Ce Se Intampla Cu Bunurile Abandonate Intr-un Imobil Executat Silit In Urma Evacuarii Debitorilor?

Ce Se Intampla Cu Lucrurile Adunate Intr-o Casa In Caz De Evacuare Silita? Bunurile Abandonate Pot Fi Luate Abuziv!

Bunurile Din Interiorul Imobilului Executat Silit Si Din Care Au Fost Evacuati Debitorii Sunt Lasate In Depozit Apoi Vandute-Avocat Cuculis

Au ramas in casa/apartament bunuri precum, mobila, aparate electrocasnice, tablouri si alte asemenea? Aflati ce se intampla cu ele daca sunteti evacuati si cum puteti sa le recuperati!

ATENTIE- Bunurile pot fi pierdute  definitiv daca nu actionati conform legii, atunci cand ele sunt declarate abandonate. Executorul poate sa declare toate bunurile dintr-un imobil a fiind abandonate si astfel pierdeti proprietatea lor!!

Executare Silita Evacuare

                                                          Avocat Drd. Cuculis A.

 

Subiectul executarilor silite a mai fost abordat de catre noi si aici – Cum Executa Silit Un Executor Bunurile Aflate In Casa Si Ce Pot Sa Fac Pentru A Bloca Executarea Mobiliara? – Sechestrul Asigurator – Avocat Cuculis

 

Pentru a intelege mai bine situatia trebuie sa aveti in vedere ca orice act de executare silita POATE fi atacat in instanta, nu asteptati pana la a fi evacuat fortat din imobil. 

Dupa momentul adjudecarii imobilului (in conditiile in care acel debitor nu a facut niciun demers pentru a stopa executarea silita adica sa formuleze o contestatie la executare pentru a anula actele ilegale), cel care este EVACUAT de cele mai multe ori nu ajunge sa isi elibereze imobilul de bunurile stranse toata viata.

Si pe buna dreptate, unde sa duci o viata intreaga in 8 zile cat ai somatia de evacuare?

Ce se intamplacu bunurile lasate in casele de unde au fost evacuati debitorii?

De esenta atunci cand executorul constata ca in urma evacuarii au ramas bunuri mobile in casa, este obligat sa intocmeasca un proces verbal cu acele bunuri gasite in acel loc.

Legea spune ca bunurile ce eu valoare de piata POT FI VANDUTE de catre executor la licitatie – 

(1) Dacă debitorul nu ridică bunurile în termenul arătat în procesul-verbal prevăzut la art. 899 şi acestea au valoare de piaţă, ele vor fi scoase în vânzare, inclusiv cele care sunt insesizabile prin natura lor, potrivit regulilor din materia vânzării bunurilor mobile urmăribile.

Ce se intampla daca bunurile dvs. sunt scoase la vanzare si apoi vandute? Ce se intampla cu banii?

(2) Preţul bunurilor vândute, după deducerea cheltuielilor de executare silită, inclusiv a cheltuielilor de vânzare şi a remuneraţiei administratorului-sechestru, va fi consemnat pe numele debitorului, care va fi înştiinţat despre aceasta potrivit dispoziţiilor privitoare la comunicarea şi înmânarea citaţiilor. Dispoziţiile art. 899 se aplică în mod corespunzător.

Astfel, codul de procedura civila, ingaduieste vanzarea acestor bunuri presupus vandabile iar diferenta de bani se trimite debitorului. Daca bunurile sunt vandute pe sume mici sau subevaluate, puteti evident sa formulati imediat contestatie la executare.

Incredibil dar prevazut in lege, acele bunuri pe care executorul nu le recunoaste ca avand valoare de piata, sunt declarate ABANDONATE, acest lucru insemnand ca ele nu vor mai putea fi dobandite de catre debitorul executat silit.

(3) Bunurile care nu au valoare de piaţă sunt declarate abandonate.

 

ATENTIE – Chiar si celelalte bunuri care au valoare de piata pot fi declarate abandonate- concept juridic regasit in codul de procedura civila pe care il consideram NECONSTITUTIONAL.

Avand in vedere ca textul de lege ii permite executorului sa declare orice bun cu orice valoare ca find abandonat si astfel sa fie intrat in patrimoniul oricarui “intersat”, consideram ca aici se face un ABUZ.

De asemenea, la cererea creditorului, executorul judecătoresc poate declara abandonate bunurile mobile care au valoare de piaţă şi nu au fost revendicate de debitor sau de altă persoană care ar dovedi calitatea de proprietar, în termen de 4 luni de la data încheierii procesului-verbal de predare silită.

 

Ce inseamna prin efectul legii BUNUL ABANDONAT si cum poate cineva care nu este proprietar sa devina proprietar prin declararea acelor bunuri ca abandonate?

(1) Posesorul unui lucru mobil care nu aparţine nimănui devine proprietarul acestuia, prin ocupaţiune, de la data intrării în posesie, însă numai dacă aceasta se face în condiţiile legii.

(2) Sunt lucruri fără stăpân bunurile mobile abandonate, precum şi bunurile care, prin natura lor, nu au un proprietar, […].

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Sunteti in situatia de a fi executat silit sau sunteti intr-o procedura de executare silita? Aflati ce drepturi aveti , completati formularul de mai jos

 

4 comments to “Ce Se Intampla Cu Bunurile Abandonate Intr-un Imobil Executat Silit In Urma Evacuarii Debitorilor?”
  1. Buna ziua, am cumparat un apartament de la o persoana care la randul lui a cumparat de la ANAF. Acum vine persoana executata de ANAF si imi cere bani pe niste piese de mobilier din apartament. Ce pot sa fac? ii dau mobila? si de unde stiu ca intradevar persoana respectiva este proprietarul mobilei si nu ma trezesc mai tarziu ca mai vine cineva sa o ceara.

  2. Buna ziua ! azi 31.08.2018 am primit vizita unui reprezentant ai R.A.AP.P.S , care a vrut sa-mi imaneze o notificare scrisa privind chiria ,pe care din 1995 de cand locuiesc in acest imobil, nu se mai calculeaza pe baza veniturilor realizate de toti membri familiei mele si pentru care anual depun adeverinte de venit in acest sens ( si mai nou un consiliu din cadrul institutiei sus mentionate a hotarat unilateral ca se plateste in euro cu data de 01.06.2018 o suma fixa de 350 euro ), acest lucru este specificat in contract si prin acte aditionale chiria fiind majjorata sau micsorata in functie de veniturile realizate .Am refuzat primirea acestei notificari scrise (oricum o voi primii prin posta a spus persoana ) si precizez ca in situatia mea sunt mai multe familii .Sunt la zi cu toate platite si consider un abuz din partea locatorului aceasta majorare peste noapte ,ce garantie am ca peste o luna nu majoreaza astfel iar chiria in euro si ajung in situatia neplatii a trei chirii sa pot fi dat afara ? Va rog un sfat cu ce pot fac in acest caz. deoarece poate fi vorba si de un proces colectiv .Astept un raspuns urgent de la dvs. fiind vorba de R.A.A.P..P.S, cu stima .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.