Am Obtinut Autoritate Parinteasca Exclusiva – Daca Un Parinte Nu Este Demn De A Avea Un Copil Atunci De Ce Sa-l Poata Controla? Avocat Cuculis

Autoritate parinteasca exclusiva si cum Se Poate Obtine?

Autoritate Parinteasca Exclusiva
Incredintarea minorului

Autoritate Parinteasca Exclusiva obtinuta de catre mama!

Daca Un Parinte Este Nedem De A Avea Un Copil, Atunci De Ce Sa-L Poata Controla?

Decizie Definitiva A Tribunalului Cu Privire La Autoritatea Parinteasca – Avocat Cuculis

Decizia obtinuta de catre noi este in premiera mai ales ca autoritatea parinteasca exclusiva este aproape imposibil de obtinut in instanta.

In esenta autoritatea parinteasca exclusiva, in raport de persoana celui ce pierde autoritatea asupra minorului, inseamna in cele din urma o amputare a calitatii de parinte.

Leguitorul din 2011 atunci cand a modificat aproape radical codul civil, a instituti in legislatia noastra, o noutiune absolut noua si anume aceea a “AUTORITATII PARINTESTI”. Practic, autoritatea parinteasca este prezumata a fi 50% pentru mana si 50% pentru tata!

Exista dupa cum si practica o arata, situatii in care unul dintre parinti nu este demn sa asigure indicatii si sa isi manifeste autoritatea parinteasca asupra copilului, sa decida in familie scoala pe care o va urma sau ce cursuri extra scolare ori ce regim alimentar va avea copilul sau in ce vacante urmeaza sa plece.

Astfel incat, este extrem de important, pentru cei care sunt in situatii conflictuale cu partenerii de viata sau fostii parteneri, sa obtina autoritatea parinteasca exclusiva, astfel incat sa poata iesi cu minorul din tara, sa-l transporte la bunici si asa mai departe.

Vedeti decizia mai jos decizie definitiva :

Dosar: 18875/303/2015

CERNICA IOANA MARIA la C.A Cuculis si Asociatii Apelant Reclamant
COZMA MARIN Intimat Pârât
PRIMARIA SECTOR 6 Intimat Autoritate tutelară

Şedinţe

 
Ora estimata: 08:30
Complet: Minori şi Familie Apel 2
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Stabileşte ca autoritatea părintească asupra minorului … să se exercite exclusiv de către mamă. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Definită. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.09.2016.
Document: Hotarâre    26.09.2016

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000241384&id_inst=3

 

Autoritatea părintească – cum vede legea o autoritate parinteasca exclusiva in 2019?

(1) Autoritatea părintească este ansamblul de drepturi şi îndatoriri care privesc atât persoana, cât şi bunurile copilului şi aparţin în mod egal ambilor părinţi.

(2) Părinţii exercită autoritatea părintească numai în interesul superior al copilului, cu respectul datorat persoanei acestuia, şi îl asociază pe copil la toate deciziile care îl privesc, ţinând cont de vârsta şi de gradul său de maturitate.

(3) Ambii părinţi răspund pentru creşterea copiilor lor minori.

Autoritate parinteasca exclusiva obtinuta pentru o mama si pentru copilul acesteia de catre echipa SCA Cuculis&Asociatii.

Av. Drd. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

13 comments to “Am Obtinut Autoritate Parinteasca Exclusiva – Daca Un Parinte Nu Este Demn De A Avea Un Copil Atunci De Ce Sa-l Poata Controla? Avocat Cuculis”
  1. Am divorțat in 2011 și am autoritate asupra minorei,dar nu exclusiva.Este definitiva și irevocabila.Intre Timo s-a schimbat codul civil.Pot ieși din țara fără procura de la fostul sot?Eu am întrebat și la Serviciul Pasapiarte și la Poliția de frontiera și mi-au zis ca pot,dar informațiile de pe net,îmi spun altceva.Multumesc!

  2. Bun găsit! Am nevoie să mă ajutați cu câteva informații, sfaturi. Sunt într-o relație de concubinaj de 10 ani, iar de aproximativ 2 ani avem un copil împreună. A insistat să trec copilul pe numele lui, deși nu am vrut deloc, dar am lăsat de la mine, așa ca să fie bine. Locuim toți trei în casa mea proprietate personală luată prin bancă de către mine. Cu acest bărbat nu mă mai înțeleg pentru că bea, dispare cu orele, joacă la pacanele, minte. I-am cerut să plece din casa mea din cauză că am început să ne certăm tot mai des. El refuză să plece și mă amenință că vine să spargă ușa, că sparge tot în casă și că-mi ia copilul. Cum să procedez ca pentru cel mic să am autoritate părintească exclusivă, pentru că nu pot să stau la mâna lui, să pot face ceva cu aprobarea lui doar când are chef. Nu vreau pensie alimentară, nu vreau decât să plece din casa mea, pentru că nu mai am liniște, m-a terminat psihic. Aș pleca eu din casă, aș pleca din oraș numai să nu-l mai văd, dar unde? Aici am casă, părinții, locul de muncă. Vă rog ajutați-mă să pot face demersurile necesare că să fie bine pentru copil, să iau doar eu hotărâri și decizii fără acordul lui. Mulțumesc.

  3. Bună seara! O simpla întrebare as avea și eu dacă doriți sa îmi răspundeți!Am un copil de 5 ani, nu sunt căsătorită am stat în concubinaj. Copilul fiind pe numele lui .. Acum 2 ani m.am judecat cu fostul partener.. Prin judecata copilul a rămas la mine.. Eu sunt tutela copilului.. Întrebarea mea este.. Daca nu am serviciu stabil câteva luni sau dacă nu lucrez câteva luni pana îmi găsesc serviciu și nu am casa sau ceva pe numele meu.. Dar am locuință stabila la viitorul soț… Tatal colilului mi-l poate lua definitiv! În 5 ani de 3 ori a vizitata copilul, ii da doar pensie alimentara și atât.. Copilul meu nici nu îl cunoaște ca de 3 ani nu la văzut ca nu o vizitează!

  4. buna ziua!am obtinut dupa divortul cu sotia mea autoritatea parinteasca exclusiva a copiilor si plata pesiei de intretinere:in cazul asta fosta sotie mai are dreptul la vizita la copii sau sa ii abordeze pe unde ii intalneste fara voia mea?

  5. Buna ziua! Am 23 de ani si un baiat de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului dar am ordin judecatoresc in care el este obligat la platirea pensiei alimentare si nu o plateste deloc,nu il cauta,nu se implica in nimic,copilul nu il considera tata,nu l-a vazut si nu a vorbit cu copilul de 3 ani,este violent verbal atat cu mine cat si cu copilul,nu a vrut sa isi deie acordul in a inscrie copilul la scoala asa ca l-am inscris pe propria raspundere,nu e de acord ca copilul sa mearga in vacante,excursii,etc. Acum eu sunt cu altcineva impreuna care se ocupa de copil iar copilul ii spune tata actualului sot. In martie se face 1 an de cand i-am facut plangere penala iar dosarul este in curs pentru “abandon de familie”. Ce poate patii tatal copilului?nu am primit nici o instiintare,nici un apel,mesaj nimic.Autoritate parinteasca o avem in comun,cum pot sa am castig pentru autoritatea exclusiva?sau ce ar trebui sa fac pe mai departe ca sa solutionez acuzatia de abandon de familie revenita tatalui copilului?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.