Punerea Ilegala-Abuziva In Executare Silita A Contractelor Bancare

Cum Ne Aparam De Executarile Silite?Stiati Ca Bancile Nu Pot Dispune Executare Silita Dupa Bunul Plac? Aflati Daca Executarea Silita A Bancii Impotriva Dvs. Este Legala.

Executarea Silita Poate Fi Combatuta Si Anulata Daca Exista Elemente Ilegale Sau Abuzive.

Ce motive pot fi invocate pentru anularea executarii silite.

Abuziva In Executare Silita
Abuziva In Executare Silita

Instantele de judecata pot verifica executarile silite si pot anula astfel acele acte de executare ilegale si intregul dosar executional atunci cand se impune.

1. Daca sunteti executat silit in baza unui contract de credit bancar sau contract semnat cu un IFN, trebuie sa stiti ca toate clauzele contractuale pot fi supuse verificarii caracterului abuziv al acelor clauze.

Cu titlu de exemplu dar nu limitativ, pot fi considerate clauze abuzive comisioanele bancare, dobanda contractuala neclara, dobanda penalizatoare excesiva si impovaratoare dar si alte clauze de cesiune. dar si punerea abuziva in executare silita

Atentie– In cadrul contractelor bancare in moneda straina pot fi considerate clauze abuzive inclusiv mecanismele de curs valutar!

De data recenta o noua executare silita anulata de catre instanta de judecata avand in vedere existenta unor elemente abuzive in componenta titlului executoriu contract de credit-

SAVA MIRELA – CU DOMICILIUL ALES LA BIROUL DE AV. CUCULIS ŞI ASOCIAŢII Contestator SAVA CRISTINEL – CU DOMICILIUL ALES LA BIROUL DE AV. CUCULIS ŞI ASOCIAŢII Contestator RAIFFEISEN BANK S.A. Intimat

Şedinţe

14.08.2018 Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 6 Amânări de pronunţare
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt:

Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată prin întâmpinare.

Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorii-debitori SAVA MIRELA şi SAVA CRISTINEL împotriva executării silite pornită în temeiul titlului executoriu Contract de credit nr. RFI47244842927 din 07.04.2008 în dosarul de executare nr. 3032/2017 al B.E.J.A. Cătălin Vişan şi Manuel Andrei Dorcioman, în contradictoriu cu intimata-creditoare RAIFFEISEN BANK S.A.

Constată caracterul abuziv şi declară nulitatea absolută a clauzei contractuale prevăzute la punctul 3.3 şi 3.7 din Contractul de credit nr. RFI47244842927 din 07.04.2008, referitoare la, referitoare la rata anuală aniversară a dobânzii.

Anulează formele de executare întocmite în dosarul de executare silită nr. 3032/2017 al B.E.J.A. Cătălin Vişan şi Manuel Andrei Dorcioman cu privire la sumele de bani datorate pentru perioada 07.04.2008 – 28.09.2010 de către contestatorii-debitori în baza clauzelor constatate ca fiind abuzive. 

Aici puteti vizualia dosarul de executare silita anulat in instanta-

http://portal.just.ro/229/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=22900000000048243&id_inst=229

De aici se despind o serie de concluzii cu privire la punerea abuziva In executare silita

-Anularea executarii inclusiv in etapa fondului este Executorie, dupa ce instanta se pronunta pe fond , executorul judecatoresc nu mai are dreptul sa continuie executarea silita.

-Chiar si o singura clauza declarata ca abuziva in cadrul unui contract de credit ce are valenta de titlu executoriu va propaga o nulitate absoluta asupra intregii executari silie.

-Corecta solutia de anulare a executarii silite si nu doar partiale.

2. Poate banca sa-mi declare scadent anticipat creditul? Este legal? punerea abuziva In executare silita dupa scadenta anticipata ilegala.

Punerea abuziva In executare silita si scadenta anticipata face parte din mecanismul prin care o banca sau ifn pun capat graficului de rambursare anticipata si declara creditul respectiv ca fiind scadent urmand ca ulterior, debitorul urmarit sa fie executat silit atat prin poprire dar si vanzarea bunurilor lui imobile.

Scadenta anticipata este ilegala ori de cate ori exista clauze abuzive in contract.

Nu poate fi declarat anticipat scadent un credit aflat la un recuperator de creante cum au fost situatiile cu Bancpost ce a cesionat credite la ZI!

Atunci cand clauza de scadenta anticipata din contractul dvs. ii da posibilitatea Bancii de a va “contamina” si alte credite in cazul in care unul este scadent anticipat reprezinta o practica comerciala abuziva!

3. Ce pot face daca primesc acte de executare silita?

Asa cum am mai aratat si in alte analize bancar-executionale cu privire la punerea abuziva In executare silita a contractelor, SINGURUL remediu in cazul unei executari silite este contestatia la executare.

Astfel incat atunci cand observati orice chestiune ce va ridica suspiciune cu privire la executarea silita, trebuie sa formulati prin avocat de preferat pentru a beneficia de toate elementele corecte ale unei contestatii la executare, contestatia impotriva dosarului executional.

Atentie- nu uitati, verificati cine va executa si daca are dreptul acesta – Punerea abuziva In executare silita a contractelor de credit.

– nu pierdeti termenul de contestatie;

– puteti obtine anularea executarii partiale sau totale;

– puteti scapa de plata oricarei sume de bani daca executarea este anulata.

Pont juridic: Ati primit o executare silita si dobanzile sunt exagerate? Cjue a stabilit ca dobanda penalizatoare este o clauza Abuziva daca duce catre o imbogatire fara just temei a creditorului.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Ati primit acte de executare? Contestati-le acum. Conpletati formularul de mai jos!

 

5 comments to “Punerea Ilegala-Abuziva In Executare Silita A Contractelor Bancare”
  1. Va rog sa ma ajutati am fost giranta la fostul meu sot care intre timp a decedat si m-i sa pus proprire pe salar ,am inprumutat de la provident suma de 1750 ron iar acum mi-a pus proprire petr. 4000 lej asa ca lunar din ssalar m-i se trage 50%. Sunt o femeie singura am un copil minor la scoala si triesclunr din 650lei deoare ce restul este oprit ptr Kruc si provident ce se poate face sa nu m-i opreasca asa mult/? Multumesc anticipat.

  2. Buna ziua..Numele meu este Vanyi Ramona sant din Satu Mare si as dori sa ma ajutati intr- o privinta.Am un credit mai vechi este plasat la Eos Ksi Romania si e din anul 2013.Ei au luat legatura cu mine si am facut depuneri cu sume mai mici in contul lor.Intrebarea mea este daca ei au dreptul de a trimite acest dosar la un executor pentru a intocmi poprire pe venitul meu.Va multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.