Taxa poluare 2013 este la fel de ilegala ca si cea din 2012 !! Taxa de mediu 2013 la fel ca in 2012.

Taxa de poluare ramane si in 2013! Taxa poluare 2013 Ce se intampla cu taxa de poluare in 2013? Ordonanta de urgenta  1/2012, care vizeaza  amanarea platii pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto, a fost aprobata  ieri de deputatii Camera Deputatilor  fiind for decizional.

Ordonanta inaintata de  de Guvenul Boc prevedea  amanarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate In  Romania asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost aplicata  taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Aamanarea opereaza pana la intrarea in  vigoare a acestei ordonant e din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. Ordonanta reglementeaza  si situat a persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei  92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Senatul a adoptat anterior, tacit, ordonanÅ£a, iar comisiile de industrii si buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

Atentie pentru toti cei care doresc sa inmatriculeze aututirsme in Romania in 2013 :taxa de poluare ramane la fel si in 2013.Nu s-a schimbat nimic pentru masinile second hand din import. Perceptia gresita a majoritatii populatiei a fost ca s-a scos taxa pentru emisii poluate.Sau ca vom merge direct la fisc si o sa ne luam banii inapoi . TOTAL GRESIT!

Ordonanta de urgenta nr. 1/2012 care vizeaza amanarea pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto a fost aprobata, marti, de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional, informeaza Mediafax.

Taxa era aplicata in cazul primului transfer de proprietate in Romania al unui vehicul rulat si era calculata in funtie de emisiile poluante. De asemenea, aceasta viza masinile pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Amanarea opereaza de la intrarea in vigoare a acestei ordonante, din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

Documentele necesare pentru efectuarea unui astfel de demers sunt: – In primul caz, cel in care se doreste evitarea, sunt necesare urmatoarele documente: cartea de identitate a autoturismului, decizia de calcul a taxei de poluare, certificatul de inmatriculare tradus in limba romana, contractul de vanzare-cumparare.

 

– In cel de-al doilea caz, cand s-a achitat taxa pe poluare, documentele necesare, sunt: carte de identitate a autoturismului, certificatul masinii, decizia de calcul al taxei, chitanta prin care s-a achitat taxa, contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului. Pana la momentul introducerii cererii de chemare in judecata se va efectua o plangere prealabila prin care se va solicita, fie inmatricularea masiniii fara plata taxei de poluare, fie, in cazul platii taxei de poluare, restituirea sumelor achitate.

Autoritatile sunt obligate sa va raspunda in termen de 30 de zile, iar in cazul in care nu va raspund in acest termen sau va raspund, avand o atitudine negativa la adresa dumneavoastra, introduceti cerere de chemare in judecata la Tribunalul in a carui raza teritoriala domiciliati, sectia contencios administrativ.

 

Toata lumea se intreaba daca pe legea 9/2012 se mai poate recupera/evita taxa de poluare . Raspunsul este categoric DA.Casa de avocatura Cuculis administreaza mii de dosare de taxa de poluare si va putem preciza ca opinia noastra este una avizata. Av.Cuculis  a explicat deja pe mai multe posturi de televiziune problema taxei de poluare iar raspunsul pentru toti cei ce doresc recuperarea taxei de poluare pentru 2013 sau evitarea ei pot demara procesul

 

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

0722298011

 

8 comments to “Taxa poluare 2013 este la fel de ilegala ca si cea din 2012 !! Taxa de mediu 2013 la fel ca in 2012.”
 1. Buna ziua,Am si e intrebare,daca vreu sa insctiu acum o masina dacia1310 care a fost inmatriculata in Ro mai ete necesara taxa de poluare?

  • Buna ziua, in viziunea Legii numarul 9/2012 , in varianta intrata in vigoare la 1.01.2013, pentru primul transfer de proprietate veti plati taxa de poluare pentru DACIA 1310. Cuantumul destul de mare tinand cont ca este Euro 0. Ceea ce va putem preciza noi este faptul ca aceasta taxa in varianta actuala este la fel de abuziva ca si in 2012 si biroul nostru deja a pornit o serie de procese pe noua taxa de poluare 2013. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

 2. Buna ziua! Am achitat taxa de poluare pe data de 01.03.2013. Se mai poate recupera? Daca dupa demararea procedurilor de recuperare a taxei instrainez autoturismul , afecteaza cu ceva procedura de recuperare? Multumesc!

 3. Buna ziua,

  am o masina pentru care acum 2ani am recuperat taxa. Dupa intrarea in viguare a noii taxe, cumparatorul ar trebui sa plateasca cca 5400E. Evident ca nu mai pot sa o vand. Intrebare: pot prelua dreptul de litigiu asupra taxei, daca o platesc eu in locul cumparatorului fara sa existe riscul ca si acesta sa o reclame(ea fiind achitata de mine)?

  Cu stima

  • Cu siguranta puteti sa efectuati acest demers. De altfel este normal sa fie platita taxa de 5400 E dat fiind faptul ca s-a schimbat legislatia. Mergeti fara griji in instanta pentru recuperare ori evitare. Av. Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.