Raiffeisen Bank Anulare Comision Acordare Si Comision Administrare Plus Returnarea Dobanzilor Legale – Avocat Cuculis

Raiffeisen Bank pierde comisioanele de acordare si administrare – Raiffeisen Bank pusa la zid de Judecatoria Sectorului 5. Clientul are de incasat 7400 CHF platiti ilegal pe comisioane abuzive – Avocat Cuculis

Comision Si Dobanda Raiffesen Bank

Un an de zile, atat a durat procesul deschis de catre noi impotriva Raiffeisen Bank, pentru recuperarea comisioanelor abuzive incasate de catre banca.

In urma litigiului deschis pentru clientul nostru Judecatoria Sectorului 5 a stabilit ca cele doua comisioane indicate mai sus, sunt ilegale – si a stabilit de asemenea, plata dobanzilor legale, pentru sumele incasate in mod abuziv!

Vedeti decizia mai jos!

Comisionul de administrare Raiffeisen Bank-

Avand in vedere comisionul de administrare, el nu doar ca este asociat unei dobanzi mascate, dar in realitate, nu prezinta niciun fel de contraprestatie pentru plata unui comision, in conditiile in care “lipsa de folosinta” a banilor bancii, este “taxata” prin incasarea dobanzii contractuale.

Comisionul de acordare Raiffeisen Bank – 

Avand in vedere si dispozitiile legii 190/1999 a creditului ipotecar, in mod vadit , raportand situatia la dispozitiile legii 193/2000, banca parata, a incasat ilegal / abuzi, comisionul de acordare, fapt pentru care se impune constatarea acestui comision ca fiind abuziv.

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, cererea. Constată caracterul abuziv (nul) al clauzei conţinută de art. 1.1 teza finală şi art. 3.5, referitoare la comisionul de procesare şi de art. 3.7 referitoare la comisionul de administrare, din contractul de credit nr. RFI24543597479. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 1.002,61 CHF, la cursul de referinţă stabilit de BNR pentru data plăţii, reprezentând contravaloarea comisionului de procesare perceput reclamanţilor. Obligă pârâtele la plata către reclamanţi a sumei de 6.384,56 CHF, la cursul de referinţă stabilit de BNR pentru data plăţii, reprezentând contravaloarea comisionului de administrare perceput reclamanţilor. Obligă pârâtele la plata dobânzii legale, datorată începând cu data fiecărei plăţi nedatorate percepută în baza clauzelor contractuale declarate nule (abuzive) şi până la plata totală şi efectivă a debitului. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 5.810 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Admite cererea expertului contabil Milodin Simona Elena. Stabileşte onorariul definitiv cuvenit expertului suma de 4.777,5 lei. Obligă părţile să achite expertului diferenţa de onorariu în cuantum de 3.977,5 lei, în proporţie de 70% pârâta şi 30 % reclamanţii. Executorie cu privire la cererea expertului. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune al Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.05.2016
Document: Hotarâre    20.05.2016

http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000250959&id_inst=302

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.