Anrp legea 168/2015 procedura de restituire a imobilelor preluate abuziv – modificata

Legea 168/2015 pentru completarea art. 6 din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 473 din 30 iunie 2015

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
La articolul 6 din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 278 din 17 mai 2013, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6) cu urmatorul cuprins:
“(6) Sunt exceptate de la aplicarea procedurilor prevazute la alin. (5) suprafetele de teren cu destinatie agricola indispensabile activitatii de cercetare – dezvoltare – inovare si multiplicarii materialului biologic vegetal si animal, de utilitate publica, prevazute in anexele nr. 1-5 si 7 la Legea nr. 45/2009 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu – Sisesti” si a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii si industriei alimentare, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

5 comments to “Anrp legea 168/2015 procedura de restituire a imobilelor preluate abuziv – modificata”
 1. Buna ziua,

  Sunt din Salaj, si am doua probleme:
  1. Un imobil proprietatea bunicilor mei, preluat abuziv pe vremea comunistilor, apoi demolat de acestia, a devenit, conform legii 10, obiectul cererii indreptatite (sentinta Tribunalului) spre despagubire. De mai bine de 20 de ani asteptam o solutionare. Apeland doar la “Avocatul Poporului”, se subintelege de ce, am castigat doar o informatie, daca este corecta, ca exista un termen in care trebuie sa fie solutionata o astfel de problema. Oare acesta este tertipul prin care ne tot amana?
  2. Tot referitor la retrocedari, dar este vorba de o parcela de teren, pe care consiliul local a inceput demersurile, insa nu s-au finalizat, pe motiv ca legea 165 opreste punerile in posesie. Este reala aceasta explicatie, sau exista o derogare a acestei legi?
  Multumesc pentru timpul acordat.
  Cu stima,
  Ileana Bodor.

 2. Ca si noutate ABSOLUTA – Biroul de avocatura Cuculis a reusit sa recupereze creante mai vechi de 3 ani, afla cum. Where such information?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.