Procedura de informare asupra medierii (etapa prealabila) eliminata de catre Curtea Constitutionala. Astfel toate procesele pe Clauze Abuzive ce au fost constituite in Grupuri vor fi trimise catre instanta in cel mai scurt timp. Cititi decizia pe scurt aici –

Incepem ziua cu o veste buna, venita din partea Curtii Constitutionale !

Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere următoarele excepţii de neconstituţionalitate :

1. Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2 alin.(1) din Legea nr.192∕2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.
1. Referitor la primul dosar, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.2 alin.(1) şi (12) din Legea nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator sunt neconstituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Curţii de Apel Bucureşti.

Pe scurt, acest lucru inseamna ca nu ne mai impiedicam de o procedura ce nu facea nimic altceva decat sa ne prelungeasca procesul in mod inutil.

LIBER la trimiterea grupurilor infiintate la instanta.

Ce prevedeau cele 2 articole?

ART. 2*)
(1) Dacă legea nu prevede altfel, părţile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate să participe la şedinţa de informare privind avantajele medierii, inclusiv, dacă este cazul, după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, în vederea soluţionării pe această cale a conflictelor în materie civilă, de familie, precum şi în alte materii, în condiţiile prevăzute de lege.

(1^2) Instanţa va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanşarea procesului până la termenul dat de instanţă în acest scop, pentru litigiile în materiile prevăzute de art. 60^1 alin. (1) lit. a) – f).

av. Cuculis
avocat@indrumari-juridice.eu
0722298011

One comment to “Procedura de informare asupra medierii (etapa prealabila) eliminata de catre Curtea Constitutionala. Astfel toate procesele pe Clauze Abuzive ce au fost constituite in Grupuri vor fi trimise catre instanta in cel mai scurt timp. Cititi decizia pe scurt aici –”
  1. Buna ziua ma numesc Gherghel Stefan si as avea si eu o intrebare muncesc in Franta de 2 anii jumate cu contract de munca am treii copii si as dori sa stiu si eu cui trebuie sa ma adresez pt a putea beneficia de alocatia europeana pt ca am intrebat si aicii nime nu stie de formularu 411 va multumesc cu stima si astept un raspuns va multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.