Premiera – VolksBank Obligata Sa Plateasca Dobanda La Dobanda- Adica Sa Restituie Dobanda Excedentara La Care Se Adauga Dobanda Legala – Banca Va Plati Si Comisionul De Risc Plus Dobanda Legala – Avocat Cuculis

Premiera si surpriza totala la o solutie data de Judecatoria Sectorului 2 – Volksbank, probabil prima banca obligata sa restituie dobanda la dobanda. Pe scurt, pentru sumele excedentare de dobanda incasata, este obligata sa restituie si dobanda legala.

-Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de dobândă excedentară faţă de dobânda de 5,95% pe an, fără a fi fost datorate, în baza convenţiei de credit, de la data încheierii convenţiei de credit şi până la data de 03.02.2010, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate şi până la data plăţii efective a debitului restant. ”

Volksbank pierde tot, incepand cu comisionul de risc, dobanda legala la comisionul de risc si orice dobanda incasata peste aceea contractuala fixa.
Din pacate, sunt foarte multi care au ales sa cedeze cu foarte putin timp inainte de a pune capat tiraniei Volksbank si asta nu a facut altceva decat ca bancherii sa-si reconfirme pozitia dominanta, adica “facem ce vrem”, dupa cum vedeti.
In fine, celor care au rezistat solutia de mai jos este surpriza pentru timpul in care au asteptat si au avut incredere.
De mentionat, ca solutia de mai jos, este data intr-un dosar ce a fost disjuns dintr-un litigiu colectiv cu zeci de persoane si probabil ca solutiile ar fi fost identice pentru toti, insa buna parte au renuntat prin semnarea acelor acte aditionale.
Sa ne bucuram pentru cei care pot spune, acum, am infrant Banca . Expresia asta era un vis in 2010 cand am inceput lupta contra abuzurilor.

Solutia pe scurt: Admite, în parte, cererea formulată de reclamanţii Dobroi Maria şi Dobroi Neculai în contradictoriu cu pârâta SC Volksbank Romania SA. Constată nulitatea absolută a clauzelor stipulate în cuprinsul convenţiei de credit nr. 0119975/10.09.2007 la art. 3 lit. d şi art. 5 lit. a din Condiţiile Speciale ale Convenţiei în virtutea caracterului abuziv al acesteia şi dispune eliminarea acestora din convenţie Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc, în baza convenţiei de credit, de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate şi până la data plăţii efective a debitului restant. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de dobândă excedentară faţă de dobânda de 5,95% pe an, fără a fi fost datorate, în baza convenţiei de credit, de la data încheierii convenţiei de credit şi până la data de 03.02.2010, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate şi până la data plăţii efective a debitului restant. Respinge cererea formulată de reclamanţi în rest, ca neîntemeiată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la prezenta instanţă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.09.2015.
Document: Hotarâre 9417/2015 24.09.2015

 

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000354886&id_inst=300

av. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.