Litigii bancare – Avocat Banci – Clauze abuzive contracte – Cum putem scapa de clauzele abuzive din contractele de credit.

Din păgubit în despăgubit. Poţi da banca în judecată pentru abuz, sau abuzuri – comision acordare, comision gestiune, comision de risc- toate sunt declarate ca fiind abuzive. De altfel pentru toti cei carora le-au crescut dobanzile si implicit ratele pot denunta acest aspect si sa reduca dobanzile cu pana la 50%.

Abuzurile bancare sunt o permanentă realitate, mai ales după anul 2008, iar acum in 2019 sunt si mai actuale.

Cu toate acestea, puţini sunt clienţii care au puterea să ia atitudine şi să cheme instituţia financiară în instanţă, pentru a-şi apăra drepturile. În multe cazuri, clienţii se gândesc că un asemenea demers este complicat şi costisitor, pe când în realitate, dacă există un temei, banca poate suporta întreaga cheltuială cu procesul. Mai mult, tot instituţia financiară poate fi obligată să achite daune morale celor pe care i-a vătămat. – sursa IMOPEDIA.ro 

Cum scapam de executare silita prin invocarea de Clauze abuzive contracte.

Schimbarea dobânzii din fixă, cum se găseşte în contractul iniţial, în variabilă, este printre cele mai comune abuzuri pe care băncile le fac în faţa clienţilor. Banca spune, de cele mai multe ori, că îşi rezervă acest drept în cazul în care intervin schimbări pe piaţa monetară.

„Alte probleme des semnalate de către clienţii noştri sunt modificarea denumirii de „comision de risc” în „comision de administrare” precum şi creşterea abuzivă a comisionului de rezervă minimă obligatorie, care este clar menţionat ca privilegiu exclusiv al băncii întru modificare. Există chiar şi situaţia în care banca decide să solicite noi costuri, altele decât cele existente în contract”.

RECOMANDARE: Daca aveti orice fel de clauza abuziva in contract puteti obtine anularea lui in parte!

Clauze abuzive contracte

Clauze abuzive contracte

În instanţă, se poate solicita nu doar constatarea caracterului abuziv al clauzelor şi eliminarea acestora, ci şi obligarea băncii să plătească daune morale clientului şi să acopere întregul cost de judecată. De asemenea, acţiunea este scutită şi de la plata taxelor de timbru şi a timbrului judiciar, dacă este întemeiată pe legislaţia privind protecţia consumatorilor.

Există şi situaţii în care dosarele depuse pot primi termene foarte lungi, ceea ce înseamnă că poate trece chiar şi un an de la depunere până la judecată. Dar avocatul are posibilitatea să solicite un termen mai scurt, pentru a proteja interesul clientului.

Litigii sau conflicte din domeniul bancar ce pot fi mediate:

 • dobanzi calculate gresit;
 • cresterea nejustificată a dobanzilor si a comisioanelor pe perioada derulării contractului;
 • introducerea de noi comisioane nestipulate in contract;
 • necomunicarea majorării ratei dobanzii si a comisioanelor;
 • modificarea clauzelor contractuale fara acordul partilor;
 • inregistrarea nejustificata ca rau platnic la Biroul de Credit;
 • clauzele abuzive din contractele existente;
 • renegocierea contractelor de credit;
 • alte tipuri de conflicte financiar bancare;
 • achitara cu intarzierea in mod repetat a ratelor si a dobanzilor;
 • neplata la timp de catre clienti a ratelor la credite;
 • refuzul clientilor de a achita dobanzile si majorarile calculate legal;
 • renegocierea contractelor de credit;
 • litigii intervenite între bănci şi colaboratorii externi;
 • fraude bancare.

Sfatul nostru este sa supuneti intodeauna spre analiza contractul bancar atat inainte de semnare si daca ati apucat sa-l semnati fara prezenta unui avocat, faceti o programare pentru a identifica daca ascunde clauze abuzive sau nu.

Aprecierea caracterului abuziv al clauzelor contractuale se poate face in instanta de judecata.

Nu ramaneti sclavii bancilor si actionati pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele dvs.

De asemenea pentru ca vrem sa venim in sprijinul dvs. va punem la dispozitie si un nr. de telefon pentru informatii – 0722298011

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!

Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

73 comments to “Litigii bancare – Avocat Banci – Clauze abuzive contracte – Cum putem scapa de clauzele abuzive din contractele de credit.”
 1. Buna ziua!
  Sunt titulara unui credit de nevoi personale cu ipoteca, contractat in 2008, de la RBS Bank, garantat cu apartamentul soacrei mele.
  Anul acesta proprietara a decis sa vanda apartamentul, drept urmare am solicitat bancii acordul de vanzare. Banca a eliberat acest acord, cumparatorul urmand sa achizitioneze apartamentul prin programul Prima Casa.
  In data de 26.08 s-a incheiat contractul de vanzare cumparare, pe baza precontractului incheiat anterior si acordului de vanzare eliberat de banca. In aceeasi zi am anuntat RBS-ul de incheierea contractului, urmand ca dupa cateva zile de la incheierea formalitatilor de catre notar, banca cumparatorului sa vireze banii pt rambursarea creditului si radierea ipotecii.
  La inceputul lunii septembrie, banca cumparatorului ne-a solicitat soldul final pt efectuarea platii. La randul nostru am solicitat RBS-ului sa ne comunice suma finala. Am aflat cu stupoare ca la doua zile dupa ce s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare, RBS-ul vanduse
  creditul unei firme de recuperare de creantze. Ni s-a spus ca nu ne mai pot furniza nicio informatie, pt ca nu mai suntem clientii lor si ca nu ne pot spune nici numele firmei de recuperare, ca trebuie sa asteptam sa fim contactati de firma in 14 zile de la cumpararea creantzei.
  Dar in cele 14 zile nu ne-a contactat nimeni. In urma solicitarilor repetate, am obtinut numele firmei de recuperare si o persoana de contact cu care am luat legatura. Insa de mai bine de o luna, se evita sistematic comunicarea cu noi, raspunsurile sunt extrem de evazive si se tergiverseaza remedierea acestei probleme, in detrimentul nostru.
  In conditiile in care banii au plecat de la banca cumparatorului conform solicitarilor RBS din acordul de vanzare si sunt blocati undeva pe drum, nu stim in ce directie s-o mai luam si ce sa facem pt finalizarea acestei vanzari. Cui ne putem adresa BNR? ANPC? Sunt pasibili de plangere penala cei de la RBS?
  Orice sugestie ne-ar fi de real ajutor.

  Va multumim anticipat!
  Vera Cutar

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate in acest moment dvs. suteti trimisa dintr-o parte in alta tocmai pentrua cumularea de datorie suplimentara. Trebuie sa actionati IMEDIAT in instanta si cu o plangere suplimentara ANPC pentru aceasta tergiversare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. buna ziua!
  tatal meu care avea un credit de 30000 de ron la brd a decedat anul trecut. eu am facut succesiunea pe apartament fara sa stiu de acest credit. dupa ce am aflat am depus actele necesare pt societatea de asigurari. asigurarea de viata atasata creditului a fost respinasa pe motiv ca tatal meu a declarat fals ca era sanatos cand a facut creditul dar avea diabet de tip 2 si hipertensiune art. creditul a fost facut in aprilie 2011 ca o rambursare a 4 credite mai mici. ulterior datorita pirderi uneia dintre pensii (cea de revolutionar) a facut o reesalonare in ianuarie 2012. acum brd spune ca trebuie sa achit eu ratele sau or sa ma execute silit. cei de la sigurari nu s-au legat de cauza decesului. asigurarea de viata este cea de la creditul din ian 2011.
  as vrea sa stiu daca pot avea castig de cauza impotrva brd si ce solutii am.
  multumesc!

 3. Buna ziua,

  Zilele acestea am descoperit cu stupoare ca sotia mea a fost inregistrata la Biroul de Credite de catre BRD, pentru niste comisioane neplatite timp din luna ianuarie 2013. Aceste comisioane sunt generate de un cont curent in lei pe care eu si sotia il foloseam pentru diverse cheltuieli, dar care a fost mai putin folosit in ultimul an. Acest cont are atasat si un serviciu platit BRD net, care permitea vizualizarea si operarea de plati electronice din acest cont, precum si operarea unui al doilea cont in euro. In acelasi timp, tot pe numele sotiei exista si un depozit in euro vechi de cca 3 ani, la aceasi sucursala, vizibil prin acelasi serviciu BRD-net. Nu avem nici un credit si nici o alta datorie catre BRD, nici eu si nici sotia.
  In urma cu cca 4 luni am observat prin intermediul serviciului BRD-net (platit de noi) ca pe contul de lei aparea o datorie neplatita de 17.00 (saptesprezece) lei. Am considerat ca aceasta datorie va fi stinsa din operatiunile care aveau loc ocazional din acel cont, dar nu a fost asa. Pana in momentul de fata acea suma nu a oscilat, nu s-a modificat, iar banca nu m-a contactat si nici nu m-a informat ca ar fi vreo problema. Drept urmare am considerat ca nu sunt probleme. In plus depozitul in euro genera lunar dobanda care apoi era capitalizata, iar in/din contul de euro au fost efectuate mereu plati.
  Am considerat ca diversele comisioane sunt trase din pachet iar operatiunile efectuate au necesitat prezenta unor sume de bani in contul de euro – suficiente pentru a acoperi si eventualele datorii.
  Din pacate, astazi, sotia s-a dus la sucursala unde sunt deschise conturile pentru a verifica situatia datoriei de 17 lei, si a descoperit ca situatia e complet diferita – exista o datorie de 159 de lei acumulata pe parcursul ultimului an nesesizata pe BRD-net, si in plus a fost inregistrata si la biroul de credite pentru intarzierea platilor.
  In aceasta perioada nu a existat nici o informare/avertizare a bancii cu privire la existenta unei datorii, si nici cu privire la trimiterea datelor catre biroul de credite.
  Credeti ca am putea avea o sansa de anulare a acestei inregistrari la biroul de credite prin actionarea in instanta a bancii?
  Mentionez ca nici eu si nici sotia nu am avut vreodata un credit BRD si nu avem nici un fel de datorie catre o alta banca sau furnizor de servicii. De asemenea nici eu si nici sotia nu am inregistrat vreodata intarzieri de plati semnificative.

  Astept raspunsul dumneavoastra cu foarte mare interes.
  Va multumesc anticipat.
  Gabriel V

  • Buna ziua stimate domn. Chiar si in ipoteza in care dvs. nu ati fi platit aceasta suma si banca a raportat acest aspect in BC, faptul ca suma este foarte mica, deriva dintr-un card bacar samd se aplica aceleasi reguli de pericol social ca la o infractiune. Pericolul ca dvs. sa nu platiti este unul foarte mic si faptul ca sunteti in aceasta situatie se datoreaza bancii iar in atare situatie, sansele ca in urma unei actiuni in instanta sa fiti scos din BC sunt foarte mari. Faptul ca sunteti in BC va afecteaza in mai multe moduri si tocmai de aceasta este indicat sa nu ramaneti asa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua. la data de 20.01.2014 (data emiterii documentului,eu primind scrisoarea prin curier la data de 11.02.2014),mi-a fost declarat scadent creditul prima casa si rambursarea integrala a creditului pana la data de 20.02.2014,in caz contrar se recurge la executarea silita) .La data de 20.01.2014. fiind cu 2 rate intarziere,a treia venind pe data de 25.01.2014.avand in contul colateral 440euro ce ar fi acoperit mai mult de o rata.Ratele restante fiind de 306 euro in nov si 285 dec.Comisionul de intarziere fiind de 10 euro pe luna.Intarzierile mele cu ratele fiind justificate si anuntate catre banca de 3 ani ramanand fara servici si fiind gravida.Ironia sortii face ca pe data de 11 cu banii in mana 600 de euro a sunat curierul cu scrisoarea respectiva. Am alergat la banca,unde au fost surprinsi, caci nu stiau de situatia asta,afland de la mine ca fondul de garantare a declarat scadent pentru intarzierea celor 2 rate,si surpriza lor a fost ca le si virasera suma garantata de fond(jumatate).Am intrebat de ce nu am fost in prealabil notificata de banca…sunata …Nu stiu nimic.pentru ca de fiecare data a intarzierii mele in afara celor 10 euro intarziere,eram sunata frecvent,ca totusi nu s-a inchis rata…si mai am de platit 2 euro,8 euro,chiar 55 euro…am hartii de depunere si cate 4 intr-o singura zi in afara ratei aferente(justificarea lor era mereu aceeasi v-a ramas o codita restanta de acum….nu stiu cate luni pe care am scapat-o si nu va inchide rata de atunci si automat figutati restanta chiar si pentru 2 ,3,20 euro…Am spus ca vreau sa platesc cei 600 de euro pe care ii aveam ,mi-au spus ,,nu faceti asta,,caci nu stim acum unde se duc banii.ooook.disperata,inteb acum ce fac?NU STIM,de fapt ce sa faceti …platiti cei 100.368lei catre trezorerie pana la 20.02.cum scrie in hartie si apoi vom vedea si cu banca,nu stim sa va spunem in momentul asta…Am facut cerere pentru extrasul contului aferent ratelor IN 11.02.2014 si imi tot spun ca dureaza…fiind din 2010 derularea ratelor….am intrebat daca se scrie de mana de dureaza asa mult,caci in mod normal cred eu ca dai un print si……ma tot intreaba dar la ce va foloseste?dar pentru ce il vreti?am cerut si pentru contul colateral care este fireste separat si mi-au spus ca afost lichidat la declararea scadentei…ok dar vreau sa vad eu,,mi-au spus ca nu am ce vedea ca este singura tranzacie facut pe cont. ??? Am mers la fond sa vad ce pot face si mi-au spus ca nu se negociaza nimic cu ei nefiind banca si sa astept ca scrisoarea ce am primit-o sa ajunga la adm financiara si aceasta sa ma notifice la randul ei….mi-au spus ca degeaba merg atunci (11.02.2014) CACI EI TRIMIT SCRISOAREA ABIA SAPTAMNA VIITOARE,si cei de acolo daca ma duc nu vor stii de situatia mea decat din inscrisul meu si o solutie nu au cum sa-mi dea nici daca vreau sa platesc suma din hartie.acum astept sa fiu sunata de la banca in momentul in care imi vine culmea…extrasul de cont din centrala nu de la sucursala .nimeni nu stie in acest moment ce trebuie sa fac , banca fondul,administratia (unde am fost fireste si le-am aratat ce scrisoare vor primi si daca anticipat imi pot da o solutie sa nu ajung la executare silita,neavand suma de 100.368 pana la data de 20.02.2014)raspuns…asteptati pana ajunge scrisoarea ca acum nu stim ce sa va spunem.CE POT FACE ? Va multumesc anticipat pentru un sfat.

  • Buna ziua stimata doamna. Intredevar situatia este putin incurcata. De regula, situatia este diferita, in sensul ca nu fondul declara scadent anticipat creditul ci banca.In sensul ca daca intredevar au trecut cele 90 de zile in opinia mea, vazand atatea sute de contracte, BANCA decalra scadent anticipat creditul si NU fondul. Fiind o situatie atipica trebuie cercetat foarte concrect contractul si luata o decizie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Buna ziua.in legatura cu cele relatate mai sus de catre mine,imi puteti da un raspuns, eventual sa-mi fac o programare la dumneavoastra?Se scurge un timp extrem de pretios pentru mine si nu gasesc o solutie.Va multumesc!

 6. Buna ziua,
  In urma cu o saptamana am incheiat cu banca Piraeus un credit de refinantare al unui imprumut de nevoi personale si a unui car de credit de la Unicredit. Prima neregula observata in sediul bancii in momentul semnarii a fost diferenta intre datele din contract si datele din formularul privind Informatiile standard la nivel european privind creditul pentru consumatori in sensul ca DAE era mai mare in contract decat in formularul semnat cu 2 zile in urma. Presata de timp (ca doar facusem acest imprumut de nevoie ) am semnat contractual. Urmatoarea surpriza a venit in momentul semnarii ordinelor de plata pentru sumele ce urmau a fi transferate pentru refinantare : am observant ca erau trecute fostele conturi de la RBS eu fiind fost client RBS transferat la unicredit. La fel era si este in continuare contractual facut pe vechile conturi. Trecand si peste asta din nou presata de timp si nevoie am semnat noile ordine . Am primit din partea bancii o adresa catre Unicredit prin care specificam ca banii transferati sunt pentru refinantare. Mi s-a spus sa astept 2 zile sa intre banii in contul refinantat si apoi sa ma prezint la Unicredit sa inched acele conturi. Cand am sunat la unicredit sa vad daca au intrat banii mi s-a comunicat ca am bani in cont dar mai putini decat fusesera transferati. intre timp ei isi trasesera rata lunara. Mi s-a spus la telefon ca mai am de achitat inca o suma (650 lei) pentru a putea inchide contul.Cand am intrebat de ce nu s-au folosit banii transferati de la Piraeus raspunsul a fost :pentru ca Piraeusul nu a transmis o adresa in care sa specifice ca acei bani sunt pentru o refinantare. degeaba m-am dus imediat in cel mai apropiat sediu unicredit cu adresele ce le aveam eu la mine de la Piraus. Nu mi-au folosit la nimic. le mai am si acum in original. In urma cu doua zile a fost trimisa notificare catre angajatorul meu din partea Piraeusuli. Azi am primit extrasul de cont . Se pare ca Piraeusul m-a taxat pe mine cu 10 lei pentru trimiterea acelei notificari . Eu nu am gasit aceste costuri in contractual semnat acum o saptamana.
  Vreau sa ma adresez bancii cu toate aceste aspecte, la sediul central, pentru ca functionarii de la agentia unde a fost semnat contractual nu-mi mai inspira incredere.
  Credeti ca am vreo sansa?
  Va multumesc!

  • Stimata doamna, fara a da sens minimal problemei dvs. eu ma bucur sa vad ca doar aceasta problema o aveti. Puteti face o solicitare, cu siguranta, si eu trebuie sa va faca un raspuns. Verificati contractul sa nu cumva sa fie si altceva acolo. Din ceea ce explicati se incadreaza la o plangere. Cu stima, av CUculis 0722298011

 7. Buna ziua.
  As dori sa stiu daca in cadrul acelor comisioane abuzive se incadreaza si comisionul de administrare cont inclus lunar in rata. Comisionul de administrare este fostul comision de gestiune?

  Multumesc
  Alina Vilau

 8. Buna ziua!
  Rog un ajutor din partea dumneavoastra!

  Am luat o Linie de credit in 2006 de la Banc Post, pe societate cu garantie imobiliara.
  Din cauza dobanzilor mari am ramas in intarziere cu ratele, dupa care sa sistat plata acestora deoarece la banca cand am mers sa platesc rata, doamna de la ghiseu mia zis ca dosarul meu nu mai apartine de ei si sa merg la sucursala principala si sa discut cu un Executor Judecatoresc numit de catre banca.
  Am fost la sucursala principala si ma trimis acasa, sa astept decizia ca in perioada respectiva,adica acum 2 ani se schimbau judecatorii executori la aceasta banca.
  Pana la urma am stat acasa o saptamana,dar nu am avut liniste stiind ca este in joc casa mea cu care girasem pentru linia de credit, am fost iar la banca si intr-un final ma primit sa vorbesc cu cineva de la birou.
  Ma amenintau cu executarea silita, eu mergand cu buna credinta sa fac un plan de restituire a creditului in rate.
  In prima faza au acceptat dar binenteles cu conditiile lor si sub amenintare de executare, adica 14% avans si cu o rata foarte mare pe luna, restituirea creditului fiind intr-un an de zile.
  Eu fiind sub amenintare ca ma executa, nu aveam incotro si am acceptat.
  Dar a venit timpul cand pana in momentul de fata am achitat 75% din credit si nu mai am puteri, nu mai ai ce sa vand, de unde sa ma imprumut,nu mai rezit psihic nici fizic, nu mai pot plati ratele asa mari in continuare.
  Doresc o micsorare de rata, dar ofiterul de credit nici nu vrea sa auda, amenintanduma in continuare cu executarea dupa ce eu am platit atatea bani si sunt de buna credinta.
  Nu ma sustrag de la plata, numai ca doresc micsorarea ratei lunare!
  Doresc sa stiu, ce pot face, pentru a iesi la capat cu bine din aceasta problema?
  Rog un raspuns din partea dumneavoastra!
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna, in legatura cu problema dvs. cu linia de credit, pentru a putea primi un raspuns efectiv pe situatia dvs. avem nevoie de toate documentele dvs. In primul rand BancPost a avut mai probleme pe creditare, 2006, lipsa marja comisioane excesive si ascunse. Prin urmare, trebuie sa vedem contractul si modul cum este facut, daca dicutam de o executare silita, samd. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 9. Buna ziua.
  O mica situatie.
  Am avut un credit la OTP Bank. Am facut refinantare prin ING pentru creditul aferent de la OTP. Nu mi s-a spus si fiind necunoscator de procedura nu am adus dovada inchiderii de la OTP. Acum , la aproximativ 4 luni de la refinantare aflu de la OTP ca de fapt banii au ramas in cont si s-au retras si dobanziile, suma totala nu mai e acoperita. Evident , ING-ul acuma imi solicita dovada inchiderii, altfel voi intra in recuperare bancara.

  Intrebare. Eu am platit 70% din cat am facut refinantarea la ING ( rambursat anticipat ) si mai am 30 de zile la dispozitie. Daca achit totusi Totul La ING banuiesc ca nu mai pot avea probleme… cu ei nu ? Deoarece puteam sa achit la OTP dar cum am rambursat anticipat nefiind cunoscator de cauza nu am ce sa fac momentan decat sa achit si diferenta de 4000 de lei ramasa in ING.

  Multumesc,

  mihai

  • Buna ziua, situatia este impovaratoare pentru dvs. insa daca s-ar isca un litigiu cu succes ati putea sa ii invingeti. Nu se poate atat vreme cat ati facut refinantarea si banii au fost virati in cont, sa va taxele pe penalitati. In mod normald aca inchideti asa cum ati spus, totul ar trebui sa fie in regula, succes. Av. Cuculis 0722298011

 10. Buna ziua

  Ma aflu intr-o situatie foarte neplacuta,am fost instiintata ca trebuie sa achit un credit catre banca “UNICREDIT TIRIAC BANK”,credit pe care nu l-am solicitat si bine-nteles ca n-am avut cum sa-l obtin.Acesta creanta catre banca a fost preluata de catre o firma de recuperare,care ma somat(amenintat) in nenumarate randuri,la inceput prin apeluri telefonice si sms-uri,apoi prin trimiterea de scrisori asa zise,de amenintare,ca trebuie sa achit un credit,obtinut de la banca mai sus mentionata,specificand un nr.de contract.Eu am trimis scrisori recomandate,dar si multe e-mail-uri,catre banca la care se specifica ca ar exista acest credit si la aceasta firma de recuperare,prin care am solicitat sa mi se trimita copie a contactului,al carui nr.este aratat in avertismentele trimise de acestia.De la banca “UNICREDIT TIRIAC BANK”,am primit drept raspuns,faptul ca creanta a fost cesionata de catre firma de recuperare si ca sa ma adresez acesteia.Concomitent m-am adresat si acestei firme de recuperarte,de la care nu am primit niciun raspuns,in schimb mi-au trimis o noua somatie(amenintare),dar asta intampanduse la aproximativ 2 luni de zile dupa ce le-am solicitat,o copie a contractului de credit.Nu am cum sa incep sa achit un credit pe care nu l-am solicitat.
  V-as ruga sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie si carei institutii abilitate sa ma adresez.
  Va multumesc anticipat,va doresc sa aveti o zi minunata.

  • Buna ziua. De inteles este faptul din cele relatate ca dvs. nu ati luat un asemenea credit? In cazul de fata oricum este foarte grava situatia, fiindca va puteti trezi executat silit si data afara din casa pentru niste falsuri efetuate de catre un angajat al bancii spre interesul lui sau dintr-o pura eroare materiala la CNP nume etc. Tinand cont de gravitatea situatiei, un coleg o sa revina la dvs. cu raspunsurile pentru solicitarea dvs. si demararea imediata a procedurii de clarificare a situatiei iscate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 11. Buna ziua, parintii mei au luat un credit de la BCR in 2007 in suma de 10.000 euro si au de plata pana la 20.000 euro. Astazi vor sa achite anticipat dar nu scade nici un comision. Problema este ca atunci nu le-a dat contract si acum nici nu recunosc, au doar copue xerox dupa grafic de esalonare. Va rog sa-mi spuneti daca se poate deschide proces daca se plateste anticipat si daca ii pot forta sa ne dea contractul. Multumesc

  • Buna ziua, parerea mea este sa fie foarte atenti la COMISIONUL DE RAMBURSARE ANTICIPATA care este eliminat prin efectul legii cat si celelalte comisioane aferente, administrare, risc, etc, si dupa inchiderea creditului sa se lanseze intr-un proces colectiv pentru recuperarea lor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 12. Buna ziua!Am si eu un credit in Franci Elvetieni luat in 2007 de la Banc Post,am platit pana acuma 3 luni totul la zi,chiar am si rambursat anticipat 30% din creditul luat!De trei luni de cand nu mai platesc creditul(mentionez ca nu mai am loc de munca de doi ani),banca ma streseaza toata ziua cu telefoane si sms cu diferite amenintari,chiar suna si pe parintii mei bolnavi acasa pe fix!Mentionez ca codebitor il am pe tatal meu! Ce as putea face in aceasta situatie,cand rata efectiv s-a dublat…?Sa actionez in judecata banca?Am vreo sansa ceva?Multumesc anticipat!

  • Aveti atata actiunea pe denominare cat si actiunea pe clauze abuzive mai ales ca Bancpost este stiuta cu probleme de legalitate pe contractele de credit, asa cum sunt si alte zeci de banci. Nu mai asteptati niciun minut, deja este tarziu, dupa 3 luni apare scadenta anticipata, executarea silita, dobanzi, vanzarea casei parintilor, etc. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Si cum sa procedez,sa caut un avocat?D-voastra nu ma puteti reprezenta?Cam cat ar fi costurile sa deschid proces si comisoane?Multumesc frumos!

    • Buna ziua, in ipoteza in care aveti deja manifestata intentia de a va ajuta, un coleg a preluat solicitarea si revine pe adresa de email comunicata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 13. in anul 2006 am facut un credit de nevoi personale pe 10 ani la bancpost in valuare de 22500chf urmand ca peste doi ani din cauza cresterii chf sa il transform in ipotecar pe 20 de ani. in anul 2011 taierea salariului cu 25% a dus la neplata ratelor urmand ca in 2013 sa se faca executarea silita in care am pierdut apartamentul la mai putin de jumatete de pret decat a fost evaluat vreau sa stiu daca exista sanse sa pot recupera macar o parte din pierdere .MULTUMESC ANTICIPAT astept un raspuns pe adresa de mail daca se poate

 14. Buna ziua, in anul 2007 am achizitionat un credit de nevoii personale la BCR in valoare de 22000 lei pe o perioada de 120 de luni. pe langa dobanda si rata mai platasc inca ceva comision de risc. as dorii sa aflu daca o sa d-au banca in judecata imi pot recupera aceasta suma de bani. nu este de neglijat aceasta suma 90 luni * 72,5 lei. Mentionez ca vreau sa merg sa imi achit intreg creditul anticipat. dar nu vreau sa inchid colaborarea cu BCR momentan pana nu stiu ce pasi am de urmat pentru ami recupera prejudiciul. asta sa ma contactati pentru o colaborare impotriva BCR.

 15. buna ziua,am un credit an chf,si as vrea sa stiu daca pot sa rezolv ceva an legatura cu rata,pentru ca an 2007 am luat un credit cu ipoteca,si atunci francul era an jur de 21.000,iar acum a crescut enorm ,as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate de reducere a ratei,acum platesc foarte mult,si nu stiu daca si contractul are multe clauze abuzive,creditul este facut la o.t.p.bank,astept un raspuns de la dumneavoastra va multumesc mult

 16. In data de15.03.2015 mi sa acordat un credit extern de 10000euro pt achizitionarea unei semiremorci din Germania diferenta de 10000 am depus o eu catre BCR romania cea care mi a acordat creditul.in 23.03.2014 mi se trimete O.P. ca sa efectuat plata pt achizitionarea semiremorcii .in 27.03.2015 plec sa mi iau produsul .il sun pe neamt sa i solicit nr.inmatriculare….si mi spune bine bine dar nu mi ai platit ce nr.?sun banca .raspunde si mi confirma ca sa efectuat plata in contul din dreapta jos al facturii trimese prin mail de neamt .banca care se situa in Latvia .desi la jumatatea facturii scria ffff mare rog sa se faca plata in volgsbank …. .In cazul acesta cine i de vina ?eu ce am de facut ?

 17. Buna ziua,

  Supun atentiei d-voastra urmatoarea problema:
  In octombrie 2007 am achizitionat uin apartament cu 2 camera printr-un credit ipotecar, pretul apartamentului fiind 63500Euro.
  Creditul ipotecar l-am obtinut in baza unui raport de evaluare a proprietatii, apartamentul fiind evaluat la 63546Euro.
  In raportul de evaluare sunt cateva minciuni si anume:
  1. Este specificat ca nu sunt probleme cu apa calda si de fapt apa calda era oprita de catre RADET pentru neplata facturilor;
  2. Este specificat ca scara are interfon functional si de fapt era nefunctional;
  3. Este specificat faptul ca numarul restantierilor la intretinere este mic dar valoarea restantelor depasea 60000 RON.

  As dori sa stiu ce pot obtine daca initiez un process contra frimei de evaluare si implicit a bancii pentru ca aceasta firma de evaluare a fost recomandata de banca.

  Multumesc anticipat!

  Octavian

  • Buna ziua, eu banuiesc ce urmariti dvs. insa trebuie sa vedem in mod clar ceea ce urmariti dvs. si nu doar presupuneri. In acest sens, tinand cont de faptul ca trebuie sa vedem si raportul de evaluare v-as indruma catre adresa de email avocat@indrumari-juridice.eu unde va rog sa comunicati actele alaturi de numerele de contact si urmeaza sa fiti contactat de catre un coleg specializat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. Buna ziua. Sotul meu a facut un credit auto la BRD in anul 2006. Si recent am lovit masina si asa am descoperit ca asigurarea CASCO nu mai este valabila din 2013. Desi in contract nu scrie ca in cazul in care ai avut restanta se anuleaza asigurarea. Acum fiind la zi cu plata creditului.Deci nu imi pot repara masina pe polita CASCO. CE pot face in cazul acesta?Va multumesc!

 19. Buna ziua,
  Am fost introdus in BC de catre niste camatari numiti EFG RETAIL SERVICES nu pot beneficia de nici un credit pentru ca sunt rauplatnic, am fost inregistrat cu 29 ron restanti fara a fi anuntat, o suma pe care o a
  re aproape orice om in buzunar. Cum procedez pentru a fi scos din acest BIrou?
  multumesc

 20. Buna dimineata
  Imi puteti comunica va rog care este numarul ordonantei ce elimina comisionul de rambursare anticipata si daca aceasta ordonanta se aplica si creditelor cu dobanda variabila aflate in derulare in momentul aprobarii ordonantei?
  Va multumesc anticipat!

 21. Buna ziua
  Am un credit la Raiffeisen BANK la care am avut restante si dupa ce am primit in aceasta luna salariul pe card mi-a fost retrasa de catre banca suma de 1300 de lei din totalul de 1460.Este legal ce au facut?Daca nu este legal eu ce as putea sa fac in privinta asta?

  • Nu este legal sub nicio forma. In schimb daca dvs. aveati restante de 2 luni sa spunem si primeati banii in contul de salariu, cont identic cu contul de plata a ratei, atunci banca a actionat conform contractului. Insa daca erai conturi diferite, este nu doar abuziv dar este si ilegal.Trebuie sa vedem in mod clar ce s-a petrecut si sa facem o analiza pe contractul de credit initial sa depistam posibilele clauze abuzive. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 22. Buna ziua. Sunt administratorul unei societăți, SRL, si am un credit la Patria Credit. In contractul de credit îmi apare comision de risc si comision de administrare. Ca SRL,ii pot actiona in instanta pt.clauzele abuzive sau legea se refera doar la creditele persoanelor fizice? Multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimata doamna. Nu faceti greseala generala pe care o fac toti cei care nu cunosc legea. Nu puteti invoca caracterul abuziv prin legea 193/2000 insa puteti invoca caracterul abuziv prin legea 72/2013 cu aceleasi efecte, doar ca acesta este apanajul pentru profesionisti. Clauzele despre care vorbiti, sunt ilegale. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 23. In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale de la bcr de 24.000 lei. Dupa cca 2 ani nu am mai platit ratele.Banca a cesionat creditul la ifn capital finance si ulterior a ajuns la eos ksi. Ceeditul initial a avut comisioane abuzive. Nu am fost anuntat de cesiune .In final am fost executat silit prin poprirea salariului cu o suma imensa. Executarea silita a inceput in 2011 si e in desfasurare.se mai poate face ceva pentru desfintarea executarii silite sau recuperarea comisioanelor abuzive…

 24. Buna ziua .In anul 2008 am facut un credit ipotecar la Raiffeisen Bank.Cum pot scapa de comisionul de administrare ( 0,15%) , a carui valoare este mai mare decat a sumei care o rambursez lunar din credit .In contract scrie ca banca citez :” Incepand cu al doilea an de creditare, in functie de politica de credite a Bancii, de evolutia pietei de de credit sau de serviciul datoriei Imprumutatului , Banca poate renunta la incasarea comisionului de administrare pentru anul de creditare in curs.Decizia Bancii de renuntare la incasarea comisionului va fi comunicata in scris Imprumutatului pana la data scadentei primei rate aferente anului respectiv de creditare;Banca va analiza oportunitatea renuntarii la incasarea comisionului .”
  Mentionez ca nu am intarziat niciodata cu plata ratelor lunare si nu figurez in baza de date a rau platnicilor .ce ma sfatuiti sa fac ?
  Multumesc anticipat

 25. Buna ziua, am o problema cu banca Raiff , an nevoie de in sfat.
  In anyl ,2007 am luat un credit de 10000 euro , perioada de 10 ani ,in 2009 am plecat din Romania dar am platit rata in continuare pana in iulie 2012 cand am venit in tara si am achitat suma 6900 euro ceruta de banca pentru inchiderea contului , acum dupa 3 ani parintii mei au primit scrisoare ca sunt in urma cu doua rate .
  Ce sfat imi dati ?
  Multumesc anticipat

 26. Bună ziua sunt administratorul unui srl, am avut un credit la banc post acum sunt la executare, am facut un plan de reorganizare pentru a le inapoia banii in 3 ani dar nu au vrut au respins planul, pot da banca în judecata pentru clauze abuzive.Va multumesc

 27. Buna Ziua, de 10 ani lucrez in Lybia la compania de stat SIRTE OIL COMPANY, de toti atitia ani salariul meu a fost mereu transferat la ALPHA BANK Romania(care este in posesia contractului meu de munca). Pe 25 nov 2015 compania la care lucrez si British Atrab Comercial Bank (prin care se fac platile) m-au informat ca din luna septembrie 2015 Deutche Bank New York ( singura banca corespondenta pentru transferul USD si EURO catre Alpha Bank si alte banci Romanesti) mi-au returnat salariul motivind ca : “they are unwilling to handle any transaction involving Lybia”. Banca Londoneza specifica insa ca persoana mea este in mod special singura careia i s-a refuzat transferul din totalul de 794,494.00 usd reprezentind salariile angajatior pe luna septembrie 2015*(colegii mei din Canada, Serbia, Polonia Filipine, Marea Britanie, etc, au primit salariile) Banca din Romania refuza sa imi dea o explicatie legala scrisa pentru cele intimplate spunind ca asta e: “banii pot sau pot sa nu ajunga” si ca asta este Politica bancii corespondente pe care ei nu o pot schimba.Dat fiind situatia precara din Lybia este foarte posibil ca odata intors in tara in decembrie sa ramin fara salariul pe patru luni si alte drepturi (pe care le am de incasat) neplatite. De cei de la New York nu am cum sa dau pentru ca lucrez la 1000 de km in Sahara iar compania ma itreaba pe mine ce se intimpla. Credeti ca exista o solutie?

 28. Buna ziua, in anul 2008 am luat un credit ipotecar de 69900 chf de la Bancpost. Pana acum am reușit sa achit cu chiu cu vai ratele. Luna aceasta am primit o oferta de conversie a creditului in lei, fără comision de administrare. Când am întrebat dacă îmi returnează suma plătită din comisionul “abuziv”, au dat din umeri. Rata este de aproximativ 88 chf, dobânda 340 chf, comisionul de administrare 170 chf. Ma gândesc sa-i acționez in instanța pentru recuperarea comisionului dar nu știu dacă semnez actul de conversie dacă-l mai pot recupera. Menționez ca sunt cu toate ratele la zi. Ce m-a sfătuiți sa fac? Va mulțumesc!

 29. Buna ziua. Am uncreddit de 33000 CHF, din 2007, cu ipoteca grad II pt. consum personal, la Bancpost din care mai am de rambursat 1100 CHF. Am platit comision de acordare si comision de administrare. Dobinda a crescut nesemnificativ si pe periode scurte.
  Pe linga comisionul de acordare si administrare , in instanta, se mai pot obtine despagubiri referitor la diferenta de curs sau daune morale ? Va multumesc !

 30. am un credit ipotecar din 2007 de 25000 euro, sold acum 11000 eurobanca retine comision administrare la toata suma 25000 euro
  ce sanse sunt in litigiu cu banca ca retine in mod abuziv acest comision?

 31. Sarumana stimata doamna ma numesc Iulian si am un credit de nevoi personale la gey mony actual garanti bank ,sant f suparat pentru ca am luat imprumut de 25000 ron pe zece ani,si trebuie sa returnez 72000 ron,initial mi sa spus ca este cu dobanda fixa dar dupa un an sa marit rata cu aproape 100 ron ,intradevar am fost de acord am semnat ca primarul dar totusi parca este prea bataie de joc, dau inapoi 200%,mentionez ca sant la zi cu ratele nu au fost incidente cu banca am fost corect pana acum cu ei dar parca este prea mult.Va rog spuneti-mi daca am vreo sansa sa recuperez ceva si ce trebuie sa fac sa nu mai fiu jecmanit in halul asta!multumesc anticipat![ am mai contractat un imprumut la alta banca pe 5 ani de 15000 ron si dau inapoi 18000 asa mai merge,dar cu cei sus mentionati e grav!

 32. Buna ziua ma numesc Dan si am un credit la BancPost din 2006
  Credit de nevoi personale si am o nelamurire referitor la un comision de risc de 6,118%,pe care Banca il justifica la articolul Garantarea Creditelor litera B astfel;Indemnizatie de asigurare,cesionata in favoarea bancii ,din contractul de asigurare pentru acoperirea riscurilor de invalabilitate permanenta totala si/sau deces din accidente acordata de societatea de asigurari in baza contractului de asigurare incheiat cu Banca.Doresc sa stiu daca este legal acest lucru.Va multumesc anticipat

 33. Buna ziua,

  Daca incep un litigiu cu BRC pentru comisioane abuzive mai achit in continuare ratele? Mai am de plata 6500 ron din 25000 si am achitat pana acum 7000 ron comisioane timp de 100 de luni? Din martie nu am mai achitat ratele si am cerut bancii sa inchida contractul prin recalculare cu acele comisioane achitate? Banca a refuzat si mi-a oferit o noua dobanda si un nou act aditional fara comision de administrare. Am refuzat. Precizez ca am incheiat contractul cu BCR in 2008 si doresc sa deschid o reclamatie la ANPC sau la CSALB. Cum sa procedez?

  • Si eu ma aflu in aceeași situație cu BCR ,având de recuperat 3000 RON .Am cerut recalcularea comisionului de risc perceput in momentul de fata insa mi-au făcut o oferta cu acest comision de administrare de 5ron fara a putea recupera suma menționata mai sus ,insa am refuzat . Am făcut acum un an reclamație OPC si mi-au dat dreptate ,înaintând dosarul catre judecătorie insa acest dosar nu s-a mișcat deloc .Pot achita soldul creditului si ulterior sa ma judec cu Banca ?
   Multumesc,

 34. Buna ziua,

  Am un contract de leasing in derulare cu Porsche Bank, acest contract are 2 rate – una pt leasing propriu-zis si una pt asigurarea Casco – aceste rate achitandu-se in conturi diferite dar pt acelasi nr de client.
  Anul trecut, septembrie 2015, chiar la primele 2 rate le-am platit gresit, ambele rate le-am platit in contul de Leasing.
  In luna mai a acestui an am fost somat ca nu am platit ultima rata casco, dar dupa verificari impreuna cu cei de la banca s-a constatat ca de fapt problema exista la prima rata achitata. In tot acest timp platile pt casco s-au platit decalat, nu am primit nici un avertisment timp de 9 luni ca am platit gresit.
  Le-am oferit extrasul bancar obtinut prin raport de homebank si am primit in scris ca somatia s-a sters.
  Luna urmatoare am primit iar somatie, pe aceeasi problema, aceeasi suma. Se pare ca nu au sters aceasta datorie din sistem, balanta pe contul de casco fiind in continuare negativa. Totodata am constatat ca balanta pe contul de Leasing este pe 0 desi aici ar fi trebuit sa gasim suma platita in plus anul trecut.(am rapoartele scoase de ei pe fiecare cont) Le-am scris, i-am sunat, sa ii intreb daca mai au nevoie si de alte dovezi ca am facut plata, dar nu am primit nici un raspuns. Sunt pus in fata situatiei in care platesc in fiecare luna o taxa de somatie +tva, eu incercand sa le explic problema de fiecare data de la inceput. Acum o saptamana le-am trimis din nou aceleasi dovezi de plata, aseara am primit iar somatia pe acelasi subiect. Pt mine este clar ca nu ajung la nici o solutie de compromis cu ei, ei vor acei bani platiti, nu primesc nici un raspuns pentru banii depusi gresit.
  Intreb pe aceasta cale daca exista parghii legale prin care pot sa le cer sa imi raspunda unde este suma de bani depusa gresit,

  Multumesc anticipat!

 35. Buna ziua !

  Stimate domnule avocat Cuculis, spuneti-mi va rog daca pot actiona BCR in judecata pt. inghetarea cursului si clauze abuzive acum in 2017, in conditiile in care am rambursat anticipat in noiembrie 2013 tot creditul ipotecar in euro ?

  • Buna ziua. Am primit mesajul dvs si va pot spune ca posibilitatea legala o aveti. Ideplinirea celor 3 conditii pentru ca o clauza sa fie considerata abuziva poate fi facuta si in cazul dvs. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 36. Buna ziua, Dle avocat Cuculis. Voiam sa va intreb daca, in cazul unui credit Prima Casa (contractat in 2015), la rambursarea anticipata se calculeaza dobanzi iar scaderea capitalului nu s-a facut la valoarea platii, se poate formula o plangere. Mentionez ca rata lunara s-a platit normal, pe data de 19,iar pe 23 s-a platit anticipat o suma de bani. Din suma de bani, doar o parte s-a scazut din capital, restul dobanda. Urmatoarea luna, conform scadentarului nou emis, nu se plateste nimic, urmand ca in luna n+2 sa se plateasca o suma reprezentand doar dobanda (aproape cat o rata). In luna n+3 se revine la rata normala. Per total, capitalul scade cam cu 60%din suma platita. Nu cred ca e ok calculul celor de la banca. Ca rog sa imi dati un raspuns daca e ok ce fac cei de la banca. Multumesc.

 37. Buna ziua, va rog respectos daca puteti sa-mi dati o solutie la situatia mea.
  Am luat un credit in 2007 de la banca , credit care a fost externalizat catre un SRL din Olanda aparand ca si CREDITOR alaturi de banca care era CREDITOR INITIAL, am platit creditele pana in 2013 perioada in care imi incasau si coms. de administrare si alte dobanzi care dupa lege erau abuzive avand in vedere ca acest credit a fost externalizat. In septembrie 2013 s-a emis un titlu executoriu asupra mea pe care l-am primit si eu , dupa care pana in decembrie 2017 nu s-a mai intamplat nimic insa acum s-a emis un nou titlu executotiu 27.11.2017 emis de acelasi executor ( pe care nu l-am primit dar m-am informat de la banca) – cu poprirea contul bancar in care detineam o suma de bani, desi dupa prima exec. nu am avut poprire . Cum ma sfatuiti sa procedez, avand in vedere ca perioada de prescriptie a trecut ,
  Va multumesc anticipat.

 38. Buna seara, in ianuarie 2008 am avut un SRL si am contractat cu BRD o linie de credit de 33.000 lei cu un teren pus garantie. Am platit aproximativ 1 an corect apoi am inceput sa mai sar din rate. In februarie 2009 am depus 6.500 lei iunie 2009 am achitat 10.000 lei apoi in iulie 2009 am achitat 21.000 lei . in octombrie 2009 aveam sume blocate 31.525 lei iar in decembrie 2009 aveam 50.049 lei sume blocate. In 2011 s-a pus proprire pe teren sa se vanda la licitatie ptr suma de 44.773 lei plus dobanzi si comisioane. Terenul s-a vandut pentru suma de 53.090 lei in 2013 ,bani pe care i-a incasat BRD in totalitate. Nu stiu ce rest de plata a mai fost deoarece in aprilie 2012 sotul meu a facut accident vascular hemoragic si aproximativ un an am fost prin spitale cu el. Sotul meu are pensie de boala si i s-a pus proprire o suma la inceput mai mare apoi mai mica deoarece am semnat amandoi un cec in alb pentru banca. Si la ora actuala are 80 lei retineri. Astazi 01.10.2019 am fost anuntata de banca ING unde am deschis un cont de un an ca mi s-a blocat contul pentru suma de 11.000 lei de catre Executor judecatoresc al bancii BRD dosar din 2012. Nu stiu ce sa fac si cum sa procedez. Suma asta nu o am , dar poate in rate lunare pe mai multi ani as putea sa o achit. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat.

 39. Buna ziua.
  Am nevoie de sfatul dumneav
  oastra. Ce pot sa fac? Pe scurt .
  Am credit ipotecar (din 2010 cred) prima casa cu RATA FIXA . am inceput cu aproximativ 90Euro = 68 Euro rambursare + diferenta comisioane si asigurare locuinta De 7 ani jumate am emigrat in USA .am contiunat sa platesc ratele dar din 2 in 2 sau la 3 luni din cauza comisioanelor mari de transfer de aici. de anul trecut din 1 ian 2022 banca a inceput sa creasca ratele si foarte multe comisioane fara sa ma anunte astfel ca rata a ajuns in total undeva la 120-130Euro/luna. eu calculand 90 evident ca nu au ajuns si de anul trecut sau adunat restante,penalitati si comisioane in valoare de 3000 Euro.(enorm) . Acuma banca efectiv imi da cu flit ca la un criminal in serie. Actualizarea datelor nu au vrut si nu au facut deoarece actele de Romania au expirat si DOAR in persoana le vor actualiza limitandumi astfel si posibilitatea de a vedea online starea conturilor mele si efectoarea tranzactiilor. Online eu figurez cu restanta de doar 18 RON asadar indus in eroare ca sunt in grafic am ajuns aici. Doar imi raspund la telefon imi spune ca am restanta 3000Euro si zice ca ma va suna inapoi. Am vorbit in tre sau patru directii BRD si nimeni nu ma mai sunat inapoi….doar promisiuni.AS avea vreo sansa/obtiune sa rezolv ceva sau efectiv sa platesc penalitatile si gata…..blesteemmeee la biserica. telefonul care il voi pune este de USA as prefera corespondena pe email sau pot suna eu.

 40. Bună ziua. Am un credit ipotecar cu otp bank.Am dorit sa ramburseze anticipat o parte din credit cu varianta scurtarea perioadei. Nu a fost acceptata de banca pe motiv ca la accesarea creditului am avut un girant care între timp a decedat din 2012 adică de 11 ani.Eu am plătit rata la zi fără întârzieri.Mi.au propus scăderea ratei nu a perioadei. Ideea este ca timpul trece în favoarea lor atât timp cât nu pot plati anticipat

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.