Legea 241 Din 2005 A Evaziunii Fiscale, Modificata In Senat-Platesti 50% In Plus Scapi De Inchisoare-Avocat Cuculis

Situatia Evzionistilor S-a Imbunatatit- Toti Cei Care Vor Plati Prejudiciul Plus 50% Peste, Vor Scapa De Inchisoare-Avocat Cuculis

Vedeti ce prevede noul proiect de lege ce se pregateste sa intre in vigoare-

In situaţia în care autorul unei infracţiuni de evaziune fiscală acoperă “integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 50% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune renunţarea la urmărirea penală, respectiv renunţarea la pedeapsa amenzii penale sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”.

Ce presupune de fapt proiectul?

Dupa ce va intra in vigoare, toti cei care nu au putut beneficia de clementa legii penale prin renuntarea la urmarirea penala, fiindca faptele erau incadrate de la 2-8 ani iar renuntarea la urmarirea penala se putea face doar pentru fapte ce prevedeau inchisoarea de maxim 7 ani, fiecare condamnat va putea daca are prejudiciul platit asa cum arata legea, sa formuleze cerere la instanta si sa beneficieze de legea noua si astfel sa scape de inchisoare.

Aici forma adoptata

https://www.senat.ro/Legis/PDF/2018/18L130FS.pdf

legea noua se va aplica tuturor pe principiul legii penale mai favorabile si astfel atat statul cat si cei urmariti penal sau condamnati vor putea beneficia de noile prevederi.

Avand in vedere ca proiectul legislativ s-a aprobat destul de repede de catre senat, posibil ca in scurt timp sa avem o noua lege a evaziunii fiscale.

Nu uitati ca 90% dintre rapoartele de inspectie fiscala ale Anaf sunt anulate de catre instante iar multe plangeri penale ajung cu clasare.

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Aveti o problema cu un dosar penal? Click mai jos!

http://indrumari-juridice.eu/contact.html

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.