Timbru de mediu. Interviu cu avocat Cuculis pe Digi 24 referitor la posibilitatea de evitare sau recuperare a timbrului de mediu.


Nici nu a intrat în vigoare timbrul de mediu că șoferii au și început să meargă pe la avocați pentru a afla cum să nu plătească noua taxă. Iar legea le lasă o portiţă dacă invocă discriminarea. Timbrul de mediu se va aplica de la jumătatea lunii viitoare. Timbru de mediu doar pentru maşini cu maxim 8 locuri, emisia CO2 calculată […] Sfătuiţi de oameni cu studii în drept, mulţi fac deja planuri cu avocaţii. Legea le permite să evite plata timbrului de mediu, pe motiv că statul discriminează. Maşinile noi, euro 5, plătesc o taxă mai mică spre deosebire de motorizăile euro 3 şi euro 4.
Interviu avocat Cuculis Adrian Digi 24, specialist in contencios administrativ – timbru de mediu

„Discriminarea reiese din simplul fapt că legiuitorul român, prin această lege reuşeşte să favorizeze producţia internă. Dacă se achiziţionează, să spunem, un autovehicul nou, taxa de poluare este mult mai mică”, spune Adrian-Călin Cuculis, avocat.

„Cei afectaţi vor fi cei care au contract de vânzare pe numele lor. Cei care circulă cu maşini înmatriculate pe numele unui cetăţean bulgar, sau pe numele unei firme din Bulgaria şi au trecut pe talon numele lor ca utilizatori sau au împuternicire nu cred că vor fi afectaţi”, explică George Bența, reprezentantul unei firme care intermediază înmatriculări, Insa face precizarea avocatul Cuculis, ca in cel mai scurt timp legea va fi modificata legislatia si cel mai probabil numerele de bulgaria nu vor mai putea fi folosite “permanent”in Romania. Cel mai indicat ar fi explica fie plata timbrului de mediu si recuperarea ei fie eviatarea timbrului de mediu prin actiune judecatoreasca.

Timbrul de mediu va intra în vigoare la jumătatea lunii viitoare.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

27 comments to “Timbru de mediu. Interviu cu avocat Cuculis pe Digi 24 referitor la posibilitatea de evitare sau recuperare a timbrului de mediu.”
 1. Buna ziua,
  Sunt proprietarul unui auto cumparat din Germania euro 4 in data de 20.12.2013. As vrea sa stiu daca pot sa-l inmatriculez fara a plati taxa de mediu si aproximativ cat ar dura acest proces sau daca ar fi sa o platesc exista posibilitatea recuperarii ei?
  Daca este posibila una din cele doua variante, as putea apela la serviciile dvs.? Care ar fi comisionul dvs.
  Va multumesc anticipat.

  • Legiuitorul v-a protejat prin cele 3 luni de zile de numere rosii in
   care ati fi avut posibilitatea dechiderii unui proces pe instanta si sa
   solicitati instantei obligarea la emiterea de numere rosii astfel, ati fi
   avut problema rezolvata. In tot cazul si asa, in functie de zona unde va
   situati, puteti sa deschideti procesul si de altfel sa il si rezolvati pe
   fond intr-un timp f scurt. Lasati-ne un nr. de telefon si un coleg avocat
   revine la dvs. cu telefon. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 2. Buna seara,am cumparat recent o masina inmatriculata pe Romania ce nu are timbrul platit.Se mai poate face ceva pentru a evita aceasta taxa de timbu?

 3. Buna ziua,
  As dori sa cumpar o masina euro3 sau euro4 saptamana viitoare,dar inca nu stiu daca a avut timbrul platit si recuperat sau nu a fost platit.
  Inteleg ca se poate evita plata timbrului de mediu prin contestare in instanta,dar as dori sa stiu care sunt pasii de urmat si care ar fi costurile de reprezentare.
  Va multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Masina se poate inmatricula cu siguranta fara plata timbrului de mediu, cu conditia ca dvs. sa aveti actele de provenineta traduse si sa fiti dispus sa asteptati pana la inmatricularea ei. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. buna ziua, am cumparat un auto inmatriculat in romania care are taxa platita si recuperata.
  doresc sa transcriu dreptul de proprietate fara sa platesc timbrul de mediu, se poate?
  daca se poate doresc sa fiu contactat pe mail sau la nr. tel 07664122xx.
  va multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Deja timbrul de mediu este ca si rezolvat in piata juridica, sa o numim in modul acesta. Dupa cum ati putut citi si pe site-ul nostru, avem din 2013 si pana la zi sute de hotarari castigate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Bună ziua, in anul 2009 am cumparat o mașină în leasing; acum, în dec 2015 s-a finalizat contractul de leasing urmând a fi efectuată transcrierea de proprietate și…surpriză…ținând cont că in anul 2009, din câte am înțeles, au fost scutiri de astfel de taxe, urmează ca la transcrierea de proprietate să fiu nevoită să plătesc acest timbru de mediu. Bineînțeles că, din principiu, nu doresc în nici un fel achitarea acestuia . Dacă acționez în judecată pentru evitarea acestei plăti, există posibilitatea de a circula legal cu mașina pe perioada desfășurării procesului și ce trebuie făcut în acest sens? (Tinand cont de faptul că termenul legal pt înmatriculare este de 30 de zile)

 6. Buna seara ! Ma numesc Julian Bonea si in urma cu trei luni am achizitionat un Range Rover cu motor de 3.0 la care am epuizat toate cele trei randuri de numere rosii. Vreau sa spun ca taxa e nu mai putin de 7600€ si nu stiu ce sa fac pentru a o înmatricula. Avocatii din provincie mi-au spus ca o eventuala contestare in instanta a timbrului de mediu nu mai are succes. Acum intrebarile mele sunt : exista sanse ca sa castig acest proces ?
  In ce judet se poate castiga dat fiind faptul ca eu sunt din judetul cluj
  Cat timp durează acest proces ?
  Si aproximativ care sunt costurile intregului proces ? Daca o sa considerati ca ma puteti ajuta ,astept un raspuns. Cu stima julian Bonea !

  • Buna ziua stimate domn. Nu stiu de ce si cum v-au putut spune asa ceva in conditiile in care timbrul de mediu se poate evita. Sa citeasca si dansii cauzele europene. Prin urmare si in 2016 puteti sa-l evitati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 7. Va salut!As dori sa inmatriculez o masina prin evitarea taxei de timbru, daca se poate circula in timpul procesului pana la finalizare cu numere provizorii, cat ar dura procesul si care ar fi pasii de urmat?

 8. BUNA SEARA,
  Doresc sa stiu daca se poate scapa de taxa mediu si daca este valabil un proces.Am luat o masina din Olanda EURO4,normal in Romania a intrat EURO3,masina fiind un OPEL VECTRA C din anul 2005!
  Va multumesc anticipat.

 9. Buna seara, am cumparat o masina inscrisa in UK, cu volan pe dreapta si doresc sa stiu daca pot evita acea taxa de timbru.
  Multumesc si astept un raspuns.

 10. Buna ziua!
  Am cumparat un auto VW Golf IV (anul 1999).Am luat 2 seturi de nr rosii,insa la al 3-lea set mi s-a spus ca s-a schimbat legea si ca de acum poti lua doar un singur set.Am ramas cu masina neinmatriculata si as vrea sa stiu daca pot evita taxa de timbru si cum se procedeaza.
  Astept un raspuns de la Dvs.

  Va multumesc anticipat!

 11. Buna ziua as dori sa stiu daca in situatia in care donez autovehiculul proprietate personala, inmatriculat in Romania in anul 2005 catre un membru de familie sau alta persoana se mai impune plata taxei de timbru? Daca interpretam ad-literam afirmatia doamnei Rovana Plumb cand se afla la conducerea ministerului mediului si anume “Posesorii de masini inmatriculate inainte de anul 2007 nu vor plati timbrul de mediu decat daca va exista, la un moment dat, o tranzactie comerciala, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Rovana Plumb, ministrul Mediului” inteleg ca daca transferul de proprietate se face prin donatie nu se mai plateste aceasta taxa? Iar daca totusi se impune plata ei, nu suntem discriminati prin faptul ca s-a achitat o taxa vamala pt aceste autoturisme taxa nerecuperata?

 12. BUNA ZIUA- pentru a depune in instanta este necesar a apela la un avocat sau orice persoana fizica poate depune o cerere in acest sens cu plata timbrului aferent la tribunal impreuna cu negatia de la finante prin care esti instiintat ca nu poti primii contravaloarea taxei de timbru doar prin sentinta in instanta- exista un model de formular in acest sens si care sunt exact pasii daca se poate depune si personal

 13. BUNA ZIUA- pentru a depune in instanta este necesar a apela la un avocat sau orice persoana fizica poate depune o cerere in acest sens cu plata timbrului aferent la tribunal impreuna cu negatia de la finante prin care esti instiintat ca nu poti primii contravaloarea taxei de timbru doar prin sentinta in instanta- exista un model de formular in acest sens si care sunt exact pasii daca se poate depune si personal

 14. Am cumparat un autoturism in aug.2016care este inmatric.Ro.nu l-am trecut inca pe numele meu la Politie.are taxa de mediu ,platita si nerecupetsta de fostul proprietar ladata17.07.2013.Eu noul proprietar am dreptulbsa cer restituirea taxei ?va multumesc,anticipat

 15. Domnule avocat, m-ar interesa sa aflu daca odata cu intrarea in vigoare a noii legi care permite înmatricularea autovehiculelor fara a mai fi necesara dovada platii taxei de timbru,s-a anulat dreptul de a mai putea cere în instanța sau la ANAF recuperarea acesteia?Dacă nu,cu ce acte necesare recuperării taxei ar trebui să mă prezint eu ca si contribuabil la dvs. la birou?Si încă ceva:cât dureză procedura de recuperare(incluzând aici si procedura actiunii de judecată) a banilor și cum se procedeaza cu onorariul dvs.(din anumite informatii stiu ca este suportat de catre stat)?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.