Proces denominare franci elvetieni (chf) castigat IREVOCABIL ! Ce inseamna un proces de denominare al valutei? Interviu av. Cuculis Obervator Antena 1 si cum puteti sa platiti rata la banca la cursul de la data acordarii.

Formularul de INCRIERE in procesele pentru DENOMINARE, il gasiti mai jos!

http://observator.tv/social/ratele-la-credite-in-franci-elvetieni-vor-scadea-la-jumatate-134621.html

Decizie istorică pentru românii care au credite în franci elveţieni. Tribunalul din Galaţi a decis convertirea în lei a unui credit în valută exotică

Pe scurt, ratele vor scădea la jumătate. Premiera juridică a fost obţinută de o brăileancă, iar decizia dă mari şanse de câştig miilor de români care au procese cu băncile.

Alaturi de ea sunt şi mai mulţi români care au mai au de plătit credite în franci elveţieni. Restanţele ajung la 360 milioane de euro, iar tolalul creditelor acordate în această valută este de peste 2 miliarde de euro.

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/inscrierea-in-procesele-colective-ce-vizeaza-denominarea-la-cursul-de-la-data-acordarii-creditului-cat-si-eliminarea-clauzelor-abuzive-din-contracte-de-tip-adeziune-alaturi-de-recalcularea-dobanzii/

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii
www.indrumari-juridice.eu
BLOG – www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
http://indrumarijuridice.forumest.ro

30 comments to “Proces denominare franci elvetieni (chf) castigat IREVOCABIL ! Ce inseamna un proces de denominare al valutei? Interviu av. Cuculis Obervator Antena 1 si cum puteti sa platiti rata la banca la cursul de la data acordarii.”
 1. In 2008 am facut un credit in jur d 15000 de franci elvetieni pe zece ani pe atunci francul elvetian era cotat la 2 lei acum francul elvetian a ajuns la 3,7lei,acum 2 ani am achitat7000 de franci si mai am resul,s-ar putea fac conversia creditul din moneda exotica in moneda nationala, la data acordarea creditului in 2008

 2. 11 September, 2014 at 6:26 PM
  Reply

  In 2008 am facut un credit in jur d 15000 de franci elvetieni pe zece ani pe atunci francul elvetian era cotat la 2 lei acum francul elvetian a ajuns la 3,7lei,acum 2 ani am achitat7000 de franci si mai am resul,s-ar putea fac conversia creditul din moneda exotica in moneda nationala, la data acordarea creditului in 2008

  • Buna ziua stimate domn. In situatia dvs. sunt sute de mii de imprumutati,. Singura varianta vandabila este sa mergeti pe un litigu de denominare impotriva bancii practic de revenire a cursului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua! Vreau sa va felicit pentru tot ce faceti pentru ramani care din pacate au ajuns sa fie bataie de jos intr-o tara in care parca nu a mai ramas nimic din ce a fost. Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va binecuvanteze familia. Doamne ajuta!

 4. Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati cum pot adera la un proces colectiv privind DENOMINAREA. Mentionez ca am un credit ipotecar in valoare de 160 000 CHF luat in 2007 de la Bancpost.

 5. Buna ziua, domnule avocat. Inainte de toate, vreau sa va multumesc si sa va felicit pentru demersul Dvs. Sint unul dintre nefericitii care au avut nevoie, in scop medical, de contractarea unui credit si asttfel m-am indreptat catre Volksbank, imprumutul din 2008 fiind in chf si cu ipoteca imobiliara. Ieri am primit de la ANCPI incheierea prin care se dispune inscrierea in favoarea bancii. Ce mai pot face pt evitarea executarii silite, denominare, clauze abuzive etc.? Si, mai ales, pt a impiedica vinzarea imobilului. As dori sa ma inscriu si eu in procesele colective pe care le reprezentati in instanta, care sint costurile etc. Multumesc din suflet

 6. Buna ziua .Am luat in 2008 un credit de la o banca straina de 45 000 de franci si vreau sa ii dau in judecata pentru ca dupa 7 ani de plata mai am de plata mai mult decat dublul sumei pe care am inprumutato.Va rog sa ma consiliati in demersul meu .

 7. Buna Seara,

  Domnule avocat in anul 2008 am luat un credit Ipotecar pentru achizitionarea unui apartament de la Banca Romaneasca S.A in valoare de 76390,00CHF, pana la data de azi 1/16/2015 am facut tot posibilul sa nu am nici o restanta dar acum cred ca nu mai pot sa fac fata cu plata ratei. Credeti ca a-ti putea sa ma ajutati.

  • Cum pot deschide un proces de denominare,pentru un credit în chef,acordat de Bancpost și preluat de Transilvania în prezent!

   • Buna ziua, am primit mesajul dvs.de natura juridica si o sa va rog sa ne sunati la 0722298011 . Putem discuta ulterior si pe whatzap sau sa facem o programare la sediile noastre. Cu bine, av. drd. Cuculis.

 8. Buna ziua, am un credit in chf de 50000 si daca se poate breau sa ma inscriu in procesil colectiv. Va multimesc. Precizez ca sunt din Giurgiu iar creditull l-am facut in 2007 la Banca Romaneasca.
  Tel 076112xx6

 9. Buna ziua
  am un credit ipotecar facut in 2007 la Raiffaisen de 85000 franci elvetieni , atunci era 1.9 lei iar acum este 4.6
  Doresc sa fac conversia creditului in lei
  Cum ma puteti ajuta ?
  cu stima

 10. Mesaje tr…
  5 din 125

  Locotenent. Vasiliu Daniel
  De la Vasiliu Daniel
  Către victorponta2.0@gmail.com
  Ma, 20 ian. 2015, 02:31 PST
  Vizualizare mesaj HTML complet
  VASILIU Daniel ma numesc, kz 029063, 1780608133673. Sunt ofiter in MApN si ma confrunt cu mare problema de pe piata ( rate in chf ). Am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca, de la banca Raiffeisen, in valoare de 76650 CHF in anul 2008. Aveam rata in mai 2008 – 620 chf aproape 1300 lei. In 2010 august sotia a decedat de cancer si am ramas vaduv cu un copil in crestere de 9 luni. Sotia era coplatitor. In 2008 cu salarii cumulate ( 3000 lei ) nu ne-am incadrat la lei sau euro pt suma de 170000 lei, si ne-au bagat pe gat francul.Inmomentul de fata 620 de chf inseamna 2790 lei. Salariul meu este de 2100 lei + norma de hrana in valoare de 700 lei . Nu stiu ce sa mai fac. In acest timp am semnat 3 restructurari cu banca pt a putea platii. Restructurari benefice bancii , deoarece am platit numai dobanda. Am incercat prin diversi avocati, dar nici un rezultat. Nici unul nu a dat drumul la dosar , cred ca de frica sa nu pierd intelegand prin ce
  trec. mai am de dat 70000 de franci. Le-am facut o groaza de sesizari si le-am explicat situatia cu acte doveditoare, nu au inteles si mai presus de asta mai imi cereau sa facem conversia din chf in lei anul trecut cu o indatorare a mea de 100% si cu un copil in crestere de 5 ani. Multumesc lui Dumezeu ca am ramas cu ceva din toata afacerea asta, daca pot spune asta. Le-am aratat documente si facturi din Istambul unde am cheltuit aproape 29000 euro sa incerc sa-mi salvez sotia. Plati facute prin cardul de salariu , unde pot vedea platile . Ajutati-ma va rog cu un sfat, un avocat bun, cu orice . Vreau sa platesc imi asum creditul dar nu sub forma aceasta. Am contractat creditul cu o rata de 1300 si o pot sustine fara probleme. Consider ca acest credit pe care l-am facut este neperformant, sunt in insolventa. Aceeasi suma chf de 76500 a luat-o si un prieten de-al meu si are o rata de 250 chf  , doar ca sotia lui lucreaza intr-o sucursala Raiffeisen in
  Braila. I-am implorat sa ma ajute si pe mine cumva,dar nimic. Imi multumeau ca i-am informat in legatura cu situatia mea si-mi promiteau ca vor face ceva , dar…..Am avut restante, le-am achitat cu ajutorul mamei ca sa nu- i ia apartamentul.
  Va multumesc, si sper ca cineva sa ma ajute. 0723623680

 11. Buna ziua,
  Am facut un credit IN 2007 la Bancpost in CHF,am luat 16000CHF ,imprumut pentru nevoi personale.Datorita cresterii francului ,nu am mai putut achita ratele lunare,ele ajungand chiar la 1300RON.Mentionez ca din august 2015,nu am mai platit nimic la acest credit.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare,ce se poate intampla pe viitor?Creditul a fost luat pe 10 ani,am avut doua perioade de gratie,am fost in somaj,am incercat sa discut cu operatorii de la BANCPOST sa-mi permita sa mai prelungesc perioada pe trei ani sa-mi vina rata mai mica,am avut intarzieri,am venit cu ratele la zi la un moment dat ,mi s-a promis ca mi se aproba conversia in lei si binenteles nu mi s-a acordat nici un ajutor,mi s-a spus sa fac credit ipotecar,numai asa ma pot ajuta.Va rog,astept un sfat de la d-stra.Multumesc mult.

 12. Buna ziua ,
  Am luat in 2008 un credit pentru nevoi personale in valoare de 38300 CHF pe 120 de luni . Dupa taierile de salarii cu 25% (sunt profesoara , divortata din 1999 ) nu am mai putut plati ratele si mi s-a oferit varianta de a-mi ipoteca apartamentul ca sa nu fac datorii!Astfel ,creditul mi-a fost preluat de EFG NEW EUROPE FUNDING II B. V. cu sediul in OLANDA .Precizez ca am facut initial imprumutul la BANC POST . Acum sunt la zi cu rta de 300 de franci pe luna pentru ipoteca dar mai am 12 ani de plata iar peste 4 ani ies la pensie! As vrea sa va intreb unde se incadreaza situatia mea si ce sa fac?Pot sa fac proces pentru clauze abuzive la primul contract si sa ma inscriu si pentru a se plati la cursul din 2008 desi am schimbat contractul de imprumut in cel ipotecar ,dar tot in CHF???Astept cu interes raspunsul dv…!

 13. Am luat un împrumut de 64000chf în 2006 de la wolksbanc, am dat în judecata individual plătind 6000 RON la avocat Gabriela Dima care mi a spus ca dacă merg individual merge mai repede. Pe procesul colectiv ma costa 3000 de Ron. Soluția ultima se suspenda apelul pana la judecarea cauzei comune. Sunt nevoit sa vând apartamentul. Mai am șansă să mi recuperez banii cu denominarea dacă achit împrumutul. Menționez ca după 14 ani de plata mai am de plătit mai mult decât mi au dat în lei în 2006.

 14. Buna ziua daca intre timp am fost nevoit sa vand apartamentul, mai pot recupera de la banca ce le am platit dublu la cursul actual, multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.