Taxa Salubrizare Sector 4 Ilegala-Afla Cum O Poti Contesta-Avocat Cuculis

Actiune Anulare Taxa Salubrizare Sector 4 -Taxa Impusa De Sectorul 4 Este Una Abuziva

Deja Este Cunoscut ca DITL Sector 4 a impus abuziv o Taxa Salubrizare taxa deja trecuta pe decizii de impunere.

Daca ai primit o asemenea notificare ai dreptul de a te adresa justitiei pentru a obtine Anulare Taxa Salubrizare.

Taxa de salubritate poate fi anulata in conditiile in care firma dvs nu utilizeaza serviciul de salubritate.

Taxa de Salubrizare in Sector 4 este Ilegala! Ai dreptul de a obtine o solutie de Anulare Taxa Salubrizare

Taxa de salubriate trebuie sa reflecte efectiv serviciul pe care il presteaza Primaria. In conditiile in care societatile nu produc asemenea deseuri si la sediul NU exista activitate, atunci taxa in sine este una ilegala!

Desigur, veti primi o decizie de impunere insa trebuie sa stiti ca o puteti contesta.

De ce este taxa ilegala?

Haideti sa vedem chiar textul de lege care o incrimineaza –

(1) Pentru funcţionarea unor servicii publice locale create în interesul persoanelor fizice şi juridice, precum şi pentru promovarea turistică a localităţii, consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pot adopta taxe speciale.
(2) Domeniile în care consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pot adopta taxe speciale pentru serviciile publice locale, precum şi cuantumul acestora se stabilesc în conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituţia sau serviciul public de interes local, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare al acestora, sau de la cele care sunt obligate, potrivit legii, să efectueze prestaţii ce intră în sfera de activitate a acestui tip de serviciu.
(4) Taxa specială pentru promovarea turistică a localităţii la nivelul municipiului Bucureşti se face venit la bugetul local al municipiului Bucureşti.

Astfel art. 484 alin. 3), ca Taxele speciale (precum taxa speciala de salubrizare din Sector 4) se încasează numai de la persoanele juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituția sau serviciul public de interes local.

Ori,in conditiile date, daca persoana juridica NU beneficiaza de aceste servicii, este evident ca intreaga structura a deciziei de impunere si taxa in sinea ei, ambele sunt ilegale si prezumtiv abuzive.

ATENTIE – Decizia de Impunere se va emite din pacate de catre sectorul 4, insa asta nu inseamna ca ea nu poate fi atacata – 

Art 30 alin. 6) din Legea finantelor publice nr 273/2006 stabileste ca Taxele se incaseaza doar de la persoanele ce beneficiaza efectiv de salubrizare.

Cum se poate anula taxa de salubritate?

Plecam din start de la ideea ca este o taxa ilegala fiindca incalca norme de drept fiscal astfel la momentul emiterii deciziei nu uitati ca este important sa mergeti la avocat pentru a prezenta decizia si pentru a o contesta initial in fata organului fiscal si mai apoi la instanta de judecata, astfel impunerea unui serviciu nu este permisa de lege, in comparatie cu impozitul. Exemplele pot continua, de retinut este ca taxa de salubrizare este ilegala daca SRL-ul ori PFA-ul nu utilizeaza serviciul.

av.drd. Cuculis

0722298011

Call Now ButtonApasati și apelati avocatul