AJUTOR JURIDIC

Pagubitii Spiru Haret – Diplome Nerecunoscute


UNIVERSITATEA „SPIRU HARET“ A RĂMAS FĂRĂ ACREDITARE

Dupa cum bine se cunoaste situatia studentilor SPIRU HARET 2009-2010, se pare ca au inceput sa fie probleme si la diplomele din alti ani, spre exemplu 2005.
La cererea tot mai mare a studentilor/pagubitilor de la SPIRU HARET, s-a decis deschiderea unui grup de sprijin respectiv, pornirea unui proces de TIP MAMUT, asa cum se practica spre exemplu si in cazul litigiilor bancare, prin care in GRUP COLECTIV, pentru a diminua costurile operatiuni in instanta, vom demara actiunea impotriva UNIVERSITATII SPIRU HARET si MINISTERULUI EDUCATIEI, pentru cele doua capete principale –

a) Obligarea paratei, MECTS sa elibereze tipizatele pentru ca USH sa le poata completa si sa recunoasca diplomele pentru care elibereaza tipizatele-
b) Obligarea USH la eliberarea diplomelor de licenta

Ca si capete de cerere subsidiare vom obliga cele doua institutii la plata de daune interes pe ziua de intarziere de la ramanerea irevocabila a sentintei .

Aici puteti vedea solutiile despre care vorbim –

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/sentinta-spiru-haret-daune-morale-obtinute-pentru-neeliberarea-diplomei-de-licenta-premiera-absoluta-in-romania-vezi-solutia-instantei-aici-biroul-de-avocatura-cuculis-si-asociatii/ pentru daune si

pentru procese castigate.

Evident la nivel de Romania, aceste litigii sunt castigate in proportie de 80% si in diverse forme.

Pentru a usura inscrierea in acest grup colectiv si pentru a se facilita comunicarea, mai jos exista posibilitatea inscrierii on – line , accesand link-ul –

De asemenea pentru informatii puteti trimite solicitarile la avocat@indrumari-juridice.eu sau pe fax in scris la 031.412.48.88

Termenul limita de inscriere, a fost stabilit pentru 15 Octombrie 2013.
La data prezentei notificari exista un total de 80 de persoane inscrise si vom reveni cu actualizari.
A se preciza faptul, ca formularul este valabil pentru toata tara, acceasta fiind o actiune colectiva la nivel NATIONAL.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii avocat@indrumari-juridice.eu 031.412.48.88

Reprezentantul „Spiru Haret“: „Ministrul minte cu nerusinare, nu am cerut sa ni se retraga acreditarea“

 Zeci de mii de absolvenţi ai universităţii particulare „Spiru Haret“ din acest an nu îşi vor primi diplomele. Ministerul Educaţiei a eliminat „Spiru Haret“ din lista instituţiilor de învăţământ acreditate la cererea acesteia, notează Gândul.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca „Spiru Haret“, care are filială şi la Râmnicu Vâlcea, va primi diplome doar după ce se va supune evaluării MEC. În prezent, „Spiru Haret“ înregistrează anual un număr de absolvenţi egal cu cel din toate universităţile româneşti la un loc, pe cifrele bugetate. „USH are universităţi în toate cătunele. Ştiţi cât este finanţarea pentru fiecare student? 350 de euro pe an“, a declarat pentru HotNews.ro Robert Lorentz, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Educaţiei. „Este de lăudat că cineva s-a încumetat să înfrunte o astfel de maşinărie“, a adăugat consilierul. Se ia în calcul desfiinţarea instituţiei

Robert Lorentz a precizat că un număr de aproape 60.000 de absolvenţi nu îşi vor primi diplomele. În plus, MEC ia în calcul desfiinţarea instituţiei. Anul acesta, USH a solicitat un număr de circa 56.000 de diplome de absolvire cu antetul MEC.

Anul trecut, Senatul Universităţii Spiru Haret a decis să reducă durata anilor de studiu în cazul Facultăţii de Drept, de la 4 la 3, deşi planul cadru al MEC nu permite acest lucru. Pentru a-şi menţine decizia, USH a dat în judecată şi a câştigat un proces împotriva ministerului. Cotidianul Gândul notează că USH ar fi solicitat în instanţă şi să nu mai fie inclusă în Hotărârea de Guvern emisă anual privind lista domeniilor de studii de licenţă şi lista universităţilor acreditate.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 749 / 24.06.2009, publicată în Monitorul Oficial 465 / 6.07.2009, Ministerul Educaţiei notează următoarele: Curtea de Apel din Bucureşti, Sectia a 8-a Contencios Administrativ şi Fiscal, prin Sentinţa civilă nr.3326 pronunţată în şedinţa publică din data de 2 decembrie 2008, a eliminat Universitatea „Spiru Haret“ din Bucureşti, la cererea acesteia, din Hotărârea Guvernului nr.676/2007 privind domeniile de studii universitare de licenţă, structurile instituţiilor de învăţământ superior şi specializările organizate de acestea, cu completările ulterioare, şi din Hotărârea Guvernului nr.635/2008 privind structurile de învăţământ superior şi specializarile / programele de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea, republicată.

„Spiru Haret“ contraatacă !

George Nicolau, şef Departament Mass Media – „Spiru Haret“: „Ministrul minte cu neruşinare, nu am cerut să ni se retragă acreditarea“. Şeful Departamentului Mass Media şi PR din cadrul USH susţine că ministrul Educatiei minte, întrucât Universitatea nu a făcut niciodata o astfel de cerere în instanta, şi anume retragerea acreditării. El a precizat că sesiunea de examene de licenţă se va desfăşura şi anul acesta conform programului.

Ella Moroiu – HotNews.ro

Actele necesare dobandirii recunoasterii diplomelor le gasiti mai jos:

Trimiteti pe email doar Copie de pe Buletin si Adeverinta de absolvire! avocat@indrumari-juridice.eu

ATENTIE INSA, – Studentilor, sau mai degraba pagubitilor Spiru Haret li se pregateste ceva si mai spectaculos din partea guvernului, se pare ca prin ordin dat de Ministru toti cei care au sustinut in perioada amintita examenele de licenta vor trebui sa revina sa dea din nou acest examen fiindca nu le sunt recunoscute aceste diplome. Totusi singura solutie de a rezolva definitiv aceasta problema este instanta de judecata. Indiferent de ordinul Ministrului pagubitii Spiru Haret se pot adresa instantelor de judecata in vederea RECUNOASTERII DIPLOMELOR.

BIROU DE AVOCATURA BUCURESTI

Întreabă avocatul gratuit!

Ai raspunsul gratuit in maxim 2 ore! – Cuculis si Asociatii

Social Media

Cere ajutor juridic acum! Contactează-ne!

Call Now Button