MECANISMUL TIP CARTEL DE TRANSFORMARE A CLIENTILOR BANCILOR IN CLIENTI AI UNOR CASE DE SCHIMB . CE S-A INTAMPLAT DE FAPT IN 2007 CAND A AVUT LOC “MAREA CREDITARE”. Comisioanele abuzive ale bancilor.

MECANISMUL TIP CARTEL DE TRANSFORMARE A CLIENTILOR BANCILOR IN CLIENTI AI UNOR CASE DE SCHIMB . CE S-A INTAMPLAT DE FAPT IN 2007 CAND A AVUT LOC “MAREA CREDITARE”

 

avocat digiDin sursa protejata si anume,  CONSILIUL NATIONAL AL CONCURENTEI, un membru al acestei comisii care nu poate sa faca discutiile pe care le vom prezenta mai jos insa are de povestit o chestiune ce priveste o mare parte din populatia Romaniei creditata in „CHF” iar CHF sunt pusi intre ghilimele  cu un motiv bine definit, face o dezvalurire socanta in urma intalnirii cu avocatul Cuculis Adrian, specialist drept bancar.

Acest domn, membru CNC detine date pe care de altfel ni le-a si prezentat, asupra faptului ca in perioada 2005-2007 bancile din Romania, atat cu capital romanesc cat si strain, s-au organizat sub forma de  CARTEL.

Analizand DEX, vedem ca – CARTÉL, carteluri, s. n. 1. Uniune monopolistă în care mai multe întreprinderi din aceeași ramură de producție încheie o convenție, stabilind prețurile, condițiile de vânzare și de aprovizionare, termenele de plată, cantitatea de mărfuri ce urmează să o producă fiecare și își împart piețele de desfacere, în vederea limitării sau eliminării concurenței. 2. Coaliție între două sau mai multe partide, organizații etc. 3. (Înv.) Convenție scrisă între state, pentru schimbul sau răscumpărarea prizonierilor.

Dupa ce am stabilit ce reprezinta organizarea bancilor sub forma de TIP CARTEL, putem defini ce a presupus si insemnat, perioada marii creditari.

In perioada indicata mai sus, 2005-2007 prin aceasta asocirere bancile s-au unit, existand corespondenta in aceest sens intre aceste institutii de creditare in ideea de a promova pe piata noastra interna romana o creditare excesiva a  CHF. In baza documentelor pe care acestia le detin, se pare ca prin analize matematice, bancile din Romania au format un fel de previziune a CHF-ului in sensul ca daca vor promova moneda respectiva in Romania in principal, de altfel unde a si fost singura piata de promovare, CHF intr-un timp foarte scurt va ajunge la dublul valorii lui.

Daca ne uitam in realitatea juridica prezenta,  exact acest lucru sa si intamplat in sensul ca imediat dupa 2009 a inceput valul de nenorociri, astfel bancile au transformat debitorii in cumparatori FICTIVI de moneda STRAINA CHF si ele s-au transformat in case de schimb valutar.

Ma intreb, oare nu s-a gandit nimeni la momentul acela de ce bancile dadeau credite cu dobanzi, vezi 3%, 5%, 3,5%, 4% si asa mai departe?

Raspunsul vine imediat, in sensul ca prin aceasta asociere tip CARTEL avand previziuni clare asupra monedei INTENSIV promovate in tara,  daca ei ar fi semnat  o dobanda de 4% la un credit ipotecar, iar fracul crestea peste 2 ani, ceea ce s-a si intamplat de la 2 lei la 4 lei, astfel si dobanda in mod ascuns de fapt crestea la 8% si asa exista si aparenta de legalitate si imbogatire prin specula, ceea ce este interzis in Romania.

 

O alta chestiune care trebuie spuna si care ar trebui sa aiba o mare rezonanta printre organele penale in general este aceea la care cei ce vor  citi aceste randuri vor  regasi printre ele, aspecte ce se  refera la faptul ca banca nu a promovat moneda aceasta in mod REAL in Romania ci  in mod SCRIPTIC si astfel probabil va veti aduce aminte ca in contract scrie ca “CITEZ”- Imprumutatul retrage suma de x  CHF, iar cand clientul a  mers la casa bancii a  primit fie EURO fie  LEI, astfel, ne dam seama cu usurinta ca totul a fost doar o minciuna iar RISCUL pe care il presupunea cumpararea de catre banc  a VALUTEI CHF si introducerea in tara era 0, in ideea ca aceasta moneda nu a ajuns niciodata in tara, ea fiind doar in scripte si nu si in realitate.

Toate aceste aspecte, coroborate cu faptul ca au fost aplicate comisioane  abuzive, dobanzi care de cele mai multe ori nu aveau un corespondet in legislatia nationala, in sensul definirii clare a elementelor componente ale dobanzii au dus la valuri de executari silite abuzive sub aparenta legalitati, au dus la un val de disperare colectiva in randul cetatenilor. Nu de putine ori am primit pe adresa sediului, apeluri disperate de ajutor a mai multor persoane a caror membri din familie si-au pus capat zilelor impovarati de datorii si haituiti si urmariti pentru ca au facut greseala de a se imprumuta in perioada 2007-2009 in timp ce asocierea TIP CARTEL  bancar, genera sume colosale din specula cursului valutar.

 

2 comments to “MECANISMUL TIP CARTEL DE TRANSFORMARE A CLIENTILOR BANCILOR IN CLIENTI AI UNOR CASE DE SCHIMB . CE S-A INTAMPLAT DE FAPT IN 2007 CAND A AVUT LOC “MAREA CREDITARE”. Comisioanele abuzive ale bancilor.”
  1. buna ziua
    am contractat un credit de nevoi personale in 2007 la Bank Post , (220 mil lei vechi ) din cauza majorarii dobanzilor de la 200 lei am ajuns sa achit peste 400 .Intre timp am ramas fara servici si nu am mai putut plati la zi ratele de aceea am blocat pe perioada somajului ratele dupa care mi s-a facut o refinantare .Practic am luat-o de la zero din nou zece ani ca si cum nu am platit nimic pana acum .
    Din 2007 am achitat lunar chiar daca cu intarziere ,nu am restante de aceeea am si beneficiat de o reducere a dobanzii pe o perioada de un an . din 2007 si pana in prezent dupa cum se vede am achitat doar 40 mil lei vechi Daca continui asa nu am sa reusesc niciodata sa scap de acest imprumut (180 mil lei vechi fara dobanzi) dar dobanzile vor creste continu si salariul meu nu .Am vazut ca multi dintre clientii acestor banci v-au cerut sfatul.de aceea va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in privinta asta deoarece consider ca dobanzile si comisioanele sunt triple fata de rata reala care ar trebui sa o platesc
    va multumesc

    • Stimata doamna. Bankpost deja a pierdut IREVOCABIL cu clientii in priviinta contractelor 2007 priviind marja bancii. In ce sens? In sensul ca MARJA a fost declarata 0 si astfel singura fluctuatie a bancii dobanzii a fost reprezentata de variatia indicelui de referinta, astfel orice alt calcul al bancii a fost declarat abuziv. Cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.