Modificarea Unilaterala A Dobanzii Si Comisioanelor La Bancpost S.A Declarata Abuziva – Av. Cuculis

Prin cererea de chemare in judecata, printre altele, s-a cerut si constatarea ca abuziva a urmatoarelor clauze, art. 4.3 contract ce aveau urmatoarea mentiune  –

61390472

„ Pe parcursul derularii contractului banca isi rezerva dreptul de a modifica , dobanzile, comisioanele taxele bancare.”

Instanta de judecata a constatat ca modificarea dobanzilor, implicit a dobanzii curente variabile a creditului dar si celelalte taxe si comisione, este o practica abuziva in sensul legii 193/2000 si astfel :

Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Constată caracterul abuziv al clauzei stipulate in convenţia de credit nr. 144CIS6071710003/20.06.2007 la art. 4.3 şi declară nulitatea absolută a clauzei. Respinge in rest acţiunea ca neîntemeiată. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Cererea se depune la această instanţă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.11.2015.
Document: Hotarâre  11750/2015  04.11.2015

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000353077&id_inst=300

 

avocat Cuculis Adrian

avoca@indrumari-juridice.eu

 

7 comments to “Modificarea Unilaterala A Dobanzii Si Comisioanelor La Bancpost S.A Declarata Abuziva – Av. Cuculis”
 1. Buna seara,am o intrebare,in 2008 am facut un credit cu ipoteca pentru seful meu,imobilul ipotecat era al mamei sale,practic e a fost girantul meu.In 2015 sa pus sechestru pe apartament si a fost scos la vanzare,probabil la un pret de nimic.intrabarea mea este; ce se intampla acum,teoretic dupa contract eu ar trebuii sa platesc diferenta (0737300xxx

 2. Buna ziua .Va semnalez si eu un caz,problema mea nu este sau nu mai este cu banca , din moment ce am platit si am acceptat sa platesc acea dobanda c are s-a trasformat in variabila.Problema mea este Executorul Judecatoresc ..Singura am pus intrtebari la banca in ce cont trebuie sa platesc suma pe care o datoram bancii este vorba de Bancpost, si m-au sfatuit sa merg la Executor .Am mers, mi s-a spus o suma plus cheltuielile lor am acceptat-o urmand sa platesc se intamla in luna august 2014, am facut un angajament de plata unde se vorbea de stoparea dobanzilor .In luna septembrie cabinetul Executorului imi trimite niste documente in care sunt anuntata ce suma am de plata plus cheltuielile lor( ei nu au facut nimic in acest sens , eu am mers la ei , deci nu se justifica acele cheltuieli), acum adica luna noiembrie 2015 cand dupa calculul meu mai am doar 1200 lei , am sunat le biroul executorului si-mi spune ca mai am si dobanzi de plata .Dobanzi care nu au stipulate in nici un document trimis mie.De unde sa stiu eu ca mai am de plata ceva ? daca nu mi s-a transmis acest lucru ? Mai mult ei imi pot cere sa platesc cu casa nu ? Mi se pare un abuz .

 3. Aceasta clauza mi s-a admis si mie drept nula, ce e de facut mai departe? Care sunt consecintele ca nu am inteles …. revin la dobanda initiala? Nu este explicitat in hotararea motivata. Multumesc.

 4. Buna seara si in An Nou fericit !
  Dl. Cuculis , am dat Banca Piraeus in judecata pentru un credit din aprilie 2008 .Procesul pentru clauze abuzive are Sentinta ..: cde restituit comisionul de acordare =2160 CHFsi modificarea Comisionului de risc valutar “suportand in mod egal cu banca riscul valutaaaar incepand de la variatia cu 15% a cursului de la data acordarii”
  Ce ziceti ? ma intereseaza in mod deosebit parerea d-voastra !!
  Cu multumiri anticipate ,

  Nicoleta Goga

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.