2 ,nu inteleg la ce se refera,citez faptul ca :copilul a fost ingrijit de bunici pana in perioada cand eu l-am adus in germania.,dar nu a fost oficial sau dat in plasament,pot scrie numele bunicii la rubrica 2 a formularului e 411?Pot trimete documentele respective scanate prin email sau prin fax direct la CMISIA ADMINISTRATIVA PENTRU SECURITATEA SOCIALA LUCRATORILOR EMIGRANTI?Ce as putea face in aceasta situatie pentru a rezolva aceasta neplacuta situatie?

  Cu stima si respect Catana

 29. Buna ziua,acum patru ani am facut un credit ipotecar la Credit Europe Bank,in valoare de 80.900 franci elvetieni.La momentul respectiv puteam plati ratele fara probleme.Dupa venirea crizei ratele sint de patru ori mai mari si nu mai pot plati.Bineinteles ca au inceput sa apara fel si fel de comisioane si multe alte surprize din partea banci.Sint casatorita si am o fetita de 9 ani.Cum ideea creditului a fost a mea,dupa venirea crizei am inceput sa am probleme cu sotul(reprosuri,invinuiri…,eu fiind titularul creditului fiind mai tinara) Acum un an si patru luni am decis cu sotul ca eu sa plec in Italia sa incercam sa facem ceva.In acest timp eu mi-am facut un rost in Italia,si dupa un an am hotarat sa divortez si sa-mi aduc fata cu mine.Sotul a fost de acord.In acest moment eu cu fata sintem in italia si sotul a ramas in tara.Acum sapte luni am incetat sa mai platim ratele,a fost sotul la banca si le-a spus ca vrem sa renuntam la apartament.Au trimis pe cineva de la Bucuresti dupa citeva zile ,au spus ca vor sa vorbeasca si cu mine(eu eram deja in Italia)sotul le-a dat nr. meu de telefon si am asteptat sa ma sune.Am sunat si eu de citeva ori si nimic.Ni se pare ciudat ca banca nu vrea sa preea apartamentul.Sotului ii este teama ca vor veni intr-o zi fara nici o instiintare si vor pune sechestru pe bunuri si-l vor da afara din casa.Este posibil?Va multumesc din toata inima.Sinteti fenomenali!!!

  • Stimata doamna, din pacate bancile au o practica neortodoxa in sensul de a astepta cat mai mult pentru ca dobanzile sa fie evident cat mai mari. In romania, procedura nu permite nimanui, chiar si cu un titlu executoriu, sa va evacueze din casa in perioada 1 Dec – 1 Martie si cu atat mai putin fara o notificare prealabila, mai apoi o poprire pe conturi(daca exista), proces verbal de situatie, adica un fel de evaluare a imobilului si in cele din urma o somatie imobiliara urmata de o prima vanzare la licitatie si o a doua vanzare la licitatie cel mai sigur, dat fiind faptul ca la prima strigare imobilul nu este redus conform codului de procedura cu 25%. In acest sens, va pot sugera sa ne trimiteti contractul de credit, ne putem uita peste el si este foarte posibil sa va putem ajuta sa desfiintati acel contract, care cu siguranta contine clauze abuzive, sau eventual sa oprim / desfiintam executarea! Cu stima, av Cuculis 0722298011

 30. Subiect: reabilitarea de drept

  Buna.Am o nelamurie cu privire la reabilitarea de drept. deci:Ca atare, dacă infracţiunea a fost săvârşită în stare de recidivă postexecutorie faţă de o primă condamnare,insa acesta a fost reabilitat de drept si evident ca are drepturile depline ca ori ce cetatean al acestei tari liber si fara atecedente penale o data reabilitat..acesta este in continuuare evidentiat ca recidivist (recidivist postexecutorie)? sau reabilitarea de drept nu isi produce afectele reabilitarii..? Desii este numit in lege ca scop reabilitarea de drept si efectele eisi culmea dupa reabilitarea de 5 ani prin serviciul de probatiune inculpatul a fost condamnat respectiv dupa inca 2 ani de la reabilitare la 4 ani cu execitare in baza recidivei.Daca aceasta hotarare sa dat ilegala va rog respectos ajutati ma cu un raspuns. astept un raspuns si va multumesc anticipat. Cu respect Gabriel

  • Nu exista recidiva postexecutorie decat in termenul de reabilitare. Spre exemplu avem o pedeapsa de un an cu executare, dupa trecerea termenului de reabilitare, daca acesta savarseste o alta infractiune nu se va judeca sub recidiva post executorie.

 31. Buna ziua fratele meu a fost inchis in suedia nu stiu pentru ce si din ce cauza am sunat la politia de acolo mi sa spus ca este inchis la ei doar ca nu pot sa imi dea mai multe informati !Cum as putea face sa aflu mai multe detali nu mi se pare corect sa nu ti se dea informati in legatura cu acea persoana care este retinuta de ei!Multumesc

  • Puteti sa luati legatura cu un omolog roman, spre exemplu consulat din Suedia pentru a incerca sa va puna la dispozitie un traducator si pentru a va pune in legatura cu un avocat.

 32. Buna ziua!
  Poate exista autoritate de lucru judecat daca nu s-a pronuntat o hotarare de catre instanta? Spre exemplu, daca cineva introduce o cerere de chemare in judecata pe care nu o timbreaza sau o retrage ulterior, mai poate introduce o noua cerere cu privire la acelasi drept, avand acelasi obiect, cauza si parti, fara a-i fi opusa exceptia de autoritate de lucru judecat?

 33. Am imputernicit printr-o donatie o nepoata de sora cu o suprafata de teren iar aceasta a facut contract de vanzare-cumparare sorei ei fara acordul meu ( proprietarului). Este valabil acest act ? Poate fi atacat si revocata aceasta donatie facuta in 2008 ?

 34. Buna ziua, as dor sa stiu daca am girat, in solidar cu 4 colegi, o colega, care colega desi era salariata la vremea respectiva a institutiei in care lucrez momentan(ea intre timp fiind scoasa la pensie dar lucrand in continuare cu contract conventie inca 2 ani), colega girata neplatindu-si datoria i s-a pus poprire pe salariu, corespondenta ajungand la contabila sefa care nu o pune in aplicare. CAR continua sa trimita executare silita de poprire pe salariu a ratei dar in continuare nu se aplica poprirea, corespondenta fiind retinuta atat de catre contabila sefa cat si de debitoarea principala care avea acces la corespondenta. Intre timp colega pleaca definitive la pensie, institutia este data in judecata pentru neaplicarea popririi. Institutia pierde procesul fiind obligate la plata datoriei, urmand ca institutia mai apoi sa recupereze datoria. Intre timp CAR prin executor judecatoresc blocheaza conturile bancare ale girantilor oprind lunar sume considerabile, chiar la un momentdat mie personal mi s-au oprit toti banii, luna respectiva neluand nici un ban. Intre timp institutia plateste datoria, care institutie se indreapta tot impotriva noastra nu impotriva debitorului principal. Doresc sa ma ajutati sis a imi spuneti ce putem sa facem noi girantii, pentru ca mi se pare tare curios de ce nu se indreapta impotriva contabilei sefe cat si a debitoarei principale care a oprit corespondenta la ele fara sa aplice poprirea????

  • Trebuie sa luati legatura urgent cu un avocat, este un abuz al executorului si trebuie oprit printr-o contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 35. Buna seara . Am cumparat o garsoniera in Onesti la inceputul anului . Am efectuat lucrari de renovare totala a ei in martie 2012. Persoana care s-a ocupat de renovare [ care e si presedinte de asociatie ] mi-a cerut si plata unei sume de bani pt izolatie exterioara , urmand sa o efectueze in primavara . De retinut ca persoana se folosea si de o firma condusa am inteles de un inginer , cunostinta a sa , pt ca cerea factura pe societate pt materialele cumparate din banii mei . Am tot fost dus cu zaharelul pana astazi . In sept . mi s-a spus ca trebuie sa cumpar eu adezivul si faianta pt pervaz . Le-am cumparat si pe acestea , dar tot nu s-a miscat nimic . Deci vorbim deja de o perioada de pe 7 martie – 27 oct , foarte lunga . Am fost la politie pe 25 oct si am depus o plangere ca mai am niste lucruri la el pe care refuza sa mi le dea . Am inteles ca in cazul bunurilor se ocupa ei ca e deja infractiune – abuz de incredere – dar in problema izolatiei nu pot face prea mare lucru . Doar sa vorbeasca cu persoana respectiva . Ce am de facut in continuare ? Asta e intrebarea la care va rog sa-mi raspundeti .Sa deschid actiune in instanta ? Sa cer despagubiri ? Deja e frig in locuinta si trebuie sa folosesc alte mijloace de incalzire bazate pe curent electric .Plus nervi , stres … Cu multumiri anticipate .

  • Aveti impotriva indivizilor 2 actiuni. Fie in inapoierea pretului prin rezolutiunea contractului fie obligatia de a face. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 36. daca mama e romanca si tatal italian,are doi copii nascuti in italia ambii copii cu cetatenia italiana,nu au fost casatoriti,actulmente copii sunt in romania la mama ei,si sunt amindoi copii unul la scoala si unu la gradinita,si italianul ameninta ca se va duce sa ai ia copii.
  cum poate obtine cetatenia romana a copiilor datorita faptului ca mama e romanca?
  avind in vedere ca o data ce obtine cetatenia romana a copiilor nu ai mai poate scoate din romania decit cu acordul ei cum o poate obtine ?
  pasapoartele copiilor sunt la tatal lor.

  • Copii pot obtine cetatenia romana fara niciun fel de problema. Pasapoartele pot fi refacute de misiunile consulare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 37. in urma cu 2 ani am facut un contract de intretinere cu o batrina am cazut de acord sa platesc o vecina sa se ocupe de ia,deoarece eu lucrez in italia am trimis lunar pachete ,am renovat casa batrinei si am inceput si constructia unei case noi.dupa care batrina m-a dat afara si mai nou m-achemat in instanta ptr rezolutiune contract.va rog sa-mi spuneti ce sanse mai pot avea dat fiind faptul ca eu am incetat sa mai trimit bani si pachete de cind m-a dat afara.multumesc

  • Problema dvs. nu este simpla dat fiind faptul ca rezolutiunea se va pronunta daca dvs. nu a-ti respectat aceste clauze. O sa va rog sa ne detaliati un pic cazul dvs. pentru a va putea da un raspuns concret. La prima vedere se pare ca dvs. a-ti fost pagubita insa sa vedem si modul pentru a determina parcursul procesului. av Cuculis 0722298011

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

 38. Buna ziua ma numesc Briana si as avea nevoie de un sfat.
  Am primit o casa cu contract de intretinere cu clauza de uzufruct. Acum 2 luni vecini de langa mine m-au informat ca ei au in plus cu 50 m patrati si noi avem lipsa 50 m patrati lucru pe care nu l-am stiut nici noi nici ei. Ei au cumparat locul in urma cu 10 ani. De la mostenitori persoanelor care i-au vandut terenul matusii mele (de la care am contractul de intretinere), in urma cu 45 de ani. Vecini m-au chemat in instanta pt rectificare de CF, eu am cerut revendicarea terenului vecini au depus la dosar in prima faza ca cer posibilitatea sa-mi plateasca terenul lucru cu care noi nu suntem deacord. Atunci au depus la dosar o cerere de uzucapiune prin exceptie si jonctiunea posesiei si au cerut sa fie audiati martori in aceest sens as dori sa-mi explicate ce inseamna aceest lucru si daca ar putea impiedica sa intru in posesia terenului? Impozitul pe teren a fost platit de matusa mea cat a trait, in continuare de noi Ce e mai bines a fac? As putea pierde si terenul? Si sa nu primesc nici bani de la ei?

  • Stimata doamna, speta dvs. are un grad mediu de dificultate. Raspunsul ar fi in felul urmator. In primul rand a-ti greist ca a-ti cerut revendicarea. Trebuia sa faceti rectificare de carte funciara si nu sa va luptati cu ei ci sa fiti aliati in sensul ca daca pot dovedi acestia uzucapiunea vor ramane in drept cu acei 40mp. Jocntiunea posesiilor inseamna ca se folosesc de ceea ce a stapanit testatorul lor pentru a-si reintregi timpul folosirii terenului de catre acestia pentru a putea uzucapa. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

   • Buna ziua !
    Sunt proprietara unui apartament intr-o casa tip condominiu ( etaj) . Casa datează de la 1890-1900 , are peste 100 ani și se afla într-un stadiu avansat de degradare . Menționez ca s-a luat legatura cu dânșii referitor la o reabilitare a casei , care a rămas fără nici un rezultat ! Anul acesta in Februarie am avut o discuție cu dânșii ( proprietarii sunt decedați , moștenitorii sunt cei 3 copii) motivând ca dânșii știi de situație , sunt de acord dar nu au sursele necesare la acest moment … Le-am spus ca voi face eu o reabilitare parțiala ( consolidare , izolare , reparații ) urmând sa îmi dea banii !
    Am întocmit un contract cu o firma de construcții , am terminat lucrările , am achitat …. iar când le-am dat copiile după documentație , mi-au ras in fata spunând ca am de așteptat !
    Ce măsuri pot lua ?!?
    Mulțumesc anticipat ,
    Cu respect ,

 39. buna ziua. as avea o intrebare in legatura cu locul meu de munca. tin sa specific ca lucrez in italia cu contract determinat la o firma de catering din 2008 si pana acum. in serviciul asta, timp de 6-7 luni pe an se lucreaza foarte mult, chiar si mai mult de 350-400 ore pe luna, in toata italia, chiar si afara. in afara de faptul ca nu plateste deplasarea, orele suplimentare ne trezim ca , cand am luat fluturasul pe luna august, in loc de 14 zile de concediu cat mi-a dat patronul, aveam doar 3, restul era trecut absent. cand i-am intrebat,ce inseamna asta, mi-au raspuns ca aveam pe fiecare luna cate 1,5-2 zile de concediu trecute in fluturas, si astea toate, in afara de faptul ca anul asta nu am luat niciodata salariul la timp. de exemplu, astazi, 24/11/2012 inca nu am luat salariul pe septembrie. ce as putea face? multumesc anticipat, astept raspuns.

  • Consider ca cel mai util ar fi o sesizare la sindicatul italian care va patroneaza in cazul in care se aplica o asemenea prevedere colectiva. In caz contrar somati-l printr-un birou de avocat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 40. Buna ziua! In urma cu 12 zile tatal meu a suferit un accident rutier. El se afla alaturi de unchiul meu intr-o caruta care a iesit de pe un drum laturalnic in soseaua principala, acestia s-au asigurat dar dupa ce au fost aproape ajunsi pe partea lor, au vazut o masina care venea cu viteza, a franat si a intrat pe contrasens. Tatal meu a fost lovit grav, este operat la cap si dorim sa aflam ce trebuie sa facem pentru a fi despagubiti. Soferul nu ne spune nimic, nu a venit sa afle despre starea ranitilor. As dori sa aflu ce am putea face in acest caz.

  • Stimate domn, in functie de dosarul penal ce este instrumentat cel mai probabil acum veti primi un raspuns urmandn ca atunci cand veti fi chemat in organele de politie judiciara sa va constitutiti parte civila. Procedura se poate face si inf ata instantei de fond. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 41. buna ziua am o intrebare m-am casatorit in romania am divortat in Germania inca mai port numele fostului sot acuma vrea ca eu sa merg la notar sa spun ca ii port numele ce este de facut sa anunt eu in Romania ca am divortat s-au sa merg in aici in Germania la un notar sa imi faca o hartie precum ca ii port numele ?

 42. buna ziua va rog sa ma ajutati am o problema grava concubinu meu in varsta de 23 ani inurma cu 3 ani si o luna a facut un furt si a luat suspendare pe 3 ani si 2 ani incercare si dupa 3 ani si o luna a mai facut un furt a spart un bar dar prejudiciu ii mic si acum ii in arest preventiv are sanse sa iese cu inca o suspendare? mentionez ca el este singuru intretinator in fam si este si in cresterea copilului va rog sami raspundeti repede noi nu avem bani necesari pt un avocat

  • Din pacate nu exista sanse sa scape fara condamnare, decat in cazul unei achitari desi probabil ca nu este cazul. Va sfatuiesc sa va angajati un avocat specializat. Cu stima, aV Cuculis 0722298011

 43. Stimate doamna/domn , sunt pensionar si am obtinut o Hotrarare judecatoreasca definitiva si irevocabila a Tribunalului Bucuresti prin care , Casa de Pensii este obligata la plata sumelor unor pensii restante si a emiterii unei noi Decizii de pensie in cazul meu .Aceasta Hotarare judecatoreasca implineste in ianuarie 2013 trei ( 3 ) ani de la emiterea ei si in toata aceasta perioada de timp am facut adrese scrise prin care solicitam punerea ei in aplicare catre Casa de pensii de care apartin. In lipsa unui raspuns din partea Casei de Pensii in cauza , m am adresat unui Executor Judecatoresc care insa nu mi a rezolvat aceasta problema . Cu toate ca e expediat documentele specifice catre Casa de pensii prin Judecatoria sect 5 Buc.
  In final Executorul mi a comunicat ca nu a putut executa institutia in cauza si a intocmit documentele in acest sens impreuna cu un avocat care mi a comunicat ca va da in judecata institutia in cauza.
  Doresc sa ma ajutati sa preintampin o eventuala prescriere a acestei Hotarari judecatoresti ptr a-mi putea recupera pensiile mele restante si sa beneficiez de emiterea Deciziei de pensionare mentionate in aceasta hotarare Judecatoreasca definitiva si irevocabila. Va multumesc anticipat!

  • Stimata doamna, in mod normal pana la aceasta data casa de pensii ar fi trebuit sa execute hotararea judecatoreasca insa probabil exercitiul de executare a fost intreprins necorespunzator. O sa va rog sa ne lasati mai multe detalii despre decizia dvs. echipa noastra avand deja in lucru astfel de dosare.In mod normal nu aveti de ce sa ii actionati in judecata, decat pentru amendarea sefului institutiei si punerea ei in executare silita asa cum se cuvine. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 44. buna ziua tata a fost internat la spt obrejia la sectia psihiatrie a stat internat 2sapt la gasit cu alzhaimer mediu dementa si tulburari de comportament mai are drept de semnatura la aceasta boala are 80 de ani an mai 2013 ce e de facut a si vrea sa al intrrnez antrun azil privat se poate fara acceptul lui va multumesc

  • Stimate domn. In acest caz,pentru ca dvs. si in general familia sa va transformati in curatorii dansului, tatal dvs. trebuie pus sub interdictie. Punerea sub interdictie se face doar de instanta de judecata si ar fi foarte bine sa faceti acest lucru daca nu va intelegeti cu dansul.Punerea sub interdictie se poate pronunta in 2 termene, ceea ce v-ar fi de folos. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 45. buna ziua as vrea si eu un raspuns urgent on urma cu 3 ani si 2 luni am avut un furt si am fost condamnat pe 3 ani cu suspendare si 2 ani incercare si acum cu un prieten mam dus beat find si am mai furat si sa aflat acum sunt inchis pe 29 de zile mai as avea sanse sa ies cu suspendare sau la cati ani sa ma astept mentionez ca am 2 copii acasa si sotia nu lucra si eu sunt in cresterrea copilului va rog sami raspundeti

  • Stimate domn, acel termen de incercare este practic pentru a va corija comportamentul. Din pacate la prima vedere nu cred ca puteti sa primiti o pedeapsa cu suspendare. Este foarte important sa va angajati un avocat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 46. Sunt in ultimul an de liceu si as vrea sa va intreb cat de greu este la o facultate de drept.As dori sa devin avocat comercial si as avea nevoie de o parere.Cum vi sa parut si care a fost metoda dumneavoastra de a retine toate legislatiile?As vrea sa practic avocatura in america dar nu stiu ce sa fac.Sa ma duc acolo la o facultate sau o pot face si aici(vreau sa zic ca as vrea sa stiu legislatiile de acolo) este vreo metoda?Va rog mult sa ma ajutati.Multumesc!

 47. Buna seara.sunt foarte confuza.sotul meu trebuie sa faca o procura la ambasada ka sa pot pleka impreuna cu fiul meu din tara.problema este ka in certificatul fiului meu sa gresit o litera la orasul unde sa naskut.ar putea fi o problema care ne va impiedica la facerea procuri?

  • Stimata doamna, in mod normal nu, insa daca personalul consular este suficient de vigilent va trimite sa rectificati actul de stare civila. succes, av Cuculis 0722298011

 48. Buna ziua
  Imi permit sa apelez la dumneavoastra cu un sfat
  Ma numesc Chirac Ruxandra sunt pensionara si in anul 2007 luna februarie am facut un imprumut pt nevoi personale la RRAIFFEISEN BANK in valoare de 3000 de euro pe o perioada de 10 ani cu o rata lunara de 79 euro
  Lunar am depus 100 de euro au fost perioade de restante intarzieri la plata ratei .
  Luna aceasta am primit o Comunicare de la Biroul de Executare Silita cu suma de plata totala de 2,409,76 EURO si 1,950,51 lei Suma de 2,409,76 reprezentand credit restanta ? ?
  Va rog daca puteti sa ma sfatuiti ce este de facut ? Sa inteleg ca din anul 2007 si pana in 2013 am platit cat ? din 3000 euro?
  Va multumesc si din tot sufletul va rog sa ma ajutati macar cu un sfat
  Cu respect Chirac

  • Stimata doamna, din pacate in acest moment incepe executarea silita. Nu stiu sa va spun, fara un nume complet, daca a fost luata incuviintarea de executare din raza dvs. de domiciliu sau daca sunteti in etapa somarii. Din pacate trebuie sa actionati doar prin intermediul instantei de judecata cu o contestatie le executare prin care sa reduceti onorariul de executor si sa incercati sa obtineti o recalculare a intregii sume creditate si platite dat fiind faptul ca majoritatea contractelor de credit AU CLAUZE ABUZIVE inserate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 49. Buna ziua, am un contract de inchiere al unui spatiu comercial iar la sfarsitul acestui an mi-a fost aplicata inflatia de 5.8%. In contractul de inchiriere scrie ” la sfarsitul fiecarui an se va adauga la pretul chiriei lunare rata anuala a inflatiei Eurostat la 12 luni ) ” Modalitatea de calcul este : rata lunara incepand cu 1.12.2012=rata lunara pana la 1.12.2012+chiria lunaraX5.8% (Eurostat pe 2011) Asa mi-a fost aplicata in luna decembrie inflatia de 5.8%. Acum in luna ianuarie s-a intamplat acelasi lucru si din cate am inteles asa va fi in fiecare luna. In concluzie pentru societatea noastra s-a marit chiria cu 5.8% lunar! Mi se aplica 5.8% la valoarea fara tva apoi se aplica tva-ul la suma rezultata din rata lunara+rata inflatiei de 5.8%. Nu stiu cum sa interpretez aceasta prevedere din contract, mai ales ca chiria este foarte mare! Este corect sa-mi fie aplicata lunar?? Este corect ca inflatia sa fie purtatoare de tva?? Va multumesc anticipat pentru raspuns

  • Stimata doamna ceea ce semnalizati dvs./ este un abuz fortat pe care trebuie sa il suportati pentru a va pastra chiria respectiva. Puteti sa ii actionati in judecata. cu stima av. Cuculis 0722298011

 50. Buna ziua.Mi-am pierdut casa la licitatie,sa adjudecat imobilul liber de orice sarcini cu depunerea de 10% insa eu datorez asociatiei de proprietari 8000lei ,la depunerea sumei totale de catre adjudecatar a fost instiintat de catre asociatia de proprietari printr-o instiintare adresata d-nei executor de datoria imobilului.Imobilul a fost adjudecat in totalitate de adjudecatar insa datoria asociatiei nu a fost luata in cosiderare revenindu-mi mie ca debitor desi adjudecatarul a luat cunostiinta de aceasta datorie.Mentionez ca imobilul sa vandut cu 48000lei si datoria catre banca este de 190000lei,eu am poprire pe salariu 50%.Rugamintea mea la dv cine va plati datoria catre asociatia de prorietari desi adjudecatarul a luat la cunostiinta. VA MULTUMESC

  • Stimata doamna, trebuia sa actionati imediat cum a inceput executarea silita, in mod normal a-ti fi putut sa desfintati toate actele de executare. Este evident ca acolo se ascunde un ABUZ grosolan. Din punctul meu de vedere trebuie sa incepeti imediat o contestatie la executare si o plangere penala pentru executor pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In acest sens o sa va adaug si o rezolutie de incepere a urmarii penale contra exdecutorului pentru o speta asemanatoare.O sa va rog sa verificati pagina principala a blog-ului. av Cuculis Adrian 0722298011

 51. buna ziua,ma bucur ca am gasit acest site.am o problema:in acest moment sunt judecat penal pentru furt calificat si urmeaza foarte curand sa primesc o pedeapsa cel mai probabil cu suspendare.eu am vrea sami deschid o firma in special un magazin de haine.exista vreo treaba daca am sau voi primii pedeapsa?

  • Daca prin sentinta penala nu vi s-a interzis acest drept, puteti sa va deschideti acest S.R.L fara nicio problema,insa nu cunoastem in acest moment ce drepturi v-au fost interzise, dar vazand infractiunea in mod normal nu sunt interzise drepturile de a conduce o societate comerciala, de regula aceste interdictii apar doar pentru cei care sunt condamnati pentru evaziune fiscala si infractiuni economice, in general. cu stima, av Cuculis 0722298011

 52. Buna ziua.Am si eu o intrebare.Ce se intampla daca am incheiat un contract de telefonie cu firma cosmote acum mai putin de 1 luna si cand am plecat din magazin am plecat cu ambele contracte si cel original si celalalt.(fara intentie binenteles).Dar acum daca ma gandesc bine as putea inceta sa nu mai platesc?chiar daca logic o sa inchida cartela sim(ceea ce nu ma intereseaza).Ce pot ei sa faca? cu ce ma pot obliga sa mai tin contractul si sa mai platesc?

  • In mod normal fara dovada si din partea COSMOTE puteti sa faceti asta fara problema, insa moral si licit nu ar fi normal. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 53. buna ziua!mama a decedat in 2011.a provenit,dintr-o familie cu 7 frati ;frati care sunt toti decedati. fiecare dintre acestia avind 2-3 copii,(in viata).mama a locuit ultimii 25 de ani ,in casa parinteasca fiind platitoare de taxe la stat,dar casa ramanand pe numele parintilor ei (decedati si ei)in 1986 respectiv 1987.pot invoca in instanta legea uzucapiunii pentru a intra in posesia acelui imobil?va multumesc anticipat!

  • Ceilalti 12 frati sunt rezervatari la fel ca si dvs. venind la mostenirea parintilor lor inclusiv dvs. Actiunea de partajare este imprescriptibila fapt pentru care daca a-ti promova o actiune in uzucapiune sansele de reusita ar fi cu semnul intrebarii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 54. Buna ziua am si eu o nelamurire daca imi permiteti .in urma cu 5 luni mam despartit de fostul concubin care a rezultat 2 fetite el a plecat din casa cu tot cu fete ca mia spus k are cu ce le intretine stiind situatia care o aveam acum cu o luna in urma ma dat in parasire de domiciliu k am plecat in spania sa imi fac un viitor ptr copii ca sa mi le intretin are vro sansa sa imi ia dreptul parintesc si sa nu pot sa mi dea custodia fetelor va rog din suflet sami raspundeti. Va multumesc

  • Asta este un element nou pentru discutie. Daca sunteti acuzata de abandon aveti probleme cu legea penala si puteti fi decazuta din drepturile parintesti in cazul in care se probeaza

 55. Pai daca. Eu am fost la politie si iam spus k nu miam parasit copiii k el a plecat din casa cu ele nu eu am plecat ce se poate face in cazu asta k sa imi iau custodia fetelor va multumesc

 56. sotul mai are un copil dupa ce sa judecat pt cunoasterea copilulu,i cum este normal la pus sa plateask pensia alimentara dar pensia nu sa impartit la 2 copii adik si copilului nostru astfel incat pensia sa fie mai mica.noi eram plecati in strainatate.mai putem face ceva acum, dupa 3-4 ani?noi nu avem niciun venit decat alocatia coiilor nostri.va rog ajutatima cu un raspuns multumesc

  • Stimata doamna, ne-ar fi utila hotararea data de catre instanta si data cand a fost pronuntata. av. Cuculis 0722298011

 57. Buna ziua! Ma numesc Andreea Popa m-am casatorit decurand si atat eu cat si sotul meu lucram in Germania.Vom mai sta aici inca 2 ani maxim 3. as vrea sa stiu daca pot beneficia de locuinta anl cada lucrez in strainatate.Adica k acte doveditoare de munca sa aduc contracutl de aici! este posibil? va multumesc!

  • Stimata doamna, chiar daca dvs. lucrati in strainatate puteti beneficia de aceste locuinte, insa va trebui sa intocmiti un set de acte ce se vor depune la ANL, se va face o inspectie si ulterior veti fi desemnata pentru un imobil in functie de preferintele dvs. si evident de zonele disponibile si constructiile aferente.av. Cuculis 0722298011

 58. mama sa recasatorit iar acum toate terenurile ei sunt pe titlul de proprietate a sotului.Mentionez ca sunt decedati cat si fica sotului mamei mele.Nepoti mei dupa sora vitrega au instrainat terenurile bunicului lor iar eu am in posesie terenurile mamei mele dar nu detin niciun document de proprietate.Mentionez ca platesc impozitul anual pe aceste terenuri cum pot optine document de proprietate tinand cont ca nepoti mei locuiesc in alte tari.

  • Stimata doamna, informatiile pe care le furnizati sunt oarecum incomplete. Mama dvs. s-a recasatorit iar terenrule dansei sunt pe titlul sotului? La ce va referiti? Titlul actualului sot sau fostului sot? Daca vorbim despre fostul sot, atunci trebuie sa introduceti o actiune de partaj voluntar. Ea se poate face fie judeecatoreste daca nu va intelegeti pe cale amiabila fie administrativ la notariatul public particular. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 59. Buna ziua,sotul meu a cumparat o masina in 2006 cu credit bancar ,ulterior i s-a oferit un servici in afara tari si anume in spania.Un vecin afland ca vrem sa vindem masina s-a oferit ca o cumpara ne-a dat suma de 30mil(bani vechi)suma pe care noi am platit-o la banca insemnand primele rate.Acest vecin ne-a spus ca are mai multe masini de vanzare si niste terenuri dupa care doreste sa achite masina integral si ulterior sa facem actele,sa ii trecem masina pe numele lui,nu a facut ceea ce a spus in schimb a platit ratele lunare catre banca .In 2010 am platit o restanta in valoare de 18 mil pe care vecinul nu mai vroia sa o platesca(diferenta de dobanda variabila ).In 2013 am achitat creditul in intregime pe care il avem la banca dar vecinul nu doreste sa imi restituie masina (nu s-a facut nici un fel de act de vanzare cumparere).CE PUTEM FACE ?SUNTEM DISPERATI !!
  Va mulumesc.

  • Stimata doamna.La prima vedere dvs. vreti sa luati masina practic in contul acelui credit. Din ceea ce inteleg eu, el v-a platit ratele la banca iar acum dvs. vreti masina inapoi. Din punct de vedere legal in opinia mea puteti sa ii faceti o actiune in abuz de incredere daca spuneti ca nu s-au facut acte in acest sens, insa moral nu ar fi sa cereti un bun ce deja a fost achitat de catre o alta persoana,fie si partial. asupra caruia dvs. a-ti si primit niste bani.Consider ca normal ar fi sa revendicati masina fie pe cale civila fie penala si apoi sa il despagubiti corespunzator pe acel vecin. Cu bine, av Cuculis. 0722298011

 60. Am uitat sa va mai spun ca din feb 2012 acel vecin nu a mai platit nici o rata a masini el folosindu-se de ea.In 2013 am achitat creditul in intregime plus o restanta de 60 de mil iar fara restantacreditul fiind in valoare de 150 mil.Va multumesc

 61. buna ziua.am si eu o nelamurire,si anume;anul trecut la sfarsitul lui aprilie ,am fost chemata la lucru in salzburg de catre o romanca care are infiintatao firma de curatenie ,acolo in salzburg.mi-a spus ca ne face acte legale de sedere si lucru.am ajuns acolo ,am stat la acea persoana care era si patroana,cateva zile dupa care a trebuit sa-mi caut chirie.am gasit ,cu formularu de la proprietar m-am prezentat la primaria de acolo si mi-am facut anmeldung.apoi am mers cu sefa firmei sa-mi faca acte legale ca sa lucrez in firma ei,la ,,fortele de munca,,de acolo arbeitesam parca si apoi la maghistrat,am semnat niste hartii,,care era de fapt deschidere de gewerbe.acest lucru l-am aflat dupa5luni.,de la alta romanca de acolo.sefa firmei mi-a cerut toate actele si hartiile primite de la autoritatile de acolo ,si s-a dus sa-mi faca asigurare de sanatate..dupa 4luni mi-a venit factura de la SVA cu 760euro de plata pe 5luni.am aratat factura sefei,si mi-a spus ca nu plateste ea nimic ,ca e obligatia mea ca lucrator independent s-o platesc.mentionez ca eu n-am eliberat facturi cu lucrarile ce le faceam.ea incasa banii si pe mine m-a platit la ora cu 6euro/ara.salariu m-il dadea la sfarsitul fiecarei luni pe baza de rehnung.asa a mers pana pe 15ianuarie 2013,cand m-a anuntat tot ea ca nu mai pot lucra in salzburg ,pentru ca finanzamt-ul e pe urma mea.dar nu stiu de ce/mi-a spus sa merg sa inchid cat mai repede gewerbe sa predau chiria si sa vin in romania.de aceea va rog sa-mi spuneti daca sant urmarita si in tara si acolo in salzburg.va multumesc

  • Cu siguranta urmeaza ca dvs. sa fiti executata si in Romania prin comisie rogatorie, O sa aveti nevoie de asistenta cu siguranta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 62. Buna ziua as dori sa pun o intrebare
  Am un imprumut la banca Raiffaisen am zile de intarziere in luna ianuarie am platit o rata de 100 de euro (rata lunara) in luna februarie m-am trezit la usa cu o instintare de executare silita am fost la executor care mia comunicat verbal ca a trimis executarea la casa de pensii
  Suntem in luna aprilie nu sa facut poprirea pe pensie .Nu stiu ce am de facut .Varog sa ma sfatuiti ce pot face ? Nu a fost o hotarare judecatoreasca ci doar o comunicare pt care am semnat la usa atat
  Va multumesc

  • Stimata doamna, actul executorului se numeste adresa de poprire care va ramane acolo pana cand veti stinge orice obligatie fata de creditorul dvs. Mai rau, daca nu incercati sa deschideti o actiune in contestatie la executare, evident trebuie sa aveti si motive temeinice, este posibil sa va vanda si casa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 63. va rog din suflet sami spuneti daca pentru un contract de munca la Mc donalds pt sase luni este necesar obtinerea dreptului de munca va multumesc

  • De unde sunteti dvs. ? Cetatean roman, care doreste sa lucreze in UE? au in afara uniunii? In mod normal aveti nevoie doar sa va semnalizati prezenta atata tot si nu aveti nevoie de permis de munca in statele membre decat atunci cand lucrati pe ternem nedeterminat. av. Cuculis 0722298011

 64. .Buna  ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva Sfaturi…Am stat cu cineva in concubinaj 14 ani.In urma cu 10 ani am cumparat impreuna cu concubinul un apartament.  Apartamentul a fost cumparat de tatal meu.Cand am mers noi in Romania l-am trecut pe numele nostru.    Suntem  amandoi proprietari in contract.  Imobilului  nu are restante,si a fost achitat in intregime cand a fost cumparat.  Acum   suntem despartiti si vreau sa vand apartamentul..Eu locuiesc in Italia cu baiatul  meu. . Fostul concubin si el tot aici in italia locuieste.  Ce pot sa fac.Daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce sa fac.Cu fostul Concubin nu ma pot intelege in privinta vanzarii apartamentului.Nu cunosc legile din Romania.Daca  i-l dau in judecata se poate ca judecatorul sa dea un verdict de a se vinde prin licitatie apartamentul? 

  • Cu siguranta acesta este singurul lucru pe care puteti sa il faceti. Se numeste iesire din indiviziune si veti putea sa il vindeti prin licitatie publica. av. Cuculis 0722298011

 65. Buna ziua,anul trecut eu impreuna cu prietena mea si copilul ei din prima casatorie am cumparat o casa,in contractul de vanzare-cumparare ne-am trecut toti trei,baiatul ei avand 19 ani,acum el doreste sa plece de acasa in strainatate sau la o casa de plasament.Dorim sa vindem casa eu si mama lui sa stergem rusinea adusa de baiatul ei. As dorii sa intreb daca putem sa-l scoatem din contractul de vanzare-cumparare sau daca putem vinde casa fara el,decat eu si mama lui?Daca ma casatoresc cu mama lui si-mi va purta numele,in contract este trecuta cu numele ei de fata,daca refacem contractul de vanzare-cumparare trecandu-ne cu numele meu de familie si pe el nu-l mai punem in contract sau nu se mai rescrie alt contract de vanzare-cumparare …sau nu se mai poate face nimic.Va multumesc si astept un raspuns daca se poate.

  • Mai ales ca este major nu puteti sa vindeti fara dansul. Puteti totusi face o iesire din indiviziune in ideea in care nu va inetlegeti si instanta sa dispuna vanzare aimobilului fie pe cale libera fie prin licitatie. Av. Cuculis 0722298011

 66. – Domnule avocat Cuculis Adrian si Asociatii ,

  – M-a numesc Dragos George din Galati si am o intrebare legata de faptul ca suntem cinci frati si vrem sa vindem casa, ce o avem mostenire dela parinti pentru care n-e trbuie actul de intabulare . . – Asa ca am chemat un expert dela ,,cadastru’’ care a masurat si a gasit 168 m2 iar pe planul cadastral facut in anul vanzarii – cumpararii 1965 este trecut de catre expertul cadastral in 1965, total 116 m2 desi latimea X lungimea din plan este 168 m2 dar totalul este scris gresit cu ( 50 m2 mai putin ) si semnat de expert fara modificare si semnat si de notar si de primarie in acel an. .. . – Cei dela primarie spun sa corecteze expertul care a facut planul dar este decedat precum si notarul si cei dela primarie de atunci nu mai sunt. . -In cazul acesta in Decembrie 2012 am apelat la o doamna ,,avocat’’ careia din respect pentru meseria de avocat nu-i dau numele, i-am prezentat cazul la care dumneaei a spus ca nu-i o problema grava ca sa gresit atunci si cu martorii vecini se va rezolva la prima chemare. . – Imediat am achitat onorariul de 1800 de ron am fost programati sa venim in a doua saptamana din Ianuarie si pentru ca dnei a plecat la Paris si ne-a amanat pentru prima saptamana din luna Februarie, sa venim cu vecinii pe care i-au citat ca ,,parati’’ am venit dar ne-a spus sa venim si cu ,,situatia fiscala’’, motiv pentru care ne-a amanat iar pentru 18 Martie, dar mai trbuia un act prin care sa reiasa ca,, nu este ipotecata casa’’ dupa care ne-a amanat iar pe 22 Aprilie, cand am adus si acest act, dar acum ne-a amanat iar pentru 10 Iunie sa venim cu vecinii dar in calitate de ,,martori’’ si nu ,,parati’’(scrisi de avocata ), si cu fostul proprietar care a vandut parintilor nostrii care nici ei nu mai sunt, am vrut sa spunem judecatorului ca nu mai sunt proprietarii la care dumnealui a spus ca vorbeste numai cu avocata ( care de fapt parka era picata din cer si nu vorbea ). – Fata de cele aratate v-a multumim pentru rabdarea cu care a-ti lecturat acest caz si v-a rugam frumos daca se poate sa n-e raspundeti si noua cum credeti ca sa-r putea rezolva aceasta situatie ,, aberanta”, pentru ca noi noi am platit si nu stim pe ce, mai ales ca noi nu avem nici o vina sa suportam asemenea calvar.

  – In incheiere v-a uram multa sanatate, ,,SARBATORI FERICITE’’ si asteptam raspunsul dumneavoastra.

  – Cu respect, Dragos George .

  • Buna ziua, urmeaza un coleg sa va contacteze pentru mai multe informatii, cu stima, av Cuculis 0722298011

 67. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca puteti.Am fost casatorita timp de 13 ani si am un copil de11 ani cu fostul sot.In timpul casatoriei am construit o casa pe numele parintilor lui. Nu am nicio factura cum am cumparat materialele de constructie, toate se afla la el.Bani pentru casa I-am scos din banci,CAR si cum eu am muncit in Germania cate 2 luni pe an timp de 3 ani.Va rog sa imi spuneti daca pot sa obtin si eu parte la partaj. Va multumesc!

  • Daca nu sunt bunurile pe numele dvs. nu puteti decat sa ii somati in acest sens si sa mergeti pe ideea de intimidare juridica, insa altceva nu cred ca puteti obtine. av Cuculis 0722298011

  • Da, din pacate poate sa introduca cererea de divort iar daca nu va aparati va poate lua copilul. Cu stima, av Cuculis

 68. Buna ziua! Domnule avoicat,Va rog respectuos sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un teren acum 3 ani pt mine si familia mea,am bagat apa si lumina pe teren,am facut o camera unde sa ne adapostim cand mergem la tara dar intre timp a venit fratele meu,baiatul mamei mele din prim a casatorie si ma rugat sa l las sa locuiasca acolo ca s a despartit de nevasta si sa stea si el acolo o perioada.Mi a fost mila ca e fratele meu si din respect pt mama am acceptat.Acum s a incurcat cu o alta femeie si au facut si un copil.Intre timp au pus stapanire pe curte,pe gradina,au inceput sa si constuiasca pe acolo ca si cum ar fi proprietatea lui.Eu sunt proprietara,am toate actele,eu platesc impozit la primarie,eu am investit toti banii mei acolo si acum ce fac?Mie mila sa i dau afara insa mie mila si de mine si familia mnea,ce sa fac,sa renunt eu la tot? corect ar fi sa se simta el si sa plece,eu nu ma mai pot bucura de curte,de proprietatea mea,ce sa fac?nici nu ma mai trage inima sa ma duc pe acolo,va rog sa mi spuneti este posibil cu trecerea timpului sa nu l mai pot da afara?este posibil sa mearga la tupeu si sa mi puna stapanire pe curte si gradina?mentionez ca i am facut si buletin pe adresa mea,deci ce ma sfatuiti sa fac,adica frate,frate,dar cand vezi ca se profita si incearca sa te fure eu consider ca trebuie facut ceva?va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa mi elibereze curtea si gradina?este posibil sa mi puna stapanire pe proprietate si sa ma oblige sa renunt eu?cu deosebit respect, Bianca

  • Aveti la indemana oricand actiunile posesorii prin care sa ii obligati sa paraseasca curtea. Cu stima, av Cuculi 0722298011

 69. buna ziua!tatal meu are o datorie mai veche l banca d 3600 lei(nu a mai platit d mult).a fost instiintat de catre un recuperator ca daca nu plateste ne ia casa.nu a girat cu casa,iar casa e pe numele mamei lui care e decedata(nu a fct succesiunea).e posibil sa ia casa daca nu plateste?

  • Cu siguranta poate sa ii ia casa asa cum v-am eexplicat mai sus. Prin actiune oblica. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 70. buna ziua!!tatal meu are o datorie mai veche la banca de 3600 lei.nu a mai platit de mult ratele.a fost instiintat de catre un recuperator ca daca nu plateste ii ia casa,iar casa este pe numele mamei lui care este decedata. si nu a facut succesiunea.daca nu plateste poate sa ia casa banca?

  • Prin calea unei actiuni oblice POATE deschide partajul succesoral pentru a-l putea executa ulterior. Deci poate executa bunul respectiv. Av. Cuculis 0722298011

 71. am trimis mes de 2 ori pt k nu l vedeam pe primul…sper sa mi puteti raspunde cat mai repede…va multumesc!!

 72. buna ziua.
  pot incheia un contract de intretinere cu o doamna care inca mai are 5 ani rata la casa?
  adica pot prelua si datoria odata cu incheierea contractului sau trebuie sa achite intai casa in intregime?
  cam care ar fi costurile totale ale unui asfel de contract?

  • Cu siguranta puteti face acest lucru, insa sa aveti grija la contract, forma si modul redactarii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 73. imi puteti trimite un model de contract de intretinere pe care sa il pot analiza si intelege bine inainte sa ajung in fata notarului?v-as fi profund recunoscator.ma tem ca in fata notarului ma voi pierde si nu voi reusi sa inteleg exact toate clauzele pe care le presupune un astfel de contract si nu as vrea sa semnez ceva care mai tarziu imi poate creea probleme (pt ca nu am fost corect informat) .multumesc frumos ptr raspunsul anterior si va rog sa imi raspundeti si acum.multumesc

 74. Daca am obligatoriu doua roluri pt impozitul pe cladiri ,de ce nu pot plati separat partea mea de impozit ,avind rol separat ?

 75. Buna ziua asi dori si eu cateva indrumari,dintr-o relatie am o fetita de 6 ani care poarta numele tatalui ei ,a-si dori sa-l dau in judecata pt pensie alimentara,nu la-m dat pana acuma pt ca aveam nevoie de acordul lui de a pleca din tara,in momentul de fata eu sunt plecata cu fetita din tara in italia,fetita merge la scoala in italia eu locuiesc cu concubinul meu de 3 ani ,momentan eu nu mai lucrez dar lucreaza concubinul meu.Ce sanse am daca il dau in judecata?
  Mentionez ca tatal fetitei este grefier si sora lui este judecatoare,concluzia e ca ei sunt cu legile in mana .Am vreo sansa?
  va rog sa-mi raspundeti.

 76. Buna ziua!am si eu o intrebare,prietenul meu ma rugat sa il las sa conduca masina mea,inconstient de ceea ce face din cauza vitezei am facut accident,masina este dauna totala,la sosirea politiei a spus ca masina incearca sa repare sau sa cumpere alta,dupa cateva zile el sa schimbat,intrebare mea este:ce pot sa fac sa recuperez banii sau masina?si dupa cat timp ii mai pot face ceva,accidentul sa produs acum 1 saptamana.multumesc si astpet un raspuns

  • Nu este foarte inteligibila intreabarea. O sa va rog sa o formulati de natura sa va putem raspunde. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 77. Masina mea a fost inmanata unui prieten,el a facut accident cu ea,fara victime,la venirea echipajelor de politie a spus ca masina o va cumpara sau imi da bani pe ea,el sa schimbat intre timp,nu ar mai vrea sa imi dea banii si nici masina sa imi cumpere,ce ii pot face sa imi recuperez banii??ma gandesc ca se poate sa deschid un proces impotriva lui…dar deja au trecut 2 saptamani de cand a facut accident..dupa cat timp il pot da in judecata..multumesc

  • Aveti doua variante. Ori plangere penala distrugere, ori actiune civila despagubiri. Din pacate trebuie sa va indrum catre plangerea penala dat fiind faptul ca va scuteste de la taxele de timbru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 78. Buna ziua, legat de cele 3 regimuri matrimoniale. Am inteles ca fara acte notariale singurul regim ce poate fi ales la primarie inaintea casatoriei e cel de comunitate legala. Intrebarea mea este, daca prin semnarea acestui regim, fara a intocmi in prealabil alte acte notariale, inventar de bunuri propri, sau alte astfel de acte, este posibil ca bunurile personale dobandite inaintea casatoriei sa devina in vreun fel ( inclusiv divort ) bunuri comune? Acest regim se refera doar la bunurile dobandite dupa casatorie? Cele dobandite inainte raman bunuri propri fara a fi necesara intocmirea unor acte in acest sens? Multumesc

  • Pentru acest lucru trebuie perfectata o conventie matrimoniala. O redacteaza avocatul si o supune publicitatii notarul. av Cuculis 0722298011

   • Nu sunt sigur ca m-am exprimat corect. Nu doresc ca bunul personal dobandit anterior casatoriei sa devina comun, din contra. Doresc sa stiu daca numai prin semnarea inainte de casatorie, la primarie a regimului de comunitate legala, fara alte acte notariale, exista riscul ca un bun propriu personal dobandit anterior (apartament spre ex) sa devina comun? Multumesc

    • Sub nicio forma. Este o norma legala ce deriva din lege, fapt pentru care nu trebuie sa formulati o altfel de actiune sau sa redactati alte inscrisuri separate.
     av. Cuculis 0722298011

 79. Buna ziua, am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta,am un credit la BCR nu am mai putut achita ratele l-au dat la executor, executorul a emis somatia cu un alt nr de dosar nu cel al meu ,dupa care au urmat un nr de 5 publicatii de vanzare cu aceleasi greseli,(nr dosar,suma, localitatea de domiciliu) a vandut pe 27.06.2013 apartamentul care era cesionat la banca cu o suma mica nici 40% din valoarea apartamentului am fost contactati in aceiasi zi de licitatorul care a castigat sa dam un rand de chei, dupa care a venit in orasul meu si la contactat pe fiiul meu propunand sa-i dam o suma mare de euro dublu pretului cu care l-a cumparat sa ramanem in continuare in apartament sa treaca apartamentul direct pe numele fiiului meu(sa nu plateasca impozitul pe profit) dar are o legatura stansa cu executorul ca toata convorbirea telefonica pe care am avut-o eu cu executorul o stia licitatorul si i-a reprosat fiiului meu sa nu mai facem galagie.
  Creditul la banca este mare de 35.450 euro si apartamentul l-a vandut executorul cu 18.000 euro.Am fost la banca datoria este si acum la BCR
  am scos o stare financiara si azi am datoria de 39900 euro.Ce pot sa fac nu ma opun vanzarii dar la pretul cat mai corect de cesiune as vrea sa cer schimbarea executorului care are stransa legatura cu acesti licitatori ca au participat doi din acelasi oras,buni prieteni,

  • Buna ziua. Am citit despre problema dvs. cu executarea silita si din pacate daca nu actionati rapid o sa creasca si mai mult datoria. In primul rand pentru a va putea da un raspuns concret trebuie sa vedem actele de executare. Noi suntem specializati pe executari silite si mai ales cele pornite de catre banca, insa avem dupa cum v-am spus nevoie de actele de executare, tinand cont ca executarea silita este pornita de foarte mult tinmp. Este posibil sa se discute si despre o perimare a executarii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 80. buna ziua da 2 zile avem si noi o problema cu 30 de ani in urma parinti mei au cumparat o casa in care locuim si acum ce este mai rau e ca nu au acte au doar niste hirti prin judecatori prin notar cu martori cum au dat bani si asa dar casa a fost luata de la o doamna ce ii revenise din divort si acum dupa 30 de ani a aparut un om cea ce spune ca e copiilu lui doamna dar a venit pentru partea tatalui ca e mostenire de la bunici si ca mama sa NU AVEA NICI UN DREPT asupra acestor case iar eu platesc 900 de metri in primarie si nu am nici 600 iar el vrea sa mi ia si paia va rog sami raspundeti

  • Buna ziua. Problema dvs. pare a fi serioasa insa pana nu inspectam documentele despre care vorbiti, nu va putem da un raspuns decat in linii generale. In sensul ca, daca dvs. aveati cumparat imobilul in baza unor adeverinte cu marotori, in instanta puteti cerere sa se hotarasca prin hotarare judecatoreasca, un act de vazanre cumparare, iar aceasta hotarare sa tina loc de VANZARE CUMPARARE. Daca dvs. discutati despre un divort, problema este ca partajul este IMPRESCRIPTIBIL, iar daca la vremea aceea v-a fost vandut dvs. un imobil in devalmasie DOAR DE CATRE UN SOT, acum, acesta poate sa va ceara si diferenta celuilalt sot, pentru a se dezbate un pisibil partaj. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 81. Buna ziua
  Anul trecut, am cumparat o camera prin executor judecatoresc de la CFR in suprafata de 60 de m.p. cu tot cu loc, asa cum era prevazut in contractul de inchiriere cu cfr-ul, am participat la licitatie, si am cumparat ,cfr-ul era dator la electrica,iar acestia ia executat, vanzandule unele imobile,eu eram interesat sa cumpar camera pt.ca plateam chirie la cfr.

  .Am inscris la primarie camera in suprafata de aprox.30 mp si terenul, dar cand sa merg la un birou de carte funciara, venind la fata locului, evaluatorul mia spus ca in loc de 60 mp sunt de fapt 76 si nu se poate face cartea funciara,decat sa luam leg.cu executorul sa indrepte erroarea judiciara, deoarece, evaluatorul sau nu a intocmit corect schita de vanzare,practic peretii camerei nu ia luat in calcul,ce utem face noi acum,va rog un raspuns ceva,sunt foarte deprimat.
  Va multumesc frumos.

  • Indreptarea cadastrului implict a cartii funciare si ulterior a intabularii, sau primordial masuratorilor, se poate face fie pe cale administrativa fie pe care judecatoreasca in cazul in care, expertul nu poate determina suprafata. Av. Cuculis 0722298011

 82. Buna ziua.In 2005 am fost diagnosticat co o problema la cap cu vasele de sange.Am fost operat,dupa aceasta interventie au spus ca trebuie facuta o embolizare i-ar dupa alta perioada m-au operat din nou pe motiv ca boala avanseaza.Dupa toate aceste operatii,urechea stanga impreuna cu o mare portiune din scalp s-au cangrenat si am fost din nou operat,amputandumi-se urechea cu o mare parte din scalp.L-a 2 ani dupa aceasta operatie am facut accident vascular cerebral ramanand cu sechele.Anul acesta (2013)am inceput sa ma simt rau,m-am internat pentru control si aceiasi medici mi-au spus ca nu mai pot face nimic pentru mine.Din fericire am gasit un medic care m-a si mi-a spus ca aceasta malformatie se poate vindeca,l-a noi in tara costa foarte mult,dar cu ajutorul formularului E112 pot pleca in strainatate, indrumat catre o clinica din afara tarii,unde am fost internat si supus unei noi embolizari,problema de sanatate a fost 60% rezolvata,urmand peste 3 luni sa revin pentru a doua interventie.Acolo l-a clinica dupa mai multe analize de specialitate,mi-au spus ca din cauza operatiilor facute in tara la noi boala s-a agravat,ca defapt nu am avut accident vascular crebral si acel care mi s-a rupt pe creier,in urma caruia am ramas cu handicap grav(fiind pensionat)s-a datorat tot interventiilor facute de medicii romani,ca amputarea urechii cu tot cu scalp tot din cauza interventiilor suferite in Romania.Sunt multe alte lucruri care daca as sta sa le scriu aici,as face un roman intreg daca as povesti cum in 8 ani viata mea care fusese normala,a fost distrusa de catre acesti asa zisi medici.Sunt hotarat sa-mi fac dreptate in instanta,daca doriti si ma puteti ajuta,va multumesc anticipat si astept un raspuns din partea dumneavoastra si o modalitate de contact.Sunt foarte multe de spus in legatura cu medicii romani,l-a cum au reactionat vis a vis de faptul ca boala mea se poate vindeca in strainatate.Multumesc

  • In primul rand imi manifest parerea de rau pentru cele intamplate si in acelasi timp sunt solidar cu dvs. in sensul ca din experienta va spun ca sunt foarte multe cauzuri de acest gen in sfera medicala din Romania.
   In primul rand vreau sa va incurajez spunandu-va ca da, puteti sa ii actionati in judecata dar prima data trebuie sa trecem pe la colegiul medicilor si ulterior in instanta. Puteti obtine despagubiri materiale, morale si cel mai probabil pentru starea de handicap permanent viitor si o suma de bani cu titlu de intretinere sau sume viitoare posibile ce s-ar fi putut genera de catre dvs. daca starea v-ar fi permis.
   In acest sens, contactul nostru este peste tot in blog si pe site insa il voi rescrie aici atat pentru dvs. cat si pentru ceilalti cititiori.
   Urmeaza ca personal sa iau legatura cu dvs. sa stabilim o intalnire si sa discutam mai multe aspecte. Cu stima, av Cuculis Adrian.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumari-juridice.ro
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

 83. Buna ziua, am si eu o intrebare, bunicul meu a cumparat un teren cand era el tanar, a cumparat o parcela de 750 mp din totalul de 1500mp, l-a cumparat de la proprietara in 2 rate, nu a putut face procedura normala de vanzare cumparare deoarece vanzatoarea a murit, primaria i-a luat terenul ,vanzatoarea neavand mostenitori, bunicul sa judecat cu primaria si la pus pe rol, l-a folosit cativa ani ca teren agricol, terenul fiind in constanta si bunicul avand domiciliu in bucuresti, vecinul care a cumparat cealalta jumatate de teren 750mp a incercuit si terenul bunicului meu, acesta sa judecat cu vecinul; dar nu sa ajuns la un nomitor comun… bunicul a decedat, tata s-a dus la avocatul care sa ocupat de caz, acesta fiind din constanta nu a mai vrut sa mai faca ceva, i-ar eu acuma am gasit actele si vreau sa ma ocup de acest caz, care sunt pasii ce pot sa fac eu sa reusesc ce nu a putut bunicul meu? poata sa ma ajute cineva?

  • Da, puteti incepe un demers prin care sa va cereti aceste drepturi, insa DOAR in instanta puteti castiga. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. Buna seara,apelez la dvs cu o problema care nu-i gasesc rezolvare. Sunt cu fiica mea in Italia si trebuie sa-i reinnoiesc pasaportul. Ea are numele tatalui,el a recunoscuto ca fiind fiica sa,din pacate,si de doi ani nu mai stim nimic de el. Nu am fost casatoriti niciodata. Cum trebuie sa fac?pentru ca acest copil sa aiba acte ca toti ceilalti? Astept un raspuns de la dvs. Va multumesc.

  • Buna ziua. In legatura cu problema dvs. Vreau sa va asigur de toate dispozibilitatea in sensul ca noi ne ocupam frecvent de problemele romanilor din strainatate pe partea juridica si mai ales celor din Italia.
   O solutie la cele precizate de dvs. ar fi sa il decadeti din drepturile parintesti fiindca nu contribuie cu absolut nimic si nici minorul nu are o legatura fireasca cu acesta, fie sa solicitati autoritatea parinteasca exclusiva la dvs.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 85. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema…….Sotia mea este functionar public si trebuie sa completeze declaratia de avere in care exista rubrica cu veniturile sotului…..eu nu sunt de acord ca salariul meu sa fie public odata ce el este confidential la firma la care lucrez, si as vrea sa stiu ce pot face in acest sens?. Si la fel in cazul depozitelor bancare nu sunt de acord sa fie publice din moment ce ele sunt pe numele meu…Va rog sa ma ajutati …..va multumesc…

  • un coleg avocat urmeaza sa ia legatura cu dvs. pentru a va da toate informatiile. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 86. Buna ziua!vreau sa imi cumpar o masina SH din 2002 …si ma intereseaza daca mai ot recupera taxa dupa ce o inscriu,,sau ce trebuie sa indeplinesc eu sau masina…multumesc,astept raspuns

  • daca va incadrati pana intervine o modificare legislativa, puteti inamtricula FARA A PLATI, iar daca platiti singura conditie este sa plastrati toate actele din dosarul de inamtriculare, in copie, pentru a ne putea adresa instantei de judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 87. buna ziua sint mostenitoare in drept prin masa succesorala pe care am dobindito de la bunica mea ..imobil cu o suprafata de 153 m/2 in bucuresti..bunica a inchiriat 1 camera in curtea sala o familie la care acesitia nu au mai vrut sa paraseasca imobilul .bunica ia chemat in judecata pentru evacoarea din imobil si lipsa de titlu .aceasta familie sa rugat sa le faca testament ca o va ingriji pina la decesul ei dar acestia au batuto cu pietre si au gonito din imobilul ei la care lea revocat in totalitate acel testament..in istanta aceasta familie a depus o chitanta de mina ca bunica a vindut imobilul lor am cerut expertiza grafologica la acea chitanta la care semnatura nu era semnata de bunica mea an si raportul de expertiza si la testamentul meu ca semnatura de pe testamentul meu este abunici mele.asi dori un sprijin de la dumneavoastra pentru a repune dosarul pe rol in penal rog raspuns urgent

  • cred ca discutia nu poate fi purtata doar pe forum fiindca are intradevar conotatie si iz penal insa trebuiesc vazute actele mentionate. La prima vedere se poate spune ca puteti intreprinde un demers juridic insa trebuie sa cercetam piesele dosarului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 88. buna,

  Am avut o firma de pe care s-au dat niste tepe(am fost tras pe sfoara)…sunt urmarit penal pt inselaciune.Detin cetatenie maghiara…ce s-ar intampla cu procesul daca as renunta la cetatenia romana?

  • Puteti renunta la cetatenia romana insa asta nu va scapa de pedeapsa. In tot cazul discutia cred ca ar trebui sa fie mult mai complexa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 89. buna ziua .lucrez in italia la aceias familie din 9 septrembrie 2011.am vrut si eu contract si mi-au raspuns ca dupa un an de zile am dreptul.in luna ianoarie am cerut 100 euro in plus la salariu.au decis sa-mi faca contract.am semnat dar eu nu am o capie dupa contract.codicile fiiscale mi-au venit pe alta adresa nu acolo unde lucrez.cand ma hotarasc sa plec doresc sa stiu daca pot sa-mi recuperez drepturile pierdutesa fac “cazino:am martori cu buletin si swemnatura ca mau vazut lucrand 24 din 24 ore..multumesc

  • Stimata doamna. In principal tot ce este legal si va este recunoscut puteti sa recuperati. Tinand cont ca este in interesul dvs. sa aveti costuri cat mai mici in acest demers, va sfatuiesc sa ii notificati referitor la aceste drepturi, personal, si ulterior daca nu se conformeaza sa ii actionati in judeca.ta Cu stima, av Cuculis 0722298011

 90. Buna ziua. As avea nevoie de un sfat intr-o problema destul de grava. Acum mai multi ani am preluat o firma din orasul Tulcea nestiind ca are datorii de 80 milioane lei vechi (fiind si tanar, m-a convins un “prieten” ca putem face o afacere dar nu a mentionat ca ar avea vreo datorie, si nici vechiul proprietar sau notarul la care am fost). Firma nu a functionat niciodata, am preluat-o numai eu ca si administrator si proprietar dar niciodata nu am investit, nu am facut credite, nu am avut angajati, nimic. Practic am uitat ca am o firma dupa ce am preluat-o. Pana acum vreo 2 ani cand am primit instiintare ca firma are datorii de 11 MILIARDE lei vechi si ca s-a deschis proces pe numele meu. Ulterior, am aflat ca nu primisem chiar toate actele de la vechiul prorietar. Anul trecut FISC-ul mi-a facut poprire 1/3 din salariu. Acum am 2 procese pe numele meu, unul cu FISC-ul ca am datoria de 11 miliarde lei vechi de achitat si mi-au facut poprire, si un proces ca mi-au declarat firma ca fiind in insolventa inainte sa fac eu acest lucru. Am consultat 2 avocati dar nimeni nu a vrut sa se bage in problema asta, fiind si un proces cu FISC-ul, si deoarece firma avea sediul in Tulcea iar poprirea e facuta de Finantele din Galati, de unde sunt. Dar mi s-a spus ca daca se rezolva procesul cu insolventa, se rezolva si procesul cu FISC-ul si nu imi mai ia poprire. Am vorbit si cu o procuroare de la Tulcea cand s-a deschis procesul cu insolventa si mi-a spus ca in cel mai rau caz pot primit 1-2 ani de inchisoare cu suspendare daca se duce la final procesul. De la Tulcea am inteles ca mi s-a dat un avocat din oficiu, dar niciodata nu reusesc sa iau legatura cu el. Deja a trecut un an de cand s-au deschis procesele si nu s-a rezolvat nimic pana acum, la Tulcea ma refer. Ca aici in Galati nu reusesc sa gasesc pe cineva sa imi dea sfaturi clare sa gasesc un avocat sa rezolv ceva.
  As vrea sa imi spuneti cat de mult poate dura pana se da o sentinta ceva, avand in vedere ca la Tulcea e deja deschis procesul cu insolventa si am avocat din oficiu, care ar trebui totusi sa faca ceva. Nu stiu la cine sa mai apelez cu un sfat. Ce s-ar putea intampla, as avea sansa sa castig vreun proces? Pentru ca firma nu a functionat, nu am primit nici toate actele si nu imi pot explica si nici avocatii pe care i-am consultat nu mi-au putut spune de unde a crescut datoria de la 80 milioane lei vechi la 11 miliarde lei vechi. Sau poate imi puteti recomanda vreun avocat din Galati care sa mai fi avut de-a face cu procese cu FISC-ul..

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate nu ati avut consilier/avocat pentru aceasta problema si de aceea s-a ajuns in aceasta situatie. In primul rand dvs. trebuia sa redactati o plangere penala impotriva celui de la care ati achizitionat firma pentru inselaciune. Mai departe chiar daca dvs. aveti calitatea de administrator, NU puteau sa va popreasca veniturile PERSONALE, decat in momentul deschiderii insolventei si tragerii DVS. la raspundere. Discuta este mai lunga si cu IZ penal. Noi va putem ajuta cu siguranta fiind specializati in procesele cu statul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 91. buna ziua.Am dori eu si sutul meu ambii avem 58 de ani sa plecam in italia unde avem fata stabilita casatorita cu un roman si nepotul de 19 anicare nu are inca servici sintem pensionari bolnavi eu am suferit triplu baypass sotul are asm bronsic avem pensia totala16mil dar ginerele meu nu are decit el serviciu daca vom pleca vor primi ajutor sa ne poata tine si pe noi multumesc

  • Va doresc succes insa nu vad speta juridica pentru care cereti ajutor. Cu bine, av. Cuculis 0722298011

 92. Bună, eu am o problema cu o doamna avocată, acum trei ani i-am dat diploma de facultate să o traducă și s-o legalizeze,numai că dinsa mi-a pierdut diploma spunând că nu este la ea. Știu că e o perioada mare de timp de atunci, dar facandu-mi și diploma de bacalaureat la dansa, cealaltă am stabilit ca o voi face când voi avea bani, am sunat-o și mi-a spus că nu o găsește, eu nu am avut când și cum s-o ridic. Acum ce este de făcut, văzând că nu răspunde nici la telefon?

  • Buna ziua. Imi pare rau sa aud despre aceasta neplacere ce v-a provocat-o prin pierderea diplomei si mai ales ca nu a fost luata raspunderea de a va ajuta sa o recuperati. Va pot spune doar atat, putem sa va ajutam sa obtineti diploma dvs. cu aceeasi valoare cu originalul prin eliberarea unui duplicat din arhivele MECTS. Nu este o procedura simpla insa se poate obtine. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 93. Buna ziua,am si eu o intrebare.Mama lucreaza in Italia si vrea sa faca in Romania un imprumut pentru Prima Casa,ar toate actele necesare insa ii lipseste cel de la Biroul de credit din Italia cum ca nu are nici un imprumut sau credit acolo.A adus de la banca centrala din Italia insa cei de la Bcr au spus ca nu este bun.Unde s-ar putea duce sa scoata acel document?Unde este acelbirou de credit?Va multumesc anticipat
  EMail :f_ire_i_ce@yahoo.com

  • Cum in Romania functioneaza un B.C asa si in Italia exista o institutie care se ocupa cu exact acelasi lucru. Interesati-va la banca centrala si intrebati carei institutii sa va adresati pentru emiterea acestei adrese. Cu bine,a v Cuculis 0722298011

   • Va multumesc pentru raspuns,dar a fost mama la banca centrala si i-au at de acolo o foaie in care scria ca nu are nici un imprumut in italia,si i-au spus ca nu exista un B.C ,ei fiind ei care scot acele documente,iar la BCR nu a st buna foaia deoarece nu este de la B.C…si acum nu stie unde sa se mai duca sau a intrebe

    • Va putem ajuta cu o adresa oficiala de la M.F sau de la M.J lor pentru a dovedi ca nu are nicio intarizere, credite s.a.md.

    • Va putem face noi, o adresa oficiala catre institutiile din It. insa trebuie sa stim ce aveti nevoie exact. Numerele noastre de telefon sunt valabile. Cu bine, av Cuculis 0722298011

   • Are nevoie de documentul care atesta ca nu are niciun imprumut/credit la toate bancile din ITALIA ,precizez ca mama lucreaza in Verona.Cei de la bcr au spus ca trebuie sa fie de la B.C,deoarece a scos de la banca de Italia insa nu este bun,trebuie sa apara toate bancile in document si faptul ca nu figureaza la nici una cu vreun imprumut

 94. buna ziua,
  ma numesc dumitra si rugamintea mea la dvs este urmat.
  – am un srl si sotul meu nu este si nu are nici o functie in srl- urmeaza sa plece in germania la o pers. privata sa lucreze la finisarea casei si gradinei acestuia.
  persoana din germania doreste un contract cu srl meu, DAR NU STIU CUM SI CE CONTRACT SA FACEM SA POATA MUNCII SOTUL MEU ACOLO sau cum poate reprezenta societatea, srl.
  va multumesc ca va pasa si va faceti timp si ptr raspunsuri,

  • Stimata doamna. In functie de obiectul de activitate pe care il are societatea dvs. puteti perfecta cu persoana fizica din strainatate un contract de prestari servicii in domeniul pe care sotul dvs. doreste sa il desfasoare. Nu uitati ca trebuie sa il angajati pe sotul dvs. si de asemenea sa ii faceti ordin de detasare in strainatate. Contractul pe care il veti incheia cu societatea respectiva trebuie sa fie unul de prestari servicii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 95. Buna ziua! Am nevoie urgenta de niste sfaturi legale:Am stat cu un cuplu care facea videochat intr-un apartament.M am apucat si eu cu prietena mea de acest job. Acum doua saptamani ne am decis sa plecam lor nu le a convenit dar nu au facut nimic. Ne am facut bagajelul(calculator haine vesela de bucatarie e.t.c)si ne am mutat.A doua zi mi a dat sms ca sa i aduc ce i am furat sau sa ma intorc inapoi sa lucrez pentru el(mentionez nu i am luat absolut nici un obiect si datorita ca imi facuse conturile imi datea 50% din cati bani faceam pe site-urile de videochat) ca daca nu se duce la politie si ma reclama ca i am furat din apartament.Am crezut ca este o gluma dubioasa dar nu l am luat in serios.Astazi ma sunat cu numar privat un domn politist de la sectia 23 sa ma duc sa vorbim si ca fostul meu coleg si prieten ma acuzat ca i am furat calculatorul telefoane e.t.c Cum rezolv aceasta situatie(fostul coleg avea copie dupa buletinul meu si al prietenei deoarece avea nevoie sa mi deschida site-urile) Va multumesc si astept raspuns

  • In principal este vorba despre o plangere penala pe care dansul v-a inticmit-o. In general politia nu suna cu numar ascuns si va invita la sectie. Asta se intampla doar in cazul avocatilor care sunt citati telefonic nu si in cazul faptuitorilor. O sa va rog sa nu va faceti problema, un coleg avocat urmeaza sa ia legatura cu dvs. pentru a va da toate exeplicatiile necesare. Cu sima, av Cuculis 0722298011

 96. Buna ziua! Am o intrebare, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am un contract de vanzare cumpare cu martori pe masina personala scris pe calculator, din septembrie 2011. Daca nu s-au facut demersurile pentru a o inmatricula pe cumparator, se poate dupa atita timp sa imi ia masina? Cat este valabil un astfel de contract? Va multumesc!

  • Fara griji puteti merge sa o inmatriculati insa atunci cand o veti lua in evidenta pe rolul fical o sa platiti amenda si impozit din 2011 la zi cu dobanzi si penalitati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 97. Buna seara domnule avocat,
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr o problema.Mama mea acum 30 de ani a vandut 1000 mp teren care avea si 2 camere din chirpici ,ca o magazie, deci a vandut cu o chitanta de mana pe nimica toata ca era pe vremea lui Ceausescu si ii era frica sa nu ii ia pamantul CAP ul.Acea chitanta de mana prin care mama a instrainat acel teren este valabila in ziua de azi?pentru ca eu am contractul de mostenitor lasat de la bunica mamei mele unde pot dovedi ca acel pamant este mostenire de la bunica mea,mentionez ca si bunica si mama sunt decedate.Eu pot revendica acel teren domnule avocat?si in ziua de azi dupa 30 de ani nu s a construit nimic acolo,sunt tot cele 2 camere din chirpici facute de mama mea ,insa mi as dori sa revendic acel teren fiind mostenire de la bunica si sa mi iau terenul inapoi adica sa repar o greseala facuta de mama mea,oare imi permite legea?la primarie mama mea figureaza cu acel teren lasat mostenire de la bunica,iar cei care l au luat de la mama mea nu au act de vanzare cumparare,au doar o chitanta de mana cu 2 martori.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal ca sa stiu daca am sau nu dreptate sa ma judec cu ei si sa mi revendic terenul ,va multumesc si va doresc multa sanatate.

  • Buna ziua. Voi incerca sa fiu cat se poate de clar in exprimare pentru ca toti cu aceasta problema deja arhimediatizata in Romania, sa intelegea exact care sunt consecintele, etc.

   1) Daca dvs. mergeti acum si intabulati, in baza fisei de la primarie, chitanta de mana pe care o au dansii nu mai produce niciun fel de efect, prin urmare inscrierea in cartea funciara, in viziunea codului civil este “constitutiva de drepturi”

   2) Daca dvs. aveti un martor care sa va sustinta, atunci lucrurile vor merge total in favoarea dvs.

   Va sfatuiesc sa actionati in judecata, fiind puteti castiga acest drept.

   Cu stima,a v Cuculis
   0722298011 avocat@indrumari-juridice.eu

 98. buna ziua

  domnule avocat,avem un caz in zona-salaj-in care doi frati raman orfani ,dupa parinti ramanand o casa….unul dintre copii e bolnav grav de gradul unu-mintal-,sora lui a vandut casa fara sa fie tutore sau curator printrun contract de mana cu un singur martor fara sa fie trecut si persoana cu handicap.Sa vandut de vreo 4 ani….acum printro asociatie eu voi incerca sa repar prostia facuta de sora lui.Mentionez ca sora ei e a decedat intretimp.Cumparatori auzind de faptul ca vreau sa incerc sal ajut pe persoana cu handicap ,a facut ei actiune in constatare in care cere sa se recunoasca contractul de mana si sal intabule pe numele lor.INTREB;-PERSOANA CU HANDICAP NU AVEA DREPTUL LA CASA?EL NU ARE NICI ACUM UN TUTORE SAU CURATOR…..E PE ROL. MULTUMESC MULT

  • Buna ziua stimata doamna. O actiune in constatare o sa fie exact ceea ce au ei nevoie pentru a va desfiinta orice sansa de castig. Interveniti in procesul lor printr-o cerere de interventie in numele altuia, unde aratati exact aceasta succesiune de evenimente. In mod OBLIGATORIU copilul bolnav mintal avea dreptul la acel bun imobil si nu este de conceput faptul ca acel imobil a fost vandut in aceste conditii. Prin urmare, cu aceasta situatie sa stiti ca va putem ajuta chiar si PRO BONO in conditiile aratate.Un coleg avocat o sa va contacteze pentru aceasta situatie. Cu stima, AV. Cuculis 0722298011

 99. Mi s-a eliberat un “Certificat de calitate de mostenitor” cu semnatura in dreptul notarului falsa desi eu am prezentat toate actele necesare perfect legale.S-a descoperit acest lucru abia dupa 1 an de la eliberare cind titulara de drept a notariatului a constatat ca o angajata de a ei (cea cu care am intocmit eu actele) a facut acest lucru.In consecinta a fost reclamata la politie .Care sint consecintele care pot fi asupra mea tinind cont ca repet actele mele au fost perfect legale si bineinteles nu aveam cum sa constat ca acest act este sub semnatura falsa.
  Va multumesc

  • Daca s-a inceput o urmarire penala, actele sunt desfiintate. Niciun angajat fie ca este birou de avocat,executor,notar etc. NU POATE SEMNA in numele titularului. Nu exista procura, etc. prin care se poate face acest lucru. Parerea mea este ca actul este NUL ABSOLUT si va trebui sa refaceti actele. Daca patile nu sunt de acord, trebuie sa va judecati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 100. In cazul unui accident rutier cu victime cu leziuni minore,pot fi actionata in instanta de catre partea vatamata pentru daune morale?Alcool 0% , RCA platit.

  • In cadrul plangerii penale, daca se constata vinovatia dvs. priviind vatamarea corporala, da puteti fi tras la raspundere. Atat de spital pentru ingrijiri cat si de partea vatamata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Dar daca victima nu a necesitat ingrijiri medicale si nici zile de internare, decat un posibil concediu medical de care nu sunt sigura? Imi cere o suma de bani,altfel ma da in judecata .Poate sa faca asta?
    Multumesc pentru raspuns.

    • Poate sa va ceara o suma de bani sa inchideti partea civila a litigiului penal. Daca nu are nicio zi de ingrijiri medicale nu poate sa va ceara asemenea reparatii prin echivalent banesc. av. Cuculis

 101. Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca firma a intrat in procedura de insolventa si urmeaza falimentul, poate fi executat administratorul pt un bilet la ordin avalizat, ca persoana fizica? multumesc

  • Cu siguranta se poate incepe urmarirea silita impotriva administratorului pentru bunurile personale. In ceea ce priveste societatea, da, se suspenda orice procedura de executare mai ales ca noul cod al insolventei a fost suspendat.Ar trebui sa va orientati catre o opozitie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 102. Revin cu o rugaminte. E adevarat ca daca firma va intra in faliment si apoi va fi radiata, se rupe legatura juridica intre Biletul la ordin , fie el si avalizat si administratorul care l-a semnat si astfel nu mai poate fi executat silit? Ma intereseaza f mult aspectul.Multumesc f mult! Cu stima

  • Nu. Dvs. raspundeti din punct de vedere al garantiei in continuare. Persoana fizica se “radieaza” prin incetarea existentei ia persoana juridica prin radiere. Cu bine,a v Cuculis 0722298011

 103. buna am si eu o nelamurire sunt in germania de la sf.iulie cu cei 2 copii si sotu am depus actele de alocatie si nu a venit nici o confirmare am intrebat odata la ei si au zis sa sunam noi in romania sa ne trimeata o foaie in care sa specifice suma care o luam in tara sa o scada, cel mic are 1 an si 10luni nu stim unde sa sunam anume si inca ceva daca sotul lucreaza din anul 2011 se poate da din urma alocatia si daca da ce acte trebuie puse in plus..va multumesc

 104. buna am si eu o nelamurire sunt in germania de la sf.iulie cu cei 2 copii si sotu am depus actele de alocatie si nu a venit nici o confirmare am intrebat odata la ei si au zis sa sunam noi in romania sa ne trimeata o foaie in care sa specifice suma care o luam in tara sa o scada, cel mic are 1 an si 10luni nu stim unde sa sunam anume si inca ceva daca sotul lucreaza din anul 2011 se poate da din urma alocatia si daca da ce acte trebuie puse in plus..va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. va asigur ca daca actele ar fi fost depuse in mod corespunzator la autoritatile competente atunci nu ati fi intampinat nicio problema. Cred ca cel mai bine este sa reiterati cererea in vederea obtinerii formularului E411 pentru alocatiile europene. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 105. Buna ziua….am patit un lucru extraordinar. Am fost intr-un cazino din bacau,unde am jucat la mai multe aparate. La un moment dat,mi-au cazut din buzunar 100 de lei langa picior in timp ce mi-am scos tigarile. La cateva minute mi-am dat seama ca banii nu mai sunt si am rugat sa cheme manager-ul sa ne uitam pe camera. Se vede foarte clar cum un om din drepta mea trage banii cu piciorul intr-o parte,iar angajatul salii sta si se uita din spatele meu.
  Durerea mare este ca am sunat la politie,unde am fost mai mult luat in ras,la un moment dat nu vroia nimeni sa iasa din birou sa imi ia declaratie,la insistentele ofiterului de servici,la a 3-a persoana pe care a sunat-o ,i-a spus ca am sunat la 112 si a iesit o doamna,civil imbracata,care nu s-a prezentat,ba mai mult,pe parcusul intregii discutiei imi spunea ca politia nu are ce face,ca sa ma duc la tribunal sa il dau in judecata civil sa-mi recuperez banii. Eu nu m-am dus pentru recuperarea banilor ci pentru golaneala in sine ce am primito.
  Am ajuns la protectia consumatorului unde cu stupoare am aflat ca nu este in atributia lor faptul ca in sala respectiva mi-au fost furati bani sub ochii angajutului,nici pentru faptul ca nu se eliberea acele bonuri pentru fiecare jucator care intra si nici macar nu m-a invatat unde sa ma duc sa fac o sesizare vizavi de faptul ca aparatul la care am jucat,s-a invartit efectiv in gol timp de 3h….lucru care nu l-am mai intalnit niciodata si sunt jucator de 12 ani. Intrebarea mea este ce pot face daca pot face ceva vizavi de intamplarile neplacute de astazi?!

  • Puteti face o sesizare in sensul acesta dar nu protectiei consumatorului ci direct in instanta. Pe baza probelor sa va despagubeasca. Este evident o situatie delicata, insa nu cred ca se justifica mai mult de o plangere la politie pentru, complicitate la furt a angajatului casinoului. av Cuculis 0722298011

 106. Buna seara ,

  Stimati domni va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac in problema care ma framanta de ceva vreme. Am achizitionat un apartament in anul 2008 cu credit bancar in valoare de 39 000 de euro in momentul de fatza vigurez ca creditor chiar rau platnic inca desi nu mai detin acest credit , adica mai exact am divortat partajul l-am facut prin instanta , fosta sotie a loat tot apartamentul pe numele ei si tot ea plateste si creditul dar eu sunt blocat si nu mai pot beneficia de credit din cauza ei .Am incercat so rezolvam si asta pe cale amiabila dar este stabilita in italia si nu am nici o posibilitate sa rezolv acesta problema .Ce ma sfatuiti ? Pot rezolva acesta problema in instanta ?
  Va multumesc !

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. In primul rand o sa va rog sa aveti in vedere faptul ca instanta NU poate partaja creditul dvs. Nu poate interveni in eliberarea unui debitor in procedura partajului si nu poate dispune de el.Acest lucru il puteti face dvs. cu banca. Dat fiind faptul ca situatia nu este una foarte clara, o sa va rog sa reveniti cu specificatii clare in ceea ce priveste natura situatie dvs. Adica, mai sunteti parte in contracT? desi sotia dvs. si-a luat angajamentul sa-l plateasca? Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 107. Buna seara ,

  Imi pare rau ca nu am fost inteles deci eu nu mai fac parte din contract partajul a fost facut prin instanta si il detine fosta sotie , problema este ca eu figurez ca creditor inca cu creditul desi nu il platesc eu ea il plateste , doar ca eu nu mai pot benefiocia de alt credit din aceasta cauza .Vroiam sa stiu daca pot face ceva in cazul asta sa o oblig sa schimbe si creditul pe numele ei , pentru ca creditul este doar pe numele meu , eu am fost titularul si inca mai sunt .

  Va multumesc

  • Stimate domn, dvs, puteti , de comun acord sa solicitati bancii o modificare de contract. Fara acordul bancii puteti doar sa il platiti sau sa deschideti o actiunea in instanta, in acest sens.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 108. buna ziua, am si eu o intrebare daca nu va suparati: cunosc pe cineva care lucreaza ca sofer pe autobuze in Vaslui si ia salar de 14milioane si mai ia si indemnizatie de 7 milioane se poate asa ceva el zice cai bugetar? va multumesc

  • Nu inteleg intrebarea. Daca se poate sa ia 1400 ron salariu de baza plus indemnizatie? Da , se poate, in functie de postul, orele efectuate, etc. av. Cuculis 0722298011

 109. scuze salar 1400lei si indemnizatia 700lei si plus ca lucreaza si sotia cu salar de 1000lei nu inteleg un lucru cum poate sa ia sotu si salar si indemnizatie doar fiind sofer numai pe autobuz

 110. Buna seara,
  As vrea sa stiu si eu daca la un divort cu minor vreau sa cer custodia copilului in conditiile in care consider ca sotia numai e in masura sa creasca acel copil si eu am mai multe posibilitati materiale ptr cresterea copilului.Copilul a spus de fata cu sotia,cu parintii ei si cu parintii mei ca ,numai ii place de mama ei ptr ca nu stie cum sa se comporte cu copiii,ca tipa , o cearta si ca o inebuneste.Asta spune un copil de 4 ani si 5 luni.Pe langa asta as dorii sa stiu daca pot cere aducerea ca martor a parintilor,a sorei si a matusei sotie,care mi-au relatat cum se comporta mama cu copilul.Nu vorbesc de maltratare a copilului,sau nu cunosc ,dar din cauza problemelor pe care sotia si le-a creat,(fiind foarte nervoasa cu toti apropiatii ei)se comporta urat cu copilu.De acest comportament am luat si eu parte de fata cu mama,tatal si sora sotiei,si probabil ele stiu mai multe in timpul cat sotia a locuit cu ei sub acelasi acoperis.
  Multumesc.

  • Buna ziua stimate domn. Dvs. aveti cu siguranta aceasta posibilitate de a cere imediat pe calea ordonantei presedintiale incuviintarea minorului catre dvs. daca mama ii aplica rele tratamente. Aveti la dispozitie in afara de divrot si aceasta posibilitate de INCREDINTARE a minorului. Incredintarea minorului se poate face si fara procedura de divort pornita. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 111. Buna ziua,

  In luna octombrie anul 2011, am cumparat o casa prin CONTRACT DE VAZARE A UNOR IMOBILE CU REZERVA DREPTULUI DE PROPRIETATE suma totala 120.000 de lei, din care am platit la incheierea acestui contract suma de 85.100 lei, ramand sa mai platesc restul de bani 34.900 lei in doua rate. Din pacate nu am putut sa onorez aceasta plata si vanzatorul a recurs la un executor cu care, am convenit sa restitui banii in rate lunare. Am platit in ultimul an undeva la 4.000 de lei. Astazi am primit un telefon de la vanzator cum ca, in 30 de zile, m-ar evacua fortat din casa.

  Poate? Tin sa precizez ca nu am primit nici o notificare in acest sens de la nici un tribunal sau executor judecatoresc si ca in acest CONTRACT nu se specifica nici o penalitate in caz de neplata (nu sunt rau intentionata doar ca momentan nu am cum sa achit integral suma, NUMAI in rate).
  Va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu intrebarea dvs. va precizez faptul ca evacuarea din imobilele pe care nu le stapaniti de buna credinta puteti fi evacuata insa doar cu o prealabila somatie de evacuare la care trebuie sa va conformati. Va putem comunica dupa o verificare, daca intradevar exista un dosar de executare silita insa avem nevoie de tot numele dvs. Tinand cont de modul in care a fost facut contractul este posibil sa aveti clauza contractuala prin care acesta va putea rezilia contractul iar avansul sa il pierdeti, In orice caz trebuie vazut inscrisul executoriu la care s-a raportat in cadrul executarii silite. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Va multumesc pentru raspunsul rapid.
    Nu am nici o clauza contractula, nu s-a facut, nici una.

    Cat despre inscrisul executoriu, nu am primit nimic acasa, cu sau fara confirmare de primire.

    Acesta este numele meu complet.
    Inca o data,

    va multumesc.

     • Domnule avocat,
      Am uitat sa mentionez faptul ca executorul judecatoresc a pus sechestru pe un set de mobila Lenghel (an fabr. 1925), mostenita de mama mea de la bunicii ei, evaluata undeva la 5000 euro. Mobila este scoasa lunar la licitatie, de catre executor dar nu a a vut nici un cumparator (mobila aflandu-se in stare functionala). Eu am incercat la randul meu sa gasesc cumparator, asta, in incercarea de a “ajuta” executorul dar, fara rezultat. Ce se poate intampla? Nu trebuie sa se vanda ca sa acopere din datorie?

 112. La multi ani! Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra: am fost angajata al unui IFN de la care am contractat un credit ipotecar cu conditii de creditare preferentiale, in 2008. In 2013 mi-am incheiat activitatea in cadrul firmei, urmand ca urmatoarele 6 luni sa raman pe aceleasi conditii dupa care rata mi se majoreaza(marja fixa) conform unui Act Aditional semnat de mine in 2010. Momentan sunt in somaj, am si 2 copii care nu erau la semnarea contractului, deci practic nu fac fata ratelor. Creditul este in Usd, cursul a crescut destul de mult si veniturile au scazut. intrebarea mea este daca poate fi considerat abuziv acel Act Aditional de majorare al marjei fixe dupa plecarea din institutie? Exista posibilitatea conversiei creditului in ron? Se va face convesia la cursul de acum sau la cursul din momentul contractarii? multumesc frumos!

  • Buna ziua. Situatia prezentata de catre dvs. este general valabila pentru toti cei care au lucrat in astfel de institutii bancare. In primul rand obligatia dvs. de a suporta o MARJA mai mare, mai ales daca era vorba de un credit cu dobanda variabila, este o obligatie ilegala si sa nu ii spunem ilegala folosim termenul de ILICITA, fiind ilicita si intrand sub incidenta legii 193/2000 este nula iar singura nulitate capabila sa o desfiinteze oricand este cea absoluta. La prima vedere banca a comis un abuz pe care doar dvs. puteti sa il indreptati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 113. Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat in plasament si in acelasi timp si serviciul.Astept un raspuns de la dvs.Va multumesc.

  • Buna ziua stimata doamna. Copilul unde este dat mai exact in plasament? Intrebarea dvs. este extrem de restrictiva si neofertanta in sensul ca nu imi dati mai multe detalii. Reveniti va rog cu o intrebare care sa contina mai multe elemente. Prag de divort ce inseamna? cerere deja pe rol? plasament unde? av. Cuculis 0722298011

 114. copilul este luat de catre mine in plasament …si in acelasi timp la mine …stam in gazda …nu m am mai inteles cu sotul din cauza alcoolului era foarte violent etc si am decis sa ne separam …el sa mutat deja la parintii lui in schimb eu am ramas in gazda unde stateam si cu el Urmez sa depun actele necesare pentru divort vineri…in schimb el ma amenitnta ca o sa pierd copilul luat in plasament si in acelasi timp serviciul daca fac acest lucru.

 115. Ma intereseaza in mod deosebit daca o sa pierd serviciul de asistent maternal.(precizez ca sora lui lucreaza acolo) .Astept un raspuns Va multumesc

  • Buna ziua .As dori sa imi raspundeti la doua intrebari va rog :1- Am fost plecati in Spania 14 ani ,timp in care am nascut un baietel , iar dupa scoaterea certif de nastere si depunerea actelor necesare pt alocatie in Romania in anul 2004 tatal meu a primit doar citeva luni alocatia ,dupa care nu a mai primit nimic ,postasul spunindu-i ca acesti bani se vor duce intr-un cont ( ?????) ,iar la intoarcerea noastra ii vom putea recupera De anul trecut din septembrie am revenit in tara ,copilul intrind in clasa a iv-a .Din luna noiembrie ma chinui sa recuperez acei bani de care nimeni nu stie nimic (???) ,ba mai mult mi se spune sa fac un nou dosar ( tin sa va spun ca copilul nu apare pe nicaieri nici dupa codul numeric personal, nici dupa datele noastre sau ale tatalui meu care avea imputernicire din anul 2004 sa ma reprezinte ) Problema nu este aceasta ,ci ca la dosar mi se cer contractele de munca din strainatate , copii dupa carnetul de sanatate de acolo , o hirtie facuta la notar precum dam declaratie ca nu mai plecam(CU CONTRACT ) si daca o vom face vom anunta in 15 zile si mai nou !!! o expertiza (sau asa cv ) precum ca copilul are conditii de trai .Va intreb toate acestea in contextul in care vad pe internet ca actele necesare sint doar trei .Tin sa aclar ca din Spania am act doveditor dat de ei precum nu am luat nici o zi nici un fel de alocatie pentru copil . Intrebarea nr 2 : Din Spania am venit cu 2 masini si am vrea sa le inscriem Trebuie sa platim taxa de poluare ? Masinile sint pe numele meu ,deci nu am cum sa am actul de vinzare cumparare deoarece sint achizitionate din anii 2006 si respectiv 2009 . Cu respect ,va multumesc anticipat

 116. De ce sa il pierd si de ce sa il incedinteze lui ??? Eu sunt asistent maternal nu EL si copilul este luat in plasament de mine…nu inteleg de ce il incredinteaza lui…eu am unde sa locuiesc…divortam si eu raman in continuare in gazda ..adica am unde sta

 117. Buna ziua ! Locuiesc in apartamentul parintilor mei. Tatal meu a decedat in anul 1989 si in urma decesului s-a facut succesiune, finalizata cu un certificat de mostenitor in care suntem cuprinsi mama, fratele meu si eu. Acest certificat de mostenitor nu a fost depus nicaieri (nu am stiut ca trebuie sa facem acest lucru) si in toti acesti 25 de ani instiintarea pentru plata impozitului pt locuinta a venit pe numele tatalui meu. Mama fiind in viata, am platit impozitul pe baza buletinului ei. In anul 2011 mama a decedat si nu am deschis procedura de succesiune. Am vrut sa platesc si anul acesta impozitul pe locuinta, insa la ghiseu am fost refuzata pe motiv ca trebuie sa prezint buletinul unuia din proprietari – tata sau mama – insa amandoi sunt decedati. Intrebarea mea este: in conditiile in care situatia financiara nu-mi permite sa fac succesiune dupa decesul mamei, cum pot plati impozitul pe locuinta ? Multumesc mult si astept un raspuns de la dvs.

  • Puteti plati impozitul doar dupa ce faceti succesiunea. In cazul in care nu o faceti, problema este ca veti plati mai mult actele notariale dupa 3 ani de zile. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 118. Sotul meu decedat a avut un testament facut la notar in favoarea sa pentru imobilul unei matusi care nu mai avea alte rude. Matusa se afla acum in grija mea. Fiul nostru de 11 ani mosteneste dreptul tatalui? Ce demersuri trebuiesc facute si unde? Mentionez ca sotul a decedat in 7 dec.2013. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 119. Buna seara am intrat in posesia unui Cec de 5000 lei pt dacie depus inainte de 89 pe numele meu!doresc sa stiu daca se poate valorifica..stiu ca a existat un scandal la nivel national pe aceasta tema!

 120. buna ziua. am si eu o intrebare la dumneavoastra. am un apartament inchiriat , cu contract la finante. problema e ca administratorul vrea o copie de la acest contract, dar mie nu mi se pare prea normal sa ceara asa ceva in momentul cand platesc taxele, care le platesc eu ca proprietar(asa am convenit cu chiriasul ca in momentul platii chiriei sa plateasca si taxele iar eu merg si le platesc). poate administratorul sa refuze sa incaseze taxele daca nu duc acest contract? e legal sa ceara copie dupa contract de inchiriere? multumesc!

 121. Buna ziua, ma numesc mircea v. si doresc sa stiu care este modalitatea de scutire a taxei judiciare de timbru si cautiune la o contestatie la executare si suspendare. Sunt pensionar medical, sotia are salariu minim pe economie, am un fiu student, iar venitul lunar al intregii familii este de 1.800 lei. Precizez ca am o rata la un credit de 570 lei, o alta la apartament de 410 lei si o descoperire pt. care lunar se retine dobanda de 240 lei. In afara de acestea mai sunt cheltuielile cu intretinerea,gazul, lumina, telefon.
  Multumesc anticipat pt. raspuns.

  • Modalitatea se regaseste in dispozitiile legii priviind art. 90 si urmatoarele cod procedura civila coroborat cu dispozitiile oug 51, decizii cedo dar in mod obligatoriu reperzentare clara pentru ca judecatorul sa va dea o solutie favorabila. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 122. Buna ziua, va rog ajutati-ma cu un sfat:in anul 2006 fiind administrator si asociat la o firma am contractat un o linie de credit tip revolving,eu avand si calitatea de garant personal.In anul 2008 firma a fost vanduta.In prezent s-a inceput executarea silita impotriva mea si mi s-a facut poprire pe 1/3 din salarlucrez in invatamant) si nu am alte bunuri pe numele meu.Am fost contactata de catre o persoana de la CRC Colectare Recuperare Creante si mi s-a spus ca daca doresc ridicarea popririi de pe salar sa fac o cerere in care sa specific ce suma voi vira eu in cont in fiecare luna.Eu asi dori ridicarea popririi de pe salar sunt la gluma colegilor)si asi prefera sa platesc eu cu chitanta la banca o suma chiar putin mai mare decat 1/3 din salar, dar daca eu fac aceasta cerere mi se va ridica poprirea e blocat si cardul pe langa poprire).Cum ar trebui sa formulez aceasta cerere si daca este legala sau mi se va lua si din salar si va trebui sa platesc si cu chitanta???Oare fac mai mult rau prin recunoasterea datoriei?De ce nu este urmarita firma,deoarece in contractul de cesiune se specifica ca preia toate creantele si datoriile?Pot face ceva in privinta aceasta? Multumesc frumos.

  • Problema e ca dvs. ati crezut ca puteti scapa de datorii cesionand firma si asta fara a fi aspru cu dvs. Ati garantat atunci trebuia sa va asigurati. In tot cazul dvs. daca nu ati renuntat la beneficiul de discutiune puteti prin contestatie la executare arata cu degetul daca vreti o formulare mai plastica direct catre societate.
   Puteti face si acest lucru sa platiti direct la executor adica sa-i platiti lui onorariul fiindca prin poprire pe salariu prima data se vor recupera cheltuielile de executare si peste 2 ani o sa va treziti ca tot onorariul de executor il platiti.
   In cazul in care nu aveti niciun bun pe numele dvs. atunci executarea silita se rezuma la poprire. Puteti face si ce ati spus dvs. cu conescinta sa primiti o adresa de ridicare a popririi de la executor.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 123. In decembrie 2013 am fost condamnat la 5 luni cu suspendare si 9000 lei daune materiale pt vatamare corporala din culpa,.accident rutier.victima a avut 20 zile ingrijiri medicale la domiciliu.am facut recurs si am termen pe 17.02.2014 .victima si procuratura nu au facut recurs. In cazul meu se aplica noul cod penal?pot obtine achitarea mea.?multumesk!.

  • Nu cred, decat daca se constata ca intradevar nu sunteti raspunzator.
   De ce spun, asta!
   ART. 196
   Vătămarea corporală din culpă
   (1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
   (2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
   (3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
   (4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) – (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
   (5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
   (6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

   Astfel ca dvs, oricum beneficiati in momentul acesta de minimul pedepsei, insa daca s-ar fi aplicat si circumstante atenunante, in cazul in care exista, poate ca ati fi putut primi chiar mai putin.
   In cazul dvs. se aplica noul cod penal.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 124. Buna ziua,as vrea sa stiu daca o persoana cu grad de handicap accentuat cod handicap 7.isi poate vinde apartamentul unei rude care a fost si tutorele sau. Mentionez ca persoana cu handicap nu stie ca ar fi vandut apartamantul,el nu se descurca cu scrisul si cu cititul Persoana care a cumparat ap a decedat ulterior . Se poate anula actul de vanzare cumparare ? Cum se poate proceda.Va multumesc

  • Stimata doamna. In cazul in care vanzarea s-a facut in frauda incapabilului, in cazul in care a fost declarat in atare sens, actul de vanzare cumparare are o natura ilicita si poate fi anulat.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 125. Domnule avocat .
  Va solicit sfatul in urmatoarea problema:
  Mama mea in varsta de 74 de ani face hemodializa din anul 2010. In urma evaluarilor facute de comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din sectorul 4 Bucuresti a primit initial un certificat de incadrare in grad de handicap cu rezolutia -handicap grav cu insotitor .Dupa un an de la emiterea acestui prim certificat a fost din nou chemata la comisie si de aceasta data a primit pentru aceleasi afectiuni o noua incadrare in handicap grav fara insotitor .
  Evaluarea comisiei a fost facuta si prima oara si a doua oara pe baza referatului facut in centrul de dializa de medicul specialist .
  Mama mea nu a citit cu atentie acest al doilea certificat si s-a grabit sa-l duca la primaria sectorului 4 .
  Si-a dat seama ca are alta incadrare fata de primul certificat abia dupa 2 luni cand a vazut ca nu mai primeste indemnizatia pentru insotitor.
  Termenul de contestatie a acestui al doilea certificat trecand nu am mai putut face contestatie motiv pentru care am cerut o noua evaluare comisiei de evaluare a pers. cu handicap din sectorul 4 .
  Dupa aceasta noua evaluare a primit un al treilea certificat tot cu incadrarea in grad grav de invaliditate fara insotitor.
  Mentionez ca pe linga aceasta insuficienta renala cronica stadiul 5 ,mai are si alte afectiuni :diabet zaharat, accident vacular cerebral sechelar- nu vede cu ochiul stang , hipertensiune, , ulcer duodenal ,diabet gr II.si inana multe altele ,toate aceste afectiuni fiind trecute in referatul facut de centrul de dializa si se pot dovedii cu documente si orice expertiza ceruta de comisie)
  Ca urmare a acestor afectiuni nu poate sa faca efort fizic, nu-si face singura aprovizionarea, menajul, altefel spus nu se decurca singura si are permanent nevoie de ajutor.
  De asemeneaconsider ca nu este posibil ca pentru aceleasi afectiuni prima oara dai o rezolutie si a doua oara alta rezolutie .
  Mai precizez ca in centrul de hemodializa unde mama mea face hemodializa pacientii au incadrarea in gradele de handicap-HADICAP GRAV CU INSOTITOR
  Consider ca s-a facut un abuz si fiindca suntem inca in perioada celor 30 de zile in care putem face contestatie (aceasta perioada expira in data de 29.02.2014) va rog sa-mi spuneti daca va putem contacta pentru a ne acorda sprijinul in formularea acestei contestatii sau eventual sa ne recomandati un avocat specializat in astfel de cazuri.

  Va multumesc anticipat
  Romanescu Marta

  • Buna ziua stimata doamna. Cu siguranta ne puteti contacta insa vom avea nevoie de absolut toate documentele de care dvs. dispuneti pentru a primi in mod clar daca sau nu putem face aceasta contestatie.Din pacate observ ca termenul este trecut. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 126. buna ziua! am depus la primarie in august 2005 o cerere de restituire teren arabil mostenire dupa bunicii, toate actele sunt in regula insa nu am fost cetatean rom. Am solicitat de mai multe ori la primarie sa ne spuna care este situatia in legatura cu dosarul stiind ca legea sa scimbat, pana in ziuia de astezi nu am primit raspuns.Desi avem certificat comun de mostenitor inpreuna cu unchiul,( fratele tatalui meu) care dupa cum am aflat sa servit si de partea mea care i-mi apartine.Va rugam din suflet sa ne ajutati ca sa putem continua demersurile.Cu stim a si mare respect pentru ce a ce faceti. A.M.

 127. buna ziua! Am depus in aug.2005 o cerere pentru restituire de teren arabil, mostenire dupa bunicii, mentionam ca toate actele sunt in regula dar nu am fost cetatean rom. Am solicitat la primarie de mai multe ori sa ne spuna care este situatia cu dosarul,stiind ca legea sa scimbat pana astazi nu am primit raspuns. Avem inpreuna cu unchiul (fratele tatalui) un certificat de mostenire de 1/2 parte. Dupa cum am aflat unchiul sa folosit si de partea mea care
  i-mi apartine.Testament nu este, mostenire legala.
  Va rugam sa ne ajutati ca sa putem continua demersurile.Va multumim pentru amabilitate cu stima A.M.

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu solicitarea dvs. mai ales ca nu
   sunteti obisnuita cu procedurile judiciare din Romania, va asigur de
   faptul ca daca ati lasat cererea neurmarita, acest lucru a dus la trecerea
   lui in arhiva. Noi va putem ajuta sa il dezgropati, ar fi termenul cel mai
   bun in asa fel incat sa puteti sa beneficiat de drepturile dvs.

   Av. Cuculis 0722298011

 128. buna ziua.va rog frumos sami daspundeti la antrebare. mama mea sa casatorit cu sof deal doilea si cat a convetuit cu sotul ei a locuit an casa mamei fiind singura proprietara a cumparat locuinta dupa moartea primului sot adica an vaduvia ei dupa ce sa casatorit cu sotul al doilea cu acte legale (cununie)mama ea donat jumatate din imobil, noi santem trei surori din prima casatorie cu sotul al doilea nu arw copiii , si nici el nu are niciun copil din alta casatorie santem doar noi trei din partea mamei Mama mia facut mie donatie ampreun a cu sotul ei pe tot imobilul jumatatea mamei si jumatatea lui donata de mama lui el . SOTUL MAMEI A MURIT EA ESTE AN VIATA an donatie au facuto cu uzufruct viager atat fara nici o sarcina am anteles ca ma poate ataca surorile dupa moartea mamei .Am fost la un notar si eam explicat cum e situatia mi sa spus ca pot fi atacata de surorile mele ca li sau luat dreptul acum ni sa spus ca singura posibilitate este ca sa donez mamei locuinta anapoi sa devina din nou proptietara sa dupa de devine mama a proprietara din nou poate sa ami faca vanzare cumparare cu antretinere si asa nu ma mai poate ataca surorile dupa moartea mamei mele. Antrebarea mea ar fi va rod frumos sa ami spuneti saca eu o fac din nou proprietara pe mama mea cand scoatem actele de la notariat precum ca ea a devenit proprietara din nou dupa cat timp putem face actele de vanzare cumparare si saca vreti sami mai spuneti nu ma ancurca moartea sotului decedat la vanzarea cumparare si daca fac bine ce fac va rog sami raspundeti? multumesc

  • Stimata doamna. Increngatura pe care o expuneti si modul de expunere, mai ales ca nu va pot adresa intrebari fata in fata, este unul greu de inteles. Fapt pentru care, o sa va rog sa ne contactati prin telefon pentru a putea avea o dicutie inteligibila. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 129. am uitat sa mentionez ca sotul mamei a fost si paralizat anainte de a muri cu trei ani la care lam angrijit eu dar nu am nici un act notarial sa dovedeasca ca lam angrijit ca donatia cand sa facut an ea nu sa trecut sarcini acum am grija si re mama mea antradevar nu este la pat dar este fff bolnava .MAMA MEA NU A AVUT ALTE BUNURI ANAFARA DE LOCUINTA CARE MIA DONATO MIE SI NICI NU ARE ALTCEVA CA SA EA DUPA MOARTEA MAMEI DACA SANT ATACATA VA ROG FRUMOS SA AMI DATI RASPUNSUL DACA FAC BINE CE FAC SAU NU MULTUMESC

 130. Buna ziua D-nu Cuculis! Multumesc din sufled ca a-ti avut timp sa-mi raspundeti, din fericire am copiiile dupa dosarul amintit pe care le-am depus in anul 2010 la o avocata din timisoara. Am luat legatura cu d-na si ne-a promis ca se va deplasa la primarie sa afle daca sa facut administrativa. Vom astepta ce ne va raspunde.Dupa cum am aflat cetateni care au fost deportati in rusia si in baragan impreuna cu noi copiii acestia sunt scutiti de unele plati, in cazul nostru parinti au fost in ambele parti, intrebarea mea este daca noi copiii putem profita de aceasta lege in gaz ca ajungem in fata jusditiei. Va multumesc din suflet, multa sanatate A.M. nr.telefon:0049 0721866370 dimineata 8-11

  • Buna ziua stimata doamna. Cred ca lucrurile acestea le vom determina, in eventualitatea unei demarari a actiunii in justitie. Cred ca o dicutie pe marginea acestui subiect este cumva prematura. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 131. buna ziua! in 2009 am fost condamnat in germania la 4 ani si 4 luni,am executat 2 ani si 4 luni, dupa care am fost expulzat cu o interdictie de 10 ani de a intra pe teritoriul germaniei.in prezent ma aflu sub control judiciar in romania.se poate recunoaste fapta din germania ca recidiva?

 132. Buna seara! Domnule avocat, va rog din suflet sa analizati situatia nepotului meu care este disperat si nu stim cum sa ne descurcam.In anul 2006 si a vandut masina,,au facut actul de vanazare cumparare,i a dat cheile si talonul, si a luat banii ramanand ca acest cumparator sa se duca la fisc si sa si treaca masina pe numele lui. Nepotul meu este hipoacuzic cu grad de handicap si nu a stiut ca trebuie sa mearga la circa financiara si sa anunte ca a vandut masina ca sa fie radiat.Astfel, zilele trecute i a venit somatie de la fisc ca are de platit impozitul pt masina din 2006 pana in prezent in valoare de 850 ron,bani pe care amaratul asta nu i are el avand o pensie de handicap de 230 ron.Problema este ca in 15 zile trebuie sa duca banii la fisc altfel ajunge in instanta. Nepotul meu nu mai are acel act de vanzare cumparare iar cel care a cumparat masina si a schimbat numarul de la masina si nu vrea sa mai ia legatura cu nepotul meu.Ce se mai poate face in aceasta situatie,ma gandesc ca trebuie sa existe vreo modalitate, vreo procedura, astfel incat nepotul meu sa nu fie obligat sa plateasca acesti bani pentru ca a ramas inregistrat la fisc cu masina nestiind ca trebuie sa se duca acum 8 ani sa spuna ca a vandut si sa fie radiat din evidenta fiscului?actul de vanzare cumparare l a pierdut ,deci singura dovada sunt martorii care cunosc situatia ca acum 8 ani a vandut aceasta masina.Va rog din suflet sa ne ajutati astfel incat sa stim ce trebuie facut astfel incat sa fie sters din evidenta fiscului si sa nu plateasca acesti bani deoarece de 8 ani de zile masina e vanduta iar acel om si a schimbat numerele si nu s a dus sa si treaca masina pe numele lui,l a lasat pe nepotul meu cu masina pe numele lui in continuare,normal ca fiscul i a trimis somatie dupa 8 ani de zile. Ce mai poate face nepotul meu ca daca nu mai are actul de vanzare cumparare va dati seama ca nu are cum dovedi adevarul la circa financiara iar astia nu l scot din evidenta si va plati toata viata acest impozit?Va multumim ,cu multa recunostinta si admiratie pentru ceea ce faceti pentru noi si mi cer scuze daca m am tot repetat.

  • Buna seara. Tocmai cand m-am bucurat ca pot sa va dau un sfat mi-ati spus dvs. ca de fapt NU mai are contractul de vanzare cumparare. Este foarte rau atunci. Cum facem dovada ca a fost vanduta? Cu martori, in instanta. Daca ati fi avut acel contract de vanzare cumparare atunci ati fi putut face dovada, atlfel cu toata parerea de rau va spun ca trebuie sa va adresati justitiei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 133. buna ziua.parintii mei sunt divortati de ani,mama a ramas cu copii printre care si un minor care are acum 13 ani.mama e in italia cu copii si tata sta la mama lui.nu mai locuieste nimeni in casa noastra.mama a deschis un proces pt abandon de familie[neplata pensiei alimentare],procesul a ajuns in faza de a i se interzice tatalui meu sa nu paraseasca adresa actuala, el nu munceste cu carte de munca,doar cu ziua pt a supravietui.ce se intampla in astfel de cazuri?va fi condamnat la inchisoare?daca da cat i-ar da?multumesc mult

 134. Bună dimineaţa.
  Am o mare rugăminte la dvs. Dacă mă puteţi ajuta cu un răspuns de care am nevoie urgent. CA AM O ACTIUNE IN GRANITUIRE SI REVENDICARE.
  La efectuarea unei expertize topografice de care act se tine cont cu privire la suprafaţa de teren?
  Ce suprafata de teren am că nu mai stiu nici eu că în toate actele diferă suprafaţa de teren….?
  În anul 2003 cand am cumpărat casa nu era obligatoriu sa se faca cadastrul.
  1. Deci am un act de vanzare din 1950 in care spune ca imobilul e compus dintr-un corp de casă compus din 2 odăi, constructive de pământ precum şi terenul dimprejurul casei in suprafata de 265 mp (act de vanzare Moise vinde lui Neacsu).
  2. Am titlu de proprietate a lui Neacsu din 1993 inh care scrie ca suprafataprimita in inhtravilan, categorie de folosinta Curti, constructii este de 300 mp.
  3. Am un memoriu tehnic de la Ministerul Adm. Pb.ONCGC in care scrie ca obiectul lucrarii: corp de proprietate in suprafata totala de 241 mp teren situat in intravilanul mun. Buzau (aici unde am eu casa). Pe suprafata corpului de proprietate exista 2 constructii: C1-locuintă, in suprafaţă construită de 54,51 mp si C2: locuintă, in suprafaţă construită de 25,74 mp.
  4. Si mai am contractul de vânzare-cumparare din anul 2003 (fii defunctilor Neacsu, mi+au vandut mie in anul 2003 casa) si aici scrie ca fii lui Nracsu imi vinde mie intregul dr. De proprietate asupra imobilelor sit. In mun. Buzau, constand in totalitatea lor in corpul de cladire C1-locuinta compusa din 3 camere, 2 holuri, constuctie din paianta, acoperita cu tabla in suprafata construita de 54, 51 mp, corpul de cladire C2-locuinta, compusa din 2 camere si 1 hol, constuctie din paianta, acoperita cu tabla in suprafata de 25, 74 mp, impreuna cu suprafata de teren aferent de 241 mp.

  DECI CAND VA FACE EXPERTUL EXPERTIZA TOPOGRAFICA LA MINE IN FUNCTIE DE CARE ACT VA CONT CU PRIVIRE LA SUPRAFATA DE TEREN?
  CE SUPRAFATA DE TEREN AM EU IN TOTAL CA NU STIU CE ACT E VALABIL CU PRIVIRE LA SUPRAFTA DE TEREN…?

  • Stimate domn. Un raspuns pentru o intrebare care necesita consultarea unor acte/piese de dosar nu poate fi dat aici . In mod normal toate actele pe care le are imobilul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 135. Buna ziua .As dori sa imi raspundeti la doua intrebari va rog :1- Am fost plecati in Spania 14 ani ,timp in care am nascut un baietel , iar dupa scoaterea certif de nastere si depunerea actelor necesare pt alocatie in Romania in anul 2004 tatal meu a primit doar citeva luni alocatia ,dupa care nu a mai primit nimic ,postasul spunindu-i ca acesti bani se vor duce intr-un cont ( ?????) ,iar la intoarcerea noastra ii vom putea recupera De anul trecut din septembrie am revenit in tara ,copilul intrind in clasa a iv-a .Din luna noiembrie ma chinui sa recuperez acei bani de care nimeni nu stie nimic (???) ,ba mai mult mi se spune sa fac un nou dosar ( tin sa va spun ca copilul nu apare pe nicaieri nici dupa codul numeric personal, nici dupa datele noastre sau ale tatalui meu care avea imputernicire din anul 2004 sa ma reprezinte ) Problema nu este aceasta ,ci ca la dosar mi se cer contractele de munca din strainatate , copii dupa carnetul de sanatate de acolo , o hirtie facuta la notar precum dam declaratie ca nu mai plecam(CU CONTRACT ) si daca o vom face vom anunta in 15 zile si mai nou !!! o expertiza (sau asa cv ) precum ca copilul are conditii de trai .Va intreb toate acestea in contextul in care vad pe internet ca actele necesare sint doar trei .Tin sa aclar ca din Spania am act doveditor dat de ei precum nu am luat nici o zi nici un fel de alocatie pentru copil . Intrebarea nr 2 : Din Spania am venit cu 2 masini si am vrea sa le inscriem Trebuie sa platim taxa de poluare ? Masinile sint pe numele meu ,deci nu am cum sa am actul de vinzare cumparare deoarece sint achizitionate din anii 2006 si respectiv 2009 . Cu respect ,va multumesc anticipat

  • Stimata doamna. In legatura cu problema dvs. care suna foarte in neregula, postasul sa trebui sa dea socoteala ce a facut cu banii aceia. Referitor la taxa de poluare actele le puteti scoate de la politia din Spania. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 136. Buna ziua
  Vreau sa divortez dar avem un credit cu ipoteca pe care nici unul din noi nu il poate prelua singur. Eu vreau sa ies din acest credit. Ce se intampla daca pur si simplu nu mai platesc? Mentionez ca este ipotecat apartamentul soacrei mele unde locuim in prezent. De asemenea am construit o casa care este gata in proportie de 90%. In acest caz daca sotul nu plateste el rata (ceea ce cred ca este imposibil) pierde apartamentul, banuiesc ca si casa…….Mai mentionez ca nu ma intereseaza casa nici apartamentul, doar copiii sa stea cu mine.

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand va comunic faptul ca o instanta nu poate sa va partajeze si creditul, adica obligatia adica nu poate interveni in derularea lui. Atata vreme cat dvs. nu rezolvati problema in mod amiabil, evidet va fi executata GARANTIA. Sugerez o intalnire cu banca, expunerea problemei si ulterior declaratia dvs. autentica de renuntare la orice pretentie priviind bunurile dobandite, si banca sa treaca contractul doar pe numele dansului. Initial este o problema administrativa, ulterior puteti face asta in instanta, daca banca refuza. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 137. buna seara ! fratele meu a facut un imprumut acum vreo 5 ani ,iar tatal meu l-a girat . au platit ratele pana la un moment dat cand au ramas fara loc de munca . cam de 2 ani nu au mai putut plati ratele , iar acum vreo saptamana , doua au primit citatie ca daca nu achita suma de 100 si ceva de milioane , ne vor executa silit (precizez ca nu a fost credit ipotecar ) . intrebarea mea este , daca ar trece casa pe numele meu(eu neavand niciun credit ) , ne-ar mai putea executa silit ? va rog din suflet sa imi raspundeti !!! va multumesc din suflet si astept raspunsul dumneavoastra ! o seara frumoasa

  • Stimata doamna, desi nu este cea mai ortodoxa micare, va sfatuiesc sa o faceti, fiindca altfel se pot indrepta si spre bunurile imobile. Daca deja a inceput executarea silita, nu este in regula sa faceti asta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 138. Stimate d-le avocat Cuculus

  Apreciez cu multa consideratie raspunsurile date la multitudinea de intrebari care va sunt adresate .
  Am pus si eu niste intrebari care sper ca-mi pot rezolva problemele cu care ma confrunt de peste 4 ani .V-as ruga sa aveti bunavointa sa-mi raspundeti in timp mai scurt deoarece am proces pe 24.03.2014 si ma bazez pe raspunsul competent din partea d-voastra
  Cu multumiri Gavril

 139. Buna seara . In anul 2005 sotia a decedat , iar eu , am ramas cu 2 copii minori , 6 si 8 ani . De la casa de pensii Fagaras m-i sa spus ca , copii nu pot primi pensie de urmas pentru ca sotia avea doar 5 ani si 2 luni lucrati cu carte de munca . In ultimi 3 ani ea a lucrat , ca vinzatoare la un magazin , in sat la noi , fara ca patronii sa-i faca angajare. Am inteles ca s-a schimbat ceva in legea pensiilor , in 2010 , si ca ar putea si copii mei sa beneficieze de pensie de urmas . Ce ma indrumati sa fac ? Daca pot primi si pensia retoactiv ? Cineva mi-a spus sa dau in judecata patronii , pentru ca am martori tot satul ca sotia a lucrat la ei , dar ei nu au platit taxele catre stat ? Pensia de urmas e de 700 ron. pe luna, iar din noiembrie 2005 sunt cam 100 de luni , in care copii mei au primit doar alocatia de 84 ron , ca orice alt copil din tara. Eu lucrez cum pot , si pe unde pot sa i-i cresc si sa i-i tin in scoala , fara ajutorul cuiva , acum de 8 luni sunt cu baiatu in italia , unde el face scoala si eu lucrez pe unde gasesc , pentru ca la 43 de ani nu gasesti asa usor de lucru , iar fata e in tara la un internat , unde pt cantina doar i-i trebuie 200 ron. Ce ma indrumati sa fac ? Va multumesc anticipat .

 140. Buna ziua….eu doresc informatii despre alocatia pt copii in italia!Eu am nascut aici pe 16 dic 2013 si lucram cu acte in regula, am primit 5 luni de maternitate iar apoi patronii m-au licentiat ca sa pot ramane in continuare acasa sa am grija de copil…voiam sa stiu cum pot face sa iau somaj(disoccupazione) daca am dreptul la alocatie pt copil si ce acte imi sunt necesare, mentionez ca aveam un contract de lavoratore domestico iar sotul meu lucreaza cu contract de ‘assocciazione in partecipazione’ pt o firma care se ocupa de lucrari cu funii la inaltime! Va multumesc anticipat

 141. Buna seara.
  Intrebarea mea pentru dumneavoastra este urmatoarea.
  Tatal meu detine 3ha de pamant si doreste sa-l de-a unuia dintre cei 3 nepoti. Mentionez ca tatal meu, pe langa mine mai are o fica, sora mea, pamantul este trecut pe numele lui dupa decesul mamei noastre, iar in acel act nu trebuia sa fie trecuta si mama? Fara semnatura ambilor frati, se poate ceda pamantul nepotului?

 142. Buna ziua! Am cumparat drepturile litigioase de la mama mea,care,rezulta,dintr-un dosar de partaj judiciar,care se afla pe rol,in faza de recurs la C.Apel. Irebarea,este daca se poate sa inervin in instanta cu actu de Vinzare-Cumparare in aceasta,faza a procesului ?.

  • In recurs nu se poate interveni.Daca faceti interventia pt. a-l ajuta pe altul, adica in interesul altuia, puteti si inr ecurs. O zi buna,a v Cuculis 0722298011

 143. Buna ziua,
  Din martie 2013 sunt pensionar la limita de varsta.
  Dupa incheierea activitatii, institutul la care am lucrat 40 de ani, nu mi-a platit drepturile banesti pe ultimile 10 luni, motivand ca nu mai are bani, iar in prezent Institutul este condus de un administrator numit de AVAS.Ma duc de 3-4 ori pe luna la institute, dar fara success. Abea am recuperate 2 luni intr-un an. Puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a-mi recupera drepturile banesti?
  Cu multumiri

  • Buna ziua stimate domn. Imi pare rau sa aud o asemenea nedreptate, insa este cat se poate de actuala. Va sugerez o executare silita insa trebuie sa vedem in ce stadiu este institutul si ce activ are societatea. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 144. .

  Buna ziua!Va multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra!Doresc prin aceasta cale sa gasesc o cale de ajutor pentru socrii mei care se afla intr-o situatie dificila.Au obtinut un credit de nevoi personale fara ipoteca de la Piraeus bank. Dupa o perioada de timp din cauza unor probleme care au dus la scaderea veniturilor nu au mai putut plati ratele in intregime.Au fost dati in judecata si socrului meu i s-a pus poprire pe salariu.Dupa un an si jumatate de la punerea in aplicare a popririi sau trezit in fata executarii silite a apartamentului. Dupa un sir de negocieri ,amanari si trimiteri de la executor la banca si invers,acestia din urma au stabilit pe langa suma poprita si o rata de aproape trei ori cat suma poprita din salariu pentru incetarea urmaririi apartamentului plus plata in avans a 20000 de lei , stabilindu-se si data primei licitatii.Mentionez faptul ca apartamentul este cumparat printr-un credit ipotecar de la o alta banca la care ratele sunt la zi.Ce putem face pentru a opri executarea silita,au dreptul sa scoata apartamentul la licitatie?Va multumesc cu stima!